praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
Cytat: cati28
ale podczas rozmowy z panem to pan mówił ze absolutnie nie bedzie nikogo nie przenosił nigdzie niech jadą do polski ci co pracowali i chca zmieniac pole , zreszta to pan tu pisał wczesniej, to juz nie rozumiem. a moze nagle sie pracy narobiło?
no wlasnie, napisalem ze niebede przenosil no i widzisz, teraz przenosze bo jest mozliwosc bo jest gdzie przeniesc a pozatym przenosze bo widze ze Ci co sie chca przeniasc potrzebuja i maja ochote do tej pracy. ja lece, bede wieczorem jak skoñcze. pozdrawiam. a, i prosze, nie patrzcie na mnie takimi zlymi oczami, jestem ciekawy co Wy byscie zrobily na moim miejscu. Potem cos wam powiem na ten temat co uslyszalem wczoraj od jednej Pani która zamiast koca zeby sie ogzac pracodawca kupil jej grzejnik , potem powiem co ona powiedziala i ciekawe co na to odpowiecie.
no wlasnie, napisalem ze niebede przenosil no i widzisz, teraz przenosze bo jest mozliwosc bo jest gdzie przeniesc a pozatym przenosze bo widze ze Ci co sie chca przeniasc potrzebuja i maja ochote do tej pracy. ja lece, bede wieczorem jak skoñcze. pozdrawiam. a, i prosze, nie patrzcie na mnie takimi zlymi oczami, jestem ciekawy co Wy byscie zrobily na moim miejscu. Potem cos wam powiem na ten temat co uslyszalem wczoraj od jednej Pani która zamiast koca zeby sie ogzac pracodawca kupil jej grzejnik , potem powiem co ona powiedziala i ciekawe co na to odpowiecie.
CO ZA KŁAMSTWA.
urzedy i ohp nie rekrutowały, pytałąm sie o prace tam to wiem,tylko jakies dziwne agencje i to było juz podejrzane bo sie takim tez nieufa. jaki sie nagle pan samarytanin zrobił tu na forum ,tam w hiszpanii nikt nie pomaga, trzeba liczyc najlepiej na siebie sam pan powiedział chcesz pracowac szukaj sobie na swoja ręke a wie pan dobrze jak jest z praca, a jak nie masz na bilet to niech ci rodzina wysle.tyle pomocy ja dziekuje.
wiem, ze mi oferowales pracy.wolabym ziemie gryzc niz zostac tam minute dluzej!!i nie doczekasz takiego dnia, ze zadzwonie do ciebie z prosba o prace i bede walczyc zeby jak najmniej kobiet pojechalo do tego gowna!! skoro miales dla mnie prace, to czemu nie zaproponowales jej tej placzacej kobiecie skoro tak ludziom pomagasz??stalo tam 11 dziewczyn, wszytski widzialy jak potraktowales ta pania, jak sie darles, ze jest leniwa i glupia. cwany byles, bo obok stal jej szef z pola!!mogles dac jej robote, ona plakala ze sie starala ze chche robic a ty sie wydzierales!!! a dziewczyny robia bo co siedza ze starym Hose na kampie 50 bo ich stary na zakupy zabral i potem musza sie do niego usmiechac i gadac o pierdolach. komedia!!!
cati masz rcje w 100%!!! jak zadzwonilam do mario, ze chce stamtad jechac, powiedzial mi tak:a kto kurwa za twoj powrot zaplaci??!!! i to jest pomoc??dziewczyny tam beda jezdzic bo sa takie glupie jak ja bylam, mam tylko nadzieje, ze ostrzezemy chociaz pare z nich, bo jak juz tam beda tyle km od domu, to musza liczyc tylko na siebie i miec oczy doodola glowy.tam ci nikt nie pomoze u mnie na domku totalna konspiracja, jak juz chca cos zlego powiedziec to szpetem zeby nkt nie uslyszal,ze narzekasz. szok!!dla mne niektore dziewczyny zachowywaly se jak roboty, w caly czas powtarzaly robic na prostych nogach, nie rozmawiac nie pic wody. t jest szok!!dziewczyny ktore tam zostaja sa naprawde zdesperowane. jest tyle mozliwosc dania holandia, tam sa lepsze pieniadze, i co najwazniejsze pracujesz i mieszkasz w normalnych warunkach i nikt cie nie bije!!!!!!!!!!!
mierda w tej hiszpanii. nie wiem moze gdzies indziej sie lepiej traktuje, my nie mogłysmy przez 6,5 godziny i nadgodziny(!!!!!) do godziny 17- zjesc bron boze jak by zobaczył, a wody nie było na polu przy 50 st w tunelach, kobietom sie słabo robiło i płakały z bólu i pragnienia, jak wyjdziesz za potrzeba to krzyczą. jak była woda do picia to pojemniku po chemikaliach, czemu mówisz ze polki sa nie w porzadku , a murem za szefami stoisz, myslisz ze oni są w porządku bo co bo masz z nimi układy ale oni i tak juz wolą rumunice. czemu łamie sie kodeks pracy w 21 wieku?
Wiem tylko że Urzędy Pracy w Koninie, Poznaniu rekrutowały do pracy na truskawki ale do firmy
z Lepe i tam sie nic nie płaciło, ponieważ pracodawcy pokrywali koszt w jedną stronę.
Urzedy pracy organizowały tez w tym roku wyjazdy, sama tutaj pisałam o tym
Wiem dziewczyny, że jestescie złe na cały świat, też bym taka była, ale szanujmy to forum, zawsze było skarbnica wiedzy a teraz stek wyzywisk, chamstwa .
Każdy powinien przeczytac całe to forum z 10 razy , jest kilkanaście watków o truskawkach , wtedy nie byłoby rozczarowania z powodu piętrowych łóżek, czy baraków na polu, takie są warunki, że ejst syf w domkach to wybaczcie , ale przeciez szef nie zatrudni Wam pokojówki , trzeba o takie rzeczy dbac samemu.To , ze zbiera się tylko w takiej pozycji o tym pisało się setki razy.......
Ten rok jest fatalny pod względem zarobków, są pola gdzie nie pracuje się codziennie i to nie jest wina Mario, szefa, winna jest pogoda.
Zawsze są wpisy niezadowolonych osób , tylko my zawsze jestesmy cacy , ale gdybysmy posłuchali drugiej strony to już byłoby inaczej. Ja cały czas powtarzam szef nie wyrzuci nikogo, kto dobrze pracuje, kto zbiera mu dużo owoców , to sa jego pieniądze.
cati28 Ty miałaś jakiegoś pecha, bo nie wierze, że po tylu latach zbierania , żle zbierałaś, na Twoim miejscu też byłabym nieżle wkurzona.
witam ponownie
dokładnie miałam pecha, bo inny szef by mnie zostawil jestem tego pewna , nie u takich bonzo pracowalam, ale on sluchal tej swojej poleczki w kazdym wypadku tak jakby nie mial swojego rozumu, w domu zona a on calymi dniami urzedowal z tą polka na polu no brak slow, k....stwo.
sorry ze jestem taka szczera , tu mario tak piszesz ze jestes dobry to twoj interes w zeszlym roku nie pisales bo nie bylo potrzeby. uwazam ze zostalam nieslusznie pozbawiona pracy do ktorej sie pol roku szykowalam i zbieralam pieniadze na nia .inne sprawa, to lamane jest prawo i wiele rzeczy wymaga wyjasnienia.
Wiesz co cati? ja rowniez kiedys trafilam do padalca u ktorego nie bylo przerw w pracy i nawet wody zalowal dokad nas nie zwiozl z pola tj do 17-19stej bylysmy bez jedzania i picia i wiecznie siedzial u swojej kochanicy na polu w domku obok nas zamiast u zony w domu ona byla wazniejsza jak on taka blondynka niewysoka?imie na A? Mieszkalysmy w stajni przerobionej na pomieszczenia mieszkalne,ze scian przegnilych odpadl tynk od grzyba az czarno na 12 osob kuchenka dwupalnikowa,malo tego to po pracy spocone brudne nie moglysmy sie umyc bo nam wode zakrecal tak mialysmy przez tydzien,zeby sie napic poszlysmy kupic wode 7km w jedna stroneo myciu przez tydzien nie bylo mowy zadzwonilysmy po pomoc do rajmunda knapinskiego i on nam rzeczywiscie tej pomocy udzielil na temat tego pseudo pracodawcy to ja moge jeszcze duzo cos mi sie wydaje ze to ten sam u ktorego Ty cati bylas...........
Witam mam pytnie czy ma ktos namiary do pracy do nimec lub holandii na zbiory lub szklarnie ,na fabryki byla bym wdzeczna .
Witam mam pytnie czy ma ktos namiary do pracy do nimec lub holandii na zbiory lub szklarnie ,na fabryki byla bym wdzeczna .
wiesz savor
to bardzo czeste ze ci szefowie maja jakies tam swoje ulubienice i co na to poradzimy. ja byłąm podkapowana nawet bo uzywalam farelki do ogrzania sie. jak podłaczałam komórke do ładowania to wchodził do domku i wyłaczał mi ją z prądu. sprawdzał nasza wytrzymałosc na polu i nerwową i pod byle pretekstem sie pozbywał jak widział ze owoce mu nie dojrzewają tak jakby chciał, na ostatni dzien mówi ze musze jechac do polski.zostałam wyrzucona jeszcze przed pójsciem kobiet do pracy z domku jak pies na ulice, rodzina mi pomogła zjechac do domu. dzwoniłam do ciebie mario i mi nie pomogłes.
cati28 masz rację mi się też udało cudem ucieć,bo miałam kasę i wielkie szczęście bo autobus w sam raz w ten dzien jechał do Polski !Szczęście i wielki fuks!
niestety wszyscy przejechalismy sie na naszej wymarzonej Hiszpanii
do olci1991
widzialam cie wtedy na pksie z mamusia i skoro teraz pojechalas to zobaczysz jaki tam jest zapierdol w polu a ze nigdy nie pracowalas bedzie ci okropnie ciezko
edyta eva nie byles nie wiesz jak jest widzialam twoja zeona mieszka na kampie obok i uwierz mi nie ma tak kolorowo jak ci opowiada a ze ja znam to wiem:)))
a te dwie iwona i dorota to nawet niech sie nie wypowiadaja malolaty narzekaja ze wszysko jest na butle z gazem hahaha tak jest na kazdym kampie nie dalyscie rady i tyle praca jest bardzo ciezka w takim upale cieszcie sie ze mario chcial wam zalatwic gdzies indzie prace. a co do maria to wiem jak kazdy mu obrabia dupe i na niego mowi same zle rzeczy a potem jak go zobacza to tyle; czesc mario chcemy zmienic kampo albo masz jakas prace dla nas. a nikt mu nie powie w twarz co o nim mysli b wiedza ze jak im sie noga podwinie to do kogo zadzwonia?? do niego i tyle mam do powiedzenia i dosc mam tych zalosnych polek ktore zabijaj sie o ta prace i nawet nie chca pomoc rodaczkom wsadzcie sobie te truskawki w dupe!! i walcie sie z tymi murzynamijak was to dowartosciowuje, jak do kogos nie docieraja slowa ktore ktos pisze zeby ostrzec innych to niech jedzie sie przejechac tak jak od anny mroz nauczka porzadna madry polak po szkodzie
i wszyscy powinnismy przyznac racje piterowi jak nas ostrzegal
Witam ! Niedowiary ile nickow ma ten nasz kochany mario, i co znowu grupa ktora dala sie w butelke nabic ? czekam z utesknieniem az sie pare odwaznych oszukanych osob znajdzie i zakoncza poczynania tego geniusza ktory zapewne ukonczyl podstawowke lub cos w tym rodzaju i wodzi wszystkich za nos a do tego obraza poniza i wykorzystuje. Ja chetnie posluze informacjami nie wyssanymi z palca. i zeby tradycji stalo sie zadosc powtarzam JEZELI WSIADACIE DO AUTOKARU NIE POSIADAJAC BILETU NIE JESTESCIE KLIENTAMI LINII NIE JESTESCIE UBEZPIECZENI I WSPIERACIE MATACTWO PODATKOWE. JAK MYSLICIE CO SIE Z WAMI STANIE JEZELI ZASLABNIECIE W DRODZE LUB STANIECIE SIE OFIARA WYPADKU ? POMYSLCIE O TYM I NIE WIERZCIE W CHWALEBNE WPISY; TO WSZYSTKO SCIEMA JEDNEJ I TEJ SAMEJ OSOBY .
cordialca 1
"Wiec skoro nie wiecie jakie tutaj sa kontrakty miedzy firmami a moja firma to nie zmyslajcie, wsadzcie sobie paluszki w d..... a nie piszcie pierdól"

juz wiemy jakie sa te pana kontrakty, albo konszachty z firmami. legalne oszustwo, po tygodniu pracy pana transportem do domu, lepiej obmyslane niz anna mróz.
edytowany przez cati28: 12 kwi 2011
Witam mam pytanie czy ma ktoś namiary do pracy do Niemiec lub Holandii na zbiory lub szklarnie ,na fabryki była bym wdzięczna .
ZGADZAM SIĘ Z kootka12 TO JEST ŚWIETA RACJAAAAAAAAAAAAAAA
Dromader posiada oferty pracy, wejdź na ich stronę
Z DROMADERA WLASNIE JECHALAM DO HISZPANI I ZOSTALAM OSZUKANA
TERAZ TO JUZ NIEWIADOMO JAKIEJ FIRMIE UFAC.
Kto wybiera sie na borowke do portugalii na plantacje Grandola? zapraszam na forum .Portugalia(:
REPORTAŻ ZE WCZORAJSZEJ GAZETY FAKT NA STR.7
TYTUŁ ; OSZUKALI NA TRUSKAWKACH :
Kraków ,kilkadziesiąt osób mogło zostac oszukanych przez rzekomych organizatorów wyjazdu do pracy przy zbiorze truskawek w Hiszpanii.małopolscy policianci przestrzegają przed podobnymi oszustwami . Organizator zapewniał po 36 euro dziennie plus zakwaterowanie i wyżywienie . chętni wpłacili po 170euro ,na miejscu nikt na nich nie czekał !!!!!!

hehe w telewizji też gadali coś wczoraj ale za późno przełączyłem ale wiem że też o karków chodziło
oglądajcie 2 mówią o oszustach w Hiszpanii!!!
Witam wlasnie ogladalam program na 2 SZOK ale to swieta prawda te wszystkie niura typu ROMADER ,PAN PAMRIO TO WSZYSTKO OSZUSCI NIE WIEM JAK W INNYCH LATACH ALE W TYM ROKU SAMA DALAM SIE NAPBRAC PRZEZ FIRME DROMADER POJECHALAM DO HISZPANI NA TRUSKAWKI MIALAM MIAC OKRES PRÓBNY 2 TYGODNIE I PODZIEKOWANO MI PO 1 DNIU I NIKT MI NIE POWIE ZE ZLE ZBIERALAM BO ZE MNA WRACALA DZIWCZYNA KTORA BYLA 9 ROK I TEN 9 BYL DLA NIEJ PECHOWY PRACOWALA 1 DZIEN CHYBA NIE MOZNA POWIEDZEC O TAKIEJ OSOBIE ZE NIE UMIE ZBIERAC SKORO BYLA 8 TAL NA RTUSKAWKACH A PAN MARIO TO TEZ NIESAMOWITY OSZUST MAM NADZIEJE ZE WKONCU SZYSTKIM SIE DOBIORA DOUPY .
MARIO ,DROMADER UWAŻAJCIE NA TE POŚREDNICTWA PRACY NIE DAJCIE SIE NABIERAC
hej oszukane niewiasty wlasnie ogladalam tvp2 ludzie wypowiadaja sie o hiszpanskim oszuscie ,,mario,, tak to prawda jak to zobaczylam to bylam w szoku jezeli mowia w tv to jest to prawda wczoraj z kolezanka wyslalysmy dokumenty do firmy z kyorej jechalysmy oni tez byli w szoku ze pojechalysmy pierwszy raz i po jednym dniu pracy nam podziekowali nie realne ze tak wyszlo,ale trudno wrocilam szczesliwie do domy,szkoda mi tych naiwnych kobiet ze mysla ze mario im pomorze to ni prawda to klamstwo,jedynie zaco jestem mu wdzieczna to to ze nas zabral do domu ale to dlatego ze byly miejsca w autokarze i i tak musial jechac bo my nawet niemialysmy oplaconego biletu ten wlasciciel naszego pola doslownie nas wypierdolil z auta jak te ku....i zawinol sie jak zobaczyl ze jest cos nie tak,szok to jest nienormalne.mam nadzieje ze ze odzyskam czesc pieniedzy,a ty mario nie wzbogacisz sie na tych biednych kobietach bog nie rychliwy ale sprawiedliwy,smiej sie ,smiej ,a zobaczymy kto sie smieje ostatni,jak przy autokarze powiedziales mi z pretensjami ze ty niemasz napisane ,czerwony krzyz, to w tym momecie obraziles ta instytucje,niestety ale tak jest,pozdrawiam wszystkie oszukane kobiety.
ONI TYLKO WYLUDZJA PIENIADZE ZA ZALATWIENIE PRACY I FAKT FAKTEM JEDZESZ ALE ILE POPRACYJESZ TO ICH NIE INTERESUJE NAJLEPIEJ POWIEDZEC KOMUS PO JEDNYM DNIU ZE NIE UMIEZ ZBIERAC A OKRES PRÓBNY JEST 2 TYGODNIE A TYCH CO ZALATWIALI PRACE NIE INERESUJE ICH DALEJ CO JEST Z TOBA BYLAS BYLAS A ZE TYLKO JEDEN DZIEN ONO MAJA DO W DUPIEEEEEEEEEEEEEEEEE
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego