praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
2551-2580 z 2830
JA dzwonilam od poniedzialku do MAria i on do cory dowiedziec sie cos na temat wyjazdu jezdzi od wtorku.. Wkoncu MArio wczoraj wieczorem mi powiedzial ze w tym tyg napewno wyjazdu nie bedzie tylko czekac na tel w nastepnym!! POzdrawiam
A z jakich OHPw czekacie na wyjazd?
cześć,jak dotąt tylko czytałam Wasze wpisy na forum,ponieważ miałam jechać na zbiór truskawek pierwszy raz,jestem zLublina.
myślę,że jak do dzisiaj nie było wyjazdu,to go nie będzie!
dlatego piszę Do Was dziewczyny,(które czują się oszukane)z prośbą o poparcie mnie i zeznawanie w ewentualnej sprawie w sądzie,ponieważ poczyniłam pierwsze kroki w sądzie o oszustwo i nie dotrzymanie umowy.
chyba każda z nas która nie pojechała jest do tyłu(np.kredyt,zwolnienie z pracy itp...
jeszcze jedno umowa to umowa i nie ważne czy w Polsce czy w Hiszpanii.
jak zobaczą ,że nie damy robić siebie w balona to może w przyszłości postąpią inaczej.Polacy iHiszpanie.
pozdrawiam
Kite33 sprawdz dokładnie czy macie umowe , bo ten papierek który podpisuje sie na spotkaniach to nie umowa.Umowe z pracodawca podpisuje sie dopiero w hiszpanii.Pamietam kiedys dziewczyny założyły sprawe w sądzie , też ze nie wyjechały, niestety przegrały a koszty sądowe były bardzo wysokie.
Ja jestem całym sercem z Wami, żal mi was,że tak to wszystko wyszło.....
BURDEL ,SPONSORING OCZYWISCIE TAK SIE PROWADZA POLKI NIE PATRZA ZE SZEFOWIE MAJA RODZINY
TAK JEST NA FINCE CANIA PERAL
do hermanita81 szef nazywal sie Luis a jak nazwisko to bog wie :) Camp nr 86
...kredyt, zwolnienie z pracy...zeby pojechac do Hiszpanii rwac dwa-trzy miesiace truskawki (najgorsza; SEZONOWA praca...Mieszkanie na polu/"zadupiu" w zupelnie prowizorycznych warunkach...3 tys. km od domu, rodziny...do tego NIE znajac nawet jezyka)???

Niech mi to ktos wytlumaczy...
To trzeba byc....vamos...que...
---
Pomieszkaj w Polsce w takich warunkach - zrob rachunki - ciekawe jaki bedzie rezultat?
Czy z matematyka tez...kiepsko???
Por amor de Dios...
Masz racje,ani kredyt,ani zwolnienie z pracy nie oplaca sie na taki wyjazd.Bardzo podoba mi sie Hiszpania,ale nigdy nie pozwolilabym sobie na rozboj w bialy dzien.Matematyka-to rzeczywistosc i kazdy powinien przed wyjazdem zrobic kalkulacje.
Pozdrowienia dla pracujących w lucena del puerto!!!!!
do cordowy2 burdel robią robią polki
cordoba2 osobiscie tam byłem i widziałem
do OSKARA...
A DZIĘKUJEMY I RÓWNIEŻ POZDRAWIAMY Z NASZEJ MAŁEJ LUCENY DEL PUERTO:)
Ale cisza nastala czyzby wszyscy wyjechali popracowac??
Niestety nie wszyscy;( tyle, że daliśmy sobie już spokój z czekaniem!!
Ale juz wiadomo na 100%ze nici z wyjazdem.Czy dziewczyny jeszcze cos sie dowiaduja? Bo nagle taka cisza tu zapadla wiec moze faktycznie juz koniec z wyjazdami.Chociaz jeszcze podobno na borowki sa wyjazdy ale nie wiem napewno.
aneska27 .co do tematu borowek to chcialam sie ciebie zapytac skad masz informacje na temat borowek?? z gory dziekuje za odpowiedz .
pozdrawiam.
Własnie rozmawiałam z Mariam te OHP ktore nie pojechaly juz nie jada..
hmmm a hiszpańscy rolnicy nie mają ludzi do pracy..... ale w tym roku bałagan z tymi wyjazdami
Dzień dobry Wszystkim, Czy w Święta Wielkanocne są "wolne od zbiorów" w hiszpani ? i poniedziałek jest dniem wolnym od pracy ? czy raczej nie obowiązuje żadne wolne.. Pozdrawiam.
Witam cie z tego co wiem to tylko niedziela bedzie wolna.Pozdro.
Krzysztof to wszystko zależy od pracodawcy i ogolnie od zbiorów, jak truskawka będzie dojrzała to nikt nie da wolnego.Ja przez tyle lat jak jezdziłam miałam tylko w jednym roku wolną niedziele.Moje koleżanki w tym roku też nie mają wolnych dni świątecznych.Kwiecień to wysyp truskawkowy tak wieć myśle, ze mało które campo będzie miało wolny dzień.
Dziewczyny np z mojego campa maja wolne tylko dzisiaj.
Dokładnie - ja mam wolny tylko wielki piątek, czyli dziś. Sobota, niedziela w pracy...
mam pytanie do dziewczyn które jadą 14 kwietnia z Wrocławia,czy mario do Was dzwonił?i mówił na którą godzinę zbiórka i z jakiego peronu?niemoge sie do maria dodzwonić,prosze o odpowiedż
A skad wiesz ze jest jakis wyjazd 14 kwietnia i z jakich OHP??
ja nie jadę z OHP,jade do swojego szefa,tydzień temu zadzwonił do mnie mario i zapisał mnie na 14 bo mój szef zgłosił mnie do CORY,no i od tej pory cisza
Malutki baranek ma złote różki,
Pilnuje pisanek na trawce z rzeżuszki,
Gdy nikt nie patrzy,
Chorągiewka buja i beczy cichutko:
Wesołego Alleluja!
__________________ .._..,._
_______________.__.'…..…_)

»

Pomoc językowa