praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 2830
wiem tylko że w tamtym roku w grudniu też w rzeszowie prowadzili nabór na pomarańcze i mandarynki, bo ja właśnie z tego naboru wyjechałam. czy jest coś teraz to nie wiem.
A jak wicej zarobi
>sie w miesiacu to wieksze ubezpieczenie potracaja.

to nie prawda JEST JEDNA STAWKA UBEZPIECZENIOWA jezeli tak Ci mowil szef to Cie oszukiwal
stawka w rolnictwie jest jednakowa dla polek, rumunek czy hiszpanek nie ma roznych w tym roku wynosila ok 33 euro i w polowie zbiorow byla podniesiona o kilka eurocentow ale szefowie o tym nie informowali moj szef zeby nam zaokraglic placil 34 euro brutto od tego zabieral 2 % podatku i miesiecznie ok 70 euro na ubezpieczenie + nadgodziny platne od 6 euro w gore i to juz zalezalo od szefa wiekszpsc placla o 6 euro wiem ze placili mniej nie robili tego zgodnie z prawem no ale coz dziewczyny sie na to godzily a wystarczylo zglosic do korporacji takiego nieuciwego szefa
Hejka mam pytanie do Fresówki i innych którzy orientuja sie w ofertach praca sezonowej tz. winobraniu moze macie jakies adresy namiary na pracodawcow bo my mielismy jechac w tym roku ale dwa dni temu dowiedzialam sie e jedna zyczliwa polka nam pozamiatala:)i z tej pracy lipa:)) A ja juz wszystko zorganizowalam i praktycznie siedze na walizkach i nie wiem co robic?? Mielismy jechac samochodem w 4 osoby moze ktos cos wie i pomoże byle szybko . A moe ktos z namiarami bylby chetny do wyjazdu z nami?? Bardzo prosze o smsa albo chociarz sygnal na nr 694131642...Help wynagrodze pomoc
ciezko mi powiedziec czy na miejscu bedzie praca
bardzo duzo pracodawcow dostaje swoich pracownikow przez korporacje (nabory przez up) z polski czy z rumunii (maja za takich pracownikow dofinasowania z unii)
napewno beda pracodawcy co beda zatrudiac ludzi " z ulicy" ale stawka z pracy sezonowej jest niska tzreba miec swiadomosc ze tzreba placic z mieszkanie media i jedzenie a praca przy winogrodach jest krotka zarobic mozna bardzo malo
latwo policzyc 30 dni pracy x stawka dzienna ok 40 euro = 1200 odjac mieszkanie 2[tel]euro jedzenie 1[tel]euro dojazd z 200 euro zostaje bardzo malo
ja uwazam ze praca sezonowa jeszcze dlugo bedzie zarezerwowana dla osob ktore jedzily od lat pracodawcy ich znaja i cenia a jak przestana polki przyjezdzac to maja rumunki i bulgarki
w branzy rolniczej nic nie dalo otwarcie granic bo wszystko zalezy od pracodawcy a oni nie chetnie zatrudniaja obcych
aha facetow polakow hiszpanie w rolnictwie zatrudniaja tylko do pomaranczy i wlasnie winogron
dla pracodawcow hiszpanskich polski mezczyzna to alkoholik i awanturnik :((((
Ja mam na pismie potracenia wyszczególnione, wiec nie mówie ze szef mnie oszukiwał bo go nie pytałam.
Wyglada to tak: Desempleo F.Profesional 1,12%
I.R.P.F 2%
SS co miesiac inaczej 51,00 e
105,00 e
72,00 e
53,00 e
"czy jest coś teraz to nie wiem." Bardzo zagadkowe stwierdzenie. Rozwiń to.
,, Czy jest coś teraz, nie wiem " czyli nie wiem czy będzie teraz prowadzony w rzeszowie jakiś nabór na zbiory do hiszpanni, w tamtym roku wyjechało dużo osób więc część powinna wrócić do poprzednich pracodawców. Ja już mam pracę od września w hiszpani załatwiona więć nie orientuje się czy są jakieś oferty.

