praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1351-1380 z 9714
w momencie wyjazdu tych kobiet czyli tych powtórkowych, nastepnymi osobami sa osoby z selekcji, nie wazne czy od nas z listy czy z dromadera, czy z ohapu, nie istetne, kazda osoba majaca czy nie majaca numer NIE jadaca z selekcji jest traktowana jako NOWA
hej adixa z ta czapeczka zajefajna sprawa!! ;))
osoby nowe noga jechac zmieszane z powtórkowymi, wówczas gdzy tak zarzadzi pracodawca to znaczy wówczqs gdy w domkach nie chce miec osoby tylko nowe lub tylko powtórkowe, wiec kiedy jada powtórkowe i kiedy nowe ? o tym decyduje pracodawca, nawet nie cooperatywa lecz pracodawca. Pierwszy wyjazd odbylsie dnia 15/2 i pojechal juz 1 autokar caly osób powtórkowych , kolejny pojechal wczoraj w niedziele dnia 27/3 i nastepny planowany jest na 6/3. Osoby NOWE z list z selekcji jada wg kolejnosci zapisywania sie na listy oraz tak jak przechodzily proces selekcji. Na listach na 6/3 sa osoby z Dromadera, z Primo, z naszej listy oraz z OHPu z Rzeszowa, wszystkie pojada bez zadnego ale i wszystkie trafia do pracodawców wiec to kwestja tylko kilku dni.
Kamoania jak dobrze wiecie zaczela sie bardzo pozni, co oznacza iz truskawka rosnie slabo i powoli ze wzgledu na temperature, która niestety nie dopisala. Z rozmowy z pracodawcami, Campania jest opozniona o kolo 4, 5 tygodni. Kiedys nasze autokary wyjezdzaly juz z wroclawia 5/1 a teraz pierwszy wyjechal dopiero 15/2, mama poptawka, nastepny nie wyjechal 27/3 lecz 27/2, sory, maly lapsus. Wiec zarówno jak i osoby powtórkowe tak i nowe sa niecierpliwe i chcajechac juz, ale na juz i dla wszystkich Was nie ma pracy wiec trzeba sie uzbroic w lekka cierpliwosc i poczekac na wyjazd. My informujemy o wyjezdzie na 5, 6 dni przed wyjazdem, wiec kazda z Was ma czas na zalatwienie swoich spraw w domu oraz zdrowotnych.
Kamoania jak dobrze wiecie zaczela sie bardzo pozni, co oznacza iz truskawka rosnie slabo i powoli ze wzgledu na temperature, która niestety nie dopisala. Z rozmowy z pracodawcami, Campania jest opozniona o kolo 4, 5 tygodni. Kiedys nasze autokary wyjezdzaly juz z wroclawia 5/1 a teraz pierwszy wyjechal dopiero 15/2, mama poptawka, nastepny nie wyjechal 27/3 lecz 27/2, sory, maly lapsus. Wiec zarówno jak i osoby powtórkowe tak i nowe sa niecierpliwe i chcajechac juz, ale na juz i dla wszystkich Was nie ma pracy wiec trzeba sie uzbroic w lekka cierpliwosc i poczekac na wyjazd. My informujemy o wyjezdzie na 5, 6 dni przed wyjazdem, wiec kazda z Was ma czas na zalatwienie swoich spraw w domu oraz zdrowotnych.
My pracujemy la firm w Palos i z okolic juz bardzo dlugo, prawie od drugiego roku jak Polski zaczely przyjezdzac do Palos do pracy, wozimy Polski, Rumunki oraz Bulgarki, jesli bysmy robili cos zle i nie tak to z pewnoscia nie pracowali bysmy juz z tymi firmami a tak jak widac nie jest, wiec zaoszczedzcie sobie nietaktownych komentarzy. Co do niby mojego potracenia kogos autem hahahaahahahahahah, macie naprawde dobre poczucie zaru hahahahaa, mam prawo jazdy 22 lata i jeszcze nigdy nikogo nie potracilem wiec takie bzdury to sobie zostawcie na boku i zajmijcie sie pozadna rzecza a nie pisaniem bajek.
Forum serdecznie wita naszego gościa :-) w damskim towarzystwie
Forum serdecznie wita naszego gościa :-) w damskim towarzystwie
Dzięki wielkie za informacje! Cordialca1!!!!! Z kąd masz takie info ? Gadałaś z Mario? :-)))))))
jeslic hodzi o wplaty na wyjazd, same dobrze wiecie jak to jest jak jechalyscie nie raz jako powtórkowe lub nowe do pracodawcy, przyjezdzalyscie, mialyscie tam juz znajomych ludzi i kontakty wiec co sie dzialao, przyjezdzal autokar, dziewczyny szly do pracodawców na pola na w ta sama noc lub nawet kilka godzin pozniej taka wlasnie osoba bierze swoje torby i wychodzi sobie z mieszkania i idzie gdzies indziej bo ma kolezanke gdzies dalej albo kogos znajomego i co wówczas ?? pracodawca placi za transport a taka osoba przyjezdza i idzie gdzies indziej i potem sa problemy i dlupie gadania. Pracodawca ma do mnie pretensje ze ja przywoze osoby nowe z selekcji na jego koszt a onasobie idzie gdzies indziej, albo inaczej, podpisuje konytrakt ze jedzie a potem sie nie stawia na wyjazd i co wówczas, pracodawca nie ma osoby do pracy a ja nie mam zaplaconego miejsca w autokarze wiec , kto mi za to zaplaci ?? dla tego od tego roku wszyskie osoby jadace z POlski jako NOWE, nie majac na uwadze czy maja numert N.I.E. czy go nie maja, placa same za wyjazd, wplacaja czesc na konto a czesc w autokarze i wówczas ja mam pewnosc ze taka osoba jedzie i pracodawca ze dojedzie i nie ma zadnego problemu. Na taka sytuacje zapracowalyscie sobie same, czyli te , które tak robily , a które to sa i jak sie nazywaja to ja wiem bo mamy taka liste ale nie sek zeby ja ujawniac. Chodzi tylko byscie wiedzialy ze to nie jakies wydzimisie lecz koniecznosc stworzona przez same Polski.

hahahah, chcesz wiedziec czy rozmawialem z Mario czy chcesz wiedziec czy to ja we wlasnej osobie ??
Niech zgadne :-) hmmm Mario!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
piszecie do mnie smsy, maile, dzwonicie na 2 telefony, piszecie na gg i na skypie, a ja mam 2 rece i 1 glowe i staram sie wszystkim Wam odpisac i odpowiedziec ale niestety czasem sie nie da, ja nawet odpsuje na miel i na gg o 24 w nocy, nie mówie juz ze czasem nie mam czasu nawet zjesc objadu, ale to nie szkodzi, czasem taka dieta jest dobra.
Wracajac tam do jakiegos Mario Spain, nie wiem kto to jest ani nie wiem nic o zadnych wyjazdach z firmy POLBUS z czestochowy, nie wiem tez o zadnych listach na necie co do wyjazdów, ja jak dostaje wiadomosc od pracodawcy czy cooperatywy ze mam przywiecs tyle osób nowych i tyle powtórkowych to otwieram liste na tendzieñ wyjazdu kiedy pracodawca potrzebuje i wklejam osoby wg listy. wiec jesli ktos zapisal sie w styczniu to pojedzie juz teeraz na dniach a jak ktos zrobil to 2, 3 dni temu to niech nie oczekuje cudów ze pojedzie tarz, pojedzie w drugiej polowie marca.
czytalem tez o sprawie kasowania za wyjazdy po Hiszpanii, czyli z pracy do pracy na terytorium hiszpanii, ze zdzieram z ludzi pieniadze a ja je tylko przewoze do mista np. 500, 700 czy 1200 km od palos, wiec dla wiedzy wszystkich którzy chca sie zapisywac na jaki kolwiek wyjazd o ile wogóle bedziemy je robili, ja nie jestem biurem urzedu pracy w hiszpanii, czyli oficyna INEM, jestem przewoznikiem i kasuje za przewóz pracowników a nie za to za zalatwiam prace, nie jednemu zalatwilem i byli zadowoleni i nadal jezdza i nadal sa zadowoleni ale sa i tacy którym nie wydaje sie to normalne skasowac za dojazd z Palos do Leridy 100 € wiec niech policzy sobie 2 kursy autokarem liniowym, palos -madry i madryt-erida, oczywiste jest równiez ze ten koszt wyniesie mniej niz 100 € ale ten nasz autokar musi potem zjechac po ludzi do palos i kto mu za to paliwo zaplaci ?? ja za to ze zawiozlem ludzi do pracyu ?? a co ja caritas ?? czy ktos z Was pracuje zxa darmo na truskawkach , allbo za pol pensji ?? nie, napewno nie bo zaraz byscie nadalaly w necie i gdzie koklwiek, wiec ja tez bak musze zalac i rzeczy poplacic wiec to chyba bardzo logoczne ze trzeba pokryc koszty powrotne transportu.
wiec mam prozbe do wszystkich, nie zajmujcie sie bzdurami i jakimis pogloskami z kas tam ze ktos cos gdzie widzial, slyszal itd, zajmijcie sie pomoca tym polkom które tam jada pierwszy raz do pracy i zajmijcie sie normalnym pisaniem bo wiecie co robicie takim bzdurnym pisanie: NISZCZYCIE RYNEK POLSKI W OCZACH INNYCH POLEK ORAZ PRACODAWCÓW i dla tego co piszecie i w jakiej formie piszecie, odbija sie na tym ze pracodawcy nie chca brac wiecej Polek do pracy i wola Rumunki lub inne narodowosci, a chyba w Polsce sie nie przelewa z praca i zarobkami. Wiec zastanówcie sie dobrze co piszecie i o kim.
Ja wiem ze nie kazdej z Was sie podoba ta praca bo sam wiem i mówie zawsze ze jest to praca ciezka, bo tak jest, ale nie obzydzajcie tej pracy innym ludziom, bo teraz moze oni jej potrzebuja a Wy zapominacie ze same ja podjelyscie.
Sa mieszkania lepsze, inne gorsze, tak, to prawda, sa pracodawcy lepsi i sa tez gorsi, ale w sumie to jedziecie na kilka miesiecy, 3, 4, na okres Campanii, wiec czasem zacisnijcie zeby i zajmijcie sie soba, popatrzcie jak sie same zachowójecie w domkach, w pracy oraz poza praca, co robicie, gdzie chodzicie i z kim, a pozniej zróbcie dobry racunek sumienia i napiszcie to na forum podpisujac sie prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Nikt z Was ani ja nie jestesmy swieci i wiel ludzi na brud za pazniokciami ale nie podkladajcie swiñl nikomu bo same mozecie kiedys zle na tym skoñczyc jak na Was ktos napisze.
Piszecie do mnie na gg : a kiedy ja jade ?? i nic wiecej nie pisze , a ja sie pytam czy ja jestem swietym mIkolajem zeby wiedziec z gg z kim rozmawiam ?? moze nalezaloby podac imie i nazwisko i sie spytac ? ja wiem ze Wy myslicie ze jestescie jedyne, haha i tak jest, kazda z Was jest jedyna, ale ja na listach mam prawie 1000 kobiet i nie wiem z kim rozmawiam a telefonów dziennie jest kolo 200 wiec tak jak mówielm na poczoatku, spokojnie i cierpliwie czekajcie na wyjazdy, podoga juz sie polepszyla wiec wyjazdy beda juz czestrze a wiec niebawem pojada autokary co kilka dni i pojedziecie Wszysciuteñkie do pracy. Chcialem przeprosic na zla ortografie jesli popelnilem jakiek bledy, 22 lata w hiszpanii daja sie odczuc. Pozdrawiam Wszytkie osoby , te które jada i te które tylko pisza. Mario
....DŁUGA I WYCZERPUJACA INFORMACJA ,ALE JEZELI TO CO PISZESZ JEST PRAWDĄ TO TEN PROCES SELEKCJI NIE WYGLADA ZBYT DOBRZE!WIADOMO ZE JEDZIEDZIEMY TAM DO PRACY I ZE KAZDY CHCIAŁBY ZAROBIĆ JAK NAJWIECEJ...ALE JEZELI OKAZE SIE TAK ZE WYJAZD BEDZIEMY MIELI (W PRZYPADKU TYCH NOWYCH)W POŁOWIE KWIETNIA,A KAMPANIA BEDZIE TRWAŁA DO KONCA MAJA TO NIE ZAROBIMY-A PRZECIEZ TeZ PONOSIMY KOSZTY WYJAZDU CZASAMI NOWYCH(UZYWANYCH)CIUCHÓW I KILKU GROSZY DO WYPŁATY.
....DŁUGA I WYCZERPUJACA INFORMACJA ,ALE JEZELI TO CO PISZESZ JEST PRAWDĄ TO TEN PROCES SELEKCJI NIE WYGLADA ZBYT DOBRZE!WIADOMO ZE JEDZIEDZIEMY TAM DO PRACY I ZE KAZDY CHCIAŁBY ZAROBIĆ JAK NAJWIECEJ...ALE JEZELI OKAZE SIE TAK ZE WYJAZD BEDZIEMY MIELI (W PRZYPADKU TYCH NOWYCH)W POŁOWIE KWIETNIA,A KAMPANIA BEDZIE TRWAŁA DO KONCA MAJA TO NIE ZAROBIMY-A PRZECIEZ TeZ PONOSIMY KOSZTY WYJAZDU CZASAMI NOWYCH(UZYWANYCH)CIUCHÓW I KILKU GROSZY DO WYPŁATY.
ACHA I JESZCZE JEDNO NIEZADKO SIE ZAPOZYCZAMY NA DOBRY TYSIAK..(PRZYNAJMNIEJ W MOIM PRZYPADKU)
ACHA I JESZCZE JEDNO NIEZADKO SIE ZAPOZYCZAMY NA DOBRY TYSIAK..(PRZYNAJMNIEJ W MOIM PRZYPADKU)
a czy ja powiedzialem a raczej napisalem ze tam pojedziecie w kwietniu ?? ja wiem i rozumie ze trzeba miec jakis grosz na pocztaek, ale to jest tak samo jak hiszpanie którzy jada do niemiec do pracy lub do francji i tak samo jak zapozyczaja sie rumunki jadace na rtuskawki, nie jestes jedyna, wiec rozumie co piszesz. A co do wyjazdu to musze wiedziec jak masz na nazwisko zeby zobaczyc na liscie na którym miejscu jestes, wiec jesli chcesz to go napisz i zaraz Ci odpisze ??
SORRY ZA DUBLET.
ZAPISAŁAM SIE JAKOS POD KONIEC STYCZNIA ALE PIENIADZIE WPŁACIŁAM DOPIERO 4 LUTEGO I NA DO DATEK WPŁACIŁAM TĄ KASE DO FIRMY DEOMADER. MOJE NAZWISKO - KAROLINA KALFF-
Karolina, w Dromaderze sa 4 nasze do 4 róznych firm, najlepiej bedzie jak sie z nimi skontaktujesz i sie poprostu ich spytasz na jakiej liscie jestes do jakiego pracodawcy lub cooperatywy i wówczas bedziemy wiedzieli.
witamy na forum:) ja mam pytanie co do wyjazdu bo napisales ze 6 marca jada osoby z ohp ale chyba nie wszystkie prawda?? bo czesc z tego co mi wiadomo jedzie pozniej czyli 15 marca lub cos kolo tego??
dobrze, ja na dzis zamykam juz posiedzenie, mam nadzieje ze wiele rzeczy staolo wyjasnione oraz powiedziane, wiec prosze spokojnie czekac na wiadomosci i sie nie denerwowac, nerwami ani coaglymi smsmami lub pisniem na gga itd niczego sie nie przyspieszy.
Milej nocy zycze Wszystkim. Dobranoc.
Cytat: cordialca1
Ja wiem ze nie kazdej z Was sie podoba ta praca bo sam wiem i mówie zawsze ze jest to praca ciezka, bo tak jest, ale nie obzydzajcie tej pracy innym ludziom, bo teraz moze oni jej potrzebuja a Wy zapominacie ze same ja podjelyscie.
Sa mieszkania lepsze, inne gorsze, tak, to prawda, sa pracodawcy lepsi i sa tez gorsi, ale w sumie to jedziecie na kilka miesiecy, 3, 4, na okres Campanii, wiec czasem zacisnijcie zeby i zajmijcie sie soba, popatrzcie jak sie same zachowójecie w domkach, w pracy oraz poza praca, co robicie, gdzie chodzicie i z kim, a pozniej zróbcie dobry racunek sumienia .
Brawo Gratulacje swietnie napisane:)
Do kara nie martw się na pewno pojedziesz już nie długo dromader to dobra firma:)
witam . uch ale się naczytałam. ale też miła NIESPODZIANKA .Dziękuję panie Mario , już wiem w czym rzecz. - -Pozdrawiam
witam, tak, teraz 6/3 jedzie juz kilka dziewczyn z OHP z Rzeszowa, tak jak napisalem wczesniej iloscia osób nowych i ich potrzeba kieruja pracodawcy a nie ja, wiec jesli mam dac 45 osób z poprzedniego roku i dodatkowo 20 nowych to tak daje i biore wg listy glównej, czyli tak jak sie dziewczyny zapisywalyscie. Wiec pierwsze juz jada i czesc juz przyjezdza za kilka dni wiec wszystkie spokojnie wyjedziecie. Kazda firma jest dobra, czy to jest Dromader,czy Primo,czy OHP, czy tez nasza, dobra jest wówczas jak sie podoba zainteresowanemu czlowiekowi czyli jak bedzie zalatwione jak on chce i kiedy on chce i pojedzie jako pierwszy, o tak, wówsza jest to super firma, ale wystarczy ze cos tam bedzie nie tak i juz smarujecie paluszkami na necie pod nikami nie majac odwagi napisac swojego imienia i nazwiska. Wiec Wszystie tak jak pisalem i pisze pojada i to w marcu, campania sie opoznila ponad miesiac i niestety trzeba to przyjac. Wiec cierpliwosci szanowne Panie i zycze milego dnia. Dla wiadomosci powiem ze dzis kolo 11 rano przyjezdza kolejny autokar do Palos z duza juz grupka osób nowych :). pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.
1351-1380 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego