praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
811-840 z 9714
Milka, Mario będzie potrzebował facetów od czerwca i wtedy prosi o kontakt, z tego co mówił Mario to ruszą oliwki.
kurin-najlatwiej jak pojdziesz do inem.wez ze soba karte rezydencyjna,swiadectwo pracy i paszport.tam dostaniesz druki do wypelnienia-wpisujesz swoie dane,numer konta bankowego i z wypelnionym drukiem bierzesz numerek do kolejki i czekasz.urzedniczka ci powie czy masz wystarczajaca ilosc dni by pobierac paro.mozesz to zalatwic w jeden dzien ale przygotuj sie na czekanie w dlugiej kolejce bo po kampani truskawkowej to normalne.powodzenia
do fresówki!
Kaska odezwij sie do mnie bo ja pisałam na twoje gg i nie wiem czy nie dochodzi czy co? moje [gg] . albo napisz na meila [email]
Witam.
chcialam sie dowiedziec na temat pracy w Hiszpanii na czeresniach??? praca w Lerydzie posrednikiem jest Mario za zalatwienie takiej pracy bierze275euro.
jaka jaest praca na czesresniach ?? prosze o wyrazenie swojej opinii z doswiadczenia wlasnego??
jaka stawkka obowiazuje jaki akord.
z gory dziekuje za odowiedz!!
pozdrawiam.
275 euro, uffff.... masakra
Marcinie a wiesz cos wiecej odnosnie tego tematu ???
Cześć, szukam pracy na wakacje, możecie mi coś polecić? :) Bo widzę, że tu ludzie doświadczeni się wypowiadają :)
Czytalam to na temat pracy w Leridzie. Zadzwonilam do Mario i te 275 € jest na oplaty za transport w 2 strony oraz za zalatwienie papierów i oplaty biurowe, wiec tak mysle ze to nie az tak duzo skoro sie jedzie od poltora do dwuch miesiecy. przejazd w 2 strony sindbadem kosztuje okolo 240 € wiec 35 € za zalatwienie dokumentacji to smieszne pieniadze. Fakt ze trzeba zaplacic za 2 bilety, tam i z powrotem, ale lepsze to i zarobic te 40 € na dzieñ niz siedziec w domu i nie zarabiac nic. Jest teraz coraz wiecej rumunek i marokañców i oni sie oferuja nawet po prawie polowie stawki wiec taki pracodawca nie musi sie martwic o ludzi do pracy. Wiec tym bardziej nie bedzie sie patrzyl czy ktos jedzie z Polski czy z Mexyku i dla tego nie chca placic za transport dojazdowy ani wyjazdowy. Chcesz pracowac, ok, tam jest praca i nawet nie zla, pracodawca daje mieszkanie i je oplaca a to tez juz duzy wydatek odchodzi. Wiec jesli ktos chce jechac do pracy niech jedzie, prace ma zapewniona ale dla czego pracodawca ma placic za transport ? to sie juz koñczy i z tego co widze na przyszly rok pracodawcy nie beda placili zadnego biletu, chyba ze wylaza za przyjazd i po kilku dniach odciagna a powrót bedzie platny samemu. Tak bedzie niestety, bedzie trzeba samemu sobie zaplacic za przejazd i uwazam to za sluszne. chcesz pracowac to przyjedz, a jak nie to nie. Juz niektórzy pracodawcy tak robia, njie placili dziewczynom za przyjazd. Jechaly same na wlasny koszt i wracaly tez tak samo. Wiec te 275 € na czeresnieto nie taka straszna kwota. przejazd w 1 strone z madrytu kosztuje okolo 13[tel]€ wiec rachunek jest prosty. Jesli ktos chce i potrzebuje to jedzie.
Hejka!Jestem w Hiszpanii na fresie, ktora zreszta sie juz konczy .. Slyszalam, ze w leridzie mozna zarobic fajne pieniadze i ze jest lepiej niz na campie .. Problem jednak w tym, ze nie wiem, przez jakie polskie biuro sie tam dostac i jak to zalatwic. Bardzo prosze o pomoc, lub kontakt do jakiejs innej pracy, na dluzszy okres ...
pozdrawiam wszystkich!
Witaj. Zadzwoñ do Maria, on ma czeresnie. Znasz telefon ? 658 643 913 lub 6[tel]. Pozdrawiam.
Witam.
chcialm sie dowiedziec jak zloze papiery na paro to jaki czas sie czeka na pierwsze pieniadze??i pozniej co ile przesylaja??
Z gory dziekuje za odpowiedz!
dziekuje myszaaa za odpoweidz.
pozdrawiam
Na pierwsze pieniadze z paro czeka sie okolo poltora miesiaca, posylaja za miesiac i pol od razu, potem co miesiac przesylaja okolo 90 % twojej pensji i co miesiac ten procent spada. Zeby pobierac paro musisz sie zarejestrowac w INEM a nastepnie podpisywac sie w tym oddziale co tyle ile Ci napisza i wyznacza daty, ani dnia wczesniej ani dluzej, ale cos okolo co 3 miesiace sie podpisuje.
Pa.
witam interesuje mnie praca tyle że w palos de la frontera czy ktos tam jusz był jesli tak to prosze mi powdziec jak tam jest
Wróciłam z Palos 3 tygodnie temu,byłam tam na truskawkach.Ja miło wspominam to miejsce.Teraz jade za kilka dni do Walencji,ale gdyby ktos miał namiary na prace w okolicach Palos to chetnie zmieniłabym plany i pojechała wlasnie tam.Moje [gg] .
Po truskawkach w palos jest ciężko z pracą , mozna się załapac do opieki nad starszymi hiszpanami, albo dziecmi. Ewentualnie w jakis pubach. Wiem , że 3 polki pracuja chyba w mercadona w moguer, tzn pracowaly jeszcze rok temu.Były bardzo zadowolone , jak się jest na miejscu to najlepiej przeznaczyc jeden dzien i pojezdzic i popytac, najlepiej huelva , większe miasteczko i szanse są wieksze
witam to jeszcze raz ja z pracom to ja wiem jak jest w palos ale chodzi mi głuwnie o kulture tamtejszych mieszkanców no i jak tam są traktowani polacy . Ciekawią mnie miejsca w kturych mozna odpocząc coś wypić spokojnie porozmawiać.
witam..,
czy istnieje praca dla nieletnich[mój przypadek 17lat] na tych campach w huelva czy gdzie kolwiek?
Dzieki za odpowiedz myszaka. rozmawialam juz z mario, niestety chcialam dostac sie do leridy, ale jest juz podobno komplet :/ Nie chce wyjezdzac z hiszpanii i szukam jakiej kolwiek pracy przy owocach lub wazywach. Dromader nie odbiera telefonow, totalna klapa ...
pomoże ktoś??
Jesli szukasz pracy po kampanii w Huelwie to bedzuiesz mial ciezko, chyba ze ktos bedzie potrzebowal do czyszczenia pola lub jakies prace przy maszynach, ale to musisz chodzic z pola na pole i sie pytac. Niestety. Na kampanii jest praca, znajdziesz ja zsybciej, ale po niej jest bardzo trudno. Powodzenia i napisz jak cos znajdziesz. Pozdrawiam.
Jesli szukasz pracy po kampanii w Huelwie to bedzuiesz mial ciezko, chyba ze ktos bedzie potrzebowal do czyszczenia pola lub jakies prace przy maszynach, ale to musisz chodzic z pola na pole i sie pytac. Niestety. Na kampanii jest praca, znajdziesz ja zsybciej, ale po niej jest bardzo trudno. Powodzenia i napisz jak cos znajdziesz. Pozdrawiam.
dzięki myszaka za odpowiedź....
Na kampanii jest praca////możesz rozwinąć bardziej??
Co tu rozwijac . przeciez to jasne . Jak jest sezon na zbory to jest praca , jak sie konczy to chyba logiczne ze nie ma w tym rejonie pracy tylko trzeba szukac gdzies . Murcia z tego co wiem ma najwiecej pracy , bo tam rosna warzywa.
ja i tak mam zamiar wybierac sie na huelve czy okolice,.,.
mysle ze mi sie uda,bo jak slyszalem to wlasnie zaczely sie te nabory itp,,,
i nie tylko zbiory ale kelnerstwo itd....
he.he.he Buena suerta y salut!
Witam.
chcialam sie dowiedziec czy jak w zeszlym sezoie na truskawkach nie palacilam przez sezon seguro. czy w tym roku bede mogla starac sie o paro.??
czy jezeli juz beda mi potracac to seguro z tego paro.???
z gory dziekuje za odpowiedz!!!!
jakby ktoś mógł niech wypisze mi adresy tych campów,.....
proszę o szybką odpowiedź;;
Wróciłam z tamtad niedawno i wiem,ze tam ludzie chodzą od pola do pola i w ten spaosób szukaja pracy.Ale teraz po truskawkach naprawde cieżko cos znalezc.Sama jade za kilka dni do Valencji na zbiory warzyw chociaz wolałabym jechać w okolice Huelvy.
Wróciłam z tamtad niedawno i wiem,ze tam ludzie chodzą od pola do pola i w ten spaosób szukaja pracy.Ale teraz po truskawkach naprawde cieżko cos znalezc.Sama jade za kilka dni do Valencji na zbiory warzyw chociaz wolałabym jechać w okolice Huelvy.
hej ja jade 14 czerwca na zbior czosnku do hiszpani koło valenci z biurem dromader z wrocławia a ty?
Temat przeniesiony do archwium.
811-840 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego