praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1231-1260 z 2830
tak masz racje w tym co piszesz ale ty tego nie doswiadczyles na wlasnej skorze i mimo to ze ja tego nie robie to i tak czuje sie pokrzywdzona a opinia o polkach nie jest zepsuta tylko w hiszpanii ale na calym swiecie.
Ale wiesz ja moge nie jechac do pracy do hiszpanii ale np. pojade na wakacje do niemiec czy tez zaluzmy do hiszpanii i bede miala taka sama opinie. watpie zeby gdziekolwiek byly inne opinie o polkach a to ze ja tego nie robie daje tylko mi jakas satysfakcje bo jedna jaskolka wiosny nie czyni.
rerekumkum, opinią o Polkach zagranicą zanm dobrze. Niepotrzebnie, wszystko tak bardzo bierzesz do siebie.
i co znalazlas to mieszkanie zadzwon do mnie prosze. swietka 692 270 424 to moj numer albo napisz smsa
szukam pracy szybko na plancie jade wlasne do Huelvy. jak macie jakies namiary to dzwoncie 692 270 424.to sprawa zycia i smierci.cauje.swietka
to hiszpanski numer co podalam wyzej.poszukuje tez mieszkania w Moguer najlepiej jednego pokoju czyli juz z jakimis ludzmi jestem bezkonfliktowa i na pewno0 z kazdym sie dogadam.dzoncie prosze jak cos macie
do rerekumkum
Taka opinie maja glownie polki w okolicach Huelvy w innych miastach hiszpanii jest inaczej,to sprawdzilam na wlasnej skorze.
Ja caly czas bede twierdzic ze kazdy powinnien odpowiadac za siebie, mimo ze to jakie sa polki uderzylo tez we mnie. Moj maz jak powiedzial swoim kolega ze bierze slub z polka zostal wysmiany..... z polka? opamietaj sie chlopie , polki to kur.... zabaw sie i ja porzuc.... przez pare miesiecy nie bylam akceptowana przez tesciowa wlasnie przez polki.
Ale co my mamy zrobic? Zabronic im tego?Zalozyc forum w ktorym wypiszemy nazwiska tych ktore sie puszczaja? To jest bez sensu, bez sensu jest tez o tym pisanie tutaj na forum.
Ja na szczescie mam wiele znajomych hiszpanow, rumunow, marokancow, polakow,ktorzy z szacunkiem traktuja polki i mam nadzieje ze nadal tak bedzie
Forum ...nazwiska? przeciez jest ochrona danych osobowych !
ponadto kto sie chce "puszczac" to i tak to zrobi w obojetnie jakim kraju
i jakiej bedzie narodowosci.Tak juz jest na świecie :)
To byl zart z mojej strony ale pewnie znalazlo by sie sporo "zyczliwych"
pozdrawiam
jak mozna nie mowic o marokańcach brudasy jak oni smierdza a pozatym biora wszystko co sie daje!!! bleeeee
tak pytalam inne polki dlaczego prowadzaja sie z brudasami jak maja rodziny w polsce i ich odpowiedz; trzeba jakos czas zabic i przy okazji dobrze sie bawic a co najleprze ze nikt w polsce sie nie dowie. i to jest wiernosc !!!!!!!!!?????????
hehehehe....powinni wrzucic bana na ten temat bo juz nie wiem ile lat sie ciagnie.Najlepsze sa te wypowiedzi w ktorych to obywatelki uwazaja sie za porzadne i wierne a pisza ze KONIECZNIE musza pojechac na przyszly sezon bo zakochaly sie w Hiszpanii i wyjada za wszelka cene.W czymze mozna sie zakochac w tamtych rejonach?Wioska za wioska i jedyna rozrywka sa potancowki reageeton!!Kazdy glupi wie ze jakis chlopak ze wsi jej zawrocil w glowie!O tak taka piekna ta Hiszpania dla pracujacuch na roli i takie kokosy na truskawkach mozna zbic!!!
o rany z kim Ty sie zadawalas? Tyle lat z nimi pracowalalam i nawet po dniu pracy nie bylo od nich czuc.
popieram. oni aż do przesady dbają o siebie,lepie niż nie jedna kobieta.
iga chyba pomylila sobie marokancow z murzynami.Murzynii rzeczywiscie maja specyficzny zapach potu, ale takich ktorzy nie dbaja o higiene to garstka, to przewaznie bezdomni emigranci.
spopo juz tam siedze i nikt mi nie powie ze oni o siebie dbaja. tak zadzaja sie tacy co dbaja o siebie lepiej niz nie jedna kobieta ale to nie liczni.
ale my ciagle o tej zlej stronie hiszpanii. hiszpania to przeciesz przeciekny kraj do którego warto pojechac na wakacje chyba wszyscy sie z tym zgodza

to ze inni robia to co robie to nie moze nas to zniechecac do wyjazdu tam
Czytam te wasze wpisy i się tak zastanawiam ,czym wy się tak podniecacie.Hiszpania,a szczególnie andaluzja to ciemnota większa niz za wschodnią granicą.
Diabolika popieram Cię w 100%.Hiszpania to tylko pare miast ,a reszta to zadupieciemnogród i nic więcej.Po angielsku nawet się z tłumokami nie dogadasz.Ale wiesz jak taka kobieta ze wsi pojedzie do Hiszpanii to u siebie we wiosce uchodzi za nie wiem co.A prawda jest taka,ze za takie pieniądze w życiu bym tam nie pracował POZDRO
I jeszcze jedna sprawa jesli chodzi o zachowanie kobiet-zastanówcie się nad tym co taka kobieta przechodzi w domu.Skoro mąż cały czas pije ,bije to dlaczego ma byc mu wierna mąż wybrał sobie nową żone "WÓDKE" A TE BIEDNE KOBIETY MUSIAŁY TO WSZYSTKO ZNOSIC.Takie są realia polskiej wsi.Owszem są wyjątki dobrych mężow,ale wyjątki potwierdzają regułe.Więc nie dziwcie się tym kobietą,że chcą czuc się dowartosciowane,że ktos zabiega o jej względy,nawet jesli jest to marokaniec czy murzyn.One tez są ludzmi i tez mają swoje potrzeby.
Fresowka mam pytanie do Ciebie.Znajoma ma wyjechac koncem wrzesnia,początek pazdziernika do Cartay-i na zbiór cytrusow.Pracodawca Citroluz.Ja osobiscie jej odradzam,gdyz jest to dziewczyna z miasta i nigdy z rolnictwem nie miała nic wspolnego.Ale się uparła.Jezeli mozesz to napisz mi czy w tym okresie tzn pazdziernik-lipiec bo taki ma kontrakt da się tam zarobic czy w okresie zimowym jest duzo pracy przy cytrusach.POZDRAWIAM bardzo ciepło i proszę o zetelną odpowiedz.Z góry dziękuje
Czytam i nadziwić sięnie mogę. Trzeba być skrajnie tępym debilem, o bezdennej wręcz głupocie, żeby uważać, że człowiek o innym kolorze skóry jest gorszy od nas i żeby nazywać go brudasem. Był już jeden co tak myślał, zostawił nam ładną pamiątkę w Oświęcimiu. Sory za porównanie, ale tylko i wyłącznie z Hitlerem mi się Wasze wypowiedzi kojarzą.
Witaj
To ze dziewczyna jest z miasta czy z wsi nie ma znaczenia. Czasami dziewczyny miastowe sa szybsze bardziej wytrzymale od tych co od malego pracowaly w polu.
Co do zarobkow to wszystko zalezy od plantacji, od stawki dziennej, na pomaranczach, mandarynkach mozna bardzo duzo zarobic.Ale tez zalezy jak duzo osob przyjmie szef do pracy i jak bedzie ich za duzo wtedy moga miec postoje.
Ja nie pracowalam przy cytrusach ale moje kolezanki miesiecznie potrafily zarobic ok 15[tel]euro.
Witam forumowiczow a szczegolnie fresowke!
Kasia - mozesz mi podac namiary na Ciebie (nr telefonu lub GG).
Potrzebuje pilnego kontaktu z Toba (i ewentualnie Twojej pomocy).
Pozdrawiam i czekam na odzew (jestem na GG caly czas do 24:00 - moj nr 931992)
3589011 moje gg , teraz trzeba mnie lapac, bo malo czasu spedzam na gg. Jak bede to sie odezwij jak bede mogla to Ci pomoge
pozdrawiam
Swietka nadal szukasz miszkania w Moguer?podaj swoje namiary
Dzięki Fresówka za odpowiedz.Moze i masz racje co do tego ,ze się nada,z tego co mi mowiła to zatrudnili ok 100 osób .Nie wiem więcej,tylko tyle ze będą musieli jezdzic po 130 km dziennie na zbiory,stawka godzinowa to 5,1 euro BRUTTO,W/G MNIE TO STRASZNIE MALO
Widze,ze chyba wszyscy ostro pracują ,bo od 3 dni nie ma zadnego wpisu
5,1 euro brutto to rzeczywiscie stawka bardzo niska, chyba ze w tym jest juz potracenie mieszkania, ubezpieczenia. Moja kolezanka jest na pomidorach i ma 5 euro za godzine po potraceniu oplat za mieszkanie, gaz, wode, i socjalu.Pracuje 10 godzin dziennie, niedziele maja wolne czyli 50 euro stawka dzienna nie jest zla.Takie sa stawki 5-10 euro za godzine pracy wszystko zalezy przy czym pracujemy , gdzie, jaki szef.
Dzięki Fresówka ,ze się odezwałas.Słuchaj,to jest wyjazd organizowany przez Urząd Pracy.Stawka 5,1e na godzine brutto.Zakwaterowanie zapewnia szef i to wszystko.Reszta we wlasnym zakresie.Dniówka 33 euro brutto,tak wyczytalem w jej kontrakcie.A wiadomo jak z cytrusami jest,raz praca jest ,raz jej nie ma.
Takie sa stawki w rolnictwie, zwlaszcza jak wyjazd jest organizowany przez Up wtedy ta stawka jest najnizsza.Mieszkanie zapewnia szef, ona tylko zaplaci za gaz i musi sie wyzywic to kwestia od ok 100 euro wszystko zalezy co jemy i co lubimy.Co miesiac musi jeszcze zaplacic ubezpieczenie ok 75 euro.
to tak jak z truskawkami, w jeden miesiac zarobisz 500 euro a w inny 1500 euro bo sa non stop nadgodziny.
Temat przeniesiony do archwium.
1231-1260 z 2830

»

Pomoc językowa