praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
811-840 z 2830
Witam
Czy wiadomo coś o naborze mężczyzn do pracy w hiszpanii?
Byłbym wdzięczny za jakieś informacje.
Pozdrawiam
Orientujecie się może czy są jeszcze w waszych urzędach pracy oferty pracy. Ja byłam na zbiorach w zeszłym roku ale w tym roku żadna z naszego domku nie dostała kontraktu.
Witam
Czy wiadomo coś o naborze mężczyzn do pracy w hiszpanii?
Byłbym wdzięczny za jakieś informacje.
Pozdrawiam
zadzwoń do Algi,moze tam maja jakieś oferty.
..do fresowki,,Mamy pytanie mamy kontrakt z CORA do Pana Alberto Garrocho Robles ..czy faktycznie trafimy do tego pracodawcy .. i jakie sa szanse aby mieszkac w miescie .Wyjazd mamy w polowie lutego... Pozdrawiamy ..Oczekujaca na wyjazd .. .
Witaj Fresowka...
Moze orientujesz sie jakie sa ceny hoteli w Palos?Jaka jest cena za dobe?Z gory dziekuje za opowiedz.Pozdrawiam
Dzięki za wiadomosci.Chcialam zapytać jak dlugo trwa podróz do Hiszpanii do Lepe-Huelva?Ja jade do firmy Masia Ciscar z PUP-u.Czy wiesz cos o tej firmie?Czy jedzie moze jeszcze ktos w połowie lutego do tej własnie firmy?Pozdrawiam.Aneta
Dzieki za informacje dobrze miec kogos takiego :) Czyli wszystko zalezy od tego gdzie nas przydziela...Mam jeszcze jedno pytanko jaka teraz jest pogoda w Hiszpanii??Jakie ciuchy nalezy tam zabrac?? Pozdrawiam Wszystkich w szczegolnosci fresowke :)
Jezeli kontrakt otrzymalyscie za posrednictwem UP to podpisany jest z przedstawiecielem CORA nie wiem na jakich zasadach maja kontrakty firmy np. alga ktora robi to bez UP.
Czy bedziecie mieszkac w miescie czy na polu to ciezko mi powiedziec bo to zalezy od pracodawcy , szczerze to lepiej sie mieszka na polu do pracy jest blizej a w miescie trzeba wczesniej wyjechac potem czekac na transport a za stracony czas szef Wam nie zaplaci
Niestety w palos nie wiem , w zeszlym roku w moguer moja kolezanka placila 30 euro za dobe
Do hiszpanii jedzie sie ok 48 godzin
Urzedy Pracy podpisuja kontrakty z przedstawicielami danych korporacji a pozniej na miejscu jestescie przydzielane do konkretnego rolnika-pracodawcy hiszpanskiego. Do kogo sie trafi to do konca wielka niewiadoma
Jest styczen tak wiec i tutaj zrobilo sie zimno :))) ale bedzie sie robic coraz cieplej taka mam nadzieje :))))
Najlepiej spakowac sie do jednej duzej torby i na droge do małej do autobusu.
Wiele razy tu dziewczyny pisaly co zabrac poczytaj forum
Dla tych co jada pierwszy raz co zabrac? z takich najwazniejszych dla mnie niezbednych rzeczy w hiszpanii to :
*spiwor*ciepla pizama (noce potrafia byc bardzo zimne)*gumowce (w rajkach jest bloto i woda)*do pracy-cieply polar,koszulki bawelniane z krotkim rekawkiem, na ramiaczkach, dlugie spodnie luzne,jakas bawelniana koszulka z dluzszym rekawkiem, fajnie sie sprawdzaja flanelowe koszule.aha i jakies ubranko przeciwdeszczowe
*cos do opalania z filtrem,kapelusz na glowe, chusteczki lub czapka z daszkiem,
*rozmowki polsko-hiszpanskie
*na codzien to ciuszki wiosenno-letnie
*cos na komary
*sztucce,kubeczek,maly talerzyk (garnki,patelnie takie rzeczy sa w domkach)
*mozna zabrac troszke proszku do prania plyn do mycia naczyn rolke papieru toaletowego ale niekoniecznie bo w pierwszym dniu napewno pojedziecie do sklepu i sobie kupicie

jezeli chodzi o jedzenie to zalezy to od Was z mojego doswiadczenia to wiem ze jak jechalam pierwszy raz to mialam cala torbe jedzenia, trafilam na campo gdzie nie bylo zamrazarki i polowe rzeczy sie zepsulo, tak wiec zabrac ale z umiarem
w zeszlym roku bralam tylko kawe, wedline pakowana hermetycznie sporo bo lubie a jakos mi w hiszpanii nie smakuje
hej Freskówko! Jesteś wieści ważnych pełna znaczy sie wiedza twa duża i przydatna ...dlatego też prosze napisz jeszcze jak możesz pod jakie numery tele trzeba sie zwracać jakby coś było nie tak z pracą, jakby ktoś został wydalony z pracy w zasadzie za nic....w tamtym roku było strasznie dużo takich sytuacji że dziewczyny traciły swoje miejsce na grządce z głupich powodów. Wiadomo, co plantacja to inne obyczaje. Więc jak co to zawsze można spróbować gdzie indziej , prawda? jeżeli tylko chce sie na prawde pracować. Chodzi mi więc o jakieś numery ratunkowe, żeby tak po prostu nie pozwolić sie wysłać od razu spowrotem....jakby co.dzieki z góry.
DO PANI KTÓRA PRACUJE W PANORAMIE WE WROCŁAWIU.... Żeby była pani milsza i rzetelniej przekazywała informacje bo jak sie dzwoni to nie bardzo jest pani komunikatywna i odkłada pani słuchawke w połowie zdania.A terminy gonią i naprawde są osoby którym zależy żeby znaleźć sie na tych choler... listach.O wiele prościej byłoby jakby każdy jechał na własną ręke, byłoby mniej zamieszania z tymi kontraktami imiennymi...no i też ktoś by tu przestał zarabiać za pośrednictwo...nieudolne zresztą...
mam prośbe do Swietki jak mozesz to napisz mi numer do Panoramy bo nie wiem czy jest juz mój kontrakt i czy mam sie spodziewac niebawem wyjazdu z góry bardzo dziekuje
Do fresówki.Jaka jest możliwość z korzystania z internetu w Huelvie lub Palos nie znając dobrze języka hiszpańskiego.Czy jest tam może tzw. gadu- gadu,i wogóle proszę o instrukcje w przypadku gdyby było to możliwe.
Do fresówki. Serdecznie dziękuję za informacje, rady, są naprawdę cenne, jesteś taką osobą która pomaga, ja bardzo cenię takich ludzi, takich ludzi jest teraz mało.Pozdrawiam i życzę szczęścia
Dziekuje Fresowka za odpowiedz.Pozdrawiam Cie i zycze wszystkiego naj...
nie jestem fresówka,ale moze pomogę,w miastach jest duzo kafejek internetowych,zazwyczaj 1 godz kosztuje 1 euro .pozdrawiam
tak jak napisala bogna jest sporo kawiarenek z netem a w nich czesto osoby ktore trosze mowia po polsku albo rozumia nas troszke, tak wiec tam nie bedziesz miec problemow z gg
Jak zajedziecie do korporacji to powinna byc osoba ktora powie Wam wszystko sa to przewaznie polacy albo osoby ktore mowia po polsku, poproscie wtedy numer telefonu do niej,jak ktos wyjezdza przez mario to dzwoncie do niego.Poszukajcie numeru tu na forum to polskiego ksiedza byl podawany kilka razy
Mam nadzieje ze nie bedziecie z nich korzystac ze bedzie wszystko oki.

W zeszlym roku dziewczyny tracily miejsca pracy niestety nie bez powodu ....wiele z nich sie po prostu do tej pracy nie nadawało , kazdy kto wyjezdza powinnien wszystko dokladnie przemyslec czy da rade. Truskawki to ciezka praca do tego straszny upal , praca pod foliami, a nastepna sprawa to trzeba przez 3 miesiace umiec zyc z innymi .
witam czy wyjeżdza ktoś do hiszpanii z wrocławia 29 stycznia w poniedziałek o godzinie 14,00?????????????
Do fresowka
Mam pytanie czy wiesz cos na temat:Asociacion De Cirticultores De La Provincia de Huelva.Siedziba;Ctra.Nacional.431KM.111(AP.96)Cartaya(Huelva)
Nazwisko upoważnipnegoprzectawiciela;Juan ManuelBernal Feria.
A wogóle czy czasem niedaleko nie spadł snieg?Ten którego w polsce sie nie doczekałaś
NARA
Niestety nic nie wiem na temat tej firmy ani tego przedstawiciela , ale ja wiele firm nie znam ,tutaj jest ich bardzo duzo
ostatnio rzeczywiscie jest bardzo zimno temperatura spadla nawet do - 2 ale od jutra ma byc coraz cieplej w poniedzialek 13 stopni mam nadzieje ze szybko zrobi sie goraco :))))
Dzięki dziewczyny za informacje o necie.Fresówka mam wrażenie że ty już jesteś w Hiszpanii.Chyba nie masz na razie za dużo pracy?Ale pogoda ma się poprawić na południu Hiszpanii w przyszłym tygodniu.News z neta.
Ja jestem z pomorskiego miałam spotkanie w Słupsku 15. stycznia. Przawidziany wyjazd druga połowa lutego.Czy ktoś wie z jaką firmą przewozową będziemy jechać.
czesc. To bylysmy razem na naborze. Czytajac forum mam pewne obawy czy pojedziemy w drugiej polowie lutego, w zeszlym roku dziewczyny dlugo czekaly na wyjazd... Ciekawe czy Ty jestes ta Wioletta co dostalam od niej numer zebysmy w razie co jechaly razem. Pozdrawiam
Ja jestem tu od marca ale juz nie pracuje przy truskawkach :))
Cartaya-ładne miasteczko,mieszkałam niedaleko.
w Mazagonie jest kafejka internetowa ,ma ją ukrainiec ,który mówi super po polsku,wiec z nim sie porozumiesz ,wszystko jest gg i pozostałe.
Temat przeniesiony do archwium.
811-840 z 2830

»

Pomoc językowa