praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
2341-2370 z 2830
Mariola95
A skad jedziesz?
Ja dowiedziałam sie tylko tyle że z Zielonej Gory,beda jeszcze tylko 2 odjazdy
23 marca i 30marca,i pojedzie łącznie 50 kobiet.Wyjazdy zawsze są w niedziele.
Ale kto pojedzie kogo wybiorą to tego już nie wiadomo na jakiej zasadzie on wybiera te grupy 25cio osobowe.

Tak na marginesie to nie rozumiem dlaczego kobieta która przyszła nietrzezwa na spotkanie organizacyjne pojechała a kobiety które nie piją nadal czekaja :/
Niby element społeczny miał sie wykruszyc z pol hiszpańskich ale widze ,ze takie osoby mają pierwszeństwo w wyjazdach :////
ja jadę z Suwałk i z tego co wiem to od nas raczej nikt jeszcze nie wyjechał
z suwalk nikt niewyjechal ohp mowia ze na koniec marca
Sorki pomyliłam daty 23 i 30 marca to oczywiście poniedziałek a mi chodziło o wyjazd niedzielny czyli 22 lub 29 marca.

A tak wogule to nie wszystkie kobiety z Zielonej Gory pojadą na 100 %,Pojechało narazie 25 wybranych nie wiem na jakiej zasadzie wogule kobiet :/ a 100 nadal czeka.I nawet jak wyjazd 22 czy 29marca dojdzie do skutku to pojedzie 50 kobiet a pozostałe 50 nie pojedzie .Tak wiec jest loteria pół na pół...
jezeli z zielonej maja byc jeszcze 2 wyjazdy czyli pojada wszyscy bo przeciez jest 100 kobiet a autokar ma 51 miejsc
a macie jakiś numer telefonu do kontaktu z nimi??
numer telefonu masz na umowie.ja dzwonilam dzisiaj do ohp w krakowie i jak spytalam pana czy na pewnosc wyjazd sie odbedzie odpowiedzial ze pewnych jest podatkow i smierci :/ co do wyjazdu nic nie wie .mam prosbe czy mogly ktos mi przetumaczyc ta umowe contrato de trabajo eventual te declarac i clausulas i przeslac mi na maila [email] z gory dziekuje
albo ewentualnie czy moglaby mi ktoras z dziewczyn przeslac na maila ta umowe? zepsul mi sie skaner i nie mam jak preslac komus kto by mi ja przetłumaczyl.bardzo prosze
Marlenabog

Wcale ze nie wszyscy pojada bo,sama Zielona Góra całego autokaru nie zajmie tylko połowe może zając a połowe inne miasto lub miasta.

Więc na jeden raz pojedzie tylko 25 kobiet czyli pół a nie cały autokar.
Czy w XXI w wszyscy maja dostep do do cywilizacyjnego swiata?Na to wyglada ze nie.Napewno nie panie w moim OHP!Wy nie wiecie dlaczego nie wyjezdzamy?To ja Wam powiem.W Hiszpanii wieja straszne silne wiatry,ktore uniemozliwiaja wyjscie w pole.Ponad polowa osob ktore wyjechaly nie pracuja z powodu zlej pogody.I w porozumieniu ze strona Hiszpanska musimy opoznic wyjazd.To jest wypowiedz jednej z komendantek wojewodzkiej komendy.Zgroza!To wszystko czego sie dowiedzialam.Poz.
a jak zadzwonie na ten numer z umowy to oni rozmawiają po polsku i w jakich godzinach tam dzwonić
Jak zazwonisz odbierze Mario albo Ewelina rozmawiaja po polsku.Dzwonic najlepiej w godz. 9-11 i17-19.Powodzenia
a macie może jakieś zdjęcia mieszkań jakie tam są warunki w razie co to mój mail [email]
dziewczyny prosze niech sie ktoras nade mna zlituje i przesle mi ta umowe.bardzi mi na niej zalezy.
Z tymi wiatrami to może o afrykę chodzi, bo ja wychodzę codziennie z domu rano do pracy i jeszcze mnie nie porwał tajfun, orkan ani trąba powietrzna.
Grup kobiet zbierających truskawki jest już tyle co w sezonie, przecież zaraz kwiecień a to jest miesiąc kiedy jest najwięcej pracy.
Z tego co pamiętam to w zeszłym tygodniu wszystkie grupy pracowały codziennie od poniedziałku do soboty w poprzednich dwóch każda grupa miała jeden dzień wolny.

Pozdrawiam...
halohans- a na spotkaniu Ci nie dali nieoficjalnego tłumaczenia umowy?

Przesłała bym Ci ale nie mam jak....

Ktos się pytał o zdjęcia... jak masz naszą klase to wpisz Fresa- wyskoczy profil na którym jest trochę zdjęć -ale nie wiem czy mieszkania też sa...
i co nadal nic a dzisiaj już czwartek i zaraz koniec nastepnego tyg...;(
Przedzwonilam dzisiaj do komendy woj. powiedzieli mi ze mario przyslal emaila do komendy glownej,ze wyjazdy narazie wstrzymane ze wzgledu na zla pogode.
jak zadzwoniłam na kom to nie odbierał a jak na numer z umowy to podniósł ktoś słuchawke i od razu się rozłączył nawet nie usłyszałam słowa. normalnie firma po huju fest.
czyli moge sie juz powoli rozpakowywac, bo mam przeczucie, ze nie pojade
ale ludzi w hu... roba
Nie...no...
(napisze...napisze bo mnie trafi...Spoko...Una....SPOKO!)
---
Ja nie wiem jak wam nie wstyd?
Po co dzwonic do Hiszpanii?
DZIS JEST SWIETO!!!
Nie dzwoni sie PRZEZ WYCHOWANIE do nikogo PRZED 10 rano na KOMORKE!
Ani w niedziele czy swieta w sprawie PRACY.
Nie widzicie, ze was zbywaja?
Pogoda...Hmmm....
Problemy sa innego rodzaju...
więc tak dzwoniłam do ohp-u w zielonej górze i...

... po pierwsze wyjazdy z zielonej były dwa a nie jeden

po drugie jak dostaniemy sms-a od nich to odrazu (nie po godzinie czy dwóch) mamy na nie odpowiedzieć pytaniem czy aby napewno jesteśmy na liście w danym dniu wyjazdu. I w sms-ie mamy im napisać z kim jedziemy. mamy poczekać na drugiego smsa od nich i wtedy mamy pewnośc że jedziemy.

po trzecie niby oni dzwonią cały czas do ludzi i mają ręce pełne roboty bo to jest w końcu duża ilość ludzi. Ale podobno wyjedziemy na pewno. pozdrawiam
witam!kto sie orientuje ile kosztuje karta startowa hiszpanska,jak najtansza oczywiscie i zeby bylo od razu cos na koncie..prosze o szybka odpowiedz.
Nie kazdy ma prawo wiedziec ze dzisiaj w Hiszpanii jest swieto Fallas de Valencia-swieto ognia,moglas chociaz napisac jakie to swieto.
u was w zielonej to babki w ohp cos wiedza bo te z gorzowa to nic
Taaa....
Fallas...
Hmmm...
19 de marzo Festividad de San José !!!
Jednym slowem DZIEN OJCA.
I do poniedzialku FIESTA, bo oczywiscie robia PUENTE.
?????
DOSTALAM WLASNIE SMS OD MARIA ZE WYJAZD W NIEDZIELE 22/3 spod palmiarni o 17stej :D jeeeeeeeeej :D:D masakra :D boje sie dopiero eraz zaczelam sie bac hah :D

JADE JADE JADE :d !!!!!!

KTOS DOSTAL JESZCZE SMS?
Kinia
Ja tez teraz dostałam smsa i co dalej????
Zadzwoniłam pod ten numer to jaks baba odebrała i zaczeła nawijac po hiszpańsku ;////
To odpisałam na smsa ze sie zgadzam i podałam nazwisko chyba to wystarczy co???
A ty jak potwierdziłas?????
witam!kto sie orientuje ile kosztuje karta startowa hiszpanska,jak najtansza oczywiscie i zeby bylo od razu cos na koncie..prosze o szybka odpowiedz.
Temat przeniesiony do archwium.
2341-2370 z 2830

»

Pomoc językowa