praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1561-1590 z 9714
itus77 podaj mi swój numer gg to popiszemy! ja w między czasie dopiero założę konto. :D :D :D
to już wiadomo kto i kiety jedzie ;)
hej:) po malu wszystko zaczyna się klarować:) fajnie nie dlugo juz wszystkie będziemy tam gdzie nasze miejsce o tej porze:)
no ja nie wiem kiedy jade nie dzwonili do mnie
Witam wszystkie Panie, wiadomosc dla Moreny7236, ja juz kilka dni temu napisalem bardzo obficie co do kolejnosci wyjazdów do pracy, ale ok, skoro nalezyto powiem poraz kolejny. Pierwsze jada osoby powtórne, czyli na kontrakt z zaproszenia przez pracodawce, w miedzy zcasie i w zaleznosci od potrzeby wyjezdzaja osoby nowe. Jada one w kolejnosci takiej, jakiej sie zapisywaly na listy, czyli nie alfabetycznie ani jakos inaczej. Zapisywaly, czyli wysylaly nam swoja dokumentacje oraz wplate na konto, wówczas taka osoba jest wpisana wg kolejnosci. Wyobrazcie sobie takie sytuacje, gdzie mamy na listach osoby znajome, które sygnalizuja mi ze chca jechac w jednej grupce kolezanek, czyli po 2, 3 , 4 , 5 i nawet 6 kobiet, a teraz nagle ja mam zamówienie od 3 pracodawców ze potrzebuja po 1 kobiecie do kompletu domku, wiec co mam zrobic ? rozbic pary czy brac te singielni ? logicze prawda, biore pojedyñcze osoby mimo iz sa zapisane w pozniejszym okresie. A wiec jesli se tego nie wie, to znaczy nie siedzi w tym temacie to jest normalne ze sie tego nie wie i ja rozumie Wasze zmartwienia ze nadal czekacie, ale moge Was pocieszyc tym, ze nawet jeszcze wszystkie osoby na powtórne kontrakty nie przyjechaly, brakuje jeszcze ponad 250 kobiet z poprzednich lat a truskawki rosna bardzo powoli ale za kilka dni bedzie dobra pogoda i wszystko pojdzie w góre, wiec spokojnie, nie martwcie sie. Co do dat wyjazdów, pracodawcy jak dzwonia do swoich pracownic to im mówia: Maria masz autobus na 10 marca i wówzcas maria sie cieszy ze jedzie 10 marca , ale tak naprawde to ona jedzie 8 marca bo pracodawca nie patrzy na dzieñ wyjazdu z danego kraju tylko na dzieñ przyjazdu do niego, wiec dla tego tutaj moze byc male przeklamanie, ale to nie dla tego ze kazde biuro podaje inaczej. Tak jak pisalem i dziewczyny wiedza, macie kurs dnia 6/3, 8/3 i 13/3, nastepny bedzie 20/3 ale moze byc przesuniety dzieñ do przodu lub do tyl. A wiec najlepiej jak zrobicie cos takiego, nie piszcie do biura obojetnie jakiego smsa kiedy jade itd bo sami wiecie ze smsy sie czyta ale nie zawsze sie na nie odpowiada, najlepiej zadzwonic i sie upewnic czy kazda osoba która sie zapisala ma dobrze zanotowane swoje dane w biurze gdzie skladala papiery. Wówczas unikniecie watpliwosci czy telefon jest dobrze wpisany na liscie czy zle, bo ja powiem sam ze nie raz bywa tak ze palec na klawiaturze nacisnie jedna lub 2 literki i juz nazwisko sie nie zgadza i pozniej jak sie szuka za pomoca wyszukiwarki to sie nie znajdzie danej osoby. Albo i moga byc przypadki ze dokumenty sa wyslame ale telefonu nikt nie napisal, wiec jak sie skontaktowac z taka osoba ?? posprawdazjcie to w biurach u siebie. Pozdrawiam i zycze milej niedzieli. Mario
o ważne informacje - a tu prosze Paanie śpiją :):)))) -oczywiście to żart-. śpijcie, śpijcie o truskawkach śniicje . Ja przeglądam sobie Hiszpanię , i Andaluzję ,Huelvę -- Piękny kraj i Oceaan . Marzenie .
Hej:) nie długo tam bedziesz:) MIŁEGO DNIA
Dzięki i wzajemnie. Przejrzałam wszystkie prowincje pod kątem pracy , okazuje się że jest praca przez cały rok , tylko trzeba się przemieszczać . Można tez nauczyć się jęz.Hiszpańskiego bo są szkoły gdzie przyjmują każdego , no rewelacja i wakacje ma się do końca życia , praca przez 6-7 godz . i póżniej luz -- nie tak jak tu u nas tyraczka po 12 godz i na 3 zmiany bo wiadomo jak jest .Jeszcze w sobotę i w niedziele się pracuje . a tam jest praca i odpoczynek regeneracja sił na Oceaanem , to jest coś.
Jest tak jak piszesz:) dokładnie :) Język hiszpański nie jest trudny, wystarczy trochę się wsłuchać i podstaw bardzo szybko można się nauczyc:)
czesc dziewczyny. proszę powiedzcie,ska dokładnie odbywają sie wyjazd do huelva. czy z dworca głównego we Wrocławiu??Bo jak znalesc ten autobus??
witaj guuusiaaa23 moje gg to 34368194 a moja kuzynka juz wyjezdza z wroclawia:)
Itus a ską dokładnie z wrocławia?? Z dworca glownego??
wroclaw pks stanowisko 4 tak mam napisane w sms-ie
Hej dziewczyny mam pytanie do ITUS77 a kiedy wpłacałaś pieniadze do dromadera na wyjazd jesli mozesz mi powiedziec...jak coś to moje gg.4461638 bo juz ponad miesiac tamu sie zapisałam a nadal nic niewiem...pozdrawiam
witam po tak długim czasie ,ale wiecie urodzinki dziecka''4"i troche zamieszania było...
hej morena ja zapisywałam sie jakos pod koniec stycznia ale pieniadzie wpłacilam na pierwszych dniach lutego.Nie wiem,,,,, ale ja do tej pory nie dostałam info o wyjeżdzie.Szkoda bo to juz tak długo trwa ze warjactwa mozna do

stac.
Tak wyjazdy z Wrocławia są z dworca PKS stanowisko 4
no ja tez kase wpłaciłam 4 lutego i cisza ale mam nadzieje ze na dniach wszystko sie rozstrzygnie
apropo stanowiska z którego są wyjazdy...patrzcie gdzie najwiecej pan z wielkimi walizami stoi to napewno będzie to stanowisko...hehehehehe
Witam! Ja jade juz we wtorek 8 marca czy moze jedzie ktos z Rzeszowa? I czym jedziecie ? Piszcie 1[tel]
czesc.ja tez jade z rzeszowa, napisałam ci wiadomośc na gg..
pysia ty jedziesz z dromadera.....???????? ja tez z rzeszowa ale zz ohp pierwszy raz jedziesz
Tak ja jade z OHP z rzeszowa jade pierwszy raz i nie mam pojecia jak jezdza pociagi ? Jesli ktos jedzie z rzeszowa jeszcze to piszcie 1[tel]
Witam a powiedzcie mi jak można załatwić pobyt stały w Hiszpanii, jakie warunki trzeba spełnić aby osiągnąć ten cel?
Witam do Hala1 to juz jest dużo kombinowania zeby ten cel osiagnąć...
Witam wszystkich mam pytanie czy ktos sie orientuje bo chciala bym wyjechac do Huelvy z 3 letnim dzieckiem szukam połączenia autobusowego latalam samolotem do malagi ale obecnie nie ma połaczen dopiero pod koniec miesiąca sie zaczynają a ja chciala bym teraz wyjechac.Zna ktos jakiegos przewoznika bym sie zabrala z malą.Dziekuje za odpowiedz.Lub jakąś podpowiedz,A to moje [gg] .
Dziekuje bardzo Panie Mario ,za nr tel Jednak jest Pan OK niech nikt nie ma watpliwosci ,.adixa dzieki Malgosia za nr dzieki Pozadrawiam .
Hej :) hala pytasz o staly pobyt , he to nie taka prosta sprawa trzeba trochę tam posiedziec i popracować , trzeba załatwić sobie rezydencje itd , kupa rzeczy do załatwienia kiedys się tym interesowałam , ale teraz mniej , bo w sumie czy az tak nam teraz to jest potrzebne , ?? pierwszą rzeczą jaką musisz zrobić aby móc się starać o pobyt , to jest poznanie języka , chociaż w takim stopniu aby móc się w miarę porozumieć , bo watpie , znając nasze polskie koleżanki za granica , aby ktoś chciał Ci pomóc we wszystkich sprawach papierkowych i abyś nie miała czasami lepiej niż inne , więc najpierw język:))
a teraz do magi1202 z tego co wiem autobus z polski dojeżdża tylko do madrytu i to jeszcze czasami z przesiadką w e Francji, najlepiej zadzwoń do jakiegoś biura przewozowego , z tego co sie orientuję , może być ciężko
A Tobie robertto życzę abyście załatwili sobie ten wyjazd:)pozdrawiam miłego dzionka:))
Achch, to niedobrze,,Aaatam . Wiem jacy są Polacy zagranicą ,i wkurza mnie taka ich postawa,powinnismy sobie wzajemnie pomagać ,będąc w obcym kraju , wielkie damy myślałby kto oojeja.--- to cóż pozostaje mi pojechać i wpierw zapuścić korzenie kontrakt na kilka miesięcy lub stała praca , może coś z tego wyjdzie.------ a teraz z innej beczki --wyjazd jest z Wrocławia ,fajnie a z którego miejsca ? przecież to duże miasto
Zapewnie z dworca głównego stanowisko międzynarodowe , będziesz widziała z daleka przy tych autobusach jest zawsze kocioł i stoją same laski z wielkimi torbami , a najlepiej się dopytać na miejscu :)
Temat przeniesiony do archwium.
1561-1590 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego