praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 9714
nrenia1, na forum napewno znajdziesz numery do maria
czy juz wszyscy wyjechali na plante??
Chyba jeszcze nie wyjechali wszyscy, ale na dniach są wyjazdy. Swoją drogą jak pozmieniali to forum to mało ludzi tu zagląda.
Oj ja tez dawno tutaj nie zaglądałam , ale teraz obiecuję poprawę :). Na temat planty zawsze było mało wpisów, ponieważ mało osób wyjezdza z Polski. Planta nie jest taka opłacalna jak sam zbiór. Moje koleżanki w środę przylatują do malagi, a w sobote jadą do moguer , szef im powiedział, że pracy chyba będzie na ok 3 tygodnie , to bardzo mało niestety.
pozdrawiam
Marcin Ty jestes w Hiszpanii obecnie czy w Polsce?
Ja ten rok prawie cały czas jestem w Hiszpanii. U nas z sadzonkami wygląda tak że zawsze były jeszcze inne prace, a teraz niestety wszystko jest gotowe, zrobione przez ludzi którzy są na miejscu i przez hiszpanów. Do sadzenia przyjechało dużo mniej ludzi niż w poprzednich latach i od pierwszego dnia pracy sadzą. Dzisiaj pierwszy dzień.
Hej czy ktoś wie pod jaki adres nalezy wysłac podanie o wydanie formularza E 301,jeżeli sie pracowało w Huelva,z góry dziekuje;)
ten formularz E301 jest potrzebnydo tego by tutaj w Polsce zaliczyli okres pracy w Hiszpanii??
Tak dokladnie o to chodzi.Jednak w urzedzie pracy nie wiedzą pod jaki adres należy wysłac ten wniosek,tylko odsyłaja do poszukania samemu w internecie.Należy na stronie www.inem.es wpisac kod pocztowy miejscowosci gdzie się pracowało.Ja tam znalazłam adres i wysłałam dokładnie rok temu i czekam do tej pory na ten formularz e 301 i już sie chyba nie doczekam
betii!!
moja znajoma jak poszla do urzedu pracy to dali jej adres to urzedu wojewódzkiego w Krakowie (u Ciebie moze byc inny) zeby im tam cos wyslala (nie pamietam dokladnie) i oni z Krakowa wyslali do Hiszpanii jakies druki i po miesiacu jej to przyszlo potwierdzenie z Hiszpanii ze tam pracowala chyba to z tego urzedu w Huelvie bo dostala potwierdzenie z Krakowa ale to chyba nie byl ten druk E301(nie jestem do konca pewna) tylko cos zwiazane z bezrobociem lub cos takiego ze moze sie starac o jakies pieniadze tu w Polsce aha i powiezieli jej ze minimum miesiac wystarczy przepracowac za granica zeby sie o to starac i to jej urzad w Krakowie wszystkie potrzebne papiery tam do Hiszpanii wyslal i potem z Hiszpanii odeslali do Krakowa
troche to chaotycznie napisalam mam nadzieje ze cos zrozumialas
Hej ja jestem z podkarpacia,i wydaje mi się,że to co napisałaś dotyczy czegoś innego,ale dzięki za dobre chęci.Ja juz dwa razy próbowałam to wysyłac i w urzedzie pracy podawali zawsze dwa adresy jeden do Madrytu a drugi do Huelvy,a w tym roku kazali samemu szukac w internecie.W ogóle nie wiem sama teraz już nic,urzędniczki nic nie wiedzą,mówią,że to w Hiszpani strasznie długo trwa i nie wiadomo kiedy przyjdą.Ten formularz jest mi potrzebny,żeby mi sie wliczał staz pracy w Hiszpani tutaj w Polsce.Pracowałam tam już cztery lata i narazie jakbym nigdzie nie pracowała.Mój brat wysyłał wniosek na Islandie i przyszło mu zaraz po paru dniach.A w tej Hiszpani,nie wiem,bałagan,już nie wiem czy zle wysłałam ,nie pod ten adres,bo strasznie im to długo schodzi.Może ktos wysyłam juz tam taki wniosek i wie coś więcej na ten temat?Będe wdzięczna;)Dzieki Ewa za dobre checi pozdrawiam
Ale wlasnie jej chyba uznali ta umowe co pracowala w Hiszpanii i dlatego moze sie starac o jakies pieniadze czyli uznali jej tak jakby ta prace, ale wogole jak wyslali jej te papiery z wojewodzkiego urzedu do Huelvy to przyszly w miesiac czy dwa a u Ciebie rok to cos to nie tak jest .. ;/
Witam
Czy wybiera się ktoś na truskawki z Dromadera?
czesc. ja planuje jechac na truskawki ale przez Urzad Posrednika Pracy. wtedy nie placi sie nic za autokar ani za zalatwienie pracy. natomiast z dromadera pobieraja oplate w kwocie 800zl. a wie ktoś może kiedy bedzie podpisywanie umow z Mariem we Wroclawiu?
Mam pytanko,kto wyjezdza na truskawki w 2011r z dromadera.
Ja zamierzam się wyjechać z Dromadera. Jak cos to pisz na [gg]
ja jadę z dromadera zapisałam się w poniedziałek pozdrawiam
edytowany przez iga12: 05 gru 2010
Jadac z Dromadera mozecie tylko stracić pieniądze....Opłata która pobieraja jest poprostu bezsensowna, ponieważ za podróż itak placi pracodawca(potem odbija wam to od pensji). Pracy wam nie zalatwia ponieważ jesteście losowo przydzieleni do poszczególnych pracodawców w zależności od zapotrzebowania. Lepiej sobie poprostu załatwic w OHP badz UP...Zaoszczedzicie pieniądze....
też jestem zdania,że lepiej(taniej) jest załatwiać prace przez OHP. a wiesz może kiedy bedą organizowane wyjazdy przez OHP na wyjazd do Hiszpanii??
Czy ktos wie w jaki sposob moana jechas na frese nie placac tyle kasy jak zada dromader?i czy ktos zna aktualny nr do maria?
na stronach Ohp na pewno bedą komunikaty odnośnie spotkań i rekrutacji...w zeszlym roku jakos w styczniu były...
witam w zielonej górze jest 21 spotkanie w sprawie wyjazdów na truskawki do hiszpani, spotkanie organizuje agencja primo wynajeta przez hiszpanskich przectawicieli...
tak tylko ze im tez trzeba wplacic nie mala sumke 1 rata to 400 zl
tak , ale z tego co mnie poinformował ohp , bo to oni tam kierują {gdyż w tym roku nie beda sie tym zajmowac} to jest kwota która była pobierana z naszych wynagrodzen w hiszpani a wtym roku nikt nam nie bedzie sciagał tych p[ieniazków, chyba ze ktos nie bedzie miał na wyjazd ...można sie z nimi dogadac
czy ktos jedzie z zielonej góry albo nowej soli? to moje [gg]
A skąd macie informacje na temat tego spotkania? Gdzie dokładnie ono ma się odbyć i o której godzinie? Czy w innych miastach również takie spotkania będą organizowane?
witam :) jade na przelomie stycznie i lutego na truskawki w okolice Huelve (nie wiem czy dobrze pisze) jest to moj pierwszy raz wiec jak ktos mogly mi cos wiecej powiedziec bylabym wdzieczna
dodam ze jade z wroclawia z Dromadera w sumie to jedziemy z kolezanka tylko sie boje ze nas gdzies rozdziela wiec jak ktos juz byl i wie wiecej to prosze o odpowiedz
jakby co to podam [gg] bo jakos tu pusto jest
nie musisz sie martwic ze was rozdziela. tylko musisz im powiedziec ze chcecie jechac razem. ja w zeszlym roku tez bylam z kolezanka i nas nie zozdzielili:)
Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego