praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 2830
ja tez mialam jechac do przetworni iczekam
A skad jesteś i czy jedziesz przez jakas firme czy na własną ręke
mialam jechac przez posrednika z wroclawia ale sie nie odzywa moze ty cos wiesz ojakiejs pracy ja mam kilka telefonow do firm posredniczacych [email]
Ja mam jechac przez firmę ze świdnicy
jo a mam adres na plante sprawdzony napisz [email] to ci go przysle e-maiil
napisz e-maiil topogadamy
jo a mam adres na plante sprawdzony napisz [email] to ci go przysle e-maiil
Męzczyzni dlaczego siedzicie w domu i zajmujecie sie dziecmi , a czy wiecie ze w hiszpanii na siedmiu chłopa przypada jedna dziewczyna czy wiecie ze w budownictwie zarabia sie 10 euro na 1 godz. Czy wiecie ze to mezczyzni tam maja realna władze, a jak im jakas hiszpanka podskoczy to ja w łeb i to jest społecznie akceptowane (sam byłem tego swiadkiem)dlaczego nie stworzycie swojego azylu tutaj na tej stronie zeby powymieniac doswiadczenia z pracy w hiszpanii(w budownictwie 8, 9 ,10
godzin pracy na dzien 2 dni w tygodniu wolne kupe szmalu mozna zarobic) a tu mi wyskakujecie z pytaniami czy moja zona dawala na prawo i lewo czy tylko na lewo w huelvie .dlaczego nie pojedziecie WY na pólwysep iberyjski i nie uzyjecie zycia(ach te piekne ciala na plazy)i niech zona sie o was martwi w polsce...a tymczasem wy bombando las mujeres de todas las naciones, bo to polacy są blondynami i maja jasna karnacje i blekitne oczy a to jest to co sie gusta a las latinoamericanas...panowie hurtem je mozna brac i do kija zaganiac!!!!!!!!
a ja jade za 2 tyg do hiszpanii,na kontrakt na 9 miesiecy,moze dluzej :)))
do zakochana w hiszpaniiprosze napisz z jakiego biura ze swidnicy jedziesz ja czekam na wyjazd ze stowarzyszenia ochrony bezrobotnych do zbiorow lub do przetworstwa
napiszcie dziewczyny jak mozna zalatwic sobie taki wyjazd na zbiory bardzo bym chciala pojechac ale niewiem gdzie to się zalatwia prosze o jakąkolwiek odpowiedz.Mialam jechac na truskawki ale niestety nasze numery poszly do rumunii i niepojechalo nas ok 200 kobiet,w up nic niewiedzą o nowych naborach.wiecie moze cos o tych umowach podpisanych czy jest szansa ze moglabym jeszcze pojechac na tą starą umowe?
z tego co slyszalam to ma juz nie byc naborow na zbiory do hiszpanii,dlatego ze hiszpania otworzyla rynek pracy dla polakow i jesli ktos chce to jedzie w ciemno i na miejscu szuka pracy.Pracodawcy nie chca juz nowych pracownikow tylko zatrudniaja tych co juz u nich pracowali,tak jak ja,jade teraz na kontrakt na 9 mies.ale naprawde jak jest z tymi naborami to nie wiem,najlepiej dowiedziec sie w swoim urzedzie pracy,napewno beda wiedzieli,pozdrawiam.
aha istnieja jeszzce w polsce posrednictwa pracy ktore zbieraja ludzi na zbiory, mozna poszukac w internecie, jesli nie pobieraja zadnych oplat tzn ze nie ma sie o co martwic ze to oszusci, podaje kilka linkow na ktorych mozna poszukac pracy w hiszpanii i inn. krajach UE http://praca.onet.pl/ http://www.pracodawca.com/ jesli ktos jest z kuj-pom to tutaj sa oferty pracy za granice z urzedu pracy :http://www.pracodawca.com/http://www.wup.torun.pl/praca/zagraniczne_oferty_pracy.php i jeszcze jedna ciekawa stronka na ktorej mozna sie czegos dowiedziec http://www.praca-za-granica.pl/ Pozdrawiam poszukujacych
CZESC MAM PYTANKO I BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ JESLI KTOS WIE .CZY SA JUZ WYJAZDY NA PLANTE? DZWONILAM DO ALGI ALE PAN RADEK JEST NA URLOPIE I NIE MA KOMU SPRAWDZIC CZY JADE .
Czesc ja tez mam jechac na plante ale tez nic nie wiem na 100 procent gdzie odebrac kontrakt na forum pisza ze nie bedzie tu kontraktow tylko na miejscu w Hiszpanii u szefa podpiszemy podam swoje gg 74[tel]jak cos sie dowiesz to daj znac pozdrawiam JULKA
w toruniu w urzedzie pracy zapisuja meszczyzn do zbioru oliwek czy ktos wie gdzie potrzebuja kobiety ?
Witam.Zapisałam się w pup na zbiory cytrusów rozmowa odbędzie się z pracodawcą Hiszpańskim za tydzień natomiast wyjazd wrzesień pazdziernik w okolice Huelvy i siwilly .Jak ktoś chcę wyjechać to trzeba odwiedzic up
czy mozesz napisac z jakiego wojewodztwa jestes?
Jaki urząd pracy??? w jakim mieście?? odpisz zainteresowana
cze inezz my to sie napewo znamy bo przecież mieszkałyśmy razem:):):):)siwa cześć jak Aśka??:)przecież miałaś nie jechać!!inezz-która z moich kumpel ma takiego nicka???odezwij sie do mnie na [gg] to pogadamy bo ja też chcę wrócić do Mieciasa:)buziaki pozdro dla wszystkich wielbicieli Hiszpanii
Witam .Jestem z Podlaskiego w piątek w Białymstoku ma się odbyć rozmowa na zbiór cytrusów .Trzeba szukać ofert w urzędach pracy są w obecnej chwili zapotrzebowania
Jeszcze jedno pytanko czy ktoś na forum zna lub wyjezdzał z firmy TALHER SA
hejka jestem juz w hiszpanii ok 5 lat na poczatku pracowalam na zbiorze pomaranczy, praca jest ciezka i nie zawsze jest kolorowo. trafilam do dobrego pracodawcy, warunki mieszkaniowe bardzo dobre ( choc nie zawsze tak jest). Po pzyjezdzie na miejsce polecam aby sie zapoznac z kodeksem pracy dla pracownikow" na sezon", ktory mozna dostac w kazdym ayuntamiento. Kodeks jest napisany w j. polskim warto go miec bo nie wszyscy pracodawcy go przeszczegaja.
Daje dobra rade lepiej czymacsie z daleka od marokancow. milej pracy pozdrawiam.
ps. w rzeszowie koncem wrzesnia beda zapisy na wyjazd do hiszpanii
u nas jak zwykle nigdy nic nie wiadomo o wyjazdach,a Rumunki juz sie zjezdzaja.praca w tym roku rozpoczela sie wczesniej,a u nas organizacja jak zawsze do d...
U nas w firmie sezon miał się zacząć początkiem pażdz, więc wcześniej powinny były moje koleżanki dostać kontrakty ( ja już tam nie wracam ) a dalej wszystko pod znakiem zapytania. Siedzą i się wku..., bo do niektórych pracodawca zadzwonił do innych nie a wszystkie pod koniec kontraktu zapisały się na nowy sezon. Rumki już tam pewnie siedzą a tu wszystko na ostatnią chwilę.

Ps. Jeżeli kogoś interesuje to podobno w środę (jutro) w rzeszowie, chyba w urzędzie pracy na ul.Lisa Kuli ma być prowadzony nabór na zbiór pomarańczy do hiszpani.

pozdrawiam wszystkie czekające
Wtam wszystkie miłośniczki Hiszpanii. Poraz kolejny widac organizację wyjazdów do Hiszpanii na plantę i nie tylko. Nikt nic nie wie, każda czeka na jakiś kontakt a tu cisza. Nic nie wiadomo, wszystko się miało zmienic po zniesieniu okresu przejściowego dla Polski ale tak naprawdę nie zmieniło się nic. Hiszpanie jak zwykle też nic nie wiedzą dużo mówią a bardzo mało robią!! Ale to już taka tradycja hiszpańska tz "manaña" :( Ciekawi mnie kiedy tak naprawdę to się zmieni; że każdy mający ochotę na pracę w Hiszpanii bedzie mógł tam pojechac i bez problemu się zatrudnic i nie czekąc na jakieś tam oferty z biur pracy albo czekac na kontakty od szefów. Ale mimo wszystko i tak tęsknie za tym krajem....... besos para todos :):):):):)
witam dziewczyny po mojej malej przerwie wakacyjnej :)))
Polki w hiszpanii juz sa powoli zaczyna sie zjezdzac w zeszlym roku zbiory troszke wczesniej sie skonczyly oczywsicie nie wszedzie ale w wiekszosci tak i w tym roku pracownicy chca troszke opoznic plante
Ale dziewczyny ktore mialy jechac na plante juz powinny wiedziec o dacie wyjazdu .....
a na wlasna reke dziewczyny nie radze jechac ciezko jest tutaj z praca , hiszpanscy rolnicy nie chca zatrudniac z "ulicy" pamietajmy o tym bo wczoraj spotkalam 8 osob mlodych ldzi ktorzy jezdzili z pola na pole i szukali pracy nikt ich nie przyjal twierdzac ze maja komplet Ci ludzie juz bez kasy bez pracy ehhhh tragedia .....
Te osoby ktore czekaja na umowy,moga przeciez umowic sie z szefem,ze przyjada na wlasna reke i na miejscu moga podpisac umowe.Tak tez robi duzo osob.Bo te ktore chca jechac w ciemno,nie maja zadnego szefa,to faktycznie ciezko im bedzie teraz cokolwiek znalezc.Fresowka,a Ty skad jestes?ja mieszkam w Palos i nie mam z kim na kawe isc:-)
Witam bardzo Cię proszę o więcej informacji na temat pracy przy zbiorach pomarańczy.Jestem z Zielonej Góry i byłam wczoraj w WUP ale nie mają żadnych informacji na ten temat zastanawiające tylko dlaczego u nas nie a wcześniej były przez kilka lat wyjazdy nz truskawki ,zersztą ja w tym roku pracowalam przy zbiorach przez niecałe 3 miesiące.Może Masz jakieś namiary czy jakies inne sposoby dostania sie na ten wyjazd do pracy ,bo to przecież niebawem. POZDRAWIAM. S.
Cześć dziewczyny! Czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest pogoda w październiku i listopadzie w hiszpanii(Andaluzja).Czy duże są różnice temperatur między dniem a nocą? W tym roku jadę pierwszy raz na plantę i nie mam pojęcia jakie ciuchy zabrać!Dziękuję.
Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 2830

»

Pomoc językowa