praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
871-900 z 2830
To szkoda a znasz tą polke która pracowała koło Jamona? Ktory rok się bujasz tam nie tęsknisz?
Polek z tzw. widzenia to wiele tutaj znam ale to tylko tak na chwilke pogadanki :)))))
Tesknie za rodzicami, znajomymi no ale cóz wybrałam tutaj zycie na stałe :)
To chyba bardzo trudne? Ale jak nie jesreś sama to troche lepiej może się poznamy w tym roku?
Zawsze tesknota jest chocby za sniegiem hahaha czy bigosem , no ale cóz najwazniejsze ze mam przy sobie dwie bliskie osoby
Bardzo chetnie spotykam sie z dziewczynami ale w tym roku bedzie problem z czasem , ale jak tylko znajde chwilke to jestem za :)
3589011 moje gg
A gdzie pracujesz teraz? Ja obecnie czekam na wyjazd ale Rumunki się nam wkszaniły.pozdrawiam
Był ktoś może w zeszłym roku a san bartolome?
Był ktoś może w zeszłym roku w san bartolome de la torre??????????????????????
...szukam legalnej pracy może ktoś pomóc...
Cześć Iwonko, ja właśnie będę wyjeżdżać w następnym tygodniu do Hiszpanii, może będę mogła Ci pomóc, moje [gg] . Pozdrawiam
Hej! szukam pracy w Hiszpanii dla faceta (30). Hiszpanski komunikatywny, NIE i SS.
moze ktos wie...
A próbowałeś prz noborze na truskawki?Faceci też tam pracują zadzwoń do ALGI do Złocieńca
hej jesli ktos byl w hiszpani na zbiorach truskawek to prosze napiszcie na mail [email] jak sie rozliczacie z urzedem skarbowym?czekam na odpowiedzi
bylam w 2006roku w hiszpani na zbiorach truskawek i nie mam pojecia jak sie rozliczyc z tego do urzedu skarbowego, jesli ktos sie juz rozliczyl to prosze o pomoc z gory serdecznie dzieki
Witaj. Jeżeli nie uzyskałaś dochodów w Polsce nie musisz się rozliczać z fiskusem.Jest to umowa zawarta między Polską i Hiszpanią oraz innymi krajami UE.Metoda ta nazywa się fachowo; metoda wyłączenia z progresją.Brzmi; od zarobków uzyskanych np. w Hiszpani nie musisz płacić podatku w Polsce ani się z niego rozliczać w polskim urzędzie skarbowym, pod warunkiem że nie masz żadnych dochodów w Polsce w danym roku podatkowym.Dla pewności zadzwoń do swojej skarbówki.Ja tą informację znalazłam w necie na; Praca-oferty pracy- WP.PL Nie płać podwójnie.Odezwij się jak coś będziesz wiedziała,czy informacja jest prawdziwa.
no niby tak z tymze ja praciowalam w polsce takzwe przed wyjazdem wiec musze sie rozliczyc i jak to nie mam pojecia!!!!!!jak przeliczac te euro i wogole
Witam
Czy wiadomo coś o naborze mężczyzn do pracy w hiszpanii?
Byłbym wdzięczny za jakieś informacje.
Pozdrawiam
jake euro dziewczyno??? rozliczasz sie tylko z polskich dochodow , z hiszpanskich nie musisz jezeli w polsce przed wyjazdem zarobilas 20 tys to sie z tego rozliczasz a jezeli w hiszpani zarobilas 3 tys euro to tego nie wpisujesz w pit za to juz zapłaciłas podatek w hiszpanii
Witam!
Fresówka - niestety nie masz racji. Nie musi rozliczać się w Polsce tylko ta osoba, która w danym roku osiągnęła wyłącznie dochód za granicą.
Natomiast wszyscy , którzy w danym roku osiągnęli dochód w kraju i za granicą muszą rozliczyć się z fiskusem stosując (min. dla pracujących w Hiszpanii) tzw.
"metodę wyłączenia z progresją". To samo dotyczy również tych, którzy osiągnęli dochód tylko za granicą a chcą się rozliczać wspólnie z małżonkiem.
Ostatnio u nas w Polsce o tym bardzo głośno, bo w skarbówce chyba się pokapowali, że sporo ludzi nie przestrzega obowiązującego u nas prawa (prawa??? dla kogo to prawo, skoro np. euroosły i pracujący w instytucjach UE rozliczają się tylko z dochodów osiągniętych w Polsce a zarobki zagraniczne są wyłączone z opodatkowania w kraju!!!!). Po prostu paranoja !!!
Jak się rozliczyć zgodnie z prawem jest opisane w wielu miejscach - wystarczy poszukac w wyszukiwarce - podaję przykładowy link do strony:
www.maza.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=185&Itemid=243
Smutne to, ale niestety prawdziwe - Ci na górze mają wszystko a biedni muszą do tego jeszcze dopłacać!
Pozdrowienia dla wszystkich
Jeśli chodzi o rozliczenia to naprawdę najlepiej dowiediec się w Urzędzie Skarbowym.
Ja dowiedziałem się,że jesili pracujesz ponad miesiac do należą się diety i to się odpisuje od podatku .
Ja pracowałem 25dni więc o te ulgi nie pytałem,ale ja przed wyjazdem pracowałem w kraju i teraz musze rozliczyć się z dochodu w Polsce plus to euro[przelicznik na ówczesny dzieńtj.wrzesien 3.85]Jeśli nie pracowałbym w Polsce tylko w Hiszpani to wtedy rozliczenie dotyczy tylko Hiszpani nie Polski
To tyle co ja się dowiedziałem może sie myle bo co urzad to obyczaj
To ja w takim razie przez 3 lata zle sie rozliczałam :(((
pracowałam na fresie a oprócz tego w Polsce , dowiadywałam sie w urzedzie skarbowym dwa razy jak mam sie rozliczyc (nie stac mnie bylo na opłacenie pozniej kar i odsetek) , panie informowały ze TYLKO ROZLICZAM SIE Z POLSKICH DOCHODÓW.I tak przez 3 lata sie rozliczałam,hmmm moze rzeczywiscie co skarbowy to inne zwyczaje ale tak nie moze przeciez byc.

Jezeli kogos wprowadziłam w bład to przepraszam ale ja tak sie rozliczałam, ba zawsze mnie rozlicza znajoma która pracuje w skarbówce tak wiec......
fresowka to nie tak,ze ty wprowadzasz w błąd te panie są naetapie dorastnia jeśli chodzi o wszystkie przepis polsko-hiszpańskie.
Ja naprzykład przez ok.1godz.siedziałem i patrzyłem jak ta pani męczy się szukając załączników,okólników i wydzwaniając po kolezankach jak to jest z tym podatkiem i z tą Hiszpanią.
Dlatego piszę,że najlepiej dowiedziec sie w swoim Urzędzie Skarbwym a ewentualne ulgi poprosić o ksero danej ustawy i innych pierdol
A tak brawdę pisząc to mam kolege ktory od 13 lat jest w Hiszpani i nigdy nie rozliczal sie w Polsce i do dzsiaj nie miał kłopotów
To sa tylko moje uwagi trzeba trochę po pytac ipodjac decyzje
Ja sie tak rozliczałam i jest chyba ok mam nadzieje :)))
Jestes jeszcze w Polsce??? jeszcze nie wyjechałes??
pozdrawiam
Tak jestem w Polsce i niewiem co będzie dalej Mario kręci i mowi,że mam czekać na sms a Ewelina[dziewczyna z biura w Cartaya] powiedziała,ze panowie z polski pojechali i dali plamę krotko mowiac pili.Pracodawcy hiszpanscy nie zabardzo sa polakami polci brzyddkiej zaiteresowani.
Tak między nami piszac to nie wiem dlaczego nie wzioł nas ktorzy bylismy w Hiszpani i w jakims stopniu sie sprawdzilismy.
Ja zaczołem prace w polsce bo ile mozna siedziec na walizkach i czekac na znak
Dawniej jezdzili faceci z Polski na truskawki ale wlasnie najwiekszym problemem bylo to ze bardzo duzo pili a potem rozrabiali.Potem juz ich nie zapraszali.Chociaz kobiety tez pija a juz nie mowie jak pija faceci z Rumunii, no ale cóz my polacy znani na calym swiecie ze lubimy sobie wypic.Wszyscy do jednego worka.
Nie dziwie sie ze pracujesz w Polsce bo ile mozna czekac tym bardziej ze pracy juz jest duzo.
pozdrawiam :)))
Mam pomysł,który podpowiediał mi kolega mieszkający w Hiszpani.
Nauczyć się języka wstopniu więcej niz komunikatywny,skończyć kurs spawacza,lub prawojazdy na samochody ciężarowe i wtedy prubować szczęścia.Ten kolega też zaczynał od zbioru cytrusów i truskawek a teraz jeżdzi natirach i mieszka w Alacete
No,aler poyjemy zobaczymy
do zbyszka jesteś z naboru z zielonej gory 19 stycznia?
do zbyszka jesteś z naboru z zielonej gory 19 stycznia?
Czy wiadomo coś o naborze mężczyzn do pracy w hiszpanii?
Byłbym wdzięczny za jakieś informacje.
Pozdrawiam
Jestem z naboru z Łodzi z20.pażdziernika
Do Fresowki
Witam serdecznie...czy Ty fresowka nie orientujesz sie jak jest z wyjazdami w tym roku bo dosyc dlugo nie slychac nic.Ja czekam na wyjazd juz na kontrakt imienny i jakos nic nie slychac.Czy jeszcze nie ma truskawek?Czy moze rumunki juz zbieraja?Dzieki z gory za odpowiedz:)Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
871-900 z 2830

»

Pomoc językowa