Cytat: cordialca1
widze ze nadal wiercicie dziure za te numery NIE, ja juz raz napisalem i wyjasnilem ze sam numer NIE nie wystarczy, nalezy miec jeszcze numer ubezpieczenia seguridad social, wiec ja nie widze zadnego problemu zeby go sobie samemu wyrobic, zycze tylko wówczas powodzenia i kilku dni stania i zalatwiania no i oczywiscie majac na uwadze ze zna sie jezyk i sie dogada. Ja daje taka prace jaka jest a nie jaka wybieram dla ludzi, skoro inni pracuja to dla czego ci co ich przywozimy nie moga ? teraz przywiezlizmy prawie 30 osób, juz pisalem jak i co zrobily niektóre, wiec ja za nich nie bede karku nastawial ani juz chronil, juz mam dosyc pomagania w zamian za obrobieniu dupy i nazekanie bo wlasnie jedyne to co mam na tym forum. Teraz 3 osoby pojechaly, popracowaly po 3 tygodnie, ja dalem im pol za mieszkanie i calos na numery NIE i S.S., wiecie ile widzialem z tych pieniedzy co mieli oddac ? ZERO ! a jak wyslalem smsa to jedna kolezanka z tych co zostaly powiedziala jej ze ja mam duzo i ze od niej guwno dostane a nie pieniadze, wiec sie ja pytam, gdzie jest teraz lojalnosc i slowo polakow co mowili ze oddadza pieniadze z wyplaty ?? no gdzie !? i co, mam pozyczac dalej i sie martwic dalej ze nie maja za co przyjechac ani za co mieszkac ? a co ja mam caritas na czole wypisane ??? jesli nie maja to niech siedza w polsce i ida na kuroniówke a nie pakuja sie do innego kraju i jeszcze bez pieniedzy, mnie tez sie nie przelewa i teraz juz wiem jedno, ze za to co zrobili nie bede pomagal finansowo nikomu. Ciekawe co kazda z was by zrobilo gdyby przyjechali ludzie i nie mieli na polowe oplat, ciekawe co byscie zrobily ?? a jesli pozyczyly w co watpie to co byscie zrobily jakby wam nie oddano 700 € ????? nadal byscie pomagaly ??
Możecie mi pomóc?? :)
Czyli mam rozumieć że my musimy mieć jakies pieniadze przywiezione z Polski oprócz na życie też na to ubezpieczenie i ten numer? Czy w końcu pieniadze na to będą nam w wypłaty pobierać?