praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 9714
dzień dobry,mam pytanko ,czy ktoś jeszcze czeka z ohp szczecin ,
NO I DZWONIŁAM DZIŚ DO OHP SZCZECIN ,PANI POINFORMOWAŁA MNIE ,ŻE NIESTETY NIE JEDZIEMY BO PRAWDOPODOBNIE MARIO MA KOMPLET, POWODZENIA DZIEWCZYNY ,TRZYMAJCIE SIĘ
Girl34 z pracą jest obecnie bardzooo ciężko, jak ktoś Cię nie wkręci to praktycznie nie ma szans
ja jade po świętach z dromadera
Witam.Czy jest ktoś kto nadal czeka na wyjazd z OHP i nie stracił jeszcze nadziei albo przynajmniej ma jakies konkretne wiadomosci czy będą jeszcze wyjazdy?
siemka!!! Dzwonili domnie 30 z potwierdzeniem wyjazdu.Ale wcześniej ja sama wykonałam telefon ze rezygnuje jeśli nie wyjade 5 lub 6 kwietnia najpóżniej.Czyli wniosek nasówa sie jeden albo sama walczysz o swoje albo milutka kulturalna czekasz az sięodezwą.Pozdrawiam cieplutko!!!!
numeru NIE nie mam!!! Jadę pierwszy raz.
Ale ty jedziesz z ohp czy z dromadera?
Ja jadę z dromadera
No wlasnie i tu chyba o to chodzi. Z tego co wiem to z dromadera wplacaliscie jakies pieniadze, a my z ohp nie i dromader wyjezdza a ohp nadal czeka .Chyba pora zrezygnowac.Pozdrawiam.
Wiesz konkretny wysyp truskawek dopiero się zaczyna.Z tego co wiem to dromader potzebuje jeszcze chętnych osób na wyjazd 15kwietnia próbuj nr tel 713324206.Tak płaciłam narazie z1 część za autokar 250zł następne 250 w dniu wyjazdu-ale to oczywiste nikt nie zabierze Cie do pracy taki szmat drogi za darmo.
a jest ktoś kto jedzie 6 kwietnia z zachodniopomorskiego?????
Dzieki za numer telefonu.Własnie wyslalam e maila do Maria poczekam na odpowiedż,a jak nie napisze nic konkretnego to zadzwonie do dromadera.Ohp niezupelnie ma jechac za darmo bo transport ma byc potracony z pensji,duzo dziewczyn juz tak od nas wyjechalo,z tego ohp co ja zostalo nas 30,mam poprostu pecha że jestem na tej koncowej liscie.
Będzie dobrze!!!!Próbuj rezerwowo jeszcze bezpośrednio z dromadera.POZDRAWIAM!!!!!!!
Może nie bedzie to dobra rada, ale ja już bym zrezygnowała z tego wyjazdu.Pamiętam lata, w których truskawka się zakonczyła na początku maja i szef wysyłał do domu. Były plantacje, gdzie się jeszcze zbierało, a były takie gdzie już złozone było wszystko.A jak traficie na plantacje, gdzie zbiory się zakonczą 30 kwietnia , a Wy przyjedziecie do Hiszpanii 10 kwietnia, szefa to nie obchodzi koniec to koniec. Każdy z Was musi przeliczyc koszty , ten rok jest marny , raczej nie bedzie nadgodzin , tak więc zarobi się niewiele :(((.
Mam dość tych hiszpanskich rolników , którzy czekają na ostatnie chwile, chyba czas im pokazac , że polki nie są na zawołanie. Tak wiele lat temu zrobiły rumunki , teraz są zapraszane na samym początku.
pozdrawiam
Witam, to fakt, juz jest póżno na taki wyjazd, gora 6,7 tygodni pracy, wiec na granicy opłacalności.To dromader z Wrocławia wyjezdza w tym samym czasie co autobus z OHP , moze to jeden i ten sam.
hmm , a moze tez tak byc ze 3 tygodnie jeszcze, moze byc ze niecodziennie praca itd, a wtedy to juz zupełnie bez sensu jechac.pozdrawiam
Witam.Jade 6 kwietnia z Wroclawia.Jedynym sposobem zeby sie jeszcze zalapac jest bezposredni kontakt z Marim,najlepiej e mailowy.Osoby ktore cierpliwie czekają i dzwonią do ohp napewno nie pojada.Pozdrawiam.
no wlasnie już sie zabardzo nie oplaca jechać bo 500 zl trzeba zaplacic firmie dromader za ICH INFORRMACJE A NIE ZA AUTOBUS!!Jezali tak mowią ze na autobus to klamią! potem pracodawca zabiera 120 euro z wyplaty za przyjazd do pracy a na koniec z wlasnych pieniążków jeszcze powrót trzeba oplacić to razem okolo 1500 zl same autobusy
Ja słyszłam cos innego.Jak co roku przyjazd do szefa masz opłacony, no chyba ze sama zerwiesz kontrakt to Ci potrąci za przyjazd, natomiast powrót jest na koszt pracownika.No chyba ze cos sie zmieniło i to na nasza niekorzysc;((
Firma Dromader za kazdym razem mowi cos innego, ze te 500zl jest za raz transport raz za zakwaterowanie, powaznie tak pani mi mówiła.
hermanitta 33 NO TAK oczywiście że tak jest że pracodaca zwraca pieniązki ale jak sie bedzie do konca sezonu to zwroci a jeśli się wczesniej pojedzie do domu to potrąca 120 euro i dodatkowo jeszcze trzeba zaplacic samemu za powrot. Pracodwca z hiszpani placi za nas w jedną stronę do hiszpani tej firmie dromader.A dodatkowo ta firma dromader bierze aż 500 zl!!za co! Wiem to bo kolezanka jest teraz w hiszpani i tam sie okazalo inaczej pracodawca jej wszystko powiedzial ze zaplacil juz za jej przyjazd tej firmie itd...
ja sie zastanawiam czy wogole jechać i czy ta firma mi odda 250 zl co wplacilam?
dziewczyny-kampania dopiero sie zaczyna a nie konczy.w tym roku byly deszcze wiec wszystko jest opoznione.hermanita 33 napisala prawde-przyjazd w jedna strone placi pracodawca a w druga pracownik jesli oczywiscie bedzie pracowal do konca kampani.i nie wiem jak u innych szefow ale u nas dziewczyny co przyjechaly z dromadera mialy podroz oplacona i szef nie sciagal im nic.chyba ze wracaja wczesniej bo twierdza ze sobie nie poradza,ze plecy bola itp.dzis swieci sloneczko jest coraz cieplej wiec bedzie wiecej truskawek-i tak szybko kampania truskawkowa sie nie skonczy.
no wlasnie davel chodzi o to co napisalas :) "przyjazd w jedna strone placi pracodawca a w druga pracownik jesli oczywiscie bedzie pracowal do konca kampani."
dromader nie dosc ze pobiera opłate za posrednictwo, to jeszcze okłamuje ludzi.Przeciez szefowie zawsze płaca za przyjazd pracownika i za zakwaterowanie na kampie tez sie nie płaci, niech nie wprowadzaja ludzi w błąd, ze tak delikatnie powiem.kampania to zalezy od pola ile bedzie trwała; jedni kończą szybciej , drudzy póżniej, rzadko kiedy jest do np.czerwca.
masz racje nie powinni tak oszukiwać ludzi , powinni mówic prawde za co sie placi
za co sie płaci? za posrednictwo wedle prawa sie nie płaci.pozdrawiam
ja niewiem kto tu pisze na forum ale to jest jedno wielkie kłamstwo!! jak mozna namawiac ludzi zeby wyjezdzac do hiszpani na truskawke!!wróciłam wczoraj pracowałam na same bilety szczescie ze wogole sie stamtad wydostałam co sie tam wogóle dzieje warunki są okropne jak dla bydła plesń tragedia poprostu ale da sie przyzwyczaic nastepny problem to praca robisz jak maszyna brak słów poprostu robisz jak na akord a jest na godzine bez dopingów nie ma szans tam przetrfac nie ma co opowiadac nie da sie tego opisac słowami co sie tam dzieje trzeba to przezyc!!!nikomu nie zycze tego co ja przezyłam

a dromader to kpina poprostu 500zł płaci sie za nic pracuje tam a szefowa mi mówi ze nie moge zjechac bo zaplaciła za mnie bilet zebym tu przyjechała ja pisze oczywiscie o okolicach huelvy tam jest mało polek