praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
kitek ale tak w ogole to o co chodzi z szefem?
jakie ma warunki mieszkaniowe?
prace maja tak?to jaki jest problem ?
czesc wszystkim na forum.ja jade z białego nini pozdrawiam
Oraz drugie wyjscie jest takie zeby dzwonic pod nr .tel:112 i prosic o o polaczenie z policja JUDICIALL z danego terenu i prosic o interwencje."LA INTERVENCION DE LA POLICIA JUDICIAL" jesli dziewczyny znaja Hiszpanski a ,jesli nie to musza kogos poprosic o pomoc na miejscu.
hej:)ja własnie myślę czy nie założyć sobie tego konta walutowego,jeszcze nie dostałam sms-a dotyczącego wyjazdu, także zdążę to załatwić,tylko zastanawiam się czy to sie opłaca i czy pobierają przy tym prowizje?jak to wygląda?i czy będę mogła zrobić ten przelew jeśli nie umiem języka,amadorka jeśli mogłabyś to rozjaśnij moje wątpliwości :))
hej dziewczyny co tu słychać????Witaj amadorka:)
PODAJE Wam nr.tel:z adresami do glownej dyrekcji w SEVILLA. DIRECCION TERRITORIAL: 41013 SEVILLA .PLAZA DE ESPAÑA.PUERTA DE ARAGON TORRE NORTE. TEL:954 236 120 /26/27 FAX:954 233 229 PROVINCIA ::HUELVA 21001 C/RICO 15 TEL:959 54 22 70 FAX:959 54 22 71 Dyrekcja inspekcji. ---- DIRECCION DISTINTA DE LA INSPECCION ---- SEVILLA 41[tel]TEL:954 59 17 29 FAX:954 59 17 57 ....................Mam nadzieje ze nalo komu beda przydatne te nr.tel.i adresow zeby zawiadomic o naruszanych prawach wobec was.i nieuczciwych pracodawcach.JEST jeszcze jedna mozliwosc zalatwienia takich spraw jesli nie znacie jezyka .Nalezy dzwonic do Ambasady w MADRYCIE i osoba ktora odbieze telefon posluzy wam za tlumacza Tylko musicie o to poprosic i bedzie wam tlumaczyc pzez telefon .Napewno nikt nie odmowi wam pomocy.
Hej morena,spakowana juz??
zielonooka ,w hiszpanii pobieraja prowizje 3 euro chyba od przelewu
nie wiem jak to jest jak chcesz wyslac pieniadze bezposrednio,nie z konta na konto
ale mysle,ze jakbys sie z szefem dogadala to by ci to przeslal
na pewno bardziej sie oplaca niz wysylanie pieniedzy do Polski przez Money gram czy Western union

mysle,ze jakbys poszla do banku z karteczka ,ze wszystkimi potrzebnymi kodami i numerami,i powiesz chociazby -dinero polonia,to zrozumieja
banki otwarte sa tylko rano,wiec tez jak bedziesz pracowac codziennie,to musiasz stracic dniowke,zeby pojsc do banku,
chyba ze trafi sie dzien wolny...

a Emilia i Boreczek juz chyba do Espanii wyjechaly i sie nawet nie pozegnaly...
Amadorka Emilia ma klopoty z kompem wiec chwilowo nie ma jej na forum ;) jak uda naprawic sie jej usterkena pewno sie odezwie ;p pozdrawiam ;)
Kitek odezwałam się do Ciebie na gg , ale nie odpowiadasz tak więc napisze tutaj.Dobrze, ze Twoja dziewczyna dostała zaliczkę, nie wszyscy pracodawcy dają taką zaliczkę.Niektórzy płaca dopiero po miesiącu !!!! trzeba o tym też wiedziec i postarac się, albo zabrac takie zapasy albo euro , żeby przetrwac.Sa też tacy co płacą róznie raz na tydzien, 2 tygodnie.I niestety niektórzy nie zakładają konta (garstka pracodawców) ale dlatego, ze czasami dziewczyny nie chca , bo bank pobiera opłaty za prowadzenie konta, za przelewy.Może wysyłac pieniądze do polski własnie w locutorum,w banku, ale też na poczcie (chyba najtaniej), może się umówic z szefem, że bedzie jej wypłacał drobne kwoty a całośc zapłaci przed wyjazdem.Tak tez pracodawcy robią.
Jeżeli chodzi o umowę to muszą miec umowę, pracodawca boi się zatrudniac ludzi bez umowy, może żle go zrozumiały?
6,5 godziny pracy bez przerwy tak czasami pracodawcy robią, różne przerwy sa na polach , jedni pracują całe 6,5 godziny bez przerwy a schodzą wcześniej z pola. Na innych jest 1 godzina przerwy, na innych 2x15 min , na innych 1x 30 min, to zalezy od pola, szefa,ludzi.
Dodatkowo wciąż obok jednej z nich która pracuje najwolniej chodzi jeden z "poganiaczy" i szczuje dużym psem stojąc tuż obok. Praca jest od Poniedziałku do Niedzieli

Tego nie komentuje , takie rzeczy nie powinny miec miejsca.Tak jak ktoś tutaj napisał telefon 112 i prosic o pomoc w tej sprawie.Niech nie doprowadzają do tego, zeby ich kolezanka zostawała w tyle , niech sobie wzajemnie pomagają.
Praca od poniedziałku do niedzieli przeciez chyba o to chodzi prawda? powinna się cieszyc, na niektórych polach nadal pracuje się po 3-4 dni w tygodniu
3589011 moje gg, pisałam do Ciebie dzisiaj rano
Cytat: bea3211
a FAKT NIE UDAŁA MI SIĘ - poniewaz juz na miejscu zauwazyłysmy , że zastałysmy oszukane . Nic nie było co obiecywali nam na spotkaniu w OHP . Więc będe pisała ile mi sie podoba - bo 90% osób tam jadących tez bedą mieli to samo co my .Ale chociaż bedą swiadomi , że to ich tam może spotkac .

Bea skoncz juz pierdolic bo osoby które zdecydowały sie jechac pojada jak tylko dostana esa ostrzegłaś raz i na tym powinno sie skonczyc kurwa takie smuty ze głowa mała
każdy wie czego może sie spodziewac brudny domek szef nad głowa no i co z tego ( byle by zarobic mozna było)

E no co Wy.. jakbym miała jechać to faktycznie dałabym znać... Śledzę forum z ukrycia:) a jak nie mam nic mądrego do powiedzenia to po prostu milczę... Szkoda, że niektóre nie mają tej umiejętności:)
Cytat: bassbb
a FAKT NIE UDAŁA MI SIĘ - poniewaz juz na miejscu zauwazyłysmy , że zastałysmy oszukane . Nic nie było co obiecywali nam na spotkaniu w OHP . Więc będe pisała ile mi sie podoba - bo 90% osób tam jadących tez bedą mieli to samo co my .Ale chociaż bedą swiadomi , że to ich tam może spotkac .

Bea skoncz juz pierdolic bo osoby które zdecydowały sie jechac pojada jak tylko dostana esa ostrzegłaś raz i na tym powinno sie skonczyc kurwa takie smuty ze głowa mała __________ hehehe a miałam juz nic tu nie pisać,ale widze że powinna bo chociażby co pisze kitek potwierdza to co ja pisze i to jest prawda , że szczują psami i nie podpisują umow jak również brak przerwy - po 4 godz należy sie każdemu przerwa i tu łamią prawa pracownika ....Równiez napisze ,że mieszka sie w pomieszczeniach gdzie sufity są z eternitu /każdy wie jakie to szkodliwe/ też napisze , że nie wypłacają tyle co sie zarobi , w pomieszczeniach jest straszna wilgoć i ubrania po tygodniu juz plesnieją - nie ma nawet szaf by je powiesic tylko trzyma sie w walizkach .W czasie co byłam zabito dwie Polki i dwie zgwałcono one pracowały na truskawkach _ niedaleko Huelby i moge jeszcze wiele wiecej napisać ....A ty bassbb wiecej nie pisz do mnie bo nie mam ochote pisac z kimś o tak niskiej inteligencjii o czym świadczy twoje podwórkowe słownictwo
No skoro byłaś w Huelbie to wszytko jasne....
No mieszkania z eternitowym sufitem to jest fakt są jeszcze takie na niektórych campach i metalowe okna zamykane na antabe zamiast okien szklanych też sie jeszcze trafiają sama widziałam...ale odnośnie przerwy bea3211 to jest różnie w dużej mierze zależy to od tego czy wszyscy chcą ta przerwę bo nie na wszystkich polach jest ,my na przykład nie chcieliśmy, ponieważ byłyśmy te 30 min. prędzej w domu i można było np. wcześniej iść do sklepu jeśli mieszkaliśmy daleko od miasta tak ze jak już wcześniej było pisane jest różnie a umowy muszą dać w ciągu 2 tygodni ponieważ za zatrudnienie nielegalnie, płacą bardzo duże kary.
Tak sobie czytam te niektore wpisy na jednym i drugim forum i powaznie zaczynam sie zastanawiac w jakim celu ktos to robi.Pisza ze chca ostrzec inne dziewczyny.Zapytasz sie o szczegoly to jakby to tajemnica rzadowa była,nabieraja wody w usta.Padnie jakies imie szefa(a nie jednemu psu na imie burek)i i koniec.Nie wiem juz sama czy te dziewczyny pisza prawde czy tylko sobie jaja robia ot tak dla glupiej zabawy z nudów.A moze chcialy jechac a nie mogly i maja żal do całego świata.To juz tylko domyslac sie pozostaje.A ja ze swojej strony trzymam kciuki za Wszystkie nowe wyjezdzajace dziewczyny,zeby jak najlepiej trafily.Pozdrawiam
Mi też nie podoba się takie "sciemnianie". Należy podac konkrety. Ale też nie podoba mi się podejście drugiej strony- tych dziewczyn , ktore pozytywnie odnosiły się do wyjazdu i pohjechaly przed tygodniem i w ostatnim rzucie. Dlaczego mają temat "w dupie" i nie dopiszą do forum jak sprawa wyglada na miejscu, Po kilku dniach można mieć juz ogólny poglad badz wstepne informacje. Jesli bezposrednio nie zalatwily sobie dostepu do internetu albo nie byly w miescie gdzie mozna zlapac wolną siec (a czesc ma na pewno telefony z wifi) bądz skorzystac z kafejki to przeciez telefonują do rodzin. Jaki problem,zeby ktos z domu wszedł na forum i podal informacje z pierwszej ręki>?
Przed wyjazdem ,kazda chętna by zyskac pomoc informacje, a jak juz pojedzie - olewa.

Hop! Hop! Jest tu kto? Bea, muszę się z Tobą nie zgodzić - znam Basbb 20 lat i inteligencji jej odmówić nie można. Jak nie znasz to nie wypowiadaj się proszę, bo nie tak dawno Ty jechałaś takimi przekleństwami, że uszy puchły... Więc sory, o inteligencji nie świadczy ilość wypowiadanych przekleństw, a zdolność do wydawania adekwatnych osądów o rzeczywistości. I widzimy wszystkie teraz komu brak tej jakże istotnej cechy:)

I zauważ, że nie obraziłam Cię. Gdybym chciała to zrobić to napisałabym, że inteligencja jest w 70% dziedziczna...

Bassbusi nie dam obrażać!!
witam napisze kawał na inteligencje ok/na stole lezało 10 much ,3 zostały zabite.ile much zostało na stole?

Hym... Logika wskazuje, że 10:)
Praktyczny chłopski rozum mówi, że 3, bo pozostałe uciekną...;)
Cytat: bassbb
byle by zarobic mozna było)

Haha, no to wreszcie uważa ,że powinno się zarobić czy nie powinno? Skoro dziewczyny z konca stycznia zostały WYCHUJANE i wrocily na minusie? To o co chodzi, o wakacje w spani czy o PRACĘ REALNĄ?? Jest 5 marca. Część nadal siedzi w Polsce..zapisy zaczeły się w grudniu..Siedzenie na dupie i czekanie na jedną wielką niewiadoma!

Gaga, przypominam, że to nie Twoja broszka...
3 kochaniutka dobrze dobrej nocki
Ok, nie moja broszka, ale miej odwagę napisać- wychujane czy niewychujane..hę?:)
czesc dziewczynki :) rany kiedy my to wkoncu wyjedziemy :( juz siedze na tej walizce spakowanej i dalej nic :(wnet czlowiek do glowy dostanie czegos od tego czekania :(
kokusia teraz my jedziemy a 13.03 na pewno już na was kolej...
No lecę na zakupy...

Czy wychujane czy nie okaże się w czerwcu. I tyle w temacie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego