praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
ja teraz musze wyjsc do cooperatywy wiec mnie nie bedzie przez godzine lub 2 ale potem przyjde i napisze co bylo dalej.
szok!!!!nieładnie jeżeli to prawda
Rzeczywiście kultura po byku. Sami niech maja pretensje do siebie a kogos niech nie obwiniają za swoja naiwność...)
"Wiec skoro nie wiecie jakie tutaj sa kontrakty miedzy firmami a moja firma to nie zmyslajcie, wsadzcie sobie paluszki w d..... a nie piszcie pierdól"
panie Mario a dlaczego pan wciska do złych szefów? czemu u nich nie chce nikt pracowac? zwalniaja po dwóch dniach pracy!! zeby była praca nie pozbywaliby sie , no chyba ze osoba totalnie sobie olewa lub sie upija to rozumiem, ale jak mozna zwlaniac za prace albo za to ze sie nie podoba kochanicy szefa???
i niech pan nie mówi ze po 1 dniu mozna poznac osobe czy bedzie sie nadawac!, nas zagoniono na drugi dzien do pracy , wiadomo, aklimatyzacja to jest inny klimat i zmeczenie po podrózy i kregosłup nie z gumy trzeba go tez przyzwyczaic, wiedzielismy jaka to praca, ze gorąco, ze ból, po to sie inwestowało a nie zeby po 2 dniach zjechac. ja wiem bo pracowałam 7 pełnych kampanii.

pan daje tam gdzie szefowie sie pozbywaja polek, potem jak jest praca wolą brac miejscowych ludzi, bo tych tez pełno do pracy, a pan ma ruch bo jedni przyjezdzaja na miejsce innych i na tych miejsce dwóch tez przyjada. kiedys szef płacił za podróz powrotną jak sie ktos nie nadawał do 2 tygodni no chyba ze ktos uciekł to nie. pan twierdzi ze wsstydzi sie polaków za granica a sprowadza pan ich bo mam pan z tego biznes i jest pan sam polakiem. niech pan sobie prowadzi ten swój biznes ale z rzetelnymi pracodawacami!!!
No tak niech mają pretensje do siebie,ale po co oczerniać kogoś i robić mentlik w głowie osobom które naprawdę jadą żeby zarobić,NIEŁADNIE!!!
Dlaczego kobiety które pojechały do firmy z Lepe nie wracają po 2, 3 dniach tak jak Z Paolos albo Moguer, żadnego wpisu nie było z truskawek w okolicach Lepe, żeby było im tam źle? Ja żałuje że w tym roku przegapiłam spotkanie w Poznaniu.
nie jest w moim interesie pisac tu pomówien, bądz nieprawdy, zeby było dobrze to bym pochwaliła zresztą inni tez by chwalili i polecali pana firmę a tak niestety nie jest , ani tez narzekac , bo wole to przełozyc na pozyteczniejsze zajecia.
bo ta firma jes porządna Viko.
do cordialca mozesz podac moje nazwisko, nie mam sie czego wstydzic, chyba tylko tego, ze bylam w tym obozie pracy. jezdze za ganice od kilku lat, potrafe zapierdalac ale to co tam sie dzieje jest nie do opisania!! ty mario sam idz w rajki i zapierdalaj a potem ci zaplaca 150euro za 3 tyg!!! ta kobieta co byla napostoju i plakala wracala z niczym, miala po 3 tyg 150euro a ty ja jeszcze skasowales za transpotr 95euro, b nie wytrzymala do konca kampanii!!!! jakiej kampanii sie pytam???to co te wszytskie dziewczyny co z nami wracaly juz byly po kampanii, smiechu warte. wy kurwa dobra kase tam z nas krecicie, zobaczysz, ze to ci sie urwie i zrobie wszytsko zeby tak bylo!!
Mario ty cwaniaku nie masz sumienia oszukiwać ludzi,nawet sobie sprawy nie zdajesz ile biednych ludzi wykręciłeć i oszukałeś!Księżniczki to ty tam masz ale chyba takie które robią Ci dobrze i przytakują,widziałam co działo się na zebraniu (na stacji w Hiszpanii). Ok były takie dziewczyny co siedziały tam po miesiącu i dostały po 140 eur a Ty tutaj piszesz że jest kasa!Ludzie z pracy z PolskI się zwalniają robią długi żeby przyjechać i wracają z niczym!Idz w pole pracuj nie pij pRzez 7 h wody i niech Cię biją po rękach a może spotkasz jakiś marokańców i w dupę Cię wyrucha :) OSTRZEGAM WSZYSTKICH SZCZERZE MACIE MÓJ NR GADU WCZORAJ PISAŁO DO MNIE WIELE OSÓB KTORE PRZEŻYŁO TO SAMO CO JA BYŁAM W SZOKU!a Mario to mały pionek i skończą mu się te wyjazdy!
widzisz mario dlaczego rok temu sie tak nie "produkowałes" na tym forum?, Twoja pewnosc siebie i bezczelnosc jest zadziwiająca
. przeciez rok temu tez byłes na naborach i jechało duzo kobiet i tu nie pisałes, teraz Ci zalezy zeby nie rezygnowali ludzie, wiadomo dlaczego tak jest , bo w tym roku kazdy płaci za wyjazd i to nie mało, bo szefowie hiszpanscy stwierdzili ze płacic nie beda za bilety i dlaczego nie otrzymalismy tego biletu od was?
krętacz i tyle.
a guardia civil zadzwoniła do ciebie , bo jestes tam dobrze znany i z tego ze sciągasz do roboty , kazdy cie tam zna i nie ma dobrego słowa o tobie.
dobra uciekam do pracy, nie bedzie mnie przez jakis czas. pozdrawiam.
Po przeczytaniu tych postów to normalnie szok co w tym roku dzieje się z tymi wyjazdami na truskawki do Palos i Moguer.
szkoda gadac wrocilam z tego bagna 2 tygodnie temu pojechalam tam pierwszy raz to co zobaczylam tam to jest straszne ,nikomu niemowie zeby nie jechal niech zobaczy jak traktuje sie polki,jakie to jest straszne to trzeba przezyc tego sie nieda opisac ,polki niemaja juz polotu w hiszpani teraz zadza tam rumunice ktore za truskawke daly by sie ogolic,jezeli chodzi o maria to kazdy ma zdanie wyrobione onim taka jest prawda,zastanawiam sie tylko jakim trzeba byc czlowiekiem zeby tak robic,dobra rada lepiej siedziec w polsce niz jechac tam i wrocic z dlugami bo niestety taki wyjazd kosztuje,szkoda mi tych kobiet ktore musza znosic te wyzwiska i obelgi.nikomu nie radze tam jechac tam niema pracy jest tylko ku........two i falsz miedzy polkami.kierowcy z ktorymi wracalam smieja sie z polek w twarz to jest zenojace.
Cytat: cati28
"Wiec skoro nie wiecie jakie tutaj sa kontrakty miedzy firmami a moja firma to nie zmyslajcie, wsadzcie sobie paluszki w d..... a nie piszcie pierdól"
panie Mario a dlaczego pan wciska do złych szefów? czemu u nich nie chce nikt pracowac? zwalniaja po dwóch dniach pracy!! zeby była praca nie pozbywaliby sie , no chyba ze osoba totalnie sobie olewa lub sie upija to rozumiem, ale jak mozna zwlaniac za prace albo za to ze sie nie podoba kochanicy szefa???
i niech pan nie mówi ze po 1 dniu mozna poznac osobe czy bedzie sie nadawac!, nas zagoniono na drugi dzien do pracy , wiadomo, aklimatyzacja to jest inny klimat i zmeczenie po podrózy i kregosłup nie z gumy trzeba go tez przyzwyczaic, wiedzielismy jaka to praca, ze gorąco, ze ból, po to sie inwestowało a nie zeby po 2 dniach zjechac. ja wiem bo pracowałam 7 pełnych kampanii.

pan daje tam gdzie szefowie sie pozbywaja polek, potem jak jest praca wolą brac miejscowych ludzi, bo tych tez pełno do pracy, a pan ma ruch bo jedni przyjezdzaja na miejsce innych i na tych miejsce dwóch tez przyjada. kiedys szef płacił za podróz powrotną jak sie ktos nie nadawał do 2 tygodni no chyba ze ktos uciekł to nie. pan twierdzi ze wsstydzi sie polaków za granica a sprowadza pan ich bo mam pan z tego biznes i jest pan sam polakiem. niech pan sobie prowadzi ten swój biznes ale z rzetelnymi pracodawacami!!!
moja droga, pytasz mnie dla czego ja daje do zlych szefów, a ja sie spytam Ciebie i innych a dla czego niektóre Polski przyjezdzaja i maja gdziec to co mówi szef, dla czego mówia mi ze dadza rade i pojada a sie okazuje ze nie dadza i potem ja mam za to opiernicz z dwóch stron, jedna od pracodawcy bo mu dalem jakas osobe lekko ........ ze nie potrafi nawet 3 godzin w pracy wytzrymac i to nie mówie ja tylko kolezanki z lat poprzednich które z nimi pracuja i potem one same do mnie maja pretensje ze pracodawca je zwalnia i ze moim obowiazkiem jest im znalesc prace i je przeniesc. Wiec tak nie jest i nie bedzie, ja moge zrobic to co robie i robie tak od 7 lat i jakos nadal to robie z tymi samymi firmami i z Polakami, wiec uwazam ze nie robie tego tak zle, tutaj firmy sie wykruszala co rok tak jak pracownicy i to nie tylko z polski, a ja nadal tutaj jestem i robie, mam poparcie z cooperatyw, ambasady, urzedów pracy, ohapu wiec skoro by bylo ze mna tak zle i tragicznie to napewno bym tego nie robil, ale niestey, same sobie wyatswiacie opinie o swoich mozliwosciach pracy, mówiac sobie i mnie ze tak,tak damy rade a potem zwalacie wine na wszystko tylko nie na to zeby sie przyznac ze sie do tego nie nadajecie. Dzis nawet spotkalem 3 dziewczyny które mówily same: ale nam polski przywiozles do pracy,niech je szlak trafi, jakies ksiezniczki iwygórowane mniemanie mialy a tutaj przyjezdza sie do pracy a nie na wczasy. Wiec sami widziecie, same sobie psujecie opinie.
Cytat: dormot
do cordialca mozesz podac moje nazwisko, nie mam sie czego wstydzic, chyba tylko tego, ze bylam w tym obozie pracy. jezdze za ganice od kilku lat, potrafe zapierdalac ale to co tam sie dzieje jest nie do opisania!! ty mario sam idz w rajki i zapierdalaj a potem ci zaplaca 150euro za 3 tyg!!! ta kobieta co byla napostoju i plakala wracala z niczym, miala po 3 tyg 150euro a ty ja jeszcze skasowales za transpotr 95euro, b nie wytrzymala do konca kampanii!!!! jakiej kampanii sie pytam???to co te wszytskie dziewczyny co z nami wracaly juz byly po kampanii, smiechu warte. wy kurwa dobra kase tam z nas krecicie, zobaczysz, ze to ci sie urwie i zrobie wszytsko zeby tak bylo!!
Posluchaj ja nie musze podawac Twopjego nazwiska, skoro masz odwage pisac o mnie to sama napisz jak sie nazywasz bo wlasnie widze jaka masz odwage zeby to napisac . Co do Ciebie i Twojej kolezanki, to o ile mnie pamiec ni myli, to stalo znami kilka osób polsko jezycznych wiec ro<zumieli dobrze co mówie i sam Wam osobiscie powiedzialem i sie spytalem co i jak i zaproponowalem ze Wam poszukam innego pracodawce a Wy co powiedzialyscie ?? ze nie nie my juz zobaczylysmy co mialysmy zobaczyc i ze wracacie do polski i wiesz co, wlasnie dla tego skasowalem Was po 50 € za transport powrotny bo skoro ja wam oferuje dac innego pracodawce bo przyjechalyscie tutaj by zarobic pieniadze (no teoretycznie tak bo potym co zobaczylem to stwierdzam ze przyjechalyscietylko poszukac sensacji i obsmarowac tylki komus) wiec dla tego skoro widzez e Wy takie kozaczki i cwaniaczki, to ok, ja tez potrafie taki byc i dla tego zaplacilyscie za powrót. Co do powrotów, to powiem Ci ze niemasz zielonego pojecia ile ludzi ja zadarmo przywiozlemz hiszpanii do Polski, bardzo duzo i wiesz co, wlasnie widze jacy ludzie sa za to wdzieczni, dobrych rzeczy nie pamietaja a tylko te które sa dla nich zle. Tamta Pani dostala na reke 150 € nie za 3 tygodnie tylko za 18 dni pracy, zanm przyjechalyscie to sie spytajcie dziewczyn ile tutaj sie dni pracowalo, po ile godzin i ile dni w tygodniu, nie bylo pogody, nie bylo truskawek wiec co, miala siedziec na polu 6,5 godz.i pracodawca jej placic ?? Same sie rwalyscie z polski ze juz chcecie jechac, ze kiedy ze czemu tak dlugo czekamy itd, a teraz jak przyjechalyscie to marudzicie i narzekacie ze niema pracy, wiec sie zdecydujcie same czego wogóle wy chcecie od samych siebie bo ja widze ze co niektóre to nie wiedza same o co im chodzi. a tak na marginesie to mnie nie strasz. Kilka dni temu jedna osoba z tego autokaru od tej P.Mruz pisala na mnie zle na forum, ze to ze tamto ze kozacze i ze mi pokaze hahahah, a wiecie co sie stalo dzisiaj ?? ta sama osoba zadzwonila do mnie na telefon bo jest nadal w Moguer i jest tam od piatku i do dzisiaj nie maja pracy i mnie prosila o pomoc w zalatwieniu pracy !! wiec ludzie, popatrzcie co Wy robicie !! kozaczycie i sie szczycicie jakimis nikami i haslami a potem dzwonicie o prace, to Wy , te osoby sa poprostu bez szacunku.
Cytat: iwonablic
Mario ty cwaniaku nie masz sumienia oszukiwać ludzi,nawet sobie sprawy nie zdajesz ile biednych ludzi wykręciłeć i oszukałeś!Księżniczki to ty tam masz ale chyba takie które robią Ci dobrze i przytakują,widziałam co działo się na zebraniu (na stacji w Hiszpanii). Ok były takie dziewczyny co siedziały tam po miesiącu i dostały po 140 eur a Ty tutaj piszesz że jest kasa!Ludzie z pracy z PolskI się zwalniają robią długi żeby przyjechać i wracają z niczym!Idz w pole pracuj nie pij pRzez 7 h wody i niech Cię biją po rękach a może spotkasz jakiś marokańców i w dupę Cię wyrucha :) OSTRZEGAM WSZYSTKICH SZCZERZE MACIE MÓJ NR GADU WCZORAJ PISAŁO DO MNIE WIELE OSÓB KTORE PRZEŻYŁO TO SAMO CO JA BYŁAM W SZOKU!a Mario to mały pionek i skończą mu się te wyjazdy!
hahahahahah, jestes patetyczna kobieto hahahaha, mnie nie robia dobrze zade ksiezniczki, ja mam 1 kobiete ale widzez e tobie by sie przydaloz eby ci ktos zrobil dobrze, moze bys skoñczyla pisac te farmazony hahahahaha
widzisz mario dlaczego rok temu sie tak nie "produkowałes" na tym forum?, Twoja pewnosc siebie i bezczelnosc jest zadziwiająca
. przeciez rok temu tez byłes na naborach i jechało duzo kobiet i tu nie pisałes, teraz Ci zalezy zeby nie rezygnowali ludzie, wiadomo dlaczego tak jest , bo w tym roku kazdy płaci za wyjazd i to nie mało, bo szefowie hiszpanscy stwierdzili ze płacic nie beda za bilety i dlaczego nie otrzymalismy tego biletu od was?
p mario nie odpowiada pan na pytania tylko trzyma sie swojego , to wiemy ze polacy nie zachowuja sie tak jak powinni , ale nie wszyscy!!!!!
czemu wszyscy musza cierpiec za jeden stereotyp? sorry ja tam jezdziłam tyle lat ile pan tam sciąga ludzi i nie wmówi mi pan badziewia, ze nie umiem pracowac.
wyleciałam bo szef siedział sobie z polka w pokoju i im przeszkadzałam a moze dlatego ze mu sie odwidziało ,moj pech ze tam trafilam, a jak pytam sie dlaczego to nie umial powiedziec bo skrzynek mialam duzo, a przedtem tez stamtad polki wylecialy , potrafil nam nawet w lodowke zagladac. heh i sie nabijac bezczelnie w polu z nas.
to jest dobrze tak??
i nie ma pan poparcia z urzedów pracy ani ohp, one sie tym nie zajmują juz a co pan takiego zrobil ze ambasada pana popiera, to pomóz pan tym polakom co zebraja na ulicy na bilet, prawda ze juz nawet pracodawcy nie chca z panem współpracowac, bo w tym roku sie tylko kasa liczyła dla pana.

masz racje, rok temu, ani dwa, ani 3 ani nugdy nie wchodziel na forum bo mnie to nie interesowalo, i wiesz co, powiem Ci ze zle zrobilem ze wogóle wszedlem w nie w tym roku, ale akurat to mozna zmienic. Mówisz o bilecie , o jakim bilecie, za przejazd do pracy ?? to przejazd pracowniczy a nie liniówka, na linii moga dac Ci bilet ale nie na przewozie pracowników a Wy jezdzicie jako pracowanice. Tak, masz racje, polski sie licza coraz mniej na polu, ale wiesz czemu ? bo zabardzo zaczely kozaczyc, oczywiscie nie wszyskie, sa pola gdzie pracodawca jest bardzo zadowolony z polek i niema nikogo z innych narodowosci, tylko polski a sa tacy ze polek niechca i jak slysza haslo ze dam Ci pracownice z Polski to od razu mi mówi ze nie nie nie ja Polsk niechce, ok, moze ma cos do ukrycia na polu albo nie tak, moze, tak, ja w to nie ingeruje, moja praca polega na znalezieniu polek do pracy i ich przywiezieniu a rreszta zajmuje sie kazdy pracodawca, potem cooperatywa i szefostwo a ja tak jak ktos tam ladnie napisal, jestem zwyklym pionkiem. Ale ten pionek dzis idzie przeniesc 6 polek z 3 pol do innej cooperatywy, jade je przeniesc bo widze ze maja ochote pracowac i ze chca pracowac a nie tak co niekóre ksiezniczki, po 3 godzinach juz wszyskio zobaczyly i wiedza.
nikt tam na wakacje nie pojechal!! nie wiem skad takie pomysly??jesli ktos musial zaplacic za droge 600zl plus jedzenie, fajki itd to chyba logiczne, ze bedzie robil, zeby przywiesc ze soba jakas kase!!ludzie mario co ty za glupoty wypisujesz!!i dziewczyny sie zapozyczaja i wracaja z niczym. niech kazdy pojdzie i przekona sie sam jakie to jest gowno, tam sie naprawde niczego nie dorobicie!!moze kiedys byla inna kasa, teraz to sa marne grosze a usicie ciezko harowac w polu w nieludzkich warunkach, nawet wody nie mzna sie napic . tam sa kuzwa upaly, tam ludzie mdleja bez wody!!niec kazda z was pojedzie i przekona sie sama, a potem napiszcie mi na gg czy was nie ostrzegalam!!
p mario nie odpowiada pan na pytania tylko trzyma sie swojego , to wiemy ze polacy nie zachowuja sie tak jak powinni , ale nie wszyscy!!!!!
czemu wszyscy musza cierpiec za jeden stereotyp? sorry ja tam jezdziłam tyle lat ile pan tam sciąga ludzi i nie wmówi mi pan badziewia, ze nie umiem pracowac.
wyleciałam bo szef siedział sobie z polka w pokoju i im przeszkadzałam a moze dlatego ze mu sie odwidziało ,moj pech ze tam trafilam, a jak pytam sie dlaczego to nie umial powiedziec bo skrzynek mialam duzo, a przedtem tez stamtad polki wylecialy , potrafil nam nawet w lodowke zagladac. heh i sie nabijac bezczelnie w polu z nas.
to jest dobrze tak??
i nie ma pan poparcia z urzedów pracy ani ohp, one sie tym nie zajmują juz a co pan takiego zrobil ze ambasada pana popiera, to pomóz pan tym polakom co zebraja na ulicy na bilet, prawda ze juz nawet pracodawcy nie chca z panem współpracowac, bo w tym roku sie tylko kasa liczyła dla pana.
ale podczas rozmowy z panem to pan mówił ze absolutnie nie bedzie nikogo nie przenosił nigdzie niech jadą do polski ci co pracowali i chca zmieniac pole , zreszta to pan tu pisał wczesniej, to juz nie rozumiem. a moze nagle sie pracy narobiło?
wkleja pan , kopiuje , po co?widze ze bezsensowna ta dyskusja
oj boziu, ja nie piszez e Pani zle pracowala tylko pisze polski co przyjezdzaja to same pracuja na opinie taka jaka maja i jaka zostawiaja po sobi. Co do poparcia, hm, no skoro Pani wie lepiej czy mam poparcie czy nie hahaha, nie bede wnikal w szczegówy, powiem tylko ze z 3 urzedów pracy dostalem 150 osób chetnych a z OHApu prawie 100, wiec moja droga, nie wiem kto takich pierdól naopowiadal a co ja mam ambasada ? hm, no wlasnie moze to ze jesli maja jakis problem to do mnie dzwonia bym im go pomógl rozwiazac a ja pomagam ludziom tak samo jak i oni mnie, pomagam do czasu i tyle ile moge alejesli pomagam i widzez e za to dostaje baty wiec pwiem tak: nie pomagaj drugiemu, nie bedziesz mila problemu. To dobre przyslowie. Ja teraz jade na pole zabrac 3 dziewczym¡ny z jednego campa i potem kolejne 3 i je przenies w inne iejsce, wlasnie taki niedobry jestem i nie pomagam. Ale masz racje, pracodawcy coraz mniej biora odemnie ludziz POlski do pracy, a wiesz czemu ? bo wlasnie zamiast ludzi do pracy to przyjedzaja ksiezniczki z wygurowanym mniemaniem i nie mówie tego np.o Tobie tylko o gólnie, i wlasnie dla tego coraz mniej chca Polek, wlasnie dla tgeo, bo czy mnie lubia czy nie, hm, no akurat Ty wiesz najlepiej bo siedzisz w tej branzy. moze sie podlacze wieczorem zobaczyc co tam nasmarowaly niektóre osoby na mój temat. Pozdrawiam, Mario
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego