praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
2221-2250 z 2830
Oj jak ja bym chciała trafić na dużą farme i zarobić tyle...

ale jak narazie jest 5 marca a my siedzimy jeszcze w Pl...

A na małej ile się mniej wiecej Dni pracuje??

Bo przez 2 miesiace to mało 4 tysiace- więcej wychodzi licząc dajmy na to 26 dni razy 36,5 Euro -po odciągnięciu ubezpieczenia i kasy na jedzenie zostaje ponad 3 tysiące pl na ręke mięsiecznie
ale sorka. rzeczywiscie mogło wyjść mniej po rok temu był dużo niższy kurs Euro
PROSBA DO OSOB,ktorych znajomi lub rodzina wyjechaly 3 MARCA autokarem ALGI ze szczecina jesli macie z kims kontakt kto pojechal w ten dzien do hiszpani,bardzo prosze o odezwanie sie od mnie gdyz nie moge sie skontaktowac z zoną,nie wiem czy dojechali na miejsce..b.sie martwie:gg-228750 NR.TELEFONU-668804255
do weronici- ja jestem z okolic Białej i wybieram się na truskawki.
...do żabka36 ... odezwij sie mój nr [gg] pozdrawiam ;)
Pisanie o zarobkach w złotówkach chyba nie ma sensu.

Jeżeli zbierasz truskawki codziennie 6 i pół godziny dniówka to masz 9[tel]euro miesięcznie, teraz coś zmienili ale przez ostatni rok pobierali 80,49 na ubezpieczenie co miesiąc. Jak ktoś policzy to wychodzi trochę inaczej niż koleżanka pisze. Kiedyś rozmawiałem z kimś że jeżeli udałoby się mieć codziennie 3 nadgodziny to mamy miesięcznie około 1500 euro.
Mało, dużo, kwestia gustu. Ktoś chce zarobić za szelką cenę, inna osoba dodatkowo będzie sobie cenić klimat.
Oczywiście,że są też inne kwestie niż zarobek. Ale to tylko dodatek:)
Wiem,że jest dużo dziewczyn co jadą na truskawki co mają i inne cele niż tylko Euro... ale te inne cele to tylko skutek uboczny;)

aa i ...

26 dni*36,5 = 946 e - A i wiadomo może być tak,że pracy będzie więcej.Ja tak skromnie dałam 26 dni.:)) Wiem,że dziewczyny czasami przez dwa miechy miały tylko 3-6 dni wolnego.

Dobra teraz weźmy te 946 e - 81(ubezpieczenie) = 868

od kwoty 868 -od tego każdy odejmuje na jedzenie sobie... no i pierwszy miesiac najgorszy bo odciagają nam jakieś 115 E za podróż:P ale nawet jak odejmniemy od tej kwoty ponad 200 e i tak zostaje nam ładna sumka:P Tym bardziej ze Euro dobrze stoi;) bez skojarzeń proszę:P

Eh po co sie rozpisałam jak każdy liczyć umię;) hehe pozdrawiam
PROSBA DO OSOB,ktorych znajomi lub rodzina wyjechaly 3 MARCA autokarem ALGI ze szczecina jesli macie z kims kontakt kto pojechal w ten dzien do hiszpani,bardzo prosze o odezwanie sie od mnie gdyz nie moge sie skontaktowac z zoną,nie wiem czy dojechali na miejsce..b.sie martwie:gg-228750 NR.TELEFONU-668804255
ryś32-sorka ale pościłam Ci strzałke;) myślałam,ze to numer to Twojej zony i chciałam sprawdzić czy numer czynny
wlasnie dowiedzialem sie ze osoby ktore wyjechaly 3 marca sa w PALOS lub okolice PALOS,prosba do osob ktore maja tam jakis polski kontakt prosze odezwac sie do mnie:gg-228750 lub tel.668804255
Do valery: Ja pracowałam od 26 marca a wyjechałam do Polski 19 maja czyli wychodzi prawie 2 miesiące pobytu w Hiszpanii. Pracowałam prawie 50 dni (nie były to 2 miesiąc pracy) , często nie były to pełne dniówki pracy: nieraz pracowalismy po 5, 4 godziny a nieraz wogóle. Za ten okres pracy zarobiłam prawie 1200 euro, wtedy płacili za dniówki 35 euro. Jak ktoś był 2 miesiące to nie znaczy,że pracował 60 dni bo np z powodu deszczu pracuje się tylko 4 godziny, lub wogóle nie ma w danym dniu pracy. Tu wszystko chodzi o pogodę. W okresie w którym byłam niestety dużo padało.
Czy ktoś wie, czy trzeba rozliczać rozliczenia podatkowe, pity ,że sie pracowało w Hiszpanii (w roku 2008 pracowałam na truskawkach w Hiszpanii oraz pracowałam też w Polsce)
Jezeli pracuje sie tylko w hiszpanii nie trzeba sie rozliczać.
Jezeli pracowalismy w hiszpanii i w polsce (nawet jeden dzień) to trzeba sie rozliczyć
"spirala85" może napisz jakieś rady dla dziewczyn które wyjeżdżają a chciały by coś zobaczyć w Hiszpanii tak jak ty. Andaluzja jest bardzo ciekawa, a ja sam też jestem ciekaw jak udało ci się zwiedzić tyle.
dzwoniła dziś do Maria . Dowiedziałam się ,że Gorzów ze Szczecinem najwcześniej wyjedzie 20-22 marca;/
Podatek zapłacisz tylko raz, tyle ile potrącą ci w Hiszpanii, ale jeśli pracowałaś też w Polsce, powinnaś to zeznać wypełniając PIT.Nie zapłacisz od tego podatku, ale na potrzebują tego do stopy podatkowej;)
hej!moze ktos pracowal w rociana del condado?chcialbym cos ie dowiedziec bo moja zona wlasnie tam pracuje..jakie warunki,okolica dostep do miasta ktos wie?
Valery23
A nie wiesz kiedy wyjedzie Zielona Góra?????
Do MArcin.osw - Wypozyczalysmy samochod .. Naszym zadaniem bylo jedynie składka na benzynę, mapa i podróż.. A rzeczywiście Andaluzja jest prześliczna, pomimo ze grosze przywiozlam to to co zobaczyłam opłacało się;)
Andzia84 -Zielona gora trochę wcześniej chyba (ale nie wiem czy wszyscy za jednym razem...) Bo kraków będzie Zieloną po drodze zabierał... jak dobrze zrozumiałam Maria
Nie wiem czy to jest różnie na różnych polach i zależne od tego kto jak prowadzi swoje plantacje i kiedy sadził truskawkę, ale słyszałem że w połączeniu z prognozami pogody na najbliższe dwa tygodnie i ilością zielonych truskawek przypadających na jeden krzaczek, ma zacząć się za około tydzień nawał pracy przy truskawce. Dzisiaj po 15ej było 19'C w cieniu, w tym roku jeszcze mój termometr nie pokazywał tyle. Najwyższa pora. W nadchodzącym tygodniu ma być 2-3 stopnie cieplej niż dziś. Przypomina mi się temat kurtek, jeżeli ktoś będzie wyjeżdżał po połowie marca to niech zapyta o pogodę bo kurtka może się okazać niepotrzebnym balastem.
Marcin fajne pocieszenie:) Jak za tydzień zacznie się nawał pracy to i wyjazdy się zaczną:)
Dzisiaj (godzina 11-ta rano) jest już 16'C, będzie ładny dzień. To dla tych którzy naczytali się że jest kiepska pogoda i zbiory są przesunięte. Ja też mam nadzieje że to już koniec.
.

A dla wszystkich kobiet w Polsce i Hiszpanii serdeczne życzenia z okazji Dnia Kobiet. Pozdrawiam...
Marcinie dzięki za życzenia. Fajnie że pogoda się poprawia może wyjedziemy niedługo.Pozdrowienia ze śnieżnej Polski.
taka cisza się zrobiła... Chyby wszyscy czekają na jakiś znak...
A znaku nie widać!!!!!!
no nie widać...:(

ja sie już nastawiłam na date po 20 marca...
witam!czy ktos wie z jakich biur w polsce sa autokary ,które woza ludzi na truskawki do palos dela frontera.wiem ze alga ale ja jestem z wałbrzycha pare lat temu jazdziły z juwentur .jutro jada z algi w niedziele z wrocławia z dromaderu pozdrawiam wszystkich czekających na wyjazd
Marga1
A nie wiesz,moze z jakiej firmy autokary ma CORA?
I kiedy są wyjazdy z Zielonej Góry z firmy CORA?
Andzia84 najlepiej do Maria zadzwoń i się spytaj. Może się czegoś dowiesz
Temat przeniesiony do archwium.
2221-2250 z 2830

»

Pomoc językowa