praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 2830
Witam
Czy ktos wie czy nabór w Katowicach juz był?
Bo nie wiem a wybieram sie do pracy na truskawki.
Prosze o odpowiedz .
o Katowicach nic nie słyszałam ale w Krakowie był juz nabór z Cory
Może mogłaś startować w Krakowie,w tamtym roku była pani z Wrocławia i od razu podpisała umowe,chociaż mówili, że nie można z innego urzędu.A jednak załapała sie bez problemu.Moja koleżanka z Katowic zawsze startuje w naborze w Krakowie.
Nabory pewnie jeszcze beda , zawsze byly grudzien i styczen a czasem i w marcu
fresowka mam prosbe w bruxo nie ma wszystkich kontraktów dzwoniłam nie ma mnie na liscie, ogolnie to nie ma kontraktów od mojego szefa a jezdzimy od paru lat i mówił nam ze przyjedziemy tak wiec jak mozesz napisz czy beda jeszcze kontrakt, czy jechac w ciemno do szefa
Cześć wam kiedy będą zapisy do pracy w Hiszpani z upa cory
Udział w naborze mozna brac w swoim wojewodztwie NIESTETY TYLKO taka informacje dostałam w WUP w katowicach. gdzie beda nabory decyduje nasze Ministerstwo Pracy tak jak pisała fresowka tam gdzie jest wysokie bezrobocie tam daja nabór.
Witam z deszczowej i zimnej Polski gdzie ten snieg? tak liczyłam na niego :))))

Co do naborów to jest wysłane duze zapotrzebowanie asaja, cora, freshueva , wszystkie prawie korporacje zglosiły chec zatrudnienia polek.Niestety zawsze tak bylo ze moglismy brac udzial w naborze tylko w swoim wojewodztwie ale widocznie sa jakies wyjatki.Pytajcie w swoich UP.

Z okazji nadchodzącego Bożego Narodzenia chciałabym

życzyć wielu powodów do radości i niczym niezakłóconego

wypoczynku w tym szczególnym momencie roku. Niech świąteczny czas

upłynie w ciepłej, rodzinnej atmosferze, niech Wam pachnie

ciastem i choinką i niech Mikołaj ma hojną rękę i przyniesie dużo prezentów - o ile byliście grzeczni...

Życzę Wam także tego , aby Nowy Rok był dla Was pod każdym względem

wyjątkowy, żeby udało się Wam zrealizować wszystkie, nawet te

najodważniejsze plany, a każdy z pozoru zwykły dzień przynosił Wam

wiele prawdziwej satysfakcji i zadowolenia.

Fresowka
hejCzy to prawda ze ALGA bierze 50zl za posrednictwo w podpisywaniu kontraktów?kontrakt podpisuje sie przy autobusie ale wczesniej trzeba zaplacic?czy ktos cos wie na ten temat dlaczego ALGA sobie tak wymyslila???
Cześć wam bo ja mam do was pytania
Byłam w pracy w Huelvie w Palos De La Frontera i okropnie mi sie tma podoba tylko teraz gdy chce pojechać do Hiszpani na jakieś zbiory to nie ma zapisów co ja mam zrobić czy wacie jakieś nowiny kiedy a w WUP nic nie wiedzą przynajmniej w moich okolicach i mówią że w tym roku nie będzie konkretnie zalezy mi na pracy w okolicach Kwiecieć Marzec Czy będzię taka możliwość zatrudnienia sie do pracy o tej porze tym bardziej że nie dowiadywałam sie o tym w WUP wcześniej do zapisów w jesieni
Alga nie moze pobierac opłat za posrednictwo bo jest to zakazane.
Ta opłata to pewnie opłata autobusowa , w zeszłym roku bylo tak ze dziewczyny np. ze slaska jechały do wałbrzycha (chyba) i z wałbrzycha juz wsiadały do autobusu do Hiszpanii i wtedy dziewczyny za to płaciły, pewnie teraz jest podobnie i za to jest ta opłata
do Anety Szalonej ........
Jezeli nie bedzie naborów w Twoich okolicach to marne szanse na wyjazd z naborów. Jezeli juz pracowałas to skontaktuj sie z szefem moze wysłał Ci kontrakt, moze czeka na wiadomosc czy przyjedziesz.Zapytaj kolezanki z którymi pracowałas czy one otrzymały kontrakty.
Bez naborów, bez kontraktów szanse na prace przy zbiorach sa marne , wiele razy pisałam ze pracodawcy nie chca zatrudniac "z ulicy".
3589011 moje gg odezwij sie jak bedziesz chciala jakis informacji
Witam
Osoby które miałyby jakiekolwiek pytania dotyczące wyjazdów, kontraktów, bądz naborów do Pracy to piszcie śmiało.
Jestem Pracownikiem BIURA " ALGA " w Złocieńcu.
Zaznaczam, że zajmujemy się tylko Stowarzyszeniem FRESHUELVA.
Pozdrawiam ALGA
mam kilka pytanek do przedstawiciela Algi,czy za waszym posrednictwem bedzie podpisywanie kontraktow imiennych dla oso ktore juz pracowałay przy zbiorze truskawek.Jesli tak to kiedy mozna sie spodziewac tych kontraktów i w jakim miescie bedzie podpisywanie ich.Pozdrawiam.
Witam
W tym roku na zbiory dostaliśmy juz 469 kontarktów imiennych jeżeli jest osoba zainteresowana czy jej kontrakt jest to proszę dzwonić do nas numer telefonu to [tel]. I odpowiem na wszystkie pytania.
Zaznaczam że tylko ze Stoważyszenia FRESHUELVA mamy kontrakty
witam chciala bym sie dowiedziec jakie biuro w polsce zajmuje sie kontraktami imiennymi ze stowazyszenia Asaja?pozdrawiam :-)
do Wikulka
panie z WUP tak mówią i nie chcą wpisywać na liste jak sie jest z innego urzędu pracy. Jedna pani była z wrocławia i startowała w naborze w Krakowie,nie było jej na liście bo nie należy jak wiadomo do tego urzędu,ale czekała do końca i odrazu dostała umowe do podpisania przez pracodawce hiszpanskiego który był na naborze, wziął ja na swoja plantacje.koleżanka juz 2 razy wyjeżdżała z krakowa a należy do katowic.ale to zależy od hiszpanów a nie pań w urzędzie.wiadomo, że nie chcą wpisywać i nie wpisują na liste bo jakby tak każdy chciał startowac w innym urzędzie to dopiero by było zamieszanie!
do Kama24..
To firma BRUXO ze Swidnicy...
Zdowych Wesołych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku zycze wszystkim :)))))

Fresowka wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjj na nowej drodze zycia
pozdrawiam
olka
Nie wiem do jakiego stowarzyszenie nalezałam,jak sie tego dowiedziec?
jak to nie wiesz???? pisze na kontrakcie , chociaz nie zawsze
WITAM

WARUKNI PRACY DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH
Jedynie Stoważyszenie Freshuelva gwarantuje takie warunki.

OKRES PRACY
Dwa do czterech miesięcy, minimum dwa miesiące.

CIĄGŁOŚĆ PRACY
Pracownik zaliczy minimum 18 dniówek na 30 dni, w ciągu których będzie dyspozycyjny.

DNIÓWKA ROBOCZA
39 godzin tygodniowo, podzielonych na sześć dni po 6,5 godziny pracy efektywnej, z odpoczynkiem siódmego dnia, ale nie musi to być niedziela.

WYNAGRODZENIE
Wysokość wynagrodzenia zostanie ustalona w oparciu o obowiązujący Porozumienie Pracowników Rolnych prowincji Huelva, który wynosi aktualnie 33,97 € dziennie dla zbieraczy truskawek, malin i borówek ( brusznic ).
Wynagrodzenia będą płatne cotygodniowo lub co dwa tygodnie według uznania przedsiębiorstwa.

CHARAKTER PRACY
Zbiór truskawek i / malin i / lub borówek ( brusznic ).

GODZINY PRACY
Praca będzie wykonywana w ruchu ciągłym od pierwszych godzin porannych do jej zakończenia, z przerwą półgodzinną na wypoczynek.
Godzina rozpoczęcia pracy zależy od pory roku.

ZAKWATEROWANIE
Jest oferowane bezpłatnie przez przedsiębiorcę przy czym pracownik będzie płacił w danym przypadku jedynie za gaz butan, którego cena wynosi aktualnie 12,35 € za butlę.

OKRES PRÓBNY
Okres próbny wynosi 15 dni, podczas którego, zarówno pracownik, jak i przedsiębiorca, mogą swobodnie anulować umowę. Jeżeli anulowanie zostanie dokonane za strony pracownika, podróż powrotna będzie również na jego konto. Jeżeli będzie ona dokonana za strony przedsiębiorcy, będzie ponoszona przez niego.

WYDAJNOŚĆ
Nie jest wymagana wydajność minimalna lecz, logicznie, wydajność zbliżona do średniej wydajności zespołu, w funkcji możliwości każdego z pracowników.

REGULAMIN DYSCYPLINARNY
Porozumienie Pracowników Rolnych w Huelva zawiera rozdział, które wyszczególnią uchybienia i ich ewentualne sankcjonowanie.

UBEZPIECZENIE SPOŁECZNE
Pracownik zostanie wpisany natychmiast po przyjęciu do pracy mając do dyspozycji w sposób automatyczny bezpłatną pomoc lekarską.
W Hiszpanii, Ubezpieczenie Społeczne opłaca część należności za lekarstwa, a osoba ubezpieczona pozostałą część.

DOKONYWANIE ZAKUPÓW
W tych przypadkach, w których lokalizacja miejsca zamieszkania pracownika nie pozwoli na dokonywanie zakupów, żywności, środków czystości itp., przedsiębiorca udostępni bezpłatnie, jeden raz w tygodniu, środek transportu w celu przejazdu pracownika do najbliższej miejscowości, w której będzie on mógł dokonać takich zakupów.
Po zajęciu zakwaterowania, przedsiębiorca będzie mógł, w obecności pracownika, dokonać inwentaryzacji zawartości i sprzętu oferowanego pomieszczenia przy czym, pracownik będzie odpowiedzialny, również finansowo, z tytułu ich należytego użytkowania i utrzymania. Dotyczy to również samego miejsca zamieszkania, którego powinien pozostawić po jego opuszczeniu w takim samym porządku i czystości, jakie zastał z chwilą przybycia.

PODRÓŻ
Przedsiębiorca weźmie na siebie organizacje podróży pracownika od jego kraju do ośrodka pracy w Huelva oraz jego powrotu. W tym celu, będzie on dysponował odpowiednim środkiem transportu, przy czym, należność za podróż docelową będzie obowiązywała pracownika, a podróż powrotna będzie korzystał ze środka transportu przygotowanego w tym celu przez przedsiębiorcę, po zakończeniu okresu umowy i zakończeniu pracy.
W celu umożliwienia pracownikowi dokonania tej płatności, przedsiębiorca opóźni płatność z tytułu podróży docelowej, a jej wartość zostanie odliczona pracownikowi z wynagrodzenia pobranego za pierwsze dwa tygodnie.

POTRACENIA
Wynagrodzenie 33,97 € dziennie jest wynagrodzeniem brutto.
Będąc w zgodzie z ustawodawstwem hiszpańskim, należy dokonać obowiązkowo następujących potrąceń:
 Odpowiedni podatek od dochodów osób fizycznych, który w warunkach normalnych i w odniesieniu do pracownika tymczasowego, wynosi 2% wynagrodzenia brutto.
 1,12% dziennej podstawy notowania z tytułu bezrobocia. Podstawa ta wynosi obecnie 26,50 € dziennie, co równa się faktycznemu potrąceniu 30 centów/euro dziennie.
Niezależnie od tego, pracownik zobowiązany jest do płacenia na rzecz hiszpańskich Ubezpieczeń Społecznych składki, która obecnie wynosi 72,59 € miesięcznie.

GODZINY NADLICZBOWE
Jest możliwość korzystania z nich – zawsze ochotniczo, ale jedynie w przypadkach uzasadnionych.

Pozdrawiam ALGA
witam ciekawe gdzie to wszystko jest napisane bo prawda jest inna
OKRES PRACY
>Dwa do czterech miesięcy, minimum dwa miesiące
PRAWDA miesiac-6 miesiecy max DNIÓWKA ROBOCZA
>39 godzin tygodniowo, podzielonych na sześć dni po 6,5 godziny pracy
>efektywnej, z odpoczynkiem siódmego dnia, ale nie musi to być
>niedziela.
PRAWDA pracuje sie czasem 7 dni w tygodniu + nadgodziny czasami do dwóch godzin
Wynagrodzenia będą płatne cotygodniowo lub co dwa tygodnie według
>uznania przedsiębiorstwa.
>
PRAWDA sa pracodawcy co płaca raz na miesiac
OKRES PRÓBNY
>Okres próbny wynosi 15 dni, podczas którego, zarówno pracownik, jak i
>przedsiębiorca, mogą swobodnie anulować umowę. Jeżeli anulowanie
>zostanie dokonane za strony pracownika, podróż powrotna będzie również
>na jego konto. Jeżeli będzie ona dokonana za strony przedsiębiorcy,
>będzie ponoszona przez niego.

PRAWDA nawet jak z winy szefa to Ty musisz odprawcowac sobie na podróz do domu
GODZINY NADLICZBOWE
>Jest możliwość korzystania z nich - zawsze ochotniczo, ale jedynie w
>przypadkach uzasadnionych.
PRAWDA nadgodziny OBOWIAZKOWE

taka jest cała prawda 2 lata byłam w przedsiebiorstwie FRESHUELVA
mam pytanko do ALGI dlaczego nie dzwonicie do osob ktore maja kontrakty????? a propo umow ktore podpisujemy z FRESHUELBA. zgadzam sie w zupelnosci z wypowiedzia kolezanki. chciałabym aby hiszpanie dotrzymywali umow ale tak nie jest. pracujemy po 7 dni w tygodniu bez dnia wolnego. wtedy gdy pracodawca nie ma pracy siedzimy i trzy dni z rzedu. w umowie jest tez mowa o zakwaterowaniu, ale ta czesc umowy to fikcja. widziałam po 8 osob w jednym baraku kuchnia bez wyposazenia na 32 osoby. nikt z tej firmy nie pofatygował sie tego sprawdzic a jesli juz to i tak nic z tego. diferencia- praca niewolnicza a efektywna???? wiem cos o tym polska bieda zmusiła mnie pracowac tam trzy lata
W NADCHODZACYM NOWYM ROKU 2007 ZYCZE WSZYSTKIM TEGO CO W ZYCIU NAJLEPSZE-A TO JEST ZA DARMO- ORAZ SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEN, DOBREJ PRACY I PODEJMOWANIA TLKO TRAFNYCH DECYZJI. Z POWAZANIEM I WYRAZEM SYMPATII DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKOW FORUM.

FRESOWKA Z TYM FORUM ODWALIŁAS KAWAŁ DOBREJ ROBOTY-POZDRAWIAM.
Czy mzoe PRACA ALGA wytłumaczyc o co chodzi z kwota 50zł ktora trzeba zapłacic Wam.I Daczego nie informujecie ludzi o kontraktach ktore wpłyneły????
cos cicho na temat kontraktow,w tamtym roku juz wszystko w grudniu było popodpisywane o co chodzi?
Zdrowia,szczęścia,pomyślności,forsy góry i miłości,mnóstwa uniesień po zmroku,życzę Wam wszystkim w Nowym Roku!:)))
Zdrowia,szczęścia,pomyślności,forsy góry i miłości,mnóstwa uniesień po zmroku,życzę Wam wszystkim w Nowym Roku!:)))
Witam!Wczoraj znalazłam to forum! Z tymi warunkami taka prawda ze troche sie rózni z tym co na papierze i w tym co w realu. Mam pytanko czy jest ktos moze z "SURONUBA"-"fresguapa"???
Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 2830

»

Pomoc językowa