praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
TZN już Ci tłomaczę na stronie masia ciscar mam swoje konto tak jak każdy ich pracownik , chyba..... Mam login i hasło dzisiaj weszłam na moje konto i zauważyłam zmianę daty wyjazdu , no i to narazie na tyle , ale znając życie data może jeszcze ulec zmianie więc ...:)
edytowany przez adixa: 23 sty 2012
Cytat: KOKO33400
hej mam prosbe czy mozecie mi powiedziec ile teraz sie placi na seguridad socjal to znaczy ile szefowie wam potracaja wlasnie na to ubezpieczenie i czy sa uczciwi w stosunku do wpisywania realnych dni przepracowanych na nominie.Ja przykladowo ostatnio mialam przepracowanych dni w miesiacu 25 a szef mi wpisal na nominie tylko 14 dni,czy was tez tak szefowie oszukuja?pozdrawiam koko
hej koko.z tymi dniami to w wielu firmach jest tak samo.ja tez wiele razy mialam wpisane mniej niz przepracowalam.im mniej szef ci wpise tym mniejsze seguro on zaplaci.
od stycznia mialy byc zmiany w seguro takze jak przyjedziesz na kampanie to moze byc juz nieaktualne..na dzien dzisiejszy seguro wynosi za caly mc prawie 87 euro.jeli pracowalas powyzej 24 dni seguro oplaca ci firma.jesli mniej czesc zaplaci firma a reszte musisz zaplacic sama.natomiast jesli co mc placisz seguro w wysokosci 80 paru euro to znacy ze szef nie dal ci alty i pracujesz na czarno.podczas kampani wielu tak robi zeby zaoszcedzic.
hej kto ma jurz wyjazd na truskawki sa juz autobusy
mam pytanko, wybieram się w tym roku na truskawki - byłam 5 lat temu w Palos właśnie na zbiorach truskawek - jaka jest aktualnie stawka dzienna za przepracowany dzień???
37e
ale kazdy pracodawca placi inaczej.Moja kol.np miala tylko 35e a na innym campie mieli po 38e,to zalezy gdzie trafisz.
na razie autobusów nie ma ..wyjazdów też nie ...od lutego coś ruszy....
a w Hiszpanii pogoda super:)
Stawka to 38,63 na brutto a netto to 37,42 na dniówkę...
dzięki za szybką odpowiedź- z tego co widzę to większość z was czeka z utęsknieniem na wyjazd....
coz ja czekam na wyjazd w sumie to mozna powiedziec ze siedze na walizkach juz bo wszystko z zupek i sosow to mam kupione ale z utesknieniem tylko dlatego bo w tej chwili nie mam pracy w polsce a w hiszpani zawsze sie cos zarobi tak mysle bo i w hiszpani z roku na rok jest coraz gorzej a i szefowie tez gonia coraz bardziej ale co zrobic byleby praca byla i placili uczciwie pozdrowka
CZEsc wszystkim dwa lata temu
Bylamw palos na truskawce
Jeszcze czegos takiego nie widzialam Byly tam dwie polki ktore puszczaly sie z marokanskimi taksowkarzami Po pracy pakowaly sie do aut i chlaly jak najete szwedaly sie po baletach plazach wracaly po nocach Jedna byla nawet mezatka z dwojgiem dzieci .
Dziewczyny nie robcie wstydu i nie wyrabiajcie zlej opinii Tym co jada zarabiac
A co to kogo obchodzi kto sie z kim puszcza...to jest forum o PRACY a nie ołajdactwie innych osób i niepisz nam żebysmy wstydu nie robiły bo nas nie znasz, my jedziemy w innym celu a jak chcesz komuś dupę obrabiać załóż własny watek i nauczaj o moralności ,własnie takie osoby jak ty psuja atmosferę forum...
CO racja to racja niektore kobiety zachowuja sie tak jakby zostaly spuszczone ze smyczy i lataja z pierwszym lepszym jaki nawinie sie im na drodze.
choc musze przyznac sa to naprawde skrajne przypadki .
Wlasnie takie osoby jak jara2
psuja opinie nam Polka
Ciebe Prostaczko zna kazdy marokaniec albo cie pozna
Bo ty Wlasnie w tym celu jedziesz a o moralnosci to ty gowno wiesz Latawico
Przecież ty mnie nie znasz i nie wiesz jaka jestem a skoro już tam byłaś to pewnie cie jakiś marokaniec nie wybzykał i jesteś rozgoryczona ...żałosna i nie potrafisz się normalnie komunikować z ludźmi...latawica to ty zapewne jesteś skoro znasz tak dobrze te klimaty...a poza tym to ja ci nie ubliżyłam i nie życzę sobie takich tekstów ...ogarnij sie troszkę i popatrz na swój wpis poniżej krytyki...i która z nas jest prostaczką?
Hej laski :))) spokojnie co tu się dzieje , ja jakiś czas temu też pisałam na ten temat i powiem wam :.......jest jak jest , każdy odpowiada za siebie.... tym co robi. Nikt nie zna niczyjej sytuacji w domu i dlaczego tak się dzieje że laski szukają sobie kogoś w hiszpani czy w innych krajach i tam zakładają rodziny albo po prostu chcą sobie trochę odetchnąć ,a opinia o polkach jest taka a nie inna od zawsze , i taka juz zostanie zresztą nie tylko o nas zle mowią więc ......Nie oceniajmy innych, zajmijmy się sobą bo i tak w tej pracy jest bardzo ciężko ,a każdego z nas może spotkać coś takiego.To jest życie.Miłego dzionka:))Wyjeżdzam 23 lutego pozdr
Hej nic dodać nic ująć mądrze napisane...
Czesc dziewczyny....i o to mi chodziło żebyśmy same się pilnowały a tego jak tam jest już nikt nie zmieni a opinia o nas pozostanie na zawsze, chociażby same zakonnice wyjeżdżały...
W końcu jesteśmy tylko ludzmi .......
wiecie kiedy juz jedzie na truskawki z mario ?
pierwszy autokar wyjeżdża w niedziele...
ojej juz w niedziele ale to chyba same zeszloroczne pracownice do swoich szefow czy z selekcji tez?to szybko jakos .fajnie maja ,zreszta fajnie ma kazdy kto wie juz kiedy wyjezdza i ma konkretna date.pozdrowka
Hej koko wiesz już coś?
Hej czy ktos jedzie w okolice palos na truskawki
Ja własnie kontaktowałam sie z koleżanką i dostałam nr. tel. do polki u jej męża byśmy pracowały ????
Cytat: mario38
Ja własnie kontaktowałem sie z kolegą i dostałem nr. tel. do polki u jej męża byśmy pracowali ????
mario38 nie bardzo rozumiem o co chodzi w twoim poście możesz nam coś przybliżyć na temat twojego wpisu?pozdrawiam.
Głównie chodzi o zarobek .Jaka jest teraz stawka ,czy maja duże plantacje jakie mniej wiecej na ogół są teraz warunki na takim campo itp.czy to prawda ze w tym roku nie bedzie np.rumunek????
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego