Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
1951-1980 z 2388
To juz bedzie przestroga że takie ogłosznia są guzik warte.
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-mial-zalatwic-dobrze-platna-prace-w-hiszpanii-zniknal-z,nId,334275
Do ostatniej chwili wahałem się czy jechać.
Zadawałem sobie sprawę z ryzyka, ale pojechałem. Przewoźnik trochę namieszał twierdząc, że ma zlecenie od hiszpańskiej Firmy i wszystko jest jak najbardziej w porządku. Okazuje się, że nikt się nie kwapił sprawdzić zleceniodawcy – a mieli taką możliwość w przeciwieństwie do ludzi wyjeżdżających. Wystarczył jeden telefon. Szczerze liczyłem na rzetelność przewoźnika w tym względzie.
fajing
W tych czasach na żadna pomoc nie ma co liczyc od innych osób. Sami podjęliście ryzyko pomimo że osoby wam pisały rady na forum wy mieliście je głęboko w d.....)
Nie chodzi o pomoc tylko o rzetelność przewoźnika. Sami dali się oszukać jak dzieci i pociągnęli ludzi za sobą. Gdybym wiedział, jaką mają umowę z tym zleceniodawcą nie wsiadłbym do tego autobusu i pewno wiele osób by nie wsiadło – być może nikt. A mieli dostać tylko zaliczkę na paliwo w jedna stronę – nikt z nas o tym nie wiedział. W tym momencie oszuści maja dochód – wpłacają zaliczkę reszta dla nich.
Do nikogo nie możecie miec pretensji tylko do samych siebie. Tyle razy sie słyszało o osobach których podobnie tak oszukano ale ludzie dalej sie nabieraja na później obwiniaja innych...) Trzeba przemyśleć sprawę zanim chce się z niej skorzystać
Po tym artykule:
http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/11/andalucia/13[tel].html
To bylo 90 osob - 2 autokary...
Z tego, co pisza...Hiszpanie zachowali sie ok.
I nawet Ambasada....(nie myslcie, ze zawsze pomaga! Tym razem pewnie dlatego, ze to hiszpanskie wladze o pomoc sie zglosily....)
No coz...
Dobrze, ze sie DOBRZE skonczylo...
Mam nadzieje, ze zlapia NACIAGACZY!
Bo przeciez sa w Polsce....
edytowany przez Una_: 11 kwi 2011
Było 68 osób. Niestety nie obłowili się. Dostali tylko 8 tysięcy PLN. Naciągacze są złapani - przynajmniej 2 osoby.
Cytat: Viko
Do nikogo nie możecie miec pretensji tylko do samych siebie. Tyle razy sie słyszało o osobach których podobnie tak oszukano ale ludzie dalej sie nabieraja na później obwiniaja innych...) Trzeba przemyśleć sprawę zanim chce się z niej skorzystać

Zgoda. Podjąłem to ryzyko – ja akurat mogłem sobie na to pozwolić. W sumie źle nie było dzięki wspaniałej postawie Hiszpanów i Polaków tam mieszkających.
po pierwsze ta oferta była atrakcyjna i zastanawiające ze brali tez chłopaków...przeciez tam przewaznie kobiety pracują, duze pola borówki są ale nie koło Moguer!! blizej Matalascanas, wspólczuje wam, ale czytałam ze hiszpanie dali wam jedzenie i picie chociaz, to sie chwali.
Chociaż dobrze że otrzymaliście pomoc a nie zostawli was na lodzie
No bardzo nam pomogli - policja obstawiła autobusy i zmusili przewoźnika do zostania w Moguer.
I burmistrz z własnej kieszeni dał na paliwo do ambasady. To było niesamowite!!!
Prośba do admina - ktoś zhakował moje konto - fajing i email powiązany więc nie mogę odzyskać kontroli
Bardzo Was prosze...tych, ktorzy ta "watpliwa wycieczke" przezyli: skladajcie skargi - jakie i ile tylko sie da! Zwlaszcza, ze jak piszecie 2 osoby sa zatrzymane...Podajcie wszystki dane jakie tylko macie, pamietacie!
To bardzo wazne!
Takze na przyszlosc...
Chciałbym dane tego urzędu pracy gdzie pojawiło się to ogłoszenie Sprawdzenie urzędu polegało na dowiedzeniu się, że jest taka firma jak Anna M podaje bez weryfikacji (telefonu do tej firmy), bo jutro lub pojutrze idę na policję.
jak najszybciej na policje idz, wpakujcie ich do paki i rozgłoscie to.
Spoko - to już się toczy. Przewoźnik złożył doniesieni i my niezależnie od przewoźnika. W Krakowie jak przyjechaliśmy - policja ma nasze dane. Mamy złożyć zeznania w miejscu zamieszkania. Ja akurat nie mam tych wszystkich telefonów i danych.
A JAK JA MÓWIŁEM TO OMAL MNIE TU NIE ZLINCZOWANO :(
nasygnale.pl/kat,1025343,title,Mieli-zarobic-dobra-kase-za-granica-zostali-oszukani,wid,13308928,wiadomosc.html
ja ciebie nawet troche popierałem - to było moje ryzyko
Cytat: cati28
nasygnale.pl/kat,1025343,title,Mieli-zarobic-dobra-kase-za-granica-zostali-oszukani,wid,13308928,wiadomosc.html
jezeli ktos pisze taki artykuł to powinień byc prawdziwy a ten nie jest, ci co tam byli wiedza o czym mówie,pozdrawiam
http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/11/andalucia/13[tel].html

macie piękną fotkę w hiszpańskiej gazecie; jesteście sławni
teraz jestescie tez tacy madrzy?? ze pojedziecie i podbijecie swiat?? haha
trzeba bylo sluchac jak ktos jest na miejscu i wie jak jest a nie robic na niego jazde od razu.
mam nadzieje ze te 2 fora dadza w koncu ludziom do zrozumienia ze hiszpania okloice palos naleza teraz do murzynow muzulmanow i rumunow polakow nie chca
to taka przestroga przed wyjazdami do hiszanii tam nie ma dla nas miejsca le tak to jest jak sie nie slucha innych / zal mi tych kobiet ktore tu mieskaja w polu truskawkowym jak by nie bylo juz innej pracy i musza spiac z rumunamii albo z szefami zeby ja utrzymac wsadzcie sobie te truskawki w dupke:) pozdrawiam:)
czekamy teraz na wasze relacje z pobytu w hiszpanii

nie wstydzcie sie
Co ty gadasz :) Mam zapas zupek na 2 tygodnie^^
Cytat: Puff22
Co ty gadasz :) Mam zapas zupek na 2 tygodnie^^

uwielbiam borowikową :D
wkońcu wyspany pozdrawiam wszystkich podróżnych,wsumie zostaliśmy oszukani ale tego co tam przeżyliśmy nikt nam nie odbierze,imprezy w autokarze non stop,no i najważniejsze poznałem tam miłość swojego życia
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/kryminalne/sledztwo-ws-fikcyjnej-pracy-w-hiszpanii/4313372
wkurzył mnie ten artykuł,dosc dzwonie do telewizjii kraków,przeciez to jest informacja nie do konca prawdziwa
Cytat: bulbo
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/kryminalne/sledztwo-ws-fikcyjnej-pracy-w-hiszpanii/4313372

Ci oszuści Wam oferowali 36 euro za godzinę??? Czy gazety piszą co im ślina na język przyniesie...
Temat przeniesiony do archwium.
1951-1980 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie