praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 2830
Pracowalam blisko miejscowosci Mazagon ale do Polos tez mialam blisko(ok.6 km)tylko do drogi kawalek, ale za to do oceanu 3 km! Pracowal ktos w mojej okolicy???
Szczęśliwego NOWEGO ROKU 2007 dla wszystkich ktorzy czytaja ta stronę
dobrej pracy, dobrej płacy godziwych zarobków i zero nieuczciwych pracodawców oraz współpracowników.
Mam też pytanie jak zdobyc druk czy też formularz E-301
SIEMANKO
Cześc-ja bylam na truskawkach u ALFREDO niedaleko Mazagonu
Gdy dzwonilłam przed świętami do biura gdzie mialyśmy dowiadywac się o kontrakty to powiedzieli, że 8 stycznia będzie lista osób które mogą jechac do Hiszpanii(jeśli chodzi o korporację ASACHA)
czołem! czy ktoś coś wie na temat kontraktów z cory?
Do Bbeeaattaa
od ktorej strony mazagonu mieszkasz,ile kilometrow?Ja jadac "stopem" wysiadalam na 13lub na 12 kilometrze na drodze Mazagon-Huelva(nie przez Palos).

Fresówka mam pytanie do Ciebie.Mam znajomych z Mazagonu i nie wiem czy czasem Ty nie jestes ich sąsiadka? Mieszkaja na ulicy "av/del mar"? Nie znam zbyt dobrze jezyka ale kiedys mówili ze kolo nich mieszka ktora zwiazala sie z hiszpanem,a wczesniej mieszkala w Palos.W tym roku trzeci raz pojade bylo by milo Cie poznac i pogadac.
Pozdrawiam Wszystkich pracujacych na opczyznie,wszystkiego dobrego i LEPSZEGO w nowym 2007 roku!
HEJ-już w nowym 2007 roku!Ja mieszkałam-droga nie przez Palos-Mazagon-jednostka wojskowa po lewej stronie -około 3 km po prawej zjazd na finke Alfreda to właśnie tam(nad wodą)
Witam o poranku nowego 2007 roku. Mialam juz nigdzie nie jezdzic, bo daleko, bo rodzina sama tu w polsce, bo moje dzieci. ale coz znowu podwyzki i znowu trzeba sie spakowac. Takie zycie:) :) :)
No to wiem mniej wiecej gdzie bylas,nawed nie daleko mnie.
WITAM o poranku!Mam pytanko-czy znacie Jasię(mieszka niedaleko Mazagonu)może ktoś wie co u niej słychac?Będę wdzięczna za odpowiedz!
podaj mi swoj imei a wysle ci ten formularz.mam go sciagnietego z netu.jesli chcesz poszukaj sam.wpisz w przegladarke nazwe formularza.gwarantuje ze znajdziesz.pozdrawiam
Czy na to forum już nikt nie zagląda?
Czesc!Napewno duzo osob sledzi tutaj wypowiedzi ale sporo tez juz wyjechalo do slonecznej pieknej Hiszpanii.Pozdrawiam.Pa:)
Cześć Ewelina dzię ki za informacje mam ten druk .
Mam jednak dalsze pytanko gdy bede tam komu ten druk dac
Czy jest ktos na tej strnie kto ma wyjechac za posrednictwem Mario mam. umowe po ostatniej rozmowie mial byc wyjazd od 05 o15 stycznia niemam kontaktu te
lefonicznego nie wiem czemu.Czy ktos wie cos wiecej.
PISZCZCIE CZEKAM
HOLA
Witam Jestem nowa Załapałam się na wyjazd wstyczniu do huelvy i nic więcej niewiem pomocy
ano właśnie kontrakty imienne..czy wszystkie jakie miały być to już są czy to jest też kwestia czasu...że np. teraz jest częSć a w połowie stycznia bedzie następna lista...i czy wszyscy wyjadą na hurra razem czy to też bedzie r0ozplanowane czasowo. Ja pracowalam w Moguer to rejon Huelvy, mój szef powiediał że kontrakt mam ale nie wiem jak sie dowiedziec czy jestem na liscie, bo on powiedziała że wyjazd na starych zasadach ...no i w tym problem bo jakbym mogła jechać sama to nie musiałabym czekać teraz na telefon i na miejsce w autobusie. Rozumiem że jak zadzwonie pod wskazany przez Państwa numer to sie dowiem kiedy co i jak i czy mój boss mnie przypadkiem nie wyprowadza w "maliny"(to duża rożnica, ja jade na truskawki)pozdrawiam Swietka
Czekam na wiatr co rozgoni ciemne skłębione zasłony....mam nadzieje że to będzie tornado i weźnie mnie spowrotem w pole truskawkowe.Czekam na kontrakt.I czekam i czekam....
Oby się nie okazało, że otworzysz oczy po tym tornado, patrzysz, a tu... "marchewkowe pole rośnie wokół mnie..." :)
Witam
Truskawki sa ale bardzo małe zbiory jak zwykle w styczniu. Najlepszy okres na wyjazd to koniec lutego poczatek marca. Wtedy macie prace prawie codziennie a od 20 marca równiez nadgodziny. Pojedziecie w styczniu praca dwa razy w tygodniu a za postój nikt nie płaci, i pieniazki sie traci, tak wiec spokojnie poczekac z rodzina do lutego :)))))
pracodawcy w zeszłym roku troszke pozniej posadzili truskawki, tak wiec zbioy tez sie pewnie opoznia
A wtedy (idąc dalej tropem Lady Pank) będzie mogła zaśpiewać: "Coś się pokręciło" :)
ja załapałam się na wyjazd teraz w styczniu z Krakowa z firmą cora do Huelvy
podpisałam kontrakt z Alberto i nic więcej niewiem
witaj
Czy znasz takie przysłowie mądry polak po szkodzie.
znam, sama to sprawdziłam to na sobie ,raz pojechalam w styczniu. i tak cały styczen i luty to co zarobiłam to po prostu stracilam na zycie.
Tak wiec czesto teraz pisze zeby sie nie spieszyc z wyjazdem
Witajcie dziewczyny mam propozycje dlatych co niepracóją i niejadą do hiszpani!Jest praca w niemczech przy truskawkach tylko ze maj czerwiec lipiec tam mozna sobie wybrac terminy tzn jest wyjazd na50dni 60dni i 90dni truskawki zbiera się na powietrzu nie pod folią warunki bytowe są dobre lazienki ubikacje obiady.Jak by jakaś chętna byla zapraszam na swoje [gg] .To niejest blef ja sama tam jezdze od 5 lat i jestem bardzo zadowolona dam porownakie wy w tej hiszpani macie 33e dziennie ja mam tam akord i dziennie wyciągalam po75 do 80e i jest blizej niz do hiszpani ta plantacja znajduje się pod Rostockiem.Jak macie jakieś pytania moge przeslac wam kilka fotek mam ich sporo zapraszam!!!!!!AGA32111111
Fresówka ma racje.byłam tez juz 4 razy i w pierwszym roku pojechałam 25 marca i byłam tam 2 równe miesiące i to bez dnia wolnego.zaraz po przyjezdzie poszlismy do pracy i tak było aż do 25maja,bo zaraz potem był koniec i wyjazd.marzył mi sie dzien wolny zwłaszcza po pierwszych 3 dniach pracy ,bo wszystko bolało,że nie dało sie schylić ,no ale trzebabyło pomarzyc o tym wolnym dniu.w drugim roku pojechałam 25 lutego i połowe marca bylismy bez pracy,tak jak pisze fresówka ,dzień pracy -2 dni wolnego i tak było przez cały marzec.
bardzo ciekawe,pole truskawkowe u naszych sąsiadów....
bardzo ciekawe,pole truskawkowe u naszych sąsiadów....
no ale myśle że marchewkowe pole to jedynie w Polsce albo na Białorusi.....a to troche inny kierunek, no i zimno brrrr.
Witam
Z góry Przepraszam, że nie odpisywaliśmy ale dostaliśmy nowe kontrakty i niestety ale nie mamy ani chwili czasu wolnego. Ale do konkretów

POTRZEBUJEMY 15 OSÓB ( KOBIETY ) DO ALMERII DO PRACY NA HALI " PILNE ",
8 OSÓB RÓWNIEŻ NA HALE ALE DO SEVILLI,

WYJAZD WE WTOREK 09.01.2007 ZE SZCZECINA.
WIĘCEJ INFORMACJI JUTRO POD NASZYMI NUMERAMI
TEL. [tel],
BĄDZ [tel].
OD GODZINY 10:00 DO 14:00
Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 2830

»

Pomoc językowa