praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
1711-1740 z 9714
ja niewiem co z tymi wyjazdami powiedziano mi ze pojade kolo 13 i ze beda dzwonic do mnie a jutro juz 11 kawal drogi mam do Wroclawia musze dzien wczesniej wyjechac , takze musze wczesniej wiedziec co i jak o ktorej a tu cisza;;;;;
iwonka -- napisz na gg do Mario bezpośrednio ,podaj swoje imię i nazwisko i z skąd jesteś , i zapytaj kiedy Ty masz wyjazd, nie odpuszczaj nr gg do Mario-32915830 powodzenia i napisz jak wyszło .
iwonka90 mi tez powiedziano (ale to juz wcześniej) "ze do 20 marca wszystkie panie powinny już wyjechać"a tu co 10 a telefon milczy.
Witam,a jedzie ktoś z Kielc lub okolic?
ale ja juz dzwonilam i mi powiedzial ze kolo 13 bedzie do mnie dzwonil jeszcze atu lipka nikt nie zadzwonil jak mam w niedziele jechac to juz w sobote musialabym wyjechac do wroclawia:/ dzieki hala taka wiadomosc zostala mi przekazana, i juz niewiem co w koncu robic
iwonka90-ja tez nic nie wiem,Tez pisalam na gg i cisza.Jutro sprobuje sie dodzwonic.Mysle,ze bedzie wszystko ok.
KARA przestań tak mysłeć i krakac ja juz jestem ponad miesiąc czasu na walizce mam pomału dosyć ale mam nadzieje że do 15 sadzwoni telefon i powiedza ze jest wyjazd .
KARA przestań tak mysłeć i krakac ja juz jestem ponad miesiąc czasu na walizce mam pomału dosyć ale mam nadzieje że do 15 sadzwoni telefon i powiedza ze jest wyjazd .
co oni sobie wogule wyobrazaja traktuja nas wszystkich jak smieci, ile mozna czekac na ten wyjazd, pan mario zapewnial ze napewno bedzie koniec lutego, pozniej poczatek marca, nastepnie polowa marca a nadal telefon milczy a on sie nie odzywa, to ja sie pytam kiedy bedzie ten wyajzd? w grudniu popoludniu? ile tak mozna czekac sie pytam? co oni nierozumieja ze ktos ma dalego dojechac do wroclawia i musi przynajmniejn z 5 dni wczesniej wiedziec o wyjezdzie kiedy i o ktorej godzinie, a z tego co wiem to caly czas biora ludzi z listy z dromadera,a kiedy ruszy lista od maria?
a d0 20 marca to moze pojada ale wszyscy z dromadera, a pozostali mogą sobie czekac i czekac...
ja tez sie juz denerwuje widze z e nie jestem sama;) kurka no ja mam jechac miedzy 13 anikt do mnie nie dzwoni i nic niewiem ja jade z ohp a wy kobietki??/
ja jade od maria, mialam wyjechac koncem lutego a tu jak narazie nie ma zadnych widokow na wyjazd, i jak tu sie nie denerwowac?
ja jade z dromadera, ale nie mam informacji o moim wyjezdzie..caly czas z mama czekamy na telefon....zastanawiam sie czy wogole gdzies wyruszymy w tym miesiacu...ehh
to czekanie jestb najgorsze...
Hej dziewczynki nie martwcie sie na pewno pojedziecie Mario nic nie moze przyspieszyc pracodawcy narazie nie potrzebuja wiecej osob ,w hiszpanii cały czas pada ,no a jak pogoda taka i nie ma co zbierac to juz nie jest jego wina,jesli chodzi o Dromadera to tez duzo osob nie pojechało,badzmy cierpliwe mysle ze pojedziemy z koncem marca jak chcecie cos sie dowiedziec 5666281-moje gg
witam i czytam was ja też jadę z listy od Mario i powiem wam ,że wierzę w to----że nie zawiedzie i odezwie się do nas . Przecież ,wcześniej tyle pisał ,wyjaśniał ---nie znam jego, ale po wpisach ---ufam ,że jest spoko gość. i pojedziemy wszyściuteńkie .
ja to mam inny temat , otóż jak wygląda sprawa z seguro czyli z ubezpieczeniem, czy przesyłane będą składki do ZUS do Polski ?? czy potrzebny jest jakiś dokument z ZUS-u a może trzeba mieć ze sobą nr konta , no bo też muszą również wejść składki do nieszczęsnego OFE ,więc jak to wygląda???
dziewczyny a czy ma ktos akyualny nr.do dromadera bo dzwonie i nic cisza
Cytat: hala1
ja to mam inny temat , otóż jak wygląda sprawa z seguro czyli z ubezpieczeniem, czy przesyłane będą składki do ZUS do Polski ?? czy potrzebny jest jakiś dokument z ZUS-u a może trzeba mieć ze sobą nr konta , no bo też muszą również wejść składki do nieszczęsnego OFE ,więc jak to wygląda???

Bedziesz pracowała w Hiszpanii i tam musisz opłacac składki, nic do zus ani do ofe nie będzie przelewane.Bedziesz opłacac składki w hiszpanii , albo pracodawca będzie opłacał, albo musisz to robic sama.Przeważnie robią to pracodawcy, bo jednak im jest łatwiej niż osobą nowym, nie znającym języka.Czasami szef daje specjalną książeczkę dop opłat i wtedy sama sobie opłacasz :)))
Dziewczyny na pewno wkrótce wyjedziecie wszystkie, pogoda coraz lepsza a tego potrzebuje truskawka , żeby rosnąc. Praca na niektórych polach jest już codzienna , ale czasami jest to tylko po 3-4 godziny. Pojedziecie na wysyp to szybciutko zarobicie , bo po to przecież jedziecie.I tak macie komfort taki, że wiecie kilka dni wcześniej, ja dowiadywałam się , ze jade z dnia na dzień, tak więc od stycznia siedziałam na walizkach.
Kilka wpisów eczesniej ktoś pisał, że gdzie najlepiej zamieszkac , powiem Wam ,że ta która chce zarobic to najlepiej na polu, miasto wtedy jest kawałek i nie kusi chodzenie po miasteczkach.A jak się mieszka w mieście to wiadomo codziennie jakieś wychodzenie, codziennie coś wydajemy.Wiekszośc pracodawców ma mieszkania na polach :)))
kobietki co do pana mario zasiegnełam informacji u meza on wozil z jednej firmy kobiety na truskawki i zna go,ja jade pierwszy raz i mowil ze spoko gosc,kobiery go chwalily to fakt duzo zalezy od niego gdzie kto trafi ale nie jest konfliktowy i raczej pomagal ,udzielal informacji pomagal kobieta na obczyznie,co doniego to niema zlej opini. wiec jestem spokojna,niema obaw glowy do gory pojedziemy i bedzie ok.
Cytat: henia78
kobietki co do pana mario zasiegnełam informacji u meza on wozil z jednej firmy kobiety na truskawki i zna go,ja jade pierwszy raz i mowil ze spoko gosc,kobiery go chwalily to fakt duzo zalezy od niego gdzie kto trafi ale nie jest konfliktowy i raczej pomagal ,udzielal informacji pomagal kobieta na obczyznie,co doniego to niema zlej opini. wiec jestem spokojna,niema obaw glowy do gory pojedziemy i bedzie ok.

Nie od Mario zalezy gdzie się trafi, przyjezdza autokar, pracodawcy i każdy mówi ile chce kobiet do pracy.Chyba, że teraz się zmieniło i Mario z góry przydziela osoby do danego pracodawcy, ale nie słyszałam o takich przypadkach.
To gdzie trafimy do szefa fajnego czy tyrana to już zalezy od losu niestety, jak się trafi żle to można prosic o przeniesienie, ale po co można zawsze trafic gorzej, po za tym od wielu lat juz nie ma przypadków, że jest żle.Wiem ,że kiedys prosiła dziewczyna o przeniesienie , ale jak to się zakonczyło to nie wiem , czy wróciła do Polski, czy została przeniesiona nie wiem. Ktoś kto jedzie z nastawieniem , ze chce ciężko pracowac , nie będzie narzekał na warunki i szefa.
dziewczyny a orientujecie sie moze czy mozna znalesc jakos prace sezonowa po truskawkach tak od czerwca? najlepiej tez przy zbiorze owoców, i przez kogo mozna sobie cos zalatwic?
Cytat: kimberly1
dziewczyny a orientujecie sie moze czy mozna znalesc jakos prace sezonowa po truskawkach tak od czerwca? najlepiej tez przy zbiorze owoców, i przez kogo mozna sobie cos zalatwic?

W okolicy huelva nie ma juz pracy sezonowej od czerwca , no może do konca czerwca zbiór brzoskwin lub nektaryn albo porządki na polu, ale to głownie chcą facetów.Można poszukac jako opiekunka do osób starszych lub dzieci , ale to marne zarobki.Od czerwca zycie w moguer, w palos w ogole w okolicach huelva "umiera" zostaja tylko mieszkańcy, częsc sklepów jest po zamykanych, które normalnie działają w okresie zbiorów.
Od czerwca to najlepiej w góre hiszpanii , tam od lipca sieprnia zaczyna się sezon zbiorowy (papryka, pomidory itp) moje koleżanki takie wyjazdy załatwiały przez dromadera
Hej dziewczyny z powodu opadów wyjazd do hiszpani odwołany, do odwołania miałam jechac 14-go i dupa...
Hej dziewczyny z powodu opadów wyjazd do hiszpani odwołany, do odwołania miałam jechac 14-go i dupa...
z dromadera mialas jechac/???????/ to ladnie juz widze jak pojedziemy tak jak inni w tamtym roku^^
Tak z dromadera a ta baba mi powiedziała ze tylko czesc pan nie jedzie, bo jeden pracodawca narazie sie wstrzymał ze względu na opady, i pewnie na winogron sie załapiemy
ale winogrona to podobno we wrzesniu chyba a ciekawe czy oddaja pieniadze jak ktos nie wyjedzie ja wolalabym zeby mi odrazu powiedzieli ze nie pojade wtedy szukam innej pracy gdzie indziej tak jak kazda chyba woalaby wiedziec;)
Iwonka napisz do mnie na gg
Temat przeniesiony do archwium.
1711-1740 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego