praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1651-1680 z 9714
takie jest zycie sznujmy siebie wystarczy stanowcze NIE i po sprawie a o swoją du.e niech sie kazdy martwi sam i najpierw oceniajmy siebie bo nie znamy powodów dlaczego jest tak a nie inaczej...niema co kogo oceniac jezdzą tam dorosli ludzie...szkoda czasu na te bzdury.
ja teraz moze chcecie naprawic reputacje Polek ?? moze bedziecie nawracac po kolei te ktore zeszly na zla droge z"brudasami" jak to nazwala adixa, jest jak jest i kazdy niech dba o swoja reputacje zeby nie zostac obrzucona kamieniem pozdrawiam:)
Jejuuuu chyba na truskawki jedziemy! Prawda?
to chyba pytanie retoryczne^^ chociaz moze niektorzy nie jada na truskawki tylko na cos/kogos innego ahahhaha
Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet :)******** A co do tematu to dziewczyny trzeba to zmienić najpierw zapoznajmy się z kulturą hiszpanii z ich obyczajami bądzmy upszejme dla tych ktuży próbują nas wyprowadzić z równowagi jeszcze wygląd klasa i bez zbednego makijazu naturalnie nie mówie aby się nie malowć ale rubmy to z wyczuciem i ze smakiem Musimy pokazać i udowodnić że my Polki nie tylko jesteśmy piękne ale inteligętne i pracowite. Więc się nie dajmy się
razem zmieniajmy swiat!!! :) moze zapiszmy sie do jakiej organizacji albo stworzmy taka w autokarze;P
Znaczne zróżnicowanie regionalne kultury Hiszpanii jest w dużej części odbiciem zaszłości historycznych i dawnego podziału na odrębne królestwa. Najbardziej odmienną grupę stanowią Baskowie.

Ten prastary lud, zamieszkuje północną część Półwyspu Iberyjskiego. Język Basków nie wykazuje żadnych związków z innymi językami indoeuropejskimi. Związki z Hiszpanią jak i francuską Prowansją wykazują mówiący swoim językiem Katalończycy. Podobnie swój język mają mieszkańcy Galicji. Odrębne dialekty są m.in w Andaluzji.

To co powszechnie uważamy za język hiszpański, to naprawdę język kastylijski z Kastylii - czyli największej, centralnej prowincji.

Na dziedzictwo kulturalne obecnej Hiszpanii składa się spuścizna chrześcijańska, judaistyczna i arabska. Mimo że dwie ostatnie grupy są nieobecne w Hiszpanii od pięciuset lat, szczególnie Arabowie wywarli piętno do dziś widoczne w charakterze i cechach fizycznych mieszkańców, a także w ich języku (szczególnie w dialekcie andaluzyjskim) oraz zwyczajach.

Kultura Hiszpanii jest jednak oparta przede wszystkim na podłożu silnej tradycji katolickiej. Taką genezę ma też większość licznie obchodzonych świąt ludowych, zwanych Fiestą.

Wśród nich na jedno z czołowych miejsc wysuwa się Semana Santa w Sewilli - obchody Wielkiego Tygodnia, z widowiskowymi procesjami, znanymi na całym świecie. Równie znane jest majowe święto El Rocio - w którego podłożu tkwi tradycyjna pielgrzymka do El Rocio, w prowincji Huelva.
Tak więdz dziewczyny musimy pokazać na co nas stać nie mówie aby się nie bawić ale róbmy to z klasą
Tak hiszpanki rzucały we mnie kamieniami i piaskiem , wyzywały ... to nie było przyjemne .. trzy miesiące pracowłam na to aby przekonały się co do mnie że nie przyjechałam zabrać im facetów tylko do pracy , trzy miesiące przepłakałam , na szczęście jak jechałam kolejny raz już wiedziały jaka jestem zaczęly mnie traktowac normalnie nawet chodzilam z nimi ma miasto czy do baru , ale swoje musiałam przejsć i nie życzę nikonu takiego traktowania tym bardziej osobom ktore jadą pierwszy raz , ffilmików na you tube nie oglądałam nigdy przynajmniej tego typu , tak że nie wiem co tam się w innych krajach dzieje , jezdzilam do niemiec i w sumie nie widziałam aż takiego wykolejenia jak tu w hiszpani , że napjpiewr latanie pózniej ciąża , jeszcze pózniej płacz że jak ja się w domu pokażę , i zaangażowane całe campo w zbieranie kasy na skrobankę , bo koleżance trzeba pomóc , a za dwa dni żeby było zabawnie wjeżdżają hiszpanki z zadymą i chcą zaciążoną laskę pociąć bo latala z jej facetem , na końcu policja i deport do polski ,no nie wiem jak myslicie ale chyba jest przed czym przestrzegać te nowe ? czy nie ?
gośka a ty co?
Apropo BRUDASÓW moja kolezanka uciekła do hiszpani z trzy letnim dzieckiem przed meżem sadystą, pomógł jej w tedy kiedy nie miała centa przy duszy tak zwany BRUDAS, dzis mieszkają w barcelonie we własnym domu mają dwójkę wspólnych dzieci MAŁE BRUDASKI a mąż sadysta siedzi w pierdlu z osmio letnim wyrokiem za znecanie sie nad rodzina . I pytam teraz co biały to lepszy?! Najpierw sie zastanówmy o czym tu piszemy skoro nie znamy postepowania ludzi, oceniac nam jest bardzo łatwo innych ale siebie to juz nie widzimy, szkoda czasu na pisanie takich bzdur jeśli nie poznamy tych ludzi i ich kultury.A ja kiedy miałam wypadek w Hiszpanii to właśnie BRUDASY mi pomogły a nie Polacy... pozdrawiam;)
Zgadzam się z tobą nie wszyscy są tacy , tez mam kolezanki które siedzą z hiszpanami , ale są normalne i nie robią syfu innym , jesli chodzi o pomoc też się z tobą zgadzam . I też mamkolezankę która zostawiła tu w polsce męża normalnego harującego faceta i trójkę malutkich dzieci , i o takich osobach piszę
wiesz co adixa na poczatku to myslalam ze ty mowisz na inne a to najwidoczniej ty sobie zasluzylas ze cie tak potraktowaly^^ ja tez nie mowie ze brudasy sa zli bo za granica sa bardzej pomocni niz polacy!
HE no pewnie tak , wprawdzie jestem ciekawa w jaki sposób sobie można na to zasłuzyć w ciągu pierwszego dnia w pracy ale ok widzę że temat jet bardzo drażliwy , i macie rację dlatego już się nie odzywam na ten temat jeżdżę tam bo kocham ocean i mozna trochę zarobić i tyle :)szmaty zqwsze będą szmatami i czy będe kogoś uprzedzała czy nie i tak będzie tak samo i tam się nic nie zmieni
mi nie chodzi o hiszpanów bo oni to dlamnie są najgorsi ale o murzynów i marokanców mam w sród nich wielu przyjaciół obu płci i nie musiałam nikomu dupy dac zeby na taką przyjazn sobie zasłużyć,poprostu jestem CZŁOWIEKIEM
Więc przepraszam wszystkie te osoby ,które zabolały moje słowa ..:)
adixa wiesz co po tym co cie spotkalo to dziwie sie ze jeszcze takie rzeczy wypisujesz ze inne sie puszczaja i wogole skoro to ty uwazana bylas przez te hiszpanki za taka^^
Nie mam musze się poniżać do tego stopnia aby zaspokajać swoje potrzeby za granicą bo mam kochanego męża , a nawet jak byłam sama to też mnie nie ciągnęło , wystarczyło mi popatrzeć na moje niektóre koleżanki :| Jestem blondynką to też ma duzy wpływ , a specjalnie na wyjazd nie będę farbowała się na ciemny kolor
poczytajcie sobie forum i opinie na gowork
no dobra ale moze nie wszystkie dziewczyny tez sie puszczaja jak to swtwierdzilas 80% tylko sa atrakcyjne i ich poprostu zaczepiaja faceci i byc moze sa "niewinne" tak jak ty dlatego nie nalezy innych oskarzac tylko spojrzec na siebie martwic sie o wlasna dupe;) twoja historia powinna cie czegos juz nauczyc najlatwiej jest patrzec na kogos:)
masz rację iwonko :))
Ja wiem ze ludzie sa różni tak Polacy jak i inne narodowości i dlatego nie możemy wszystkich szyć jednymi nićmi ,Adixsa ja nie czuje sie urażona a Ty oczywiście masz prawo do swojej opinii i wypowiedzi tylko nie możemy tak ogólnie wszystkich do jednego wora o to mi chodzi...
Ale kobitki mamy dziś Święto dajmy spokój,pomyślmy jak to będzie kiedy po tych 3-ch miehach wrócimy do mężó
przecież wiesz że napisałam że nie wszystkie polki takie sa prawda? nie wkładam wszystkich do jednego wora , bo bym obraziła osoby które są normalne , i jeszcze raz przepraszam te osoby które poczuły się urażone , nie chciałam tego , ale ty podobnie jak i ja nie jedziesz tam pierwszy raz i wiesz jak jest napisałam tylko jak wygląda życie tam i tyle co nie jest mówione że wszystkie kobiety takie są PRZEPRASZAM!
A jeśli chodzi o mojego męża to będzie nam ciężko się rozstać , bardzo ciężko :{ gdyby nie ten brak pracy i pieniędzy , chyba bym się juz tam nie pchała , ale druga strona jest też taka że ja lubię pracę w polu .
wszystkiego naj z okazji naszego swięta. adixa ja tak ja ty uwielbiam piwko-super sprawa ale w małych ilściach...:)
No ja tez pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam:) wszystkich
eeee ja tez uwielbiam browarka ale dlamnie cysterna to mało hehehehe bo w tym upale to tak sie chce pic nie Adixsa?DZis zaliczyłam z mezusiem od rana takie z pianką mniam pycha...
Wiecie dziewczyny co może kogoś tu obraże ale hiszpankii powinny pilnować swojch mężów.Ola one pewnie były zazdrosne :) ale same też wyjeżdzają do pracy do innych krajów i powinny wiedzieć jak to jest anie kogoś obżucać kamieniami jak im się nie podoba to czemu same nie pujdą w pole pracować tylko się patszą na polki i myślą onas o przyjechała następna k***może są dziewczyny kture chcą posmakowac życia i płacą pużniej za to wysoka cenę > do brze że ta dziewczyna nie zrobila ci krzywdy Atak na marginesie to hiszpankii powinny ufać sfojm facetom anie sie czepiac polek
Aja uwielbiam piwo z sokiem malinowym bez teko nie wypiję ************************************************************
Ola dlamnie praca w ziemi jest relaxsem uwielbiam pielic kopac przesadzac siać zrywac pielęgnowac może mam to w genach bo babci
Temat przeniesiony do archwium.
1651-1680 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego