praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1651-1680 z 2830
Stac ciebie 400 lub 250 euro zainwestowac na dojazd do pracy , to jeszes gosc!
sory ale jest censura na stronce
Amilo987 nie karzdy musi koniecznie leciec samolotem są tesz autobusy np.orbis 350 zł pobiera za dojazd do Hiszpani.A pozatym jak wyjerzdzasz z UP to pracodawca opłaca ci przejazd do siebie jedynie powrót opłacasz sam.A na marginesie to jestem kobietą.Pozdrawiam
dowiedz sie przez znajomych a nie przez takie forum
Zyczliwy _ Polakom
Witam wszystkich.Mam takie dość nietypowe pytanko,czy ktoś zna dziewczyne Anete Orzechowską.Chciałbym się dowiedzieć jak ona tam spędza czas.(mówi mi że tyra codziennie nawet w niedziele lecz ja jej jakoś nie wierze)a bardzo chciałbym się dowiedzieć prawdy.Pozdrawiam wszystkich uczciwych ludzi.PS.pytam ponieważ przeczytałem różne posty i jestem bardzo zaniepokojony tym co tam sie dzieje.Ach ona mieszka w LEPE HUELVA.
Żal mi strasznie Ciebie i Twoich dzieci.Ale tak sobie myśle że dasz sobie rade i jestem w 100%pewny iż ona na kolanach przyjdzie do Ciebie kiedy znudzi sie temu marokańcowi.Niestety (nie wszystkie)ale polki same sobie wyrobiły opinie taką jaką mają.Kochaj swoje dzieci a życie okaże tobie jeszcze piękne chwile.Pozdrawiam serdecznie Ciebie i dzieci.Trzymaj się.
Bardzo nietypowe pytanie zadałes :)
Nie wierzysz swojej zonie(dziewczynie) a uwierzysz komus obcemu? Kazdy moze napisac tutaj co tylko chce.Kazdy moze napisac ,ze ona robi tam rózne rzeczy....chcesz przeczytac TAK ona Cie zdradza.
Wiecej zaufania do osob które kochacie, a jak nie macie zaufania to zerwijcie albo nie puszczajcie do Hiszpanii.Ze ktos pare razy napisał jak to sie polki prowadza, to nie znaczy,ze kazda jest taka sama.
pozdrawiam
kaska
Fresowka .Mam pytanko jak mówiłam kiedys będe szukac no i wyszukałam .Dostałam propozycje z biura Dromader na wyjazd na 5 miesięcy na czeresnie,brzoskwinki i śliwki.Do (saragossy)pewnie zle napisałam przepraszam i niewiem czy to dobry pomysł wyjerzdzac z tej firmy czy ktos wyjerzdzał juz z tego biura i morze mi cos podpowiedziec bede wdzieczna .Pozdrawiam.
Widzisz tu nie chodzi o to co kto mi powie lecz o to w co ja sam uwierze lub nie.kiedyś jej ufałem lecz straciłem już zaufanie w 100%.A napisałem tego posta tylko dlatego iż chciałem sie dowiedzieć czy jest to możliwe aby pracowała tam tak cieżko i w dodatku cały tydzień.Widzisz Kasiu każdy może napisać o każdym co tylko chce,ale najważniejsze jest to w co sam uwierzysz.Naprawde chciałbym poznać opinie innych ludzi.Pozatym strasznie mnie dziwi to iż ludzie za tak smieszne pienieniądze zostawiają swoich bliskich (nie warte są te pienidze nerwów,stresów itp.).Pozdrawiam Ciebie serdecznie
Znam Dromadera tylko z opowiesci moich kolezanek, które wyjechały za posrednictwem tej firmy.Na 10 kolezanek chyba jedna tylko zle trafiła, chodziło o nizsze zarobki i fatalne warunki mieszkaniowe.Poszukaj na forum bo wydaje mi sie ze pisano juz o tej firmie.
Mozliwe jest, ze pracuje tak długo.Zaczał sie kwiecien, najlepszy okres zbiorów, ale ostatnio padało i było zimno , tak wiec truskawek było mało.Ale wszystko zalezy gdzie ona pracuje, na jak duzym polu i jak duzo ludzi pracuje.Ja pamietam ze w kwietniu miałam nawet 3 godziny nadgodzin praca od 8 do 20 i cały miesiac nie miałam ani jednego dnia wolnego.Prosiłysmy zaprzyjaznionych hiszpanów, zeby nam robili zakupy, bo szkoda nam bylo opuscic nadgodziny, bo w koncu zawsze to dodatkowy cent.
pozdrawiam
Fresowka Dziekuje bardzo jak zawsze pomocna.
Fresowka Dziekuje bardzo jak zawsze pomocna.
Czesc, nie chce dolewac oliwy do ognia na temat dziewczyn wyjezdzajacych do hiszpani, ale pomyslalem ze opisze wam sytuacje z ostatnich dni, akurat nie dotyczy to polki, ale to nie wazne. Dziewczyna ma chlopaka w swoim kraju, tutaj od 2 lat prowadzala sie z jakims hiszpanem, podobno w miare sytuowanym. Dwa lata miala dwoch, a teraz na dniach zrezygnowala z pracy bo jest w ciazy z tym hiszpanem. Caly czas do hiszpani przyjezdzala z matka ktora ja kryla. Podsumowujac - ja osobiscie zastanawiam sie czy ten drugi w ojczystym kraju juz wie o calej sytuacji czy dalej mydla mu oczy.

Oczywiscie sa przypadki takie i skrajnie odwrotne. Jezeli ktos chce sie dowiedziec co jego zona, dziewczyna robi tu to zaproponuj np zee przyjedziesz na tydzien, dwa, w ramach wakacji. Pogoda zaczyna sie robic plazowa, a mieszkajac tu na miejscu i spotykajac sie z ludzmi ktorzy znaja twoja kobiete jest 99% szans ze jezeli cos ukrywa to wyjdzie na jaw. Sa tez ludzie ktorzy biora urlop okolo miesiac albo wiecej i przyjezdzaja tu do pracy, jeszcze blizszy kontakt. Ja z doswiadczenia wiem ze dziewczyny ktore mialy cos do ukrycia nie chcialy slyszec o takich propozycjach.

Ale tak jak pisala fresowka - nie jest to norma, nie wiem ile procent dziewczyn popada w takie zachowania, ale oczywiscie nie wiele. Nie mniej jednak diabel kusi. Marokanczycy wiedza kiedy kobiety przyjezdzaja na zakupy i czatuja w miescie. Dziewczyny sie nudza i chodza na dyskoteki... A wszyscy wiedza ze polki maja takie sklonnosci, wiec z racji ze tutaj narodowosc mozna poznac po twarzy na pierwszy rzut oka, ryzyko jest duze.

Ja proponuje jezeli ktos ma takie obawy, a sytuacja materialna zmusza do wyjazdu - jedzcie razem. Ja tak zrobilem i mysle ze na razie jest dobrze.

Pozdrawiam z poludnia, dzis 21'C - w tym roku juz sie kompalem i opalalem, dlatego nie dziwcie sie ludzie ze ktos woli wyjechac do hiszpani do pracy, niz do londynu albo do holandi gdzie wiatr chce glowe urwac.
Witam..Dołączając się do wypowiedzi to trzeba mniec do siebie i i swojego partnera saufanie chyba ,ze ktos juz nas kiedys zawiód.Na swojm przypadku wiem ,że nie wszystkie dziewczyny sa takie ja juz byłam raz w Hiszpani i wybieram sie w tym roku również i chodz miałam okazje nie wgłowie mi były podboje,chodz szczeze mówiąc okazji jest wiele wszystko zalerzy od samej osoby i waszej miłości.Życzę szcześcia i więcej zaufania.Pozdrawiam wszystkich.
Faktycznie przerobiłem to na sobie , egzotyka , klimat , krajobrazy inne otoczenie robi swoje , dzieci nie marudzą , maż się nie czepia , czego oczy nie widzą tego sercu nie żal . Praca pracą , ale po pracy warto sie wyszaleć bo przecież nie ma zadnych obowiązków domowych , a do domu się zadzwoni lub wyśle uspakajającego sms-a , a kitu który sie wciśnie i tak właściwie nie ma mozliwości sprawdzic , oczywiście jak to już zaznaczono nie jest to norma , ale jest procent który ulega temu urokowi i się zapomina bo łatwo zapomnieć kiedy rodzina została prawie 4 tyś kilometrów od miejsca gdzie sie jest .Pozdrowienia dla wszystkich którym praca żon w Hiszpanii spaprała życie.
Witaj FRESOWKA . rozmawiałysmy kiedys na GG ,/ale padł mi system i straciłam Twoj numer./ moj numer GG.6294081 . Prosze Cie jezeli oczywiscie mozesz o pilny kontakt. amanda.
super
ja tez chce wiedziec na temat pracy na truskawkach
Ja mam dobre wspomnienia z truskawek
Teraz sa nabory na truskawki.Slyszalem w radio macuto.
Witam wszystkich serdecznie, ja własni wróciłam dzis do domku....wrescie he he... jeszcze nie koniec kampanii, ale niestety mus to mus.... jeszcze tydzien , lub dwa i zaczną sie zjeżdzac kobietki...:) pozdrawiam wszystkich...Aga
Mam pytanko czy nie wie ktoś jakie zbiory bedą we wrzesniu w Hiszpanii??????????????
Czy ktos chetny na przyszly rok na truskawki,moj numer [gg]
We wrześniu niektórzy.... będą "Zbierać" się do domu... he he zartuje... oczywiscie, od października pomarańcze będą...
Zalezy w jakim regionie, na dole zacznie sie planta, pomarancze,nektaryny pozne, mandarynki.Wyzej pomidory, papryka, brokuły itp.
Czesc!Nie wiecie gdzie można sobie załatwic takin wyjazd do hiszpani do pracy na zbiory np winogrona we wrzesniun lub pomidory?bo ja byłam na truskawkach wtym roku i bardzo bym chciała jechac jeszcze raz jechac i nie wiem gdzie mam to załatwiac bo na bezrobociu powiedzieli,że nie mają żadnych ofert:((
hej wiem ,ze teraz jest nabor na wrzesien na winogrona do Hiszpanii z Firmy DROMADER z Wroclawia http://www.butdromader.pl/,ale byly tez zapisy koncem maja w Hiszpanii w Biurze ALGA od Maria w Palos,na winogrona .Ja tez wlasnie czegos szukam i tez na truskawki jezdze.Jak chcesz o cos zapytac o to moje [gg] .Pozdrawiam
czesc fresowka a nie wiesz gdzie można sie zapisac na winogrona teraz lub na jakies inne zbiory ktore sa od wrzesnia??
hej
a dlaczego do niemiec ...z niemiec ludzieuciekaja od tych barbarzyncow...
znajdz sobie kogos i jedzcie do hiszpani na wybrzeze tam w knajpie zarobisz minimum 1000 € bz wysilku.....do odwaznych swiat nalezy .....moge dalej odpisac!
Temat przeniesiony do archwium.
1651-1680 z 2830

»

Pomoc językowa