praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 2830
Niestety nic nie wiem :(((( nie widze sie teraz z pracodawcami bo zostałam przeniesiona do centrali w huelva.Ostatnio jak widziałam sie z moim szefem to mówił mi ze on dzwonił do moich kolezanek i pytał które chce przyjechac, jedna z nich zapytała czy moze zabrac siostre to powiedział ze tak. Wiem ze czesc pracodawcow dzwoni i pyta czy dziewczyny przyjada. Rozmawiałam odwa dni temu z dziewczyna która zajmowała sie naborami i ona jeszcze tez nic nie wiedziala.
Jak cos bede wiedziec to napisze
ciekawa jestem jak to będzie. Ja byłam pierwszy raz nie dogadam sie z szefem po Hiszpansku tak wiec chyba nie pojade w przyszłym roku , jak nie bedzie kontraktów.........
moze ktos cos wie jak to bedzie?
Hejk Gosc G ja tez bylam pierwszy raz w hiszpani na borowkach i niewiem jak to bedzie z tymi kontraktami.teraz chcialam z Algi jechac w pazdzierniku ale nie zdazylam sie zapisac bo juz miejscnie bylo ale cos mialo byc na grudzien mialam dzwonic ale nie dzwonilam bo sama niechce jechac zawsze z kims znajom,ym razniej pozdrawiam:-)
dziewczyny mam pytanko poniewaz jak byłam ostatnio w Hiszpanii poznałam super faceta wy tez go z nacie Manuel z Dyskoteki Marea (ochroniarz) moze któras tez go poznał pozdrawiam
znamy
Jaką prace mas z w Norwegi, Mozesz napisac cos blizej?
i co o nim powiesz tyle mi obiecał zebym tylko przyjechała ale wiesz jak to jest
on napewno czeka więc koniecznie musisz jechać
czesc pracowałam na truskawkach w hiszpani 3 lata ostatnio jako manichera czy teraz pracodawcy przysla nam kontrakty czy beda dzwonic nie wiesz tego? pracujesz w cartaii to kilka kilometrow od lepe gdzie ja pracuje. pozdrawiam
Zosia a znasz go wiesz jak jest a jak ma dziewczyne ja napewno pojade na truskawki ale nie wiem czy warto spotykac sie bo niechce nachwile z kims byc bo mnie takie cos nie bawi a ochroniarz co noc moze miec inna niestety pozdrawiam
nam pracodawca nie przysyła kontraktów tylko jak wyjezdzalismy powiedział zebysmy wszystkie były do 30stycznia i na własna reke mamy do nich przyjechac przynajmniej tak jest u nas
Najgorsze ze sami pracodawcy nie maja pojecia jak to bedzie. Niektórzy własnie umówili sie z dziewczynami , ze maja przyjechac np. do konca stycznia.
Ja jak rozmawiam tutaj z dziewczynami które przyjechaly na plante to mówia mi roznie, ze jeden bedzie dzwonil, ze inny wysyła poczta przez korporacje (w kazdej jest prawie polka która tym sie powinna zajmowac) inni mówia ze beda nabory
Ogolnie to ze mozemy legalnie pracowac od maja dla dziewczyn ktore pracowaly tutaj to nie jest nic dobrego ,jest wielka niewiadoma, pracodawcy czasami nie maja telefonów do dziewczyn i brak z nimi kontaktu, a po za tym chca zrobic tak ze same na własny koszt przyjezdzacie i odjezdzacie :((((
Chciałabym Wam pomoc ale sama nie wiem co bedzie z kontraktami, poczekajmy jeszcze do grudnia wtedy musza do was dzwonic ewentualnie beda nabory w UP
do Fresówki ) Orientujesz się jak można dostać się do pracy do koperatywy.
Czy są wogóle kontrakty do pracy w koperatywie czy ogólnie wystawiają tylko do pracy w polu.Może lepiej przyjechać i na miejscu poszukac pracy w koperatywie.
W Hiszpanii ponuje totalny bałagan i nigdy nikt nic nie wie.Hiszpanie mają wszystko w nosie .Nie dość,że można trafić na finkę gdzie nie ma zbyt dużo pracy to jeszcze teraz ktoś wspomniał.że pracownice maja przyjeżdżać na własny koszt.To taki naród gdzie najważniejsze to dobra zabawa ,a reszta jakoś będzie.
zgodze się z tobą że tam nigdy nikt nic nie wie i każdy mówi zawsze coś innego.
Ja pracowałam na niewielkiej fince i z roku na rok jest coraz gorzej z pracą.
Jak nie było pracy w polu to pracowaliśmy pare razy w koperatywie,było fajnie i można tam zarobić.Wtym roku niektóre dziewczyny dostały się do pracy w koperatywie.Cz ktoś wie czy w firmie alga mają kontrakty do pracy w koperatywie.
Witam dziewczyno tak prawde powiedziawszy to powinnaś sobie wybic tego faceta z głowy. Ja i moje kolezanki czesto chodziłysmy do Mareii i znamy ochroniarzy. Niestety najczesciej jest tak ze zalezy im tylko i wyłacznie na dobrej zabawie z polakmi i wtedy im obiecuja niestworzone rzeczy. Nie radze ci wierzyc w to co ci naopowiadał, ale twoj wybór.
Jest już nabór w Łodzi na wyjazd na truskawki!ROZMOWY 6 GRUDNIA!
Koszt przejazdu POKRYWA PRACODAWCA!
Jezeli chodzi o prace w koperatywie to wyglada to tak : mozna trafic tam , a mozna i na pole , to wszystko zalezy jakie w danej chwili jest zapotrzebowanie. Bo ogolnych naborów do koperatywy niestety nie ma.
W koperatywie mozna rzeczywiscie zarobic wiecej ale tez dłuzej sie pracuje, i w tej chwili cięzko sie tam dostac bo kazdy chce tam i jak zwalnia sie mniejsce to jest juz kilka osob chetnych.
Ja pracuje w biurach koperatywy ale bez pomocy mojego dawnego szefa niestety pewnie by mnie nie zatrudnili bo głownie zatrudniaja tylko hiszpanów
pozdrawiam
gorski zapomnij twoja zona ma tam kogos
Witam.
Interesuje mnie ten nabór 6 grudnia. Gdzie on się odbywa? Byłam na spotkaniu w WUP w Łodzi 20.10.06. Zapotrzebowanie na 300 osób, wiem że wyjechał tylko jeden autokar z 75 osobami. We wstępnym kontrakcie jaki otrzymałam jest mowa o cytrusach i truskawkach, w WUP twierdzą że nadal mamy czekać na telefony, jeśli spotkanie o którym piszesz dotyczy WUP to coś tu jest niespójne. Proszę o odpowiedź
Czy ktos wie czy sa jakies nabory do hiszpani na Dolnym Ślasku?:-)pozdrawiam
Jest na pewno nabór w łodzi do CORA http://www.wup.lodz.pl/index.php?id=news_tresc.php&rid=68
Beda na pewno nabory na truskawki w innych miastach, bo tutaj panuje straszny burdel , pisze do mnie mnóstwo dziewczyn które nie maja szans na prace w hiszpanii bo pracodawcy ich nie poinformowali ze nie bedzie kontraktów , nie maja do dziewczyn telefonów ogolnie to ja jestem bardzo wkurzona na ich bałagan.
Pare dni temu rozmawiałam z jednym pracodawca i on mi powiedział ze beda kontrakty do dziewczyn które juz pracowały hmmm..... mój szef mówi ze nie bedzie juz kontraktów spotkałam dziewczyny z planty to tez stwierdziły ze u nich nie bedzie kontraktów i one powiadomia inne dziewczyny i one przyjada albo i nie
Spotkanie o którym piszę dotyczy WUP!Pod tym numerem wszystkiego można się dowiedzieć(042)632-01-12 lub 633-49-09 wew.171 POZDRAWIAM
OTO JEST HISZPAŃSKI PORZĄDEK W PEŁNEJ KRASIE
witam serdecznie mam pytanko....rnczy moze ma ktos jakies informacje o wyjazdach do hiszpani z pomorskiego???rnbyla bym bardzo wdzieczna...
witam
Strona hiszpanska złozyła zapotrzebowanie na prace sezonowa w Hiszpanii , w których urzedach beda nabory to zalezy niestety od Ministerstwa Pracy polskiego które decyduje gdzie jest najwyzsze bezrobocie zwłaszcza kobiet i tam ogłoszone beda nabory
zapotrzebowanie jest na ponad 2 tys kobiet. Rozmowy maja byc w grudniu i w styczniu a jezeli bedzie mało chetnych to równiez w marcu. Tak wiec jak jestescie zainteresowane to pytajcie w swoich najlepiej WUP.Pewni wyjazdy beda organizowały Bruxo, alga nie wiem dokładnie , mysle ze im blizej naborów to bedzie wiecej tych informacji
Bylam w tym roku na truskawkach i po 7 dniach szef zrezygnowal znas ale dzieki kolezanka i innym osob ktore nam pomogli pracowalismy na borowkach i bylo swietnie w czerwcu wrucilam a kolezanki jeszcze niektore zostaly.pozniej dowiedzialam sie ze sa zapisy u pracodawcy na nastepny rok i przez kolezanke zapisalam sie na 3 miesiace na przyszloy rok ale niewiem jak to bedzie wygladac czy beda dzwonic czy co czy wogole sie odezwa eh i niewiem kiedy to bedzie!?Chciala bym tam znow jechac bo bylo swietnie i spoko pracodawcy:-)
k;
Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 2830

»

Pomoc językowa