Praca truskawki Huelva TAK czy NIE wypowiedzi...

Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 1228
no bo jeszcze tydzień a mnie już dziś nosi haha tym bardziej ,że w górach jest śnieg :P a nie to co tutaj tylko wiatr i deszcz:P
oj tydz szybko zleci cierpliwości :D ja uciekam. do miłego ;)
ja też uciekam , do następnego:)
jaka błoga cisza... chyba wszyscy już robią barszcz i lepią pierogi :-D
chyba jak narazie sie tematy wyczerpaly ;)
Zatem Wesołych Świąt wszystkim :-)
I o co biega z tymi truskawkami, bo nie czytałem wątku...?
Cytat: Pedrito_88

Na bazarze są tuskawki, 30 zł/kg. Ludzie w tym wątku zastanawiają się, czy to drogo czy tanio. Jak widać, ilu ludzi tyle opinii...
Cytat: Cristobalito
Cytat: Pedrito_88

Na bazarze są tuskawki, 30 zł/kg. Ludzie w tym wątku zastanawiają się, czy to drogo czy tanio. Jak widać, ilu ludzi tyle opinii...

hehe dobre :D
ha ha ha .. humorek dopisuje przed świętami widać :D
Ktoś jest z okolic OLSZTYNA ??? Moze z Woj. Warmińsko Mazurskie ??
Niech przy żywicznym zapachu strojnej choinki,
upłyną Wam piękne chwile Wigilii. Ze wspólnie
odŚpiewanymi kolędami, z rodziną przy stole,
w kochającym, pełnym miłoŚci gronie.
Niech Święta Bożego Narodzenia i Wigilijny
Wieczór upłynął Wam w szczęsciu i radości, przy
staropolskich kolędach, danich wigilijnych
i zapachu świerkowej gałązki.
Cytat: morena7236
No hej wszystkim...co do Rumunek tz.Komisja Europejska zgodziła się by Hiszpania wprowadziła czasowy zakazała pracy dla Rumunów. Rosnące bezrobocie, które obecnie osiągnęło 21 proc. zmusiło władze kraju do podjęcia drastycznych decyzji. Pomimo początkowych zapewnień, Hiszpania w celu ratowania sytuacji w kraju, postanowiła zawiesić możliwość swobodnego ruchu pracowników dla Rumunii. Według szacunków niemal 38 proc. przebywających na Półwyspie Iberyjskim Rumunów jest niezatrudnionych, a tym samym zasilają oni rosnącą grupę bezrobotnych. W przyszłości Rumunii, aby rozpocząć pracę w Hiszpanii, będą potrzebowali specjalnego zezwolenia. To tyle w tym temacie...pozderka
witam a skąd te wiadomości dotyczące Rumunek aby było prawdziwe ,bo fakt jest że zawładnęły Hiszp..i nie tylko
hej!
na stronie wup w Toruniu drugi raz w tym roku ukazało się ogłoszenie o pracy sezonowej w Hiszpanii:

http://www.wup.torun.pl/praca/download/2011/2011.12.28_oferta_truskawki_luty_2012.pdf

jest nieco zmodyfikowane w porównaniu z wersją, w trakcie pierwszej selekcji; czy to coś znaczy dla osób, które podpisały kontrakt 5 grudnia? czy po prostu za mało chętnych dotąd się zgłosiło i po raz kolejny odbywa się nabór w tym samym miejscu? czy kolejność podpisywania kontraktów ma znaczenie w kolejności odjazdów z Polski? (jadę pierwszy raz)
Nie ma znaczenia kolejność co do wyjazdów z Polski, jedynie w pierwszej kolejności moga jechać osoby z numerem N.I.E. Poprostu potrzebuja jeszcze osoby do pracy.Ja mam spotkanie 12 stycznia. Pozdrawiam
Heeej :) my od razu po przyjeździe musimy zapłacić to ubezpieczenie czy z wypłaty pierwszej nam potrącą?
Z wypłaty potrącają ubezpieczenie
Cytat: Tosia1204
witam a skąd te wiadomości dotyczące Rumunek aby było prawdziwe ,bo fakt jest że zawładnęły Hiszp..i nie tylko

Sa prawdziwe jak najbardziej :)
Jak na razie do grudnia 2012 maja ograniczenia,
hej ludzie :) jak tam po świętach żyjecie :) Szczęścia Nowym Roku Wam życze ;)
WITAM wszystkich w Nowym 2012 roku szczególnie te które czekają na wyjazd do Hiszpanii ...
no właśnie ja się juz doczekać nie moge bo w domu już umieram z nudów ;/
Również życzę wszystkim aby ten rok był dla nas łaskawy :)
No hej kobitki ja tez chce aby ten rok był dla mnie łaskawy i zebym mogła te moje kila zwalic co złapałam...po.
no... widzę, że lasencje wracają powoli do rzeczywistości po świętach ;-) zostaje nam cierpliwie czekać... oby tylko na te dobre wieści ;-) skoro ma być koniec świata to chciałabym w drugiej połowie roku trochę eurasków przepuścić jak już wrócimy:-D
Wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku ! :-)
Oj tak , czas wrócić do rzeczywistości ! :D
Ja już też czekam na wyjazd , chociaż dopiero co wróciłam do domu heh :P
to teraz wszystkie czekamy :D oby wszystko poszło po naszej mysli ;)
Innej myśli w głowie nie mam :D Już myślę co muszę przygotować :D
a ja mam takie pytanko dla dziewczyn które już wyjeżdżały, mianowicie jak oni sprawdzają ile kg maja nasze bagaże? :)
Rzadko kiedy sprawdzaja bagaże, w tamtym roku jak jechałam nie sprawdzali wogóle. W firmie z Lepe wyjazd pierwszy planowany jest na 2 lutego, nie wiem jak będzie tutaj. Pozdrawiam
Wow , no to już jakieś pierwsze terminy się pokazują , a wie ktoś coś od Maria ?! czy podał jakiś termin ;>
Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 1228

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie