Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
1921-1950 z 2388
wyobrazam sobie jak oni muszą byc zmęczeni po tylu godzinach jazdy, nikomu nie zycze. niech nie mają pretensji ze nikt ich nie ostrzegał. coraz wiecej takich posredników co chcą zarobic, taka firme przewozowa moze sobie kazdy zorganizowac , wystawic ogłoszenie i czekac na tzw łosi. bez urazy.az sie nabiorą.
ma Pani na mysli moj nr ? mozna pisac jestem na niewidocznym
Przykre to bardzo, ale wiele osób pisało,że to nie wypali, oni zaryzykowali, pisali, że chcą sami zaryzykowac, dziwie się , bo mówili, że bez dowodów, że praca będzie nie wejda do autobusu.Przykre doświadczenie ich spotkało :(((
witam chcialam ostrzec wszytkich przed wyjazdem do hiszpanii przez Mario. dokladnie w tamtym tygodniu pojechalam do huelvy, jak okazalo sie na miejscu trafilam na kamp 50 wokolicy Palos(nikt nie znal dokladnego adresu). warunki mieszkaniowe byly przerazajace, w szczerym polu stal barak, dookola same pole i szkalrnie z truskawkami. w srodku syf nie do opisania, pokoje to male klitki jak cele i pietrowymi lozkami, kuchania mala wszytsko na butle gazowa za ktora trzeba placic. wykapac tez sie nie mozna bylo, bo dziewczyny darly morde, ze szkoda wody!!myslalam, ze nic gorszego mnie nie spota,ale w pracy bylo jeszcze gorzej. zeby dosjc na pole musialam obejsc 3 grozne psy ktore byly przywiazane na lancuchach i rzucaly sie na ludzi. dostalam wozek na truskawki i w rajki!!nie mozna kucac, robic na ugietych nogach, pic wody i sie schylac!!dziewczyny zapierdzielaja jak roboty(norma jest 90 skrzynek truskawek na dzien), to jest nie do ogarnicia!tam gdzie trafilam bylo 2 starych hiszopanow, darli morde, ze robic na prostych nogach caly zcas zapierdziel, bili dziewczyny po rekach szok!!po 2 godz w polu ucieklam z tego obozu!!dobrze, ze bylam z kolezanka, to bylo razniej.to jest nie do opisania!!inne dziewczyny tez uciaklay, wytrzymaly tam 3 tyg i wracaly, zarobily po 150 euro!!chcialam wszytkich przestrzec, naprawde tam sie niczego nie dorobicie, garba siniakow i zrabej psychiki!!kobiety sa tam gwalcone okradane bite!!tez wczesniej czytlama na forum o tych sytuacjach, jednak pojechalam, to byl moj blas, stracilam tylko kase na tego skurczybyka mario, to cham i prostak, nie ma szacunku dla ludzi!!dziewczyny nie jedzciwe do tego obozu pracy bo bedziecie uciekac tak jak ja z kolezanka!!! jesli chcialbyscie wiedziec wiecj piszcie na moje [gg] . dorota
Nasi podróżnicy są już z Austrii. policja zatrzymała wspólnika Anny Mróz w Częstochowie, właśnie wysyłał ludzi do pracy:D
Cytat: sloneczko_0012
Nasi podróżnicy są już z Austrii. policja zatrzymała wspólnika Anny Mróz w Częstochowie, właśnie wysyłał ludzi do pracy:D

A SKĄD TY TO WSZYSTKO WIESZ? JESTES Z KONTRWYWIADU?
JAK ONI SIE TAK SZYBKO DALI ZŁAPAC TO Z NICH DUPY NIE OSZUSCI.
staram się przekazać wam to co pisze mi brat a ja go nie pytam skad mają te wiadomości
A BRAT SKAD MA TAKIE WIADOMOSCI
MA SWOJEGO TAJNEGO AGENTA W KRAJU?
PRZECIEZ JADAC AUTOKAREM Z HISZPANII NIE MOZE WIEDZIEC TAKICH RZECZY.
NO ALE JEZELI BY TO BYŁA PRAWDA TO BARDZO CIEKAWE TO JEST
NIE MNIEJ JEDNAK DOBRZE ZE JUZ SA CORAZ BLIZEJ DOMU CALI I ZDROWI
I TO JEST NAJWAZNIEJSZE
TRZYMALEM ZA TO KCIUKI
A co oni nie jechali trasą Niemcy, Francja i Hiszpania?
JECHALI PRZEZ SŁOWACJĘ AUSTRIĘ
ITD
firma przewozowa jest w kontakcie z policją i cały czas kontaktuja sie z kierowcami którzy wracaja do kraju stad wiadomości...
to juz jutro powinni byc na miejscu, ale hardcore...
ROZMAWIAŁAM Z PRZREWOŹNIKIEM TO PRAWDA W CZĘSTOCHOWIE ZATRZYMALI WSPÓLNIKA, ALE Z NIMI POJECHAŁY 3 OSOBY KTÓRE BYŁY WEWNĄTRZ Z BANDY W OBSTAWCE I WYSIEDLI W MOGUER ALE ZAPOMNIELI DOKUMENTÓW - ALE CYRKI
mam nadzieje ze kierowcy zmobilizują tych nieszczesnych swoich pasazerów żeby zrobilo jakąś liste i wnieśli sprawę zbiorową ???
Teraz to oni o tym na pewno nie myślą
Nie wiem czy to co da wyrok zapadnie, naciągacze wykażą, że nie mają pieniędzy i koło się zamknie. Nie wiem może się mylę.
Są koło Wiednia
Cytat: Jola1411
Są koło Wiednia

NO TO JUZ BLIZEJ NIZ DALEJ DO DOMCIU
A PÓZNIEJ ZASŁUZONY ODPOCZYNEK
NALEZY IM SIE
Tutaj bym polemizowała
Mój "Kolumb" już wrócił, ciekawa jestem, gdzie teraz szykuje podróż.
Cytat: Jola1411
Mój "Kolumb" już wrócił, ciekawa jestem, gdzie teraz szykuje podróż.

grunt, że zdrowy i cały...
Masz rację.
fajnie bylo impreza byla gruba w autokarze...
WRAŻENIA NA PEWNO BĘDĄ PISAĆ PO POŁUDNIU.
MĄŻ JEST POD WRAŻENIEM OPIEKI ZE STRONY HISZPANÓW, A CO NALEPSZE MÓWI,ŻE I TAK DO HISZPANII POJEDZIE. UPARTA BESTIA
Haha i jak tam "pochlaliśta" w tej Hiszpanii, tak jak planowaliście?
Hehe było zajebiście mimo, że miało się inaczej skończyć :D Pozdrawiam wszystkich ktorzy tam byli :D i prosze o kontakt na gg ;) 6968563
Sorry, ale widać ,że półmózgi tam jechały. Bo tu nie ma z czego się śmiać, no chyba ,że ironicznie.
A, na przyszłość będą mieć nauczkę, że najpierw trzeba dokładnie sprawdzić miejsce gdzie się jedzie. Zawsze przed wyjazdem jest organizowane spotkanie i podpisywanie umów. I jak można być tak głupim,żeby bez żadnego potwierdzenia dać obcej kobiecie do ręki 170 euro?!
Było tu tyle wątpliwości,co do tego wyjazdu, a jednak A. Mróz znalazła naiwnych ;)
Panno Marysiu, proszę się tak nie degustować ich nieszczęściem. Oni już swoje przeszli nie można oglądać się za siebie. Są teraz bogatsi w nowe doświadczenia. Jakże łatwo jest bezkrytycznie krytykować.
NIE BĄDŹMY TAK KRYTYCZNI DLA NICH JAK JUŻ DOTARLIŚMY DO NAGIEJ PRAWDY TO NIE OBDZIERAJMY ICH ZE SKÓRY.
nie zycze sobie zeby ktos nazywal nas polmozgami. !!!!!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
1921-1950 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie