praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
2641-2670 z 9714
ale narazie niestety tak nie jest. My mamy jeszcze do przywiezienia 150 kobiet ze starego naboru czyli na kontrakty wtórne oraz niecale 50 nowych wiec nie ejst to jakas ilos niesamowicie duza zeby nie przyjechaly wszyskie,
pozatym mamy nie jednego pracodawce a wiec wyjscia sa i nie bedzie problemu ale trzeba jeszcze ciutke poczekac.
Widze ze nawet niektóre osoby wiedza ze autokar wyjechal z palos, bedzie we wroclawiu i pozniej odpocznie i ze chyba wróci, hahahaahaha, dobrze myslicie i w sumie slusznie, ale ja chce Wam powiedziec ze wyjazdy nie zaleza odemnie tylko od pracodawców, to oni Was zatrudniaja i zamawiaja do zbiorów, ja tylko szukam i przywoze, wiec oni mówia na kiedy i tak jak Wy tak i ja sie do tego musimy dostosowac. Mnie nie jest przyjemnie czytac ze sie wszystko ociaga itd, ze to zciema i ze mozecie nie pojechac, ja najchetniej w poniedzialek podstawilbym autokar, zapakowal Was wszyskie i przywióz i zostqawil u pracodawcy, sek w tym ze on nie chce was jeszcze bo z momentem gdy jestescie u niego w domu on juz was mici zarejestrowaca co za tym idzie, oplacic juz ZUS i miec wydatek na domku jak woda, swiatlo itd, a tego nie chca.
co, bedziecie siedzialy bez pracy w domkach 7 - 10 dni ?? i za co bedziecie zyly ?? co bedziecie robily ?? chodzily po miescie, i co z tego Wam przyjdzie ?? nic, same problemy i nazekanie ze nie ma pracy ze poco nas tutaj przywiozles itd, wiec niestety nie dogodze wszyskim, ani tym co sa juz na miejscu ani tym co sa w polsce i zcekajha na wyjazd.
Te tutaj co sa na miejscu pracuja po 3 dni w tygodniu, czasem 4 i to nie pelne godziny, wiec narazie musicie poczekac na troche lepzsa pogode.
W przyszly poniedzialek mam umówionych pracodawców na telefon zeby sie spytac ile osób i na kiedy potrzebuja, wiec w poniedzielk, wtrorek powinienem juz wiedziec co i jak ale rtak jak mówie, to zalezy od nich, tylko i wylacznie od pracodawców nie odemnie.
Co do powrotóiw dziewczyn do polski po 2, 3 dniach, no cóz, jesli jednej cos strzelilo w kregoslupie bo sie zle schylila, drugiej jest za ciezko i nie daje rady, no to co ja moge za to ze ktos zostaje zwolniony ?? ja na to nie mam wplywu. Powiecie a moze przeniesc gdzies indziej sie nie da, no teraz raczej nie bo niema na tyle pracy zeby zmieniac pracodawców jak nie tu to tu a tak pozatym to takie zmiany nie sa dobre i koñcza sie tylko glupim gadaniem i zawsze tak samo, kobieta po 2, 3 dniach zjezdza do polski.
Hmmm. p.Mario czyli wynik przyjazdu tych dziewczyn nie był wynikiem braku pracy ,tylko przygotowaniem fizycznym do pracy ?
Ta lista co została przygotowana wcześniej i została zamknięta ,nie uważa pan na dzień dzisiejszy że jest za długa! Jeżeli jest ze względu na pogodę itd. to my to zrozumiemy .
Wyobrazie cosbie taka sytuacje:
pracodawca zwalnia 3 kobiety po 3 dniach bo sie nie nadaja do pracy, zbieraja zle i malo i je boli. One przychaodza pod autokar i mnie prosza o zmiane pracodawcy bo chca pracowac itd a ja wiem ze nie przcuja za dobrze. Nagle mam jednego pracodawce co mio mówi: mario, masz jakies 2, 3 kobiety bo potrzebuje do pracy, ale takie dobre do pracy a nie do marudzenia i nazekania, wiec ja moge powiedziec mu ta: mam takie soby co sa w miare ok itd lub powiedziec ze nie, ze nie mam tutaj i z polski mu przywiesc nowe. I teraz pomyslcie sobie co sie stanie jak mu powiem ze tak, ze mam tutaj te z autokaru co maja dzie wracac i nie mówie calej prawdy na temat ich pracy tylko ze np.mialy problem na domku i ze sie poklucily lub cos tam i mu je daje, One sa super zadowolone bo ja im dalem prace itd. Po 2 dniach dzwoni do mnie ten pracodawca co je zabral i mi mówi: ale mi dales kobiety do pracy, slabe, zle zbieraja i sa najgorsze z tych co mam, i mi mówi ze mam sobie je zabrac z powrotem do polski. Wiec ja sie go pytam, no ok, ja je wezme wiec Ci przywioze nowe nowym autokarem a on mi odpowie, nie nie, juz od ciebie nie chce ludzi bo mi dajesz kobiety nie do pracy i nie zetelne wiec juz od ciebie ludzi nie wezme wiecej. No i co Wy na to ?? wiec kto ma teraz tutaj dobrze i super ze pomógl biednym polkom co nie wyrabiaja sie w pracy , one ze mi sa wdzieczne ze dalem im szanse czy pracodawca ze mu wcisnalem 3 gwiazdy z odstrzalu do polski czy ja ze mi juz wiecej nie zamówi kobiet i nie wezmie juz zadnej ?? wiec teraz sobie popatrzciue sami an to wszysko z drugiej strony, z tej od pracodawcy i mojej. Pomoglem kobietom dla tego ze mnie prosily a zaszkodzilem pracodawcy i sam sobie, wiec teraz sami powiedzcie i stañcie w moim miejscu i powiedzcie, co zrobic w takim przypadku ?? pomagac dalej ludziom gdzie cich wyzucono za zla prace i zaszkodzic pracodawcuy i sobie czy poprostu je odwesc do Polski i przywiesc nowe 3 na ich miejsce, bo tymi trzema moze byc kazda z Was , ta która zceka na wyjazd do pracay, wiec biorac i zmieniajac prace z pola na pole itd to za kazdym razem ograniczam mozliwosc przywozu osoby z polski na jej miejsce, wiec teraz sami powiedzcie.
Nasze spakowane walizki pomału zaczynają uciekać nam z domu ...I skoro jestem nowa ,na kiedy mogę zakładać buty!
Cytat: Edyta_Eva
Ta lista co została przygotowana wcześniej i została zamknięta ,nie uważa pan na dzień dzisiejszy że jest za długa! Jeżeli jest ze względu na pogodę itd. to my to zrozumiemy .

Nie nie uwazam tak poniewaz ja mialem zamówionych ponad 300 osób nowych z polski na truskawki a wiesz ile mam na liscie zebranych i juz liste zamknalem, wiesz ile mam ludzi zapisanych, 162 osoby a wiec polowa z tego co planowali pracodawcy a wyjechalo juz ponad 12[tel]kobiet nowych, wiec dla tego wiem ze ta lista nie jest za dluga, wrecz przeciwnie, boje sie ze za kilka dni ta lista stanie sie za któtka bo bedzie potrzeba nagle wiecej kobiet do zbiorów.
No to jakaś dobra informacja:-)
Nasze spakowane walizki pomału zaczynają uciekać nam z domu ...I skoro jestem nowa ,na kiedy mogę zakładać buty!

Dziewczyny które wócily to wrócily dla tego ze sie nie nadaja do pracy, poprostu sobie nie daja rady z praca, zbiaraja malo i zle wiec taka osobva pracodawcy nie jest potrzebna i dla tego niestety wracaja do polski.
teraz jesli chodzi o zakladnai butów, ok, umówmy sie tak ze ja we wtorek napisze co i jak po rozmoawie z pracodawcami, wczesniej niechce nic mówic. Dobrze ? a tak poza tym to nie wiem nawet kto Ty jestes wiec ak cos to napisz na gg i sie przedstaw, moje gg z pracy znasz napewno wiec jak cos to jestem teraz na nim i czekam .
A teraz z innej beczki ....toaleta w autobusie będzie otwarta? :-/
Zaraz napiszę :-)
i mam prozbe taka ogólan, jak ktos chce mnie poznac, to niech powie, posle mu moje zdjecie a nie niech nie szuka na spatkaniach w hufcach pracy. Zdjecia sa w internecie bo ja mam imie, nazwisko i wyglad nie tak jak niektórzy co sie maskuja i nie sa oficjalni dla wgladu a skoro pracuja dla ludzi i werbuja ludzi to powinni sie ukazac publicznie. I prosze o jedno, niechce czytac o mnie o moim zyciu prywatnym o tym czy mnie policja zatrzymala bo jakas kobiete potracilem czy cos takiego, to totalna bzdura, mam prawo jadzdy juz 22 lata i tylko 1 raz mialem mala stluczke wiec prosze zejdzcie z mojego zycia i mojej osoby pruwatnej a zajmijcie sie pomoca i doradzaniem a nie obrabianmiem komus dupy bos ami sobie szkodzicie, i tak na marginesie to szkoda ze niema tutaj na forum jakiegos sedziego zeby pochamowal niektore osoby i ich opisy.
A teraz z innej beczki ....toaleta w autobusie będzie otwarta? :-/

Toaleta w autokarze jest wiec kozystac z niej mozna wówczas gdzy nie jest zapakowana waszymi bagazami bo macie torby jak slonie wiec nie wszystko wejdzie do luku a tak ogólnie to toalaeta w autokarze sluzy tylko w przypadkach awaryjnych a nie jako podstawa. POdstawa na wc sa przystanki i tam sie trzeba pozaalatwiac ale jak niektóre z Pan ñaka i pchaja do muszli swoje podpaski i zapuchaja spluyw to co sie dziwicie ze sie zamyka toalete, same to robicie, same szkodzicie innym, taka wlasnie jest polska mentalnosc, ja , ja, a reszta to niewazna a potem jak sie zapcha i cos zle to sie nazeka i marudzi, oj boze, dla czego Wy nie potraficie pomóc jedna drugiej tylko zewsze podladacie innym nogio i szkodzicie innym zamiast zadbac o ogól wszystkiego i byc bardziej przyjazdna i kolezeñska. serio, im wiecej pracuje z kobietami tym mniej je rozumie.
to niech teraz wypowiedza sie osoby ktore wrocily wczesniej z hiszpani. Jaka jest tak naprawde prawda? czy nie dawalysice rady z praca i dlatego was zwolnili czy poprostu tej pracy nie bylo i musialyscie wracac do kraju??? prosze o szczere wypowiedzi
Witam P.Mario..ja mam takie pytanie..czy wie Pan cos o niejakiej Pani Annie Mroz ktora rowniez organizuje prace w Hiszpanii?Bardzo prosze o odpowiedz, poniewaz sporo ludzi zapisalo sie do niej i nie mozna nigdzie nic znalezc o tej Pani.Jesli Pan cos wie bardzo prosze o kilka slow.Pozdrawiam serdecznie.
ale w umowie jest napisane ze okres probny wynosi 2 tygodnie, wedlug mnie kazda osoba ma prawo przepracowac te dwa tygodnie, to nie jest wporzadku ze kogos zwalniaja po 2-3 dniach. Jedzie duzo nowych osob ktore nigdy w zyciu nie zbieraly truskawek, nigdy nie pracowaly w hiszpani, i potrzebuja kilku dni zeby dostac wprawy i coraz lepiej zbierac, i po tych 2 tyg. moga byc nawet lepsze niz te stare pracownice. Ale jesli nawet niemaja mozliwosci przepracowac tych 2 tyg., poniewaz sa zwalniane po 2 dniach, wedlug mnie to nie jest wporzadku, co z tym okresem probnym????
czyli wyjazdu po niedzielei nie bedzie/???
a szkoda co do wypowiedzi innych to Yyonne1 przeciez te osoby juz sie wypowiedzialy po co maja jeszcze raz to pisac?? ktoras powie ze zle pracowala??/ skoro pracodawca tak powiedzial to tak bylo wiesz przeciez ze jest jakis czas na sprawdzenie sie czy sie ktos nadaje czy nie.
no wlasnie ale ten okres probny mial wynosic 2 tygodnie, a nie 2 dni, a jednak to jest roznica
yvonne1 jeśli widać po osobie że zostaje z tyłu lub ma gorsze wyniki od innych to przypuszczam że pracodawca skoro potrzebował 3 osoby np. To od razu im podziękował. Nie mówię już o temperamencie. Ale sorry stawiam siebie na miejscu tego pracodawcy
Pisać która jest która na liście!!! Chwalcie się!
ja 136 !!!
Cytat: yvonne1
no wlasnie ale ten okres probny mial wynosic 2 tygodnie, a nie 2 dni, a jednak to jest roznica

Wiec powiem Wam tak ogólnie, w momencie zwolnienia jakiejs osoby w przeciagu trwania okresu poróbnego, ja zawsze prosze dana firme i papier z notyfikacja na pismie i wyjasnieniem dla czego dana osoba zostala zwolniona z pracy, wiec takie oswiadczenia mam u siebie do wgladu dla osoby zainteresowanej a to taka osoba napisze na forum i co napisze to napisze tylko to co ja bedzie interesowalo i co jej bedzie njajbardziej pasowalo
Edyta tobie to sie widze nudzi
iwonka90 . NIEEEEE . Ale jak tu nie pisać jak żyję kuźwa tą Hiszpanią . Proszeeee. Posprzatałam ,ziemniaki obrałam, pranie nastawione . Nie mam NK ani FB
iwonka90 . NIEEEEE . Ale jak tu nie pisać jak żyję kuźwa tą Hiszpanią . Proszeeee. Posprzatałam ,ziemniaki obrałam, pranie nastawione . Nie mam
Cytat: iwonka90
czyli wyjazdu po niedzielei nie bedzie/???
a szkoda co do wypowiedzi innych to Yyonne1 przeciez te osoby juz sie wypowiedzialy po co maja jeszcze raz to pisac?? ktoras powie ze zle pracowala??/ skoro pracodawca tak powiedzial to tak bylo wiesz przeciez ze jest jakis czas na sprawdzenie sie czy sie ktos nadaje czy nie.

No tak niestety jest, skoro sie ktos nie nadaje to no cóz, ja nie moge byc jego matka i ojcem ani niañka, kazdy zapisujac sie do tej pracy wiedzial co i jak i ze boli
hehe to załóz facebooka bedzie co robic:)
Jejuuuu nie instalujcie tego Firefoxa4 . Wywala co chwile :-/
ja sie na dzis bede zegnal, mam teraz swoje sprawy do pozalatwiania wiec bede dopiero we wtorek na forum i powiem co i jak.
Milego weekendu zycze wszyskim.

Pozdrawiam, Mario
Temat przeniesiony do archwium.
2641-2670 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego