witam wszytkie Pani.
Widze ze macie obawy co do wyjazdów, wiec sprawa jest bardzo prosta i nadzwyczaj normalna dla tych którzy w tym siedza, wiec zebyscie wiedzialy o co chodzi z tym przesunietym wyjazdem to zaraz wyjasnie.
Kurs dnia 6/3 sie odbyl, nastepny 8/3 równierz, wiec wszystko szlo wg planu i grafiku. Kolejny wyjazd mial sie odbyc dnia 13/3 i kolejny zaplanowany na 20/3. Z dnia 13/3 zostal przesuniety na 14/3 z powodów atmosferycznych, jesli któras z Was nie wie, to w palos, moguer, bonares oraz pol andaluzji pada od prawie poltora tygodnia wie co to oznacza, ze truskawka nie rosnie tak jak powinna. Truskawka lubi sloñce a nie wode a tego pierwszego akurat teraz jest najmniej i poprostu owoc nie dojrzewa. Co z tego ze jest zaplanowany autokar na 13go jak pracodawcy mówia mi zebym im nie przywozil kobiet tak szybko bo nie ma owoców i beda siedzialy w domu bez pracy jak Wy same chcecie jechac na juz i na wczoraj bo myslicie ze tam wszyskie pracuja codziennie po 8 godzin. Niestety nie, dziewczyny które przyjechaly w poprzednich kursach pracuja po 2, 3 dni w tygodniu po 5 godzin a jesli pracuja wiecej dni to pracuja po mniej godzin, czyli 3,4, wiec lepiej jest poczekac w domu w Polsce z rodzina niz jezeli jechac tutaj i potem sie pieklic ze nie macie pracy i ze poco Was tutaj zciagali, wiec same sie zdecydujcie bo zadowolis wszystkich sie nie da. W poniedzialek jest kurs i nawet w piate mialem 8 miejsc pustych w autokarze bo mam kobiety zeby je wyslac ale nie mialem pracodawców zeby je zabrali, wiec droga prozby, jeden po jednym pracodawcy, dzwonilem i prosilem zeby zabrali te osoby zeby wyjazd sie odbyl. i Dzis dopiero koñczylismy liste wyjazdowa, wiec sami popatrzecie co pogoda robi zlego, dla Was i pracodawców.
Jesli chodzi o seguro, to skladka calomiesieczna wynosi 82 € i to sie placi za 26 dni pracy, jesli pracujecie tylko 15 dni to placi sie czesc proporcjonalna z tych 82 € za te dni przepracowane, wiec nie 82 € za 15 dni pracy lecz cos kolo 47 €. Ta kwote odtraca pracodawca i wplaca sam do banku a Wam wykazuje to na ksiazeczce bankowej ze jest odciagniete i zaplacone.
Prosz sie nie niecierpliwic i czekac spokojnie na wyjazd, my mamy listy juz zamkniete czyli nie zapisujemy juz zadnej nowej osoby poto, by wyslac wszystkie te które na tej liscie sie znajduja. Wiec prosze o cierpliwosc i nie dzwoñcie do biur co chwile a kiedy a kiedy a czy jade, ja wiem ze chcalybyscie juz pojechac, ale niestety, pogoda jest jaka jest i trzeba to miec na uwadze. POzniej jak bedzie lepsza pogoda to bedziecie pracowaly i to uf, az sie bedzie kuzylo :)
Pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekendu. Mario