praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1831-1860 z 2830
tak, wiem ze jezdzi alga ale do madrytu, ale dziewczyny mówily ze jest jakies biuro w palos co robia autokary bezposrednio do palos z polski, chyba z wroclawia. Masz moze na nich namiar? dzieki za odpow.
Witam, pogoda nie jest rewelacyjna bo to zima mimo wszystko, ale w porównaniu do Polski to wiosna przynajmniej. W poniedziałek było 12'C i 20 w słońcu, niebo czyściutkie. Wtorek niemiło zaskoczył nas deszczem. Lekki kapuśniaczek czy jak kto woli gęstsza mżawka padała prawie bez przerwy gdzieś do 15ej. Dzisiaj jest 10'C, pochmurnie ale z przejaśnieniami. Nocami i nad ranem około 4'C. Sami ocieniajcie.

Co do transportu - już kiedyś pisałem oferując odebranie kogoś z lotniska lub dworca autobusowego. Niestety jest to sprawa dość droga, ponieważ to kilkanaście godzin jazdy dla mnie i potrzebny jest drugi kierowca, mogę zabrać tylko trzy osoby i najlepiej właśnie na trójkę rozbić koszt przejazdu. Mam miniwana i zmieszczą się tam spore bagaże. Główny plus jest taki że umawiamy się na dworcu, rozstajemy się pod drzwiami domu. Odchodzą nerwy, czas, problemy językowe, szukanie adresu, o wygodzie nie wspominając.

Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt przez [gg]
fajnie, dzieki, ale mnie sie rozchodzi o dojazd do Palos, nie znam dobrze jezyka i dla tego chcialam pojechac tam bezposrednio o ile sie da. Cieke czy ktos jezdzi bezposrednio ?
Nie ma nic bezpośrednio do Palos .Możesz przedzwonić do Algi tel [tel],kom [tel],wiem,że czasami w sezonie jeżdzi z Palos do Polski to moze i odwrotnie sprawdż połączenia do Sewili tj ok 80km od Palos ale dlaczego upierasz się jechać tam sama,przecież nawet jak szef siąga to jest autokar z Polski,jest jeszcze inna opcja ale to nie na forum.powodzenia
Oj myszaka poświęciławm się i znalazłam tą smycz co wzięłam od nich z biura jest biuro Maria podaje ci nr tel są to połoniny tel w Polsce48166706265 kom8888[tel]powodzenia
Ja pracowałam w Masia Ciscarw i pisałam już na forum o nich bardzo duza firma ,mnustwo ludzi zatrudni i UCZCIWY pracodawca,byłam na plancie teraz jade na zbiory ,zabieram ze soba rodzine i znajomych.Jeśli chcesz cos więcej wiedziec wejdz na strone Masia ciscar jest w internecie i możesz przeczytac po polsku gdzie i kiedy mają spotkania a przedewszystkim ile stałych pracownikow z Polski drukują listy wyjazdowe stałych a jeszcze prowadza nabory,
czy jest w palos auto szkola gdzie pracuja polacy? ponoc reklamuja to w kablowce. w andaluzji mozna zrobic prawo jazdy za ok 400e w tej chwili mieszkam w cuence i kosztuje taki sam kurs 890e to roznica.
Hej wam,

Dzwoniłam dziś do Ohp i oczywiscie znowu mam dzwonić dopiero w poniedziałek...

Dowiedziałam,sie tyle,że narazie w warszawie uzgadniają czy mają komplet osób bo mieli zlecenie na 1000 kobiet. w jakim województwie najwiecej chętnych jest i skąd był by wyjazd do Hiszpani, i zalezy też jak sie dogadają z Hiszpanami
Powiedziała mi też, że od tego wszystkiego zależy czy ten wyjazd się odbędzie...
Ja w sumie poczekam jeszcze do tego poniedziałku i mam nadzieje,ze juz sie czegoś sensownego dowiem bo ile tak można siedziec i czekać bezczynnie/ w miedzy czasie przeglądam oferty pracy u siebie w miescie i przy okazji sama sie ogłosiłam ,że poszukuje pracy...

Z checia bym wyjechała do tej Hiszpani ale jak okaże się lipa to trudno...
Hej domek1 napisalam do Ciebie na gg.Gdybys mogla mi odpisac o co Cie prosilam bylabym Ci bardzo wdzieczna.Zalezy mi na tym.Pozdrawiam.
wiecej na telefon sie wyda niz to wszystko bedzie warte heh .
no pewnie;) hehe

ja już sobie powiedziałam,że jeżeli w poniedziałek nic konkretnego się nie dowiem to sobie odpuszczam ten wyjazd...
nie ma co sie zniechecac napewno dadza znac tyle... pzdr .
a moje kolezanki juz zbieraja truskaweczki;))) dobrze im tam;)
aga23555 spokojnie i my tez bedziemy zbierac truskaweczki i tez nam dobrze bedzie tam:P nie ma co sie zniechecac zadzwonia napewno i napewno bedziecie sie cieszyc z wyjazdu spokojnie pospiech jest zlym doradca!pzdrawiam
aga23555 uswiadom mnie gdzie to tak juz truskawki dojrzewaja w jakim miescie sa juz zbierane ?? a jesli mozna tez wiedziec to jaka tam temp panuje teraz obecnie przy tych zbiorach ?? pzdr .
Z tego co ja wiem to za cieplo to tam nie jest nie dawno wszystko pomarzlo a tu nagle juz zbieraja??? dziwne to
Hej dołączam się do dyskusji ja byłam w tamtym roku na zbiorach truskawek w Hiszpanii a mianowicie w Okolicach Huelvy jechałam z OHP dla tych co się denerwują ze nie ma żadnych informacji od nich nie zniechęcajcie się to nie od nich zależny coś wiem na ten temat ja w tamtym roku czekałam na wyjazd 3 miesiące wiem jakie to są nerwy ale warto poczekać ja jestem zadowolona bardzo teraz 29 stycznia znów tam jadę ale już bez pośredników do tego samego szefa . Trzymam kciuki za was i nie martwic się wszystko będzie ok wytrzymałość kluczem do sukcesu
Witam dziewczyny nie denerwujcie sie wyjazdem wszystko bedzie ok ja tez co roku taka byłam opóźniało sie wszystko ale to normalne.W tym roku jest pogoda do niczego chociaz na moim polu to 2 razy w tygodniu zbieramy truskaweczki mało jest ich bo pogoda brzydka.
jak dwa razyw tyg. to zarobić nie można... :( oby sie szybciutko pogoda poprawiła
miejmy taką nadzieje ze sie poprawi niech juz zaczną sie wyjazdy dla wszystkich i byscie miały bardzo duzo pracy...
Są już truskawki, tak to prawda. Póki co znikome ilości, ale jest dużo kwiatków i zielonych owoców, więc będzie coraz więcej. Truskawki są zawsze w jakiś tunelach foliowych i mają ciut cieplej niż na dworze.
Tak jak pisza moi przedmowcy pracy jest na razie bardzo malo ale zaczynaja sie powoli zbiory. Ja jade w okolice Huelvy: Palos, mazagon, moguer.... wyjazdy tez na pewno niedlugo sie zaczna ... zycze duzych zbiorow i plazowej pogody papa
Witam wszystkich,ja jade pod koniec tego miesiąca do Huelvy na zbiory,moja mama jest tam od dwóch tygodni i jest bardzo nie ciekawie zimno jak na hiszpanie, ale o tej porze roku zawsze tam tak było,powoli robi sie coraz lepiej dowiedziałem sie dzisiaj że jeszcze ze dwa tygodnie i zbiory ruszą pełną parą.Jesli ktoś chce sie dowiedziec czegos wiecej na temat pracy i kraju to prosze pisac na gg;9[tel]Pozdrawiam.:]
Witam!jestem z okolic Wałbrzycha czy orjętujerz się jakie biura turystyczne woża ludzi do Hiszpani na zbioryprosze o kontakt.[gg] pozdrawiam Małgorzata.
Witam ja jestem z pod Puław,pisz na gg bo jestem teraz dostepny.
A to jest mój numer:9024172.
hej jola12,czy mogłabyś mi napisać jak teraz wygląda ten transport w masiaciscar,nie byłam na sadzonkach a w poprzednich latach jeździłyśmy autobusami organizowanymi przez firmę z tego co napisałaś to raczej trzeba się przygotować na lot samolotem ,więc bagaż musi być też ograniczony?ja jeśli będę lecieć to tym kursem do Barcelony itd.a tak wogóle to PODPISUJę się pod tym wszystkim co napisałaś o firmie bo z tego co tu wyczytałam na forum to mamy u Heńka super!!!!dlatego jadę tam trzeci raz bo to naprawdę porządna firma.pozdrawiam Cię gorąco i wszystkich masiaciscarowców
Witam!
Czy wiadomo moze cos na temat wyjazdow?Moze ktos napisac konkretnie jaka jest teraz pogoda w Palos i okolicach jak postepuja zbiory itp?!
Z góry dziekuje:)
Witam dzis do mnie mąż dzwonił i mówił ze było ciepło ja mieszkam w Mazagonie.A truskaweczki sie zaczynają zbierają 2 lub 3 razy w ciągu tygodnia miejmy nadzieje ze sie ruszy praca.Pogoda sie poprawi i bedziecie miały bardzo duzo pracy.
Kochani, strasznie się denerwujecie tymi wyjazdami, napisze Wam jak to wszystko wyglada
Rolnik czyli Wasz pracodawca przyszły ok wrzesnia składa zapotrzebowanie na polki i inne narodowosci.Kazdy rolnik wie jakie ma zbiory i ile mniej wiecej potrzebuje ludzi.We wrzesniu przyjezdzają mu pracownicy na plante, czesc osób zostaje juz na zbiory nie wracają do Polski i te osoby zbierają pierwsze zbiory czyli w grudniu w styczniu.W grudniu i styczniu przyjezdzają dziewczyny które mają już swojego szefa i przyjezdzają przewaznie na własną reke.od koniec grudnia pracodawca ponownie potwierdza ile osob potrzebuje tzw NOWYCH i wtedy w Polsce zaczynają sie tzw castingi.Każdy pracodawca musi okreslic na kiedy chce ludzi do pracy.Okreslają to przewaznie w ten sposób ze chcą pod koniec stycznia lub np. miedzy 1 marca a 15 marca i wtedy przewoznik wie jak organizowac wyjazdy zeby zapełnic autobusy i zeby kazdy miał prace.Nie mogą dopuscic do tego ze ktos przyjezdza a rolnik go nie chce.To wszystko musi byc dokładnie zaplanowane.
Mój były szef w tym roku "zamówił" sobie polki na 1 marca a 15 marca.Tak wiec wyjazdy będa napewno do konca marca.Znam dziewczyny które przyjezdzaja własnie 30 marca bo wtedy wiadomo jest najwiecej pracy.
Wiem,ze każda nowa chce już jechac ale naprawde tak jak kiedys pisałam najlepiej wyjechac po 15 lutym, wtedy jest pewność ze praca bedzie codziennie a nie co 2-3 dni.Pamietajcie ze za postój WAm nikt nie płaci a jeść trzeba :)))
Jest zimno ale ma byc coraz cieplej, truskawki są pod folia to im jest ciepło i zaczna szybko dojrzewac.
Spakujcie sie i spokojnie czekajcie na telefon :))))
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1831-1860 z 2830

»

Pomoc językowa