Chciałbym bardzo bardzo wszystkim podziekować otrzymałem bardzo wiele pomocy na GG, jak widać wiele osób czyta to forum, tylko nie każdy się wpisuje. Do rzeczy siostra to nie do końca bo to dwie siostry a ja jestem średnim bratem, wyjechały 21 wrz na zbiory winogron do gdzieś około toledo. Organizowane przez UrzPracy ale nie z naszej miejscowości, dołączyły się bo podobno brakowało pracowników i teraz widać jakie to miały szczęście, problemy już od pierwszego dnia na miejscu praca bardzo ciężka i szef ... ani na 5 sekund nie pozwalał np. przykucnąć lub się wyprostować itp. jak miało być 50 E za 7 godz dniówki z zakwaterowaniem okazało się że kontraktu nie chciał podpisać pracy min 9 godz dziennie bez przerwy, a jak wykłóciły się o 30 minut przerwy to przedłużył godziny pracy i po 6 dniach je zwolnił bez wypłaty jakichkolwiek pieniędzy dziewczyny jechały tam zarobić ( bez funduszy na powrót)... itd ...itd znalazły inną pracę w Huelva niższe zarobki praca też ciężka przy sadzonkach truskawek sory ale nie chcę wnikać w szczegóły bo szkoda pisać zależało na szybkim powrocie bo ... napiszę ... wiele problemów. Z tego wszystkiego mama dostała silnego wylewu jest w ciężkim stanie i nawet nie kontaktuje sory ale to jest rzeczywistość, wiecie jak teraz cieżko im się pracuje by zarobić na powrót do polski by tylko wrócić ... praca już nie jest ciężka pomimo że nic się nie zmieniło ... tylko mama. Mam żonę i staram się pracować na rodzinę i nigdy nie zgodziłbym się by wyjechała nawet za duże pieniądze, (nie raz to rozpatrywaliśmy z przewagą, że to ja będę wyjeżdżał by zarobić ) i pomimo że jestem facetem nie lubię jak ktoś twierdzi że każdy facet prędej czy później zdradzi kobietę i odwrotnie. Raz jeszcze sorki za błędy i składnię ale jak ktoś kogoś kocha to szczerze mu ufa a ta druga osoba ma pełne zaufanie - to dygresja to wcześniejszych postów chcociaż nie mam naprawdę czasu by tego dokładnie przeczytać i się ustosunkować. Wiele bym napisał, ale tylko staram się w skrócie odpowiadać.Dzięki, dzięki bardzo dziękuję za pomoc wszystkim którzy mi odpowiedzieli, staram się odpowiedzieć bardzo ogólnie ale fresówka wyjątkowo Ci dziękuję bo z Twojej podpowiedzi skorzystałem, tylko dziewczyny musząjeszcze popracować - bilet 768zł za samolot + inne koszty i przywiozę je z Warszawy a sam mieszkam w Jaworze na dln.śląsku nieważne bo zaczynam się powtarzać, ale niedawno wróciłem ze szpitala, cieżko jak to lekarze mówią bez rokowań, co mam pisać, życzę każdemu takiej rodziny jak mam, żony dzieci itp. przykro jest mi z powodu tego przepraszam bo nie pamietam nick-a że tak mu się ułozyło ... ale bez uogólnień bo każdy przypadek jest indywidualny i jak ktoś kogoś kocha to nawet taka rozłąką mu nie zaszkodzi pod warunkiem że nie często i to zaufanie ... jak miłość, musi być szczere. Ciężko jest pisać ... polki mają złą opinię tam i to prawda ale bez schematów, boi się tylko ten kto ma coś na sumieniu jak żonę tam puszcza, zresztą to też nie prawda zależy od kobiety, pozdrawiam wszystkie kochające żony, które pojechały tam wyłącznie dla poprawy sytuacji finansowej rodziny, mam przykład w swojej jak to można zakochać się tam jednocześnie odkochując w ... ale zawsze indywidualna sytuacja. FRESÓWKA dziekuję za pomoc !!! i sorki za wywody proszę już nie pisać na mój GG bo nr nie zmieniałem nigdy i nie zamierzam, jednocześnie dziękująć za pomoc wszystkim, pozdrawiam całe forum i ludzie więcej wyrozumiałości mniej zawiści i zazdrości świat jest naprawdę piękniejszy jak komuś coś się ofiaruje tak szczerze ...
kurczę, trochę przesadziłem, ale nie wszystko da opisać się słowami w skrucie to co czuję