praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 9714
Dziewczyny czy któraś z was wyjeżdźa 2 marca z firmy EUROGLOBAL ?
DZIŚ DOSTAŁAM TELEFON Z DROMADERA, ŻE W ŚRODĘ JEST WYJAZD Z WROCŁAWIA. ZBIÓRKA NA 14-30 DWORZEC PKS. CZY JEDZIE KTOŚ JESZCZE Z FIRMY DROMADER Z WROCŁAWIA ???
przez przypadek znalezione ... poczytajcie

http://www.turinfo.pl/p/fo_id,54013,,biuro_dromader_z_wroclawia,uwaga_na_biuro_dromader_z_wroclawia.html
a ktoś ma umowe podpisaną z Cora?
Piszcie z jakiej firmy macie załatwiona robote a nie kazdy sie nastawia na najgorsze ja jade z dromader
witam czy kto jedzie w srode z zielonej góry (ohp)?dziewczyny czy kto zabiera ze soba laptopa?
witam czy kto jedzie 3-go marca z zielonej góry? z ohp? i jeszcze jedno mam pytanie czy zabieracie ze soba swoje laptopy?
witaj,czy to znaczy ze w srode jest wyjazd z zielonej góry?kiedy do ciebie dzwonili?jedziesz pierwszy raz?
kazdy jeden twoj wpis zuziiia to marudzenie i narzekanie, wspolczuc tym co beda z toba mieszkac pod jednym dachem, w sytuacjach ciezkich osoba wiecznie niezadowolona to masakra
Jak będziesz mieszkała w domku na polu(a jest to najbardziej prawdopodobne)to laptop przyda Ci się tylko do oglądania filmów,muzyki a internet to chyba tylko coś z tego stylu (np.iplus u nas)czyli mobilny dostęp do internetu.Ale czy kupno tego będzie opłacalne?To jest napewno na rok a Ty bedziesz tam ze 3 miesiace.Decyzja należy do ciebie
Blondi ja jade przez Core jeden wyjazd juz mialam w polowie lutego ale musialam odmowic-klopoty rodzinne-teraz czekam na nastepny kurs,narazie nikt do mnie nie dzwonil.Dziewczyny do mnie pisaly ze narazie nie ma zabardzo pracy bo ostatnio padalo i truskawka nie dojrzewa.Wiec czekam cierpliwie na wyjazd,teraz widze ze jeszcze duzo osob nie wyjechalo,jak pogoda sie poprawi to napewno pojedziemy.Pozdrawiam.
Umowy na telefon komórkowy czy internet w takiej sieci podpisuje się na półtora roku, ja mam taki, ale jest podobno jakiś dostęp do internetu gdzie wykupuje się dostęp na 1 dzień (24h). Od kilku osób słyszałem że korzystają z takiego czegoś. Nie wiem czy używa się modemu czy telefonu jako modemu, ale dla osób pracujących tylko kilka miesięcy w roku, temat warty uwagi.
Dwa lata temu kiedy nie miałem internetu szukałem miejsc w mieście gdzie można podłączyć się do sieci WIFI, jezeli ktoś ma niezabezpieczoną. Dziewczyny do hoteli chodziły na kawę i tam korzystały z darmowego internetu, na pewno mają wszystkie hotele Barcelo. W Sevilli widziałem strefy WIFI w centrach handlowych.
Tak więc możesz grata zabrać i mieć nadzieję że się coś znajdzie.
Cześć:) Czy wie ktoś czy prowadzone są jeszcze w jakiejś sprawdzonej agencji pośrednictwa pracy nabory na zbiory truskawek w Hiszpanii, bo zastanawiam się nad wyjazdem, ale nie wiem czy już nie jest za późno. Bardzo proszę o jakieś informacje, bardzo mi na tym zależy!
Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Do KICIK. Mam pytanie,czy jedziesz pierwszy raz?I kiedy dzwpnili do ciebie o potwierdzenie danych. Ja tez byłam na spotkaniu w Zielonej Górze,ale do mnie nikt jeszcze nie dzwonił.
witam i dziekuje za wpowiedz na temat laptopa , na pewno go zabiore.. :)))
nie jade pierwszy raz juz byłam na zbiorach 3 razy , ostatni w 2006 roku niestety :(((
wczoraj dzwonil około południa.. do mnie "mario",ja nie bylam na spotkaniu zapisałam sie kilka dni po .Mam to szczescie że już mam swój numer "nie" i nie musze czekać na wyrobienie..Ale z tego co wiem to do każdego wyjazdu dobieraja osoby z listy dodatkowej, oczywicie jezeli znajda pracodawców....pozdrawiam
Do JULCIA 89 ....jezeli masz pieniążki to możesz sie zapisać jeszcze na wyjazd w firmie DROMADER ..., znajoma jeszcze przed wczoraj wyłała im kaske...i wiem od niej że jeszcze można :)))) powodzenia
Jeżeli chodzi o laptopa i internet, to w moguer obok aldi jest punkt , gdzie siedzi fajny chłopak mówi sporo po polsku , nie pamietam jak ma na imię. On załatwiał neta na miesiace pobytu , ja wiem ze moje koleżanki chyba na 3 miesiace miały podpisaną umowe, dostawały taką malutką karte która wkładali do usb w laptopie. a znowu rumunii u nas mieli antene satelitarną i dekoder tez na okres tylko pobytu.
Tak wiec warto popytac :)))
makasa
Chyba po to jest te forum??widac ze pierwszy raz jedziesz i nie wiesz nawet co sie dzieje na takich zbiorach ja tylko pisze co uwazam chyba mam prawo?? i jak Ci cos sie nie podoba to nie czytaj!!!!!
o kurde laptop chcecie nawet tam wziasc ja bym sie bała ze ktos mi zakosi...
Jak ktoś chce zabrać laptopa to na własne ryzyko, do konca nie wiadomo z kim się będzie mieszkało. W domkach raczej mało się zdarza , żeby ktoś kradł. Jak pracodawca hiszpanski by sie dowiedzial, taka osoba wylatuje i wpisuje się ją na "czarną liste" taka osoba nie ma szans na zaproszenie juz na zbiory.
Ja miałam tez na campo laptopa , nie swojego ale pilnowałam go jak swojego :)))
Warto byc ostroznym , ja pamiętam przypadki, kiedy dziewczyny zostały okradzione dzien przed wyjazdem do polski ze wszystkich pieniążków.
Trzeba byc ostroznym jak będa do Was przychodzić w "gości" nie mieszkańcy Waszego campo , nie afiszować sie zbytnio z laptopem czy aparatem foto, czy jakims drogim tel komórkowym.
mam troche inne plany na wiosne, droga zuziu :)) jasne,ze mozesz pisac co chcesz, ja tylko mowie,ze strasznie narzekasz
Witam...czy jest ktoś jeszcze z Krakowa oczekujący na telefon?????
I jeszcze dodam ku przestrodze ,idziemy do pracy i czesto zostawia się otwarte okno-niech sie wietrzy.Nie zostawiać nic cennego na widoku w pobliżu okna.Są kraty ale był przypadek że "czarny"wziął mopa i chciał wyciagnąć torebkę.Został przylapany na goracym uczynku,akurat wtedy wczesniej skończyliśmy.No i co lepsze a zwłaszcza cieplejsze ubrania zniknęły ze sznurów.Tak więc naprawdę trzeba być ostrożnym. A tak przy okazji tego dnia w tamtym roku byłam już w Hiszpanii i ten dzień był okropny - my "nowe " zostałyśmy wstrętnie potraktowane na dzień dobry przez "stare pracownice".Wypadało tylko zabrać torby i iść stamtad ....tylko gdzie? W tym roku nie jadę - trzeba trochę zapomnieć.
hejka.co do laptopa czy internetu to warto miec cos takiego szczegolnie na campie, ktore jest oddalone od miasta.rzeczywiscie umowy na tel czy internet sa na 18 mc lae w przypadku internetu na karte jest juz inaczej.oferte taka ma vodafon.kupujesz modem z karta za 49 euro i ladujesz go jak normalny tel na karte.w zaleznosci od tego jak dlugo chcesz korystac za taka sume ladujesz.najbardziej oplacalne jest zaladowanie a 50 euro bo pozwala to na korzystanie z neta przez caly mc.umowy sie nie podpisuje.w kazdej chwili mozna z tego zrezygnowac takze jest to idealne rozwiazanie dla dziewczyn przyjezdzajacych na kampanie.
Do magda852 :agromolinio nie jest zla firma.pracowalam na dla nich 4 lata i gdyby nie to ze zlikwidowali na moim campie maliny podejrzewam ze dalej bym tam zostala.na campie o ktorym pisze oskar nie pracowalam.moje znajduje sie niedaleko almonte takze jak tam jest nie moge ci powiedziec.u mnie nie bylo zle.trzeba bylo pracowac i tyle.z reszta tak jest na kazdym campie.szef jest wyplacalny takze to najwazniejsze.u mnie nadgodzin nie bylo.szkoda to zawsze dodatkowa kasa.placa calkiem dobrze bo 39 euro za 7,5 godz pracy(7 pracujesz 0,5 przerwa).co do polek to nie przejmuj sie tym na kazdym campie znajda sie ludzie ktorzy beda zlosliwi i wredni.u mnie takie byly niektore rumunki.miej to w d....pamietaj jednio ze jestes tu tylko na 3-4 mc a potem wyjedziesz.
Dzięki bardzo za słowa otuchy. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Pozdrawiam
makasa
no to widzisz jak bys pracowała na zbiorach tez bys nazekała uwierz jak ktos nie ma pracy to musi tam pracowac!!o czym wy wogóle mówicie o laptopach tam chyba sie jedzie pracowac a nie serwowac na necie nie masakraa wy sie przejmujecie laptopami zamiast pracą i co was czeka zakwasy plus znecanie psychiczne ludziee ale tez tak mozna kazdy reaguje inaczej ja poprostu przygotowuje sie na najgorsze bo na takich zbiorach nic dobrego spodziewac sie nie mozna...:)
Witam. Czy jedzie ktoś 2 marca z Katowic bądż Wrocławia do Palos de la frontera(firma-cordalia) na zbiory?? I czy ktoś już tam był i może coś powiedzieć na temat warunków pracy i zakwaterowania ?? jade z chłopakiem i podobno dla par są dwu osobowe pokoje. Ale niewiem ile z tego prawdy? I co trzeba zabrac niezbednego do pracy na polu??
Witam. Czy jedzie ktoś 2 marca z Katowic bądż Wrocławia do Palos de la frontera(firma-cordalia) na zbiory?? I czy ktoś już tam był i może coś powiedzieć na temat warunków pracy i zakwaterowania ?? jade z chłopakiem i podobno dla par są dwu osobowe pokoje. Ale niewiem ile z tego prawdy? I co trzeba zabrac niezbednego do pracy na polu??
Trochę wyżej jest skopiowana przykładowa lista, bo ten temat był już wałkowany wiele razy.
powiedz mi jedno.skoro masz takie negatywne nastawienie to po co tu przyjezdzasz??nikt nie twierdzi ze praca na polu to raj.to ciezki kawalek chleba na ktory trzeba zapracowac.ale przeciez tak jest wszedzie.czy bedziesz pracowac w polsce czy w hiszpani tak samo ktos moze ci dokuczac, przesladowac.znecanie psychicznje jest wszedzie.ja na pierwszej kampani przez pierwsze 3 tyg codzienbnie sie modlilam zeby to byl juz koniec.nie potrafilam zapomniec o domu itp.w koncu powiedzialam sobie "nie"tak byc nie moze.dam rade jestem tu w jakims celu i dla tego warto walczyc.mas racje ze kazdy reaguje inaczej na wyjazd ale ja wierze w to ze zawsze znajdzie sie ktos kto ci pomoze.na kogo bedzie mozna liczyc.natomiast co do laptopa to dlaczego uwazasz ze to glupi pomysl??przeciez przez caly cas nie pracujesz.nie codzienie masz nadgodziny a chwila komputerem jest milym sposobem na stres.odreagujesz zlosc a podczas dobrego filmu odpoczniesz.nie wspominajuc juz o tym ze w ten sposob latwo przelamac lody i poznac nowych ludzi.
Jak pisałam wczesniej po to jes te forum!! zeby sie wypowiadac,i jade tam bo musze!! pieniądze z nieba mi nie spadną a pozatym w tym okresie nie ma nigdzie pracy nawet zagranicą!!i zostaje mi własnie hiszpania niestety a spodziewam sie wszystkiego bo jade tam pierwszy raz a na zbiorach juz byłam i mniej wiecej spodziewam sie co moze mnie czekac a co do laptopa hehe nie lepiej sie przespac no tam gdzie ja byłam był taki koles co rwał laski na laptopa buhahah zal

agusia198821
a czasem nie ma podziału na camp dla męzczyzn i kobiet???Tam gdzie ja bylam tak było i nie obchodziło ich ze jestes z chłopakiem:D ale jak by sie uprzec strasznie to musieliby sie zgodzic bez przesady ja napewno bym sie nie dała hehe
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego