praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
2701-2730 z 2830
Teraz sezon zaczyna się na górze tzn okolice saragosy (pomidory, bakłazany,sałaty itp).Na takie wyjazdy można było wyjechać z korporacji, u nas nie raz szef pyta kto chce jechać.Jeszcze 2-3 lata temu takie wyjazdy organizował Mario ale teraz to nie wiem.
Tutaj to dopiero koncówka wrzesnia zacznie się planta.
Fresówka a czy przez bezpośredni kontakt z pracodawcą... jak to robią murzyni(chodzą po campach i się pytają) jest szansa znaleść prace?
w sumie źle pytanie zadałam;) bo szansa jest zawsze;) Pozdrawiam.
czesc
zna moze ktos nazwe i adres instytucji do ktorej mam napisac o druk E301??
Poszukuje pilnie dla mojej zony pracy przy zbiorach w Hiszpanii.
Byla juz przez 3 miesiace na zbiorach truskawek w okolicach Huelvy.
Czy może ktoś z WAS pomóc znależc jakis namiar ?

Pozdrawiam
krzysztof
Czy ktoś z was spotkał sie z kwestia aborcji u dziewczyn kóre pracowały w hiszpanii np po gwałcie?, albo wyjeżdzały w tym celu? Wiem że to temat tabu, i bardzo kontrowersyjny aby o nim tu pisać, ale moze ktos wypowie sie o czyms co słyszał na ten temat. Hiszpania to jeden z nielicznych krajów w kórym dopuszczona jest aborcja.
Po gwałcie nie, ale słyszałem o usuwaniu ciąży, która przydarzyła się panią wyjeżdżającym do pracy przy zbiorach w ramach wojaży. Podobno to nie taka rzadkość. Często pracodawcy pomagają w znalezieniu odpowiedniego lekarza.
W Hiszpanii dobrowolne przerwanie ciąży nie jest legalne. Prawdopodobnie będzie za kilka miesięcy.
Aborcja dopuszczalna jest w przypadkach podobnych jak w Polsce (gwałt, ciąża jest wynikiem przestępstwa, również kazirodztwa) z małym, acz użytecznym w tym przypadku wyjątkiem: Ciąża może być usunięta w przypadku, gdy zagraża zdrowiu kobiety, nie tylko fizycznemu, ale również psychicznemu. I to pod tym pretekstem usuwa się ciążę w akredytowanej przez rząd klinice. Zdarza się, że psychiatra jest wspólnikiem lub akcjonariuszem kliniki :D:D Parodia.
Czyli jak to w prywatnej służbie zdrowia bywa: płacisz - dostajesz. Stąd też tzw. "turystyka aborcyjna", czytałam kiedyś artykuł o wyjazdach w okolice Barcelony.

Od razu uprzedzę, że o lotach na Księżyc też sporo wiem.
Dziekuje za odzew, czyli jednak wie o tym sporo osób.
Marcin.osw, czy to co słyszałeś zdarzylo sie w tym roku czy w poprzednich latach? Wiesz w jakich klinikach? Moge zagadnąć cie na gg bo chyba mam twój numer, rozmawialismy jakis czas temu.

Agniecha110, a ten artykuł był z filmami na youtube? Widzialem tam filmy o aborcji w Barcelonie, jest dokladnie tak jak mówisz. Takie kliniki wspołpracuja z psychiata lub psychologiem. O szczegułach nie piszę zeby nie ułatwiac ludzim tego procederu. Te filmy to dramat. W jednym rogu kliniki lecza a w drugim zabijają. Masz moze namiar na ten artykuł o którym wspomnialas?
dziekuję
Niestety skrótu do tej strony na Youtube administrator nie przepuszcza.
Nie mam tego artykułu. Był bez filmików, mówił o tym jakim złem jest aborcja, a w praktyce napisany był tak, że jakby ktoś nie wiedział jak i gdzie usunąć ciążę za granicą to po przeczytaniu już wie hehe. Nawet był podany przebieg rozmowy telefonicznej, jakby ktoś miał wątpliwości jak rozmawiać.

Oczywiście, że sporo osób o tym wie (przynajmniej w Hiszpanii, nie wiem jak w Polsce, o ile dobrze pamiętam turystyka aborcyjna obrała raczej kierunek Czechy, Ukraina). W Hiszpanii rocznie LEGALNIE ciążę usuwa ponad 100 tysięcy kobiet. Nawet w wiadomościach jest co jakiś czas reportaż o nastolatkach poddających się aborcji. Procederu już chyba bardziej ułatwić się nie da.

Dramat? Raczej kapitalizm. Kliniki wychodzą naprzeciw zapotrzebowaniu klientów, ot co. Jest popyt, klient zapłaci - to jest i podaż. Tak na leczenie niepłodności jak i na usuwanie ciąży. Dopóki robią to "legalnie" nikt nic nie zrobi, wszystko zależy od sumienia kobiety.
co do aborcji w hiszpani to jest to prosta sprawa.przynajmiej w okolicy w jakiej ja mieszkam(almonte).kobieta ktora wpadla i nie chce tego dziecka idzie do swojego lekarza pracy i mowi mu o tym.ten wysyla ja na badania i umawia w klinice pod sewilla.pierwszy raz jest za darmo.za drugi i kolejne musisz juz placic.z tego sposobu skorzystalo wiele dziewczyn pracujacych ze mna.
Dziekuje za te informacje, a czy cos wiadomo o Moguer i gdzie kieruja z tamtad do kliniki w Huelva? Wiem ze tam jest podobnie. Czy ktos słyszał o tym bedac w tym roku w Moguer na truskawkach?
Jesli chodzi o moguer to jest firma asaja w niej pani Dorota ze Szczecina w wieku ponad 40 grubo latek i ona pomaga tym kobietom w tych przypadkach
DOKŁADNIE NIE WIEM ALE RACZEJ DO SPECJAISTY W SAN JUAN
Hej wszystkim czytajacym e forum.Mam do was pytanko czy może ktoś coś wie o zbiorach winogron,z jakiego biura najlepiej wyjechać?Byłem rok temu w hiszpanii w pracy przy zapylaniu czirimoi nie powiem praca cieżka ale hiszpania to piękny kraj i chcial bym tam wrocic.Na koniec dodam,że mam numer NIE czy pomoże mi on w szybszym znalezieniu tam pracy?Pozdrawiam
Mam konto w Caja Rural, jestem w Polsce i nie uzywam tego konta, dowiedzialam sie ze mam do urgelowania misieczne oplaty za 4 lata, czy istnieje mozliwosc zamkniecia konta bez naliczania tych oplat?
Łał jaka tu cisza:)Brak wyjazdów brak problemow:)
Bo to jest cisza przed burzą...zbliża się jesień znów zaczną się wyjazdy no i problemy typu WPADKA,ABORCJA...i powiem wam dziewczyny że skoro wyjeżdżacie do Hiszpanii to poznałyście tamtejszych facetów więc chyba już wiecie że oni to zazwyczaj preferują seks bez zabezpieczenia, tylko jak to oni mówię-no en dentro- to same pomyślcie o zabezpieczeniu(tabletki anty...)i problemy z głowy:) bo wiadomo że seks jest dla ludzi i czasami człowiek musi...więc lepiej pomyśleć przed faktem a życie stanie siępiękniejsze:D;p
HEJ JEST MOŻE KTOS KTO MIESZKA I PRACUJE W LUCENA DEL PRZY ZBIORZE MALIN JESLI TAK PROSZE O KNTAKT NA NR.[gg]
HEJ JEST MOŻE KTOS KTO MIESZKA I PRACUJE W LUCENA DEL PRZY ZBIORZE MALIN JESLI TAK PROSZE O KNTAKT NA NR.[gg]
Do Czinczilla21 mieszkałas w miescie pracowałas przy truskawce czy malinie
hermanita podaj mi nr.gg bo chce pogadac moze mi pomozesz ty mieszksz na stałe w lucena del puerto czy jezdzisz sezonowo mój nr.[gg]
jedzie ktoś może z dromadera na winobranie teraz we wrześniu do okolic Walencji? ?
Witam! Ma ktos moze jakies info na temat planty w Palos??kiedy mniej wiecej sie zaczyna i ile trwa??
Planta przeważnie zaczyna się od połowy wrzesnia, najpierw przygotowania, potem sadzenie , trwa różnie, przewaznie planta trwa ok 2 miesiecy, ale zależy od pola, zależy ile ludzi pracuje.
No w zeszlym roku to ledwo trwala prze poltora miesiaca.Wiec za duzo nie dalo sie zarobic.
czy leci ktos 22 wrzesnia z Frankfurt hehn do Malagi ???????????? a może ktos mi powie jak jest na tym lotnisku bo będe tam 1-szy raz
Temat przeniesiony do archwium.
2701-2730 z 2830

»

Pomoc językowa