praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1471-1500 z 9714
ok zaraz się odezwę pozdrawiam
ok czekam:)
HEJ MACIE MOŻE KONTO WALUTOWE ICZY PRACODAWCA MOZE WPŁACAĆ NA NIE PIENĄDZE
no własnie jak jest z tym kontem? mozna zalozyc sobie w polsce konto walutowe w euro? i zeby szef na nie przesylal kase? tak mi sie wydaje jest bezpiecznie, niz trzymac kase przy sobie a potem ja wiezc do polski bo to roznie bywa
nam na spotkaniu w dromaderze mowili ze nie trzeba zakladac konta walutowego ze wystarczy normalne konto tu a w Hiszpanii pracodawca przelewa nam pieniadze na konto otwarte tam otwarte i z tamtego konta mozemy robic sobie przelewy do polski na normalny rachunek bankowy
Czyli z konta w Hiszpanii w (euro) zrobisz przelew na konto polskiego banku w( zł ) . Wydaje mi się że musisz mieć założony rachunek walutowy .
Może tak: Zakładamy konto walutowe (nic nie kosztuje) dostajemy kartę . Wyjeżdżamy do pracy ,tam pieniążki trafiają na konto otwarte przez pracodawce . Następnie walutę którą mamy zarobioną na koncie w EURO ,przelewamy na drugie konto w EURO tylko nasze. Wtedy pieniążki może już podjąć osoba w Polsce . Lub można sobie wypłacać już ze swojego konta z bankomatu w Hiszpanii .
w ING to nic nie kosztuje
Jak Bank w Hiszpanii zacznie przeliczać nam Euro na zł ....to może być zdziwienie z naszej strony .
Ale jak macie inne pomysły to proszę pisać :-)
Jak zresztą i przewalutowani e w polsce , niestety tracimy na tym :\
Bez względu na to w jaki sposób prześlemy pieniądze do polski , tracimy na tym , jeśli na konto , polskie to przelew i przewalutowanie , jeśli na walutowe to jest znowu kosztowna operacja za przelew . Jeśli przez mony gram lub wester union ,czy jeszcze tam jakieś inne dziadostwo.... to na nowo koszty przekazu i przewalutowanie , i to spore na naszą nie kożyść, jedyne co jest dobre w tych w wester union czy mony gram że pieniądze są na miejscy w ciągu 30 minut , jedynie to , bo i tak są już przewalutowane nie stety ... może ktoś ma jakiś inny pomysł? Ja kiedyś to jeszcze podawałam kasę przez autobus płaciłam kierowcy za przewózkę pieniędzy jechały do polski na dworcu ktoś je odbierał , ale tu jest za duża odległość więc chyba nici z tego....
Przelew z konta Euro na konto naszego również w Euro kosztuje jak powiedzieli w banku tylko jakieś 5 zł
no o tak to by było super , tylko ile ściągają w hiszpani za taki przelew?
Ja zalożyłam konto walutowe w alior banku i nie chciały mi powiedziec ile taki przelew bedzie mnie kosztował ,,,
ponoć to zalerzy od kwoty jaką przelewasz na konto , czyli znowu rzerują na kliencie jak sępy , rozumię że bank tez chce zarobić , ale tu przelew tam przelew , i idą jedna albo dwie dniówki na jakieś opłaty , nie wiem ,,,
Tak czy owak zaraz sprawdze
jak możesz:) super:)))
tu link...http://forsal.pl/artykuly/336146,zagraniczne_przelewy_bankowe_moga_byc_bardzo_kosztowne.html
człowiek tyle czasu jezdzi i jeszcze się nie nauczył niczego , bo ja zawsze trzymałam kase przy sobie , byłam sama to nie mialam komu wysylac ,
A POCZTA
i tu lepsze http://hiszpania.org.es/forum/viewtopic.php?t=701
Jednak Bank i przelew
no tak
SAMA NIE WIEM CO MAM ZROBIĆ TAK CZY TAK TO KOSZTUJE
SAME DYLEMATY A JAK SIĘ NIEZNA HISZPANSKIEGO TO CO WTEDY
Hej...jeśli nieznamy języka możemy liczyć tylko na pomoc POLSKICH koleżanek o ile takiej pomocy będą chciały nam udzielić a wiem z własnego doświadczenia że ciężko jest sie doprosić ale mam nadzieje że żadnej zwas to nie spotka i taką pomoc znajdziecie.
Witajcie ja założyłam w Banku Śląskim konto walutowe na euro , jest bezpłatne i nie trzeba mieć bazy wyjściowej . Pani w banku poinformowała mnie ,że jak będę wysyłać euro do Polski to muszę wpisać wpierw PL +numer rachunku , mówiła też ,ze może być wymagany SWIFT i adres banku. te wszystkie dane są zawarte w umowie .... Ja myślę , żeby zostawić sobie z 50 lub 100 euro a pracodawca niech resztę wpłaca od razu na konto w Polsce . będzie szybko i bezpiecznie --- ciekawe czy to przejdzie
a powiedzcie mi jak wypłacane są pieniądze ? co tydzień czy co dwa tyg. czy co miesiąc??
Niestety pracodawcy niechcą wpłacac na polskie kąta pieniędzy bo to są koszta a oni moga przeprowadzac operacje na prawie hiszpaniskim,poniewaz jestes zatrudniona na terytorium hiszpani...
no to lipa ,że tak powiem hmm rozmówki hiszpańskie +słownik i jakoś się poradzi przesłać pieniądze na konto o o rany
Temat przeniesiony do archwium.
1471-1500 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego