Praca truskawki Huelva TAK czy NIE wypowiedzi...

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 1228
widzisz,to tez zalezy od szefa
na niektorych polach nie moga dziewczyny pracowac w koszulkach na ramiaczkach,ani nawet z krotkim rekawem,ani w krotkich spodenkach,
ale na wiekszosc pol nie ma z tym problemow
Cytat: morena7236
Hej-do wszystkich forumowiczów...z tego względu że zadajecie mi na GG mnóstwo pytań co zabrać ze sobą na zbiory postaram wam się napisać w skrócie co potrzeba..śpiwór(koc) + ewentualnie mała poduszka (wg upodobań)
kieszonkowe (w zależnosci od potrzeb ja biorę20-25 eur.)
wysokie buty gumowe (tzw. gumowce)+krótkie obuwie
komplet odzieży nieprzemakalnej
sztućce, kubek, talerz, rondelek (wskazane mimo, że stanowią zazwyczaj wyposażenie miejsca zakwaterowania)
pojemnik na drugie śniadanie
bluzeczki na krótki rekaw, spodenki(w zaleznosci od potrzeb)
nakrycie głowy czpeczka,kapelusik kto co lubi krem z filtrem,cienki rękawiczki do pracy(u nektórych zbiera sie w rekawiczkach) ciepła bluza lub polar( poranki i wieczory sa zimne)...pozdrawiam
no to dobrze wiedzieć ..heh no przygody na stopa to podstawa.. dziwnie jest kiedy ich nie ma .. najważniejsze że całe wyszłyście z tych przygód ..
pracodawca powinien zapewnic rzeczy przeciwdeszczowe i kalosze,
a poza tym juz kazdy ubiera co mu pasuje
morena ta listę już 100 razy czytałam i znam na pamięć prawie ,że :D wiem wiem nie chce Ci się pisac tego samego .. ale ja właśnie dowiaduje się o nowe rzeczy .. :D
Hej ja mam spotkanie w styczniu,jak cos będę wiedziała to dam znac na forum, ja jadę do Bonares.Pozdrawiam
Ja jeszce nigdy nie miałam szefa żeby coś nam zapewnił a jeśli juz to potrącał nam za wszystko kase
No Paula fajnie ze cie widze licze na to ze sie z nami wszystkim podzielisz...
kalosze mam zamiar kupić i tak więc wezmę a przeciwdeszczowe coś tez się znajdzie więc w razie dzika wezmę ..
amadorka jak długo już pracujesz y tego szefa?
teraz moze juz potracaja pieniadze,ale jak ja jechalam to nam wszystko nowe kupil i nic nie bral od nas,zreszta to bylo nawet w umowie
zakwaterowanie tez powinno byc za darmo,ale sa tacy ktorzy albo potracaja z wyplaty,albo kaza pracowac codziennie pol godz dluzej za darmo,ze niby za uzywanie wody i pradu
prawie dziesiec lat :)
pewnie,ze lepiej wziac swoje ,przynajmniej potem nikt Ci ich nie ukradnie,bo beda sie wyrozniac
WOW długo widzisz mój pierwszy brał opłaty za domek 9€ na miesiac i wszystko same płaciłysmy a ostatni nie brał żadnych opłat ale tez nic nie zapewniał ale dobre jest to ze opłacał seguro socjal...
no zlecialo juz troche latek :)
z tym seguridad social to tez zalezy gdzie sie trafi,ile dni wpisze szef,ze jest przepracowanych w miesiacu
jak jest w porzadku i wpisze 23-24 to on placi calosc,a jak mniej to my musimy doplacic
a sa tacy,ze niby wiecej placa za dniowke,ale potem malo dni wpisuja i musza ludzie z wlasnej kieszeni wtedy doplacic do seguro
no własnie nic nie pozostaje tylko życzyć sobie uczciwych i przychylnych szefów...
ale sie dziewczyny rozgadały aż miło poczytać :)
No tak , niedziela to więcej czasu jest to można popisac :)
aisak91 i truskawkowa89 ja jestem z Sępólno Kr. więc bliżej Was; jadę po Palos do p. Manuel Jesus Oliva Garcia :-) Pozdrawiam Was wszystkie truskaweczki :-D:-D:-D
Truskaweczki Cię witają :D
Jak na poniedziałek .. to zbyt duża cisza ..:)
każdy czymś zajęty i dlatego :P
zapewne:D tym bardziej ,że kilka dni do świąt heh :D
a jednak siedzisz tu jeszcze hehe :D
a bo mi się nie spieszy do świąt :D Już mogłoby być po nich tak w zasadzie:D .. a jestem bo mam w zakładce tą stronę i jak odświeżam to widzę czy coś się dzieje czy też nie:D
no popatrz sprytnie :D mi też się nie spieszy do świat :) ja tylko na chwilkę ale też byłam zdziwiona że taka cisza dzisiaj....
wygadały się dziewczyny przez całą niedziele :D ja tam chcę już śnieg żeby przed Hiszpanią móc jeszcze na snowboardzie pośmigać :D
spokojnie doczekasz się i śniegu :D jeszcze może tak nas zima zaskoczy że powiesz że masz jej dość ;)
ja tuż po świętach w góry jadę dlatego tak na tym śniegu mi zależy :D a jak ja wyjadę to niech sobie będzie :P ja tylko na kilka dni go potrzebuję hihi :D
wiem wiem że wyjeżdzasz juz tak nie przypominaj tego :P ale masz fajnie zazdroszcze :P
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 1228

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie