praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
proszę okontakt jeśli pracowałaś w helwie przy zbiorze truskawek organizowane przez centrum młodzieżowe w tarnobrzeu wyjazd połowa lutego2012
Cytat: sonia70
do wszystkich ktorzy nie znaja sie na rzeczy!otoz tak sobie czytam te wasze wpisy i az mnie ponosi!nie wiem ilu z was zna Mario?bo nie ktore wpisy to az o pomste do nieba wolają,ja akurat mialam okazje zeby od tej strony pracy go poznac i wiem ze pomogl juz wielu osobom..więc przestancie wieszac na kims psy i zajmijcie sie swoimi spr,moze tak kazdy z was niech napisze czy pomogl kiedys komus bezinteresownie?czy Mario to cudotworca?a moze instytucja harytatywna?

Poperam Polacy jak zwykle maja problemy jak sie nie podoba to niech siedza w polsce.Krew mnie zalewa jak czytam o placzkach z tego forum .
bardzo mnie ciekawi co z ta praca w masia cisar bo chyba tam juz maja komplet pracownikow wiec co zostal tylko mario ,jak co roku.
Witam, planuję wyjazd do Hiszpanii, do Huelvy na cytrusy. Jadę tam pierwszy raz. W związku z tym chciałbym się zapytać tych osób co już tam pracowały jak tam jest, czy da się zarobić jakieś pożądne pieniądze? Czytałem już niektóre fora na temat tej pracy i opinie są różne a niektóre nawet mogą przerażać swoją treścią (że to obóz pracy, że to jedno wielkie oszustwo itp.)
Proszę więc kogoś kto już tam był aby mi opisał jak tam jest i jak ta praca wygląda, co z zakwaterowaniem, co z warunkami życia. itp. No i najważniejsze ile kasy trzeba ze sobą zabrać (tak na początek) aby tam przeżyć i nie umrzeć z głodu.
Cytat: KOKO33400
bardzo mnie ciekawi co z ta praca w masia cisar bo chyba tam juz maja komplet pracownikow wiec co zostal tylko mario ,jak co roku.

Hej kochana spokojnie do mnie też jeszcze nikt się nie odzywał :) ale przypusdzczam że uda się wszystkim wyjechac których podalam :) wiem że dużo starych pracowników zrezygnowało tak że bądzmy dobrej myśli ja też czekam :)
ja też liczę na telefon z MC ;)
Przepraszam ze w ten sposob zawracam Panu glowe Szanowny Panie Mario Czy Moglbym prosic o nr tel.
Potrzebuje prace wraz z kobieta
zona posiada nr NIE
Wiem ze sa jeszcze wolne miejsca na truskawki w Andaluzji
Inaczej nie moge sie z Panem skataktowac
zgubilem tel
Jesli bedzie trzeba wplacic jakies pieniazki prosze podac nr konta (:
Czekam na wiadomosc
Mam nadzieje ze potraktuje nas Pan powaznie
[email]
Pozdrawiam robertto
robertto jeśli bardzo chcesz podam Ci adres e-mail do Pana Maria: [email] ale jeśli chodzi o truskawki to mogą jechał WYŁĄCZNIE kobiety.
Dziekuje Serdecznie :):):)
Pozdrawiam
aha tak BARDZO to nie chcialem:)
ale jak jest to napisze:)
hehe,,,,
Tak adixa ne he he(:
Kama dala mi meila ale nie można go wyslac(:
Trudno będe prubowal inaczej(:
adixa przywolluje cie do pozadku (:
Prosze sie ze mnie ie smiac (:Tylko pomuc robusiowi(:(:(:
Czekam(:(:(:
Migiem(:(:(:(:
Roberto a ty to w Hiszpani jesteś czy gdzie???
Numer telefonu
+34 6[tel] Komórkowy
+34 642734777 Domowy To telefony do Maria może tak ci szybciej pójdzie...
A jak nie to masz mail;
[email]
a co jeśli ktoś będzie musiał nagle wrócić do kraju przed zakończeniem sezonu? pytanie do tych, którzy już byli: w jakich terminach organizowane są powroty(wiem,że maj/czerwiec, a jak to bywało w latach poprzednich), czy na początku maja też się zdarzają?
Z tego co wiem to w kwietniu tez jezdzily autokary od Mario,byla nawet znizka na bilety.
hej mam prosbe czy mozecie mi powiedziec ile teraz sie placi na seguridad socjal to znaczy ile szefowie wam potracaja wlasnie na to ubezpieczenie i czy sa uczciwi w stosunku do wpisywania realnych dni przepracowanych na nominie.Ja przykladowo ostatnio mialam przepracowanych dni w miesiacu 25 a szef mi wpisal na nominie tylko 14 dni,czy was tez tak szefowie oszukuja?pozdrawiam koko
Takie sprawy jak tu KOKO opisujesz zdarzają się często ja akurat nigdy tak nie miałam ale uważam ze powinno się to z szefem wyjaśnić bo rzeczą jasna jest że brakuje ci dni do paro i więcej ci potracą na seguro... poniżej 24 dni płacimy 82euro a powyżej 24 dni płacimy bodajże 84 euro...
Chyba 48e powyzej 24 dni,nas tez szef kantowal na dniach,robia to po to zeby wlasnie nie placic tyle seguro za nas.
Tak mysza dzięki za poprawienie- powyżej 24 dni- 48euro...sorki za pomyłkę...
dzieki za odpowiedz ale czy pracodawcy potracaja wam oprocz seguro socjal cos jeszcze ja niewiem mnie zawsze potracaja na truskawkach 80 euro bez wzgledu ile mam dni na nomine no oczywiscie innym dziewczyna co pracowaly ze mna tez ,rumunka tak samo.A jak jest u was musicie placic za mieszkanie na kampie tez oczywiscie oprocz gazu albo za dowoz na zakupy raz w tyg.szef kaze wam cos placic?pytam bo sa rozni szefowie .pozdrowka
......Byłam w tamyym roku i w tym też tam jadę tylko składka BYŁA NA GAZ ,za mieszkanie i dowóz na zakupy gratis...w poprzednich latach odciągali z wypłaty za mieszkanie 30e.. zależy gdzie się trafi i na seguro social ;składka zależy ile dni wpiszą mimo ,.że się pracuje cały miesiac a wpiszą pare dni...)
czesc ja slyszlamam ze sezon zaczyna sie w nastepnym tygodniu natomiast w palos w lipcu pozdrawiam
Hej ja mam planowany wyjazd na 23 luty , najpierw było że 2 lutego ale. mam napisane że autobus nr 2 więc jadę tym drugim:)
Jeszcze nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie ale dzisiaj weszłam na masia abyzobaczyć czy jest lista i zauważyłam na moim koncieże data się zmieniła
truskawkowa a w palos to co w tym lipcu sie zaczyna?
w lipcu to już po campanii
No ja to wiem ale truskawkowa chyba nie...albo cos pomyliła...
edytowany przez morena7236: 23 sty 2012
Cytat: adixa
Jeszcze nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie ale dzisiaj weszłam na masia abyzobaczyć czy jest lista i zauważyłam na moim koncieże data się zmieniła
Witam miło adixa mogła bys powiedziec na jakie "masia" weszłaś bo tez chciałabym sprawdzić a nawet nie wiedziałam , ze można gdzies sprawdzać z góry ślicznie dziekuje
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego