praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1501-1530 z 9714
U nas na spotkaniu,przedstawiciel firmy mówił,że wyplata co 2 tygodnie,na konto
To wszystko zależy od szefów mój były pracodawca wypłacał nam zawsze raz w miesiącu zawsze 4 każdego miesiąca...
Hej :)
Napisałam do p.Mario na gg zapytanie na temat konta walutowego czy pracodawca może nanie przesyłać pieniądze stego co się dowiedziałam to tak można mój brad jeżdzi do niemiec i jemu jak tak przelewa czyli na jego konto tu w Polsce aha jeszcze jedno nie posiada konta walutowego tylko złotówkowe
Aod p.Mario czekam na odpowiedz ;)
Hej w Hiszpanii najlepiej otworzyc konto w Caja sol pobieraja niskie opłaty za wysłanie pieniazkow do Polski płaci sie 2.5e niewazne jaka kwota ,tylko jedna mała uwaga przelewajac pieniadze banki zamieniaja u nas na polskie i euro wychodzi duzo mniej a za prowadzenie konta za 4 miesiace zapłaciłam 3 euro mysle ze sie opłaca Pozdrawiam
hej olcia133 ajk nieznam na tyle hiszpańskiego aby załozyć tam konto i robić przelewy du do polski to czy bank może udzielić mi tlumacza
hej dziewczyny wiecie jaki jest łaczny koszt przejazdu bo od samego początku to on sie chyba zmienił ,na początku było to mniej wiecej 800 zł, pózniej słyszałam że 700 a teraz?
konto w polsce jest ok, tutaj na miejscu dostaniesz nowe hiszpañskie taka jest procedura a przelewy jasne ze mozesz robic na konto w ING na €, wystarczy tylko miec kody banku ING, czyli kod Swifft lub BIC oraz nr konta. i przelew idzie 24 do 48 godzin i oplata jest bardzo mala.

TAKĄ INFORMACIE UZYSKAŁAM OD PANA MARIO
MNIE KOSZT PRZEJAZDU KOSZTUJE 600ZŁ WTYM ZE 300ZŁ JUSZ PRZELAŁAM A 300 MAM DAĆ U KIEROWCY
bank w Hiszpanii nie da Ci tłumacza wez poprostu swoj nr konta z Polski i powiedz pisze jak sie mowi -kiero mandar dinero a eta kłenta i wysla z caja sola dzis wyslesz jutro sa pieniadze w polsce,tylko wez ze swojego banku wydruk konta z kodem swift
opłata za wysłanie z tego banku wynosi 2.50E najdrozszy bank w hiszpanii jest to bank andaluzja wiec nie polecam tego banku , ale to juz zalezy od pracodawcy w ktorym banku załozy
DZIEKI WIELKIE :)
czyli chcę przeslać pieniądze na to konto tak dosłownie brzmi po polsku to co napisałaś tak?
dosłownie tak dajesz nr konta i mowisz tak jak napisałam i w zupełnosci wystarczy
dzięki sporo zapomniałam , ale kwestia paru dni tam i bedzie ok:) w końcu tyle czasu tam się jezdziło ale to się zapomina:) dzięki:)
buenos dias dla Wszystkich, widze ze macie watpliwosci i pytania co do konta w hiszpani itd, wiec powiem jak to jest :
kazdy pracodawca w 99% zaklada konto w banku, zaklada dla 2 celów:
1 z powodu bezpieczeñstwa zeby Was nie okradli z pieniedzy, i drugi z powodu zeby zadna z kobiet pracujacych nie powiedziala ze nie dostala pieniedzy z wyplaty, no równiez miejmy na uwadze bezpieczeñstwo pracodawcy, moga go napasc jakkby szedl z workiem pieniedzy za wyplaty, wiec jak widzicie konto jest potrzebne i jest bardzo dobre.
Po otwarciu konta, kazda z osób dostaje ksiazeczke, która koze wyplacac pieniedze z bankomatu oraz sprawdzac stan konta itd. Jesli macie konto w Polsce i jest to konto zlotówkowe, to bank przelicza wam € na PLN po kursie badego banku polskiego, jesli macie zas konto w Polsce w € to wysylacie 100 € i na koncie w polce nacie 100 €, oczywiscie musicie wzasc pod uwage koszty oplat bankowych, ale sa one bardzo male, mniejsze niz w wester union. Katki przelew z banku do banku idzie 24 - 48 godzin roboczych, kazda operacja liczona jest od godziny porannej poczatku dnia czyli od okolo 7 czy 8 rano az do godziny 12 czy 13stej. wówczas pieniadze ida jakgdyby tego samego dnia, jesli zostana wyslane po tej 13stej wówczas operacja zalicza sie do wysylkowych w dniu kolejnym. Do takiego wyslania pieniedzy potrzebujecie znac dane Waszego banku w polsce, czyli najprosciej, pojsc do Waszego polskiego banku i powiedziec ze chcecie kod IBAN lub kod SWIFFT do przelewu pieniedzy z konta zagranicznego z hiszpanii do Waszego banku i wówzcas osoba w okienku wydrukuje Wam te dane. Z tymi danymi idziecie do banku w Hiszpanii i w okienku kasy dajecie Wasza ksiazeczke z konta i mówiecie, teraz napisze wam po hiszpañsku ale w wymowie polskiej co nalezy powiedziec: KIERO REALISAR UNA TRANSFERENCIA A MI KUENTA EN POLONIA. Czyli ze chcecie zrealizowac przelew na Wasze konto w Polsce. Wówczas dajecie ten kod IBAN lub SWIFFT i piszecie na papierku osobie w kasie ile chcecie przelac. Na koniec tranzakcji nie zapomnijcie powiedziec ; GRACIAS :) czyli dziekuje. I oto cala filozofia przelewu.
Jesli bedziecie mialy jakies pytania to piszcie, postaram sie znów za 2 dni wejsc na forum i odpisac.
Jesli chodzi o wyjazdy, to jest juz lista na 6 i 8/3 dla osób powtórkowych oraz nowych, wiec spokojnie czekajcie na smsa. POzdrawiam i zycze milego popoludnia. Mario
Ja jadę 8 marca z Dromadera
Jest pan nieoceniony- Gracias- a wypłacanie worka pieniędzy z naszymi wypłatami to następuje co tydzień? ---- czy jak bo występują opcje że co dwa tyg lub miesiąc{za długo} niech pan rozwieje wątpliwości .
dziekujemy za cenną informacje to czyli najbardziej opłaca sie miec konto walutowe:)
do Ewy 33356--- ja 650zł .wpłaciłam 325zł a druga część u kierowcy , i to jest cały koszt mojego wyjazdu. Jestem mocno zdziwiona .że taakie pieniądze --700 zł ,800zł????
dziekuje bardzo :)))
a proszę baardzo Ewuś . Musze Ci coś powiedzieć a wiesz że dzięki Tobie trafiłam na to forum ,otworzyłam strone ii zobaczyłam twój wpis ze jedziesz z Primo no i się bardzo ucieszyłam . bo jak się jedzie pierwszy raz to człowiek taki niekumaty ,trochę zagubiony dobrze ze jesteś ,jesteście bo dzięki waszym wpisom nie pomijając oczywiście Cordialki ooo dużo mam informacji. Wielkie Dziękiii i proszę o jeszcze. Pozdrawiam
:) tak to prawda co piszesz , takie forum i fajne osoby to naprawdę dużo znaczy dla nowych osób i tak powinno byc ... takie rozmowy dają dodają dużo otuchy i potrafią podnieść na duchu :) Fajnie jak ja wyjeżdżałam pierwszy raz , w 2002 roku , to jeszcze nie miałam komputera , i nie myślalam nawet t takim forum , człowiek był samotny i zagubiony , a teraz :) super że jesteście:) ja również dziękuję za to że mogę z Wami wszystkimi się porozumiewać:)
witam. Co do konta to dobrze miec jestw Polsce konto w €, wówczas macie pieniadze bez zmian kusów walutowych. Pracodawca wplaca pieniadze co miesiac, ale jesli potrzeba to sie idzie do niego i daje zaliczke, 20, 30, 40 € z tym problemu nie ma.
dzieki Mario bardzo mi pomogly Twoje wpisy gdyz wyjezdzam pierwszy raz do HIszpanii;) teraz pozostaje tylko czekac na wyjazd zOHp pozdrawiam :)
witam ja mam sprawę zupełnie odbiegająca od tematu jaki znajduje się na forum--ja tego nie rozumiem i proszę was wyjaśnicje mi , otóż założyłam sobie gadu-gadu raz ,funkcjonowało dobrze przez jakiś tam czas ,nagle dostaje komunikat ,że moje gg jest uszkoodzone , założyłam drugie nowe i trwało dosłownie kilka dni i znów to samo moje gg jest uszkodzone pyt. Dlaczego tak się dzieje , czy z moim komputerem jest coś nie taak ,gdzie leży przyczyna , bo teraz chciałam znów nowe założyć i już nie mogę bo wyskakuje komunikat treści jw. Najgorzej że córce tez przed chwilą zostało uszkodzone , będzie awantii jak diabli . obydwie straciliśmy wszystkie kontakty .bardzo was proszę o odpowiedz
Szanowny Panie Mario nie jestem w stanie skontaktowac sie z panem przez GG wiec nie mam innego wyjscia jak poprosic Pana o wiadomosc przez to forum o wiadomosc dla mnie i malzonki w sprawie pracy dla malzenstwa w Hiszpani .Bardzo zalezy nam na tej pracy .Prosze chociaz o malego smska bedziemy dozgonnie wdzieczni.to jest nasz nr tel.797528717 Pozdrawiamy Pana serdecznie
Cytat: hala1
witam ja mam sprawę zupełnie odbiegająca od tematu jaki znajduje się na forum--ja tego nie rozumiem i proszę was wyjaśnicje mi , otóż założyłam sobie gadu-gadu raz ,funkcjonowało dobrze przez jakiś tam czas ,nagle dostaje komunikat ,że moje gg jest uszkoodzone , założyłam drugie nowe i trwało dosłownie kilka dni i znów to samo moje gg jest uszkodzone pyt. Dlaczego tak się dzieje , czy z moim komputerem jest coś nie taak ,gdzie leży przyczyna , bo teraz chciałam znów nowe założyć i już nie mogę bo wyskakuje komunikat treści jw. Najgorzej że córce tez przed chwilą zostało uszkodzone , będzie awantii jak diabli . obydwie straciliśmy wszystkie kontakty .bardzo was proszę o odpowiedz

Być może masz wirusa i dlatego tak się dzieje , proponuje przeskanować komputer antywirusem lub nawet przeinstalować od nowa system , potem znowu zainstalować gg i jak nie będzie listy kontaktów , to najlepiej napisać w opisie , żeby ludzie sami pisali :) i myślę , że wszystko będzie dobrze . Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1501-1530 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego