praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1681-1710 z 9714
BRAK KASY POWODUJE ŻE ZOSTAWIAMY DZIECI I JEDZIEMY DO PRACY ALBO PRACA ZA MARNE PIENĄDZE I UMOWY CO 2 TYGODNIE TAKIE JEST ŻYCIE TU W POLSCE MUSIMY ZADBAC O RODZINE BO ZJEDNEJ PENSI NIE DA SIĘ ŻYĆ
AMI NIE BĘDZIE SIĘ CIĘSZKO Z MOJM ROSTAWAĆ SAM SIBIE NATO ZASŁUŻYŁ GOŻEJ Z DZIECMI
a ja kocham moją działke moje dziewczynki psa i meża i to wszystko poświęcam dla zjeban..ch hiszpanskih truskawek,a hiszpanie i hiszpanki do wora...na barke i na koniec świata wywieźć -hiszpańscy faceci są bleee...
tak , aa jacy są ??? bo z tego co wyczytałam to ,że niesłowni , niepunktualni i takie z nich niewierne Tomaszki to prawda???
Kochana adixa,udało mi się,dostałam pracę i nie muszę jechać,jednej rzeczy żałuję że nie będę miała przyjemności z Tobą pracować,bo jesteś SUPER!!!Masz wielkie serce dla ludzi i dużo pomagasz.Życzę Ci wszystkiego NAJ NAJ NAJ!Miłej pracy!Pozdrawiam Ciebie gorącą!:)
ADIXA cały wieczór spędziłam na czytaniu tegoż forum w poszukiwaniu informacji, rad i ostrzeżeń, chylę czoła przed Tobą, gdyż Twoja wiedza jak i doświadczenie są imponujące i na pewno skorzystam i cieszę się że są tak wspaniali ludzie jak TY. Dla mnie jesteś skarbnicą wiedzy dla laików ale myślę że i niejednego weterana truskawkowego nauczysz praw dżungli truskawkowej, jak i przetrwania w niej nie znam CIĘ ale darzę szacunkiem za osiągnięcia powodzenia
ADIXA cały wieczór spędziłam na czytaniu tegoż forum w poszukiwaniu informacji, rad i ostrzeżeń, chylę czoła przed Tobą, gdyż Twoja wiedza jak i doświadczenie są imponujące i na pewno skorzystam i cieszę się że są tak wspaniali ludzie jak TY. Dla mnie jesteś skarbnicą wiedzy dla laików ale myślę że i niejednego weterana truskawkowego nauczysz praw dżungli truskawkowej, jak i przetrwania w niej nie znam CIĘ ale darzę szacunkiem za osiągnięcia powodzenia
Hej:) dziękuję za fajne słowa skierowane do mnie :) cieszę się że mogłam sie do czegoś przydać:)) Natalka:) udało Ci sie osiągnąć to co chciałaś wczoraj jak rozmawiałyśmy przez telefon to już słyszałam w twoim glosie szczęście ,Cieszę się że nalazłaś dobrą pracę na miejscu i nie musisz zostawiać swojej rodziny aby zarobić parę groszy , szkoda tylko że nie będziemy miały okazji razem pracować , chodzić na plażę , do miasta itd...hehe...:)Ale cieszę się razem z Tobą . Życzę Ci szczęścia i sukcesów w pracy :)Jestes wspaniałą piekną i elegancką laseczką i na pewno dasz radę. BUZIACZKI

)
No ja już w sobotę wyjeżdżam , jeszcze nie wiem o której godzinie , ponieważ jeden autobus wyjeżdża juz dzisiaj , a miał jechać 12 marca , został przełożony na wcześniej , i tak samo jest z godziną , najpierw byla 23 , pózniej 21 , a wczoraj pisała do mnie koleżanka że dzwonili z masia i że wyjazd ma o 16 , tak samo pewnie będzie i z naszym autobusem , najpierw była 17 , a teraz juz wyjeżdżamy o 15 , do soboty to pewnie się zmieni ,, czyli nadal trzeba siedzieć na telefonie , owszem mamy stronę internetową , ale tam na liście nie ma wzmianki że autobus nr 4 wyjeżdża o 16 ehhh , abym tylko dojechała na czas do tego poznania a co u was laseczki?
witam dziewczynki mam pytanko do tyczące świąt wielkanocnych czy na czas tych świąt mamy wolne czy nie
Ja już nie pamiętam jak to bylo ale chyba w wielką sobotę pracowałyśmy , a w niedziele leciałyśmy do polskiego kościoła
Ojojoj Przepraszam wszystkie Panie za wczorajsze pytanie O zdjecia filmy z Palos .Narobilem troche balaganu ,po prostu bylem ciekaw ,jak to wszystko wyglada .Nie chcialem nikogo urazic jesli jednak tak sie stalo to WIELKIE PRZEPRASZAM(:
spoko roberto nic nie narobiłeś , już jest wszystko ok:))
witam wszystkich mam pyt. czy u każdego pracodawcy występuje wybór zamieszkania ?, jeśli tak to gdzie waszym zdaniem jest lepiej zamieszkać w mieście czy na polu . --np , jeśli zamieszkam w mieście to będę miała zapewniony dowóz do miejsca pracy, czy muszę organizować na własną rękę?-- jak to wygląda piszcie bardzo otwarcie -szczerze wszystko plusy i minusy ,, bo chcę się dobrze rozeznać ,żeby wiedzieć co wybrać . -- sorry ,że nie będę uczestniczyć w rozmowie z wami , ale nie mam tyle czasu , z góry dziękuje za wasze odpowiedzi
a jak jest z tym ubezpieczeniem 82 euro płatne na miesiac? czy płaci je pracownik czy pracodawca odlicza z wyplaty? jesli np. zaczne prace 20 marca a skoncze 20 maja to pobiorą mi to 82 euro razy 3 miesiace (marzec kwiecen maj)? czy za dwa miesiace?
właśnie jak to jest gdzie lepiej mieszkać w miasteczku czy na polu plusy i minusy plusem mieszkania w miescie jest to że mamy blisko do banku sklepu itp minus jest taki że musimy dojechać do pracy stego co już się zorientowałam to nie każdy pracodawca zapewnia dowuz więc lepiej jak się ma prawko ale może być inaczej to chyba zalezy od pracodawcy
:)) mieszkanie gdzie lepiej oczywiście ze w mieście , bo masz wszystko pod nosem , nie jestem w stanie odpowiedzieć czy bedziecie mogły sobie wybierać gdzie chcecie mieszkać , bo jedziecie pierwszy raz ja wiem że tam gdzie jadę mam już przydzielone gdzie będę i z kim , u kazdego szefa jest inaczej , mój były szef się pytał kto chce mieszkać w mieście a kto na campo , oczywiście możecie poprosić pracodawcę o miejsce w mieście , jeśli będzie jakieś wolne to może was przydzieli , a moze wcale nie będziecie musiały o to prosić bo może będzie miał same miejscówki w mieście .Prawdą taką jest też że w pierwszej kolejności co kolwiek do powiedzenia mają osoby które jadą jużktóryś raz z kolei w to samo miejsce , z tego co wiem że osoby ktore mieszkają w mieście sa dowożone przez pracodawcę na pole więc chyba z tym nic się nie zmieniło . A teraz sprawa seguro słyszałam że u jednego szefa jest to obowiązek a u niektórych nie trzeba płacić , chociaż powinno się poco pózniej przy następnej wizycie problemy
Wiiam
mam pytanie do tych osób które już pracują w Hiszpanii przy zbiorach , jak jest teraz z pracą i na jakie miesiące planowany jest wysyp, a i jeszcze jedno czy to prawda że teraz pracują tam nie tylko Polki ale i Marokanki i Rumunki jest ich ponoć najwięcej i trzeba na nie uwarzać, nie wiem czy to prawda ale tak słyszałam
WITAM WSZYSTKICH:)
Do biork12:)) Ja wprawdzie wyjeżdżam dopiero za dwa dni , i nie mam co się mądrować ale pozwolę sobie odpowiedzieć Ci na niektóre pytania , bo wątpię aby Ci odpisał ktoś kto jest już w hiszpani chyba że mieszka w miasteczku gdzie jest kafejka internetowa , ale słyszałam ze z tym jest ciężko i nie wszędzie takowe są .Jeśli chodzi o ilość pracy w tej chwili , to nie wiem , ale przypuszczam że jest jej na pewno trochę więcej niż np tydzień temu , wszystko jest zależne od pogody , pytasz o najlepszy wysyp truskawek , na to też nie ma reguły , jeśli jest piękna pogoda , to i jest piękny owoc i jest go dużo wtedy też jest praca i nadgodziny .Z tego co pamiętam dużo pracy było kwiecień maj . A teraz narodowości , dokładnie tak jak piszesz są na polu pracują polki , marokanki, hiszpanki, rumunki , bułgarki , a uważać trzeba zawsze a tym bardziej za granicą .:)pozdrawiam
dzien dobry wszystkim oczekującym:)
ewcia74 czy cos ci wiadomo na temat następnych wyjazdów?bo ja dzisiaj dzwoniłam i kurcze nic szczególnego sie nie dowiedziłam!Ciągle trzeba czekac, a cos czuje ze to czekanie przedłuży nam (mi)sie do 15 kwietnia...Czytałam dziś rano wpisy z zeszłego roku i tam wyraznie jest napisane ze ostatnie wyjazdy były 13 kwietnia.Jeeeju obym sie myliła!
Tak jak adiax(witam Ciebie)zresztą pisze najwiecej pracy jest kwiecien,maj i wtedy dopiero bedziemy potrzebne.
WITAM WAS DZIEWCZETA MAM PYTANIE, KTORE Z WAS JADA 20.03? I SKAD PODRAWIAM
WITAM WAS DZIEWCZETA MAM PYTANIE, KTORE Z WAS JADA 20.03? I SKAD PODRAWIAM
Witam ja jadę 20 .03 z WROCŁAWIA POZDRAWIAM
witaam was kobietki -- a powiedzcie mi , mieszkając w mieście , to po ile kobiet jest przydzielanych d o jednego pokoju? jest szansa aby np. zamieszkać --- w dwie osoby?
no ja również out in Poland --20 marc , także drogie laseczki spotkamy się w autokarze , fajnie
kara111-- spokojnie , ja też nie mam tej cennej informacji , myślę ze poniedziałek lub wtorek powinnyśmy otrzymać , i wtedy HHUrra , mam nadzieję ,ze jak podadzą info ,to,że już nie będą zmieniać godz, i żadnych innych cudawianek nie będzie--- noo i Łódz wita Wrocław --ale jestem ciekawa jak to wszystko się potoczy dziewczyny.
hej dziewczynki patrzyłam na pogode tam ciągle pada dopiero 18.03 ma być słoneczko
w Łodzi też deszczyk kap-kap
ja niewiem co z tymi wyjazdami powiedziano mi ze pojade kolo 13 i ze beda dzwonic do mnie a jutro juz 11 kawal drogi mam do Wroclawia musze dzien wczesniej wyjechac , takze musze wczesniej wiedziec co i jak o ktorej a tu cisza;;;;;
Temat przeniesiony do archwium.
1681-1710 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego