praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1591-1620 z 2830
czesc dziewczyny
Kolejnosc jest alfabetyczna, ale nigdy nie było tak, ze jedzie autobus 50 dziewczyn na litere A.Ja jak jechałam drugi raz jechałam z przyjciólka na litere C a ja jestem na Z (czyli ostatnia).Nie wiem jaka zasade maja firmy transportowe, ale z tego co widzialam mieszaja nazwiska.Wyjazdy pewnie juz zaczynaja sie na dobre,sporo mnie nie było w moguer , a dzis juz mase polek i mówia ze prace maja juz codziennie.
Tak wiec lada moment wszystkie wyjedziecie :))))
Zycze dobrych zbiorów.... sama tez chetnie wyskoczyłabym pozbierac truskawki :))
pozdrawiam
Pozbierać i naciągnąć lekko kręgosłup :-) . W tym tygodniu truskawy jest malo bo poprzedni tydzien byl kiepski pod względem pogody. Ale dzis juz bylo na nowo 23'C i w/g tego co mowia w prognozach pogody, aura bedzie sprzyjac i pracodawcy bede mieli gdzie wysylac swoje zbieraczki.
Szkoda ze macie takie problemy z informacjami o pracy. U nas nie ma żadnych posrednikow polskich, z którymi podobno tylko problemy byly. Spotkania są organizowane w Polsce bezpośrednio z właścicielem firmy, dziweczyny jeżdżą wynajętymi przez firmę autobusami i praca jest codziennie, w tym roku jeszcze nie było dnia żeby ktoś pracował mniej niż cała dniówka z powodu braku pracy. Zdażają się czasem nadgodzinki nawet.
Pozdrowienia dla Kasi i powiększającej sie rodziny i dla wszystkich czekających na wyjazd, oby wszystko się udało.
Dzwonili do mnie dziś z Hiszpanii.Mam wyjazd na truskawki 3 marca o 9.00 z Olsztyna.Moje nazwisko zaczyna się na D. Truskawek podobno jest już dużo.
rybka37 a z którego jesteś naboru? To znaczy kiedy miałaś rozmowę w grudniu czy w styczniu?
czesc,do mnie też dzwonili wczoraj,wyjazd mam 3 marca z Krakowa:))o godz:10,do mnie dzwoniła jakaś babka z anonimowego numeru,do Ciebie też??????
witam, hm...interesujace to forum:-)
jestem ciekawa, ktora z was dziewczyny, jest tam najdluzej?
Fresowka- w ktorym roku przyjechalas po raz pierwszy? ja bylabym osmy raz, ''BYLABYM'' poniewaz od trzech lat juz nie wyjezdzam. jedno musze przyznac ECHO DE MENOS!
Strona internetowa [email] zycze powodzenia.
Pozdrawiam
Witam!Mam wielką prożbę do osób znających dobrze hiszpański.Księgowa chce żebym przetłumaczyła jeden dokument.Potrzebne mi to do rozliczenia podatku.Pewnie zbytnia z niej formalistka ale twierdzi że chce wiedzieć o co tam chodzi.Próbowałam sama ale tych słów nie mogę znaleźć.Chodzi mi o Devengos, percepciones salariales, desempleo, total a deducir, liquido total a percibir, deducciones, aportacion del trabajador a la seguridad social y conceptos de recaudacion conjunta, i taki skrót IRPF 2%. Z gory dzięki za pomoc! Pozdrawiam wszystkie Truskaweczki.
Nabór miałam w grudniu.Dzwoniła do mnie kobieta,mówiła,ze z Hiszpanii dzwoni.Dzwoniła na domowy,więc numer mi się nie wyświetlił.
Dziękuję rybka za odpowiedź :-)
Jestem strasznie wkurzona.Mam wyjazd z Wrocławia ,a nie z Olsztyna.Do Olsztyna mam 2 godz. jazdy,a do Wrocławia muszę całą Polskę przejechać.Pani powiedziała,że dla 9 osób z mojego regionu szef nie chce podstawic autobusu,(nie opłaca mu się).A wiec wyjazd z Wrocławia z dworca PKS peron 4 o godz.14.00
No właśnie byłam zdziwiona, jak napisałas, że wyjazd masz z Olsztyna. Mi od początku mówiono, że będę musiała dojechać do Wrocławia. Jak mus to mus. Pozdrawiam
Witam.
Mam pytanie do forumowiczow!
moze orjentujecie sie ile kosztuje przelot z polski do hiszpanii a dokladniej do huelvy do palos ... !!!
z gory dziekuje za odpowiedz!!
moge ci to sprawdzic tylko podaj nazwe miejscowosci gdzie chcesz wyladowac :)
W rejony huelvy polacy przylatuja do Faro w portugalii (okolo 130km od huelvy) albo do Malagi (okolo 350km od huelvy). Do faro lata sie najpierw do londynu i tam przesiadka, a do malagi są bezpośrednie połączenia z warszawy. Jak się dobrze zakręcić rezerwując bilet przynajmniej miesiąc wcześniej w tanich liniach mozna się zmieścić w 160-180€ razem z powrotem. Połączeń można szukac samemu na stronach internetowych np EasyJet i RyanAir, albo przez biura podróży które za taką przysługe pobierają opłatę. Można też przyjechać autobusem liniowym do madrytu i dalej innym gdzie dusza zapragnie, ale to katorga nie wiem czy nie większa niż praca na polu :-) Mamy piękny weekend 23'C (jak to na początku marca) więc zapraszam, truskawki coraz więcej!!! :-)
dzięki śliczne za informacje . :))
pzdr.
http://www.flynatic.com/pl Tu znajdziesz wszystkie tanie połaczenia. a w www.moje przeloty .pl. wszystkie połaczenia z lotniska do miasta. Powodzenia.
perelka z własnego doswiadczenia Ci napisze daj sobie spokój z faro.Kiedys było połaczenie bezposrednie i super rozwiazywało sprawe lotu polska-hiszpania.Teraz musisz jechac przez londyn lub paryz a i tak w faro masz jeden autobus do huelvy.Moje kolezanki raz niestety zostały bez transportu, bo samolot miał opoznienie i autobus im odjechał.
Gdybys sie zdecydowała leciec przez londyn to lec juz do sevilli.Połaczenie z sevilla i huelva jest bardzo dobre.Mozesz leciec z warszawy do madrytu i z madrytu do sevilli (ja teraz bardzo czesto latam tym połaczeniem) koszt biletu ok 1000 zł.
Najlepszym połaczeniem moim zdaniem jest wawa-malaga linie norwegian , moja mama ostatnio nimi przyleciała sama, bez znajomosci jezyka i musiała dojechac do huelvy, bo nie mogłam jej odebrac.Dała sobie rade bez problemu, a przyleciała za 70 euro w dwie strony (rezerwacja kilku miesieczna do przodu).
Z malagi do huelva jedzie tez jeden autobus ok 15 (z tego co pamietam), ale jest tez połaczenie pociagiem do huelvy (malaga-codroba i z cordoby do huelvy)bilet ok 50 euro.
Moje kolezanki leciały tez z wawy do alicante, potem autobusem do sevilli i z sevilli odbierałam ich.Tez sobie chwaliły to połaczenie.

Jezeli nawet nie znasz dobrze jezyka to wylatujac do malagi, bierzesz taxi na dworzec (15-20 euro) wsiadasz do autobusu do huelvy czy do sevilli(gdyby nie było do huelvy) bez problemu dajesz sobie rade.
Nie polecam miedzylodowania w londynie, kiedys czekałam na samolot 5 godzin i do tego 3 godziny opoznienia , od tego momentu dałam sobie spokój z londynem.

Teraz czekam na polaczenie polska-huelva hahhaha :)))
http://www.norwegian.no/sw22123.asp
Czy jest tu jeszcze jakaś dziewczyna, ktora tak jak ja nadal czeka na telefon w sprawie wyjazdu?
a co tu tak cicho na tym forum?
czyzby wszystkie dziewczyny juz wyjechały na truskawki?

jaka pogoda w okolicach Huelvy?
Hej! mam pytanie a propo pracy.Jest nabór na truskawki z Asaja Huelva.Może mi ktoś powiedziec czy jest to sprawdzona firma? i czego sie można po nich spodziewac?:-)

Dziękuje ze wszelkie info.
Witam!
Asaja to korporacja zrzeszająca poszczególnych pracodawców (rolników, czy farmerów). Sama firma jest sprawdzona (moja żona aktualnie pracuje u jednego z członków tej korporacji już od 7 lat), ale to zależy do kogo się potem trafi. Jak to ludzie - jeden jest lepszy a inny gorszy, u jednego są lepsze warunki bytowe (np. pralki do dyspozycji pracowników) a u innego gorsze ....
Ogólnie nie jest źle, tylko z roku na rok Euro tańsze i praca coraz mniej opłacalna. Pozdrawiam i powodzenia.
czy ktos na forum moze mi powiedziec ile godzin jedzie sie do HUELVA jade autokarem
czy ktos na forum moze mi powiedziec ile godzin jedzie sie do HUELVA jade autokarem
Najlepiej jak ktosia1 przeczyta dokładnie forum i watki zwłaszcza truskawkowe, jest sporo info o asaja.
Do Huelvy jedzie sie 48 godzin, moj rekord 63 godziny ale zepsuł sie autobus :)))
fresowka dziekuje ale nie-dokladnie o to mi chodzilo ja jutro jade i chcialam sie dowiedziec ile z polski do hiszpani sie jedzie bo nie-wiem jak mam zapakowac jedzenie
Tak jak napisałam jedzie sie 48 godzin tzn 2 dni,Wez drobne euro we francji mozna na stacji kupic pyszne kanapki
fresowka bardzo dziekuje ci zaodpowiedz ja jadez ohp.i czytalam ze tu ludzie mieli jakies spotkanie z pracodawca i wogule jakies listy obecnosci ja czegos takiego nie-mialam ale mam nadzieje ze bedzie oki pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1591-1620 z 2830

»

Pomoc językowa