Ps. Ja nie rozumię jak inez2 była na truskawkach i teraz zapisała się na mandarynki, gdzie się zapisała i jak chce to sprawdzić. inez2 napisz coś więcej żeby można ci było jakoś pomóc. pozdrawiam
Do Ann25 witaj czy jest jakies minimum zbierania truskawek w Niemczech?
chodzi mi o to , ze jak sie nie wykona minimalnej normy to wywalaja pracownikow?
bp w Hiszpanii jest płacona dniowka ale na niektorych plantacjach zapisuja ilosc oddanych skrzynek i jak za mało to wysyłaja do Polski.
Pracowalam glownie na truskawkach ale czasem dawali nas na pomarancze, borowki i maliny.Mieszkalam miedzy Cartaya a Gibraleonem przy zakladzie Tilla Hortofruticolla i tam tez pracowalam przez tydzien pakujac owoce.Pod koniec pobytu mozna bylo sie zapisac na wrzesien i na styczen. ja zapisalam sie na wrzesien na mandarynki. ale nie wiem czy wszyscy ktorzy sie zapisali pojada. w urzedzie pracy nic o tym nie wiedza.
A Ty Siwa wyjezdzasz z Rzeszowa? I kiedy dokladnie? I jak zalatwilas sobie ta prace?
pracę załatwiłam przez kumpla który jest w hiszpani, no jak wyjaśniłaś to już wiem o co chodzi i wiem gdzie ten zakład bo często tamtędy przejeżdżałam w drodze do pracy, jeśli się zapisałaś to powinnaś pojechać tylko nie koniecznie w tym terminie, sezon się jeszcze na dobre nie zaczął więc nie trzeba im na początek tyle osób. chociaż i tak z tego co wiem to to będzie raczej koniec września niż początek. jak chcesz podaj nr gg to pogadamy . pozdo
do siwa mam pytanko a na czego zbior Ty jedziesz do Hiszpanii?
a tak odbiegajac od tematu, to Hiszpania jest piekna, no nie???
nie jadę na zbiory tylko będę pracować w knajpie, oczywiście pózzniej na miejscu będę musiała znaleść coć dodatkowo bo z jednej pensji będzie ciężko, i wtedy to może znów będą.
Witam wszystkich byłam w tym roku na truskawkach w hiszpanii i jestem zauroczona tym państwem w tym tygodniu jade tam znowu tyle ze do pracy w przetwórni juz nie moge sie doczekac.Pozdrawiam wszystkie wyjeżdżajace.
kwalifikuje sie do tych mlodych trudno sie domyslec w moim nicku?
moge pisac co mi sie podoba, nie wstydze sie tego, a skoro tym osobom nie pasuje to ze pisze prawde to niech sie zachowuja jak porzadne kobiety a nie jak k...y!!! wstyd mi ze jestem polka, a to tylko dlatego ze takie latawice psuja nam opinie!!!
pozdrawiam dziewczyny ktore sa wierne swoim mezczyznom i pojechaly do Hiszpani tylko pracowac
Hej Siwa, jak jesteś z Rzeszowa to odezwij się do mnie na [gg] . Mam kilka pytań. Pozdrawiam.
jestem z rzeszowa i juz wysłałam ci nwiadomość na gg. pozdro
Dzieki :)
czy ktos wie kiedy sie planta zaczyna a tak wogle to uwielbiam hiszpanie i nawet tych ludzi hiih chociaz to z czasem przyszlo i te osoby co marudzo i wiecznie majo jakies ale radze zrezygnowac ja znam swietnych ludzi i nawet jak juz tam nie pojade a raczej napewno to mam kontakt i postaram sie zeby tak zawsze bylo czy to z hiszpanami czy z mojmi kolezankami z polski u nas jazd nie bylo przez 5 lat a ciogle sie osoby zmieniajo to zalezy od czlowieka a nie od narodowosci .... ale jak ktos chce byc wyzej niz ktos to sie zaczynajo schody ale trzeba najpierw zaczoc od siebie ... niby takie idealne materacem nie byly hihi czy to takie idealy smieszne a ludzi obrazac i zrazac do hiszpanii to ok ale tak wogle to zdrada byla i jest wszedzie ale to zalezy od czlowieka i nie liczy sie pochodzenie a czlowiek i takie teksty o marokancach czy hiszpanach czy nawet murzynach mnie draznio ludzie Tolerancia i szacunek i tyle co mam tu do powiedzenia
kobieto naucz się najpierw pisac bo blędy robisz okropne.Wcale się niedziwie ze ci się tam podoba jak z wiochy się wyrwalas.Wyskoczylas sroce spod ogona hahaha.Jestes super analfabetyczka.powodzenia w truskawkach
i to jest wlasnie przyklad... powodzenia pani profesor...
heheheeh
miastowy albo miastowa sie odezwala!!!!
ale mnie też okropnie drażnią te błedy czy Wy ludzie szkoł żadnych nie kończyliście ,jak można robić tak potworne błędy i to nie tylko ortograficzne przeglądam rózne wpisy i od blędow aż oczy bolą nie wiem czy tylko ja jestem taką estetką? chyba nie......
ten tekst naprawdę jest ciężko zrozumieć, po jego przeczytaniu nie wiem o co chodzi autorowi. może to tylko moje odczucie ale po powyższych postach wydaje mi się, że nie tylko ja miałam ten problem.
czesc mam pytanko mam wyslany kontrakt na plante pisalas ze jestes na biezaco z firma ASAJA ja tam mam odebrac kontrakt nie moge sie dodzwonic pod num. [tel]do firmy czy moze maja inny numer? jak masz jakis namiar na nich? ja jestem ze Szczecina a oni gdzies na Slasku a nie wiem gdzie mam szukac podaje swego e-maila [email] jak cos wiesz na ten temat prosze napisz pozdrawiam
czy ktos cos wie na temat planty w tym roku gdzie odebrac kontrakt z firmy ASAJA i jak to wszystko zalatwic SZEF do mnie dzwonil i powiedzial ze wyslal mi kontrakt na plante a jade 1 raz na plante na truskawkach juz bylam 3 razy moj e-mail [email] i podam swoje [gg] prosze o kontakt ktos cos wie? pozdrawiam
ale wy macie problemy... ortografia... smiechu warte HAHAHA! ! ! no no coraz lepsze to forum, az sie zagladac tu nie chce, najpierw zacznijcie od siebie, a nie wytykacie komus bledy, to sie dopiero nazywa wies, szkoda pisac...
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 2830

»

Pomoc językowa