praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
2611-2640 z 9714
będzie info będzie wyjazd bez tego klapa
Sama bym zjadła Truskawki ze śmietanką i cukrem
Przez to Forum i to czekanie alkoholiczką zostanę . hahahaha
mogę ci tylko tyle powiedzieć są okropne
Ale przynajmniej nie jestem sama ,jest nas więcej czasem nawet jakieś chłopaki nas odwiedzą :-)))
TRUSKAWKI okropne? Ale te z....?
w tamtym roku zbierałam je przez trzy miesiące i nie zjadłam ani jednej a jak do polski wróciłam zaraz trzy kilo kupiłam nasze są małe ale w smaku o wiele lepsze niż hiszpańskie uwierz sprawdziłam to
Haha ale dziwne . Nasze mają beznadziejną Polską pogodę i są słodkie i soczyste ! A tam gdzie jest naprawdę zarąbista pogoda to czegoś im brakuje! Ale chodzi o czas ! Tam są szybciej . Inaczej my byśmy im sprowadzali
A wy co kobitki same jesteście na forum
W naszym klimacie arbuza nie uświadczysz,banana,kiwi,pomarańczy,cytryn,i pewnie by wymieniać ...
a naj lepsze są z rostocza
ooooo Małgosia jest!!!!!!!!!!!! Super
truskaweczki
Roztocze?????????? Toż to takie małe stworzenia żywiące sie naskórkiem i powodujące alergie
oj jestem zastanawiam się jak wygląda Mario bmi sie zdaje że ma 46lat dobrze zbudowany nie to co inni wysoki poprostu ciacho no chyba tak wygląda
za praszam na rostocze
a edzia śpi czy co
rubi edzia jestescie tam
no jasne że jestem obowiązkowo jak mnie już tu nie będzie to dobry znak a znaczy że już tam jestem
Ja też już jestem . Gdzie organizator???
Edyta Eva - Pana Mario mozesz spokojnie zobaczyc sobie np. tu:
http://www.ohp.pl/?id=1915
oooo dzięki !
Nie ma za co - de nada ;-)
---
Pamietaj, ze pozory myla...
Wyglad to nie wszystko...
witam serdecznie, nie wiem od czego zaczac bo widze ze tutaj takie badziewie niektórzy pisza ze az glowa boli i zastanawiam sie po co jets te forum, czy poto by dupy obrabiac czy poto by pomagac i doradzac.
Zalozylem te konto zeby od czasu do czsu do czasu napisac cos i odpowiedzec na jakies madre pytania ale jak czytam takie glupie piepszenie tego chlopaka to az mi sie odechciewa hahahha, ja kozacze bo podlapelem jezyk hahahahaha, czlowieku, ja mam mame polke a ojca hiszpana i po hiszpañsku juz mnie uczyli od przedszkola wiec powiem Ci tak, zajmij sie swoja dupa a nie moja i patrz na siebie bo jak narazie to Ty tutaj cwaniakujesz bo nawet nie masz cywilnej odwago sie podpisac swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem a zkim chcesz jezdzis i ile placic to sobie jedzzij i plac ile chcesz i komu chcesz, mnieto rybka.
To tak na poczatek dla Ciebie i na Twój temat nie bede sie wiecej wypowiadal bo szkoda czasu na pisanie, wiec Cie zegnam i zycze powodzenia.
teraz tak ogólnie co do wyjazdów.
Niestety, nie wszyscy z Was znaja tutejsze uklady w pracy, to znaczy nie moje z pracodawcami lecz uklady miedzu Hiszpania a krajami z Unii oraz Marocka, wiec chyba najpierw trzeba byloby je poznac a potem sie wypowiadac co i jak, ale jednym z podstawowych powodów ze coraz mniej polek przyjezdza tutaj do pracy to wlasnie uklad miegzy hiszpania a marokiem gdzie chodzi o polowy rym na atlantyku, gdzie statki hiszpañskie wplywaja i lowia ryby na wodach marokañskich a w zamian za to rzad hiszpañski przywozi marokanki do pracy na truskawki, nastepny wplyw to buze bezrobocie w hiszpanii, ponad 4,5 milona ludzi, a trzeci to same zachowanie niektórych polek które tutaj byly i przyjezdzaja i zostawiaja taka opinie a nie inna wsród pracodawców
Ja znam pracodawców, którze chca tylko i wylacznie polski, ale sek w tym ze sa to te same co od kilku lat przyujezdaja do pracy do tego samego pracodawcy i przyjechaly z nami juz 6, 7 lat temu i sa bardzo dobrymi pracownicami i pracodawca nie chce ich zmianiac a one sa zadowolone ze jada zawsze w te same miejsce i maja w domkach wszystko, satelite, mikrofale, tv, dvd, radia, klime wiec maja jak prawie w domu, wiec to cos oznacza, ale tak jak mówie, tych akurat jest juz bardzo malo.
teraz z osoatnich zapisów, to znaczy z osób które przyjechaly, co zapisywaly sie u nas na liscie, w Dromaderze czy w OHPie, z tych osób przyjezdaja 3/4 dobre lub w miare dobre a reszta to niestety sama sie przeliczyla ze swoimi umiejetnosciami i sila i niestety, po kilku dniach pracy pracodawca im podziekowal, podziekowal i podziekuje bo sie poprostu nie nadaja do pracy. Dzis wlasnie mialem jeden przypadek, jak dzwoni do mnie jedna pracownica z firmy CORA nie podam u jakiego pracodawcy bo to nie trzeba i mówi i tak: no wiesz mario bo pracodawca powiedzial jednej dziewczynie ze ma isc do domu i odpoczac 2 czy 3 dni od pracy i mówi mi zebym zadzwonil do niego i sie spytal dla czego co i jak. Wiesz dzwonie i sie pytam, wiec sie okazuje co: ze przyjechaly 2 dziewczyy razem naszym autokarem do niego, jedna z nowego naboru bez tego numeru NIE z policji a druga juz z tym numerem, wiec ta co tego numeru nie miala jest calkiem nowa, nie zbierala nigdy truskawe a ta z tym numerem NIE juz tak tylko ze w innej firmie i co sie okazuje ze ta calkiem nowa jest malo wydajna ale ok, ma jakies checci do pracy i chce i stara sie zbierac a ta z tym numerem co juz wie jak i co to sie ociaga, zbiara o pol mniej co kolezanki i w dodatku pyszczy sie na pracodawce i dogaduje.
wiec jesli ktos przyjezdza do pracy i zaczyna byc madrzejszy od pracodawcy to ma króciutki zywot. Narazie jej nie zwolnil ale jesli sie nie podciagnie i nie pochamuje swoich komentarzy to niestety pracodawca jej przygotuje papiery i zwolni.
Wlasnie tutaj widac dokladnie jakie osoby przyjezdzaja z tych co maja numery NIE, one sa najmondrzejsze i najlepiej wiedzace wszystko tylko sek w tym ze zmieniaja prace co rok gdzie indziej bo zaden z pracodawców ich nie chce u siebie ponownie bo sa poprostu problematyczne
teraz pogoda jest jaka jest, kiedys o tej porze roku to sloñce grzalo bardzo mocno i duzo, teraz nie jest za cieplo wiec tak jak czytalem u pewnej osoby wypowiedz, ze teraz jest super goraco, lal,tak super goraco ale w 1, 2 dni a co z reszta ?? trauswki potrzebuja dozo ciepla i sloñca a teraz jest go malo. na polach sa jeszcze paczki kwiatów, wiec jak tylko przyjdzie ciutke sloñca, kilka dobrych dni to wszystko sie zacznie krecic, kwiaty zakwitna i truskawek bedzie tak duzo i tyle ze z poski bedzie wyjazd za wyjazdem
Temat przeniesiony do archwium.
2611-2640 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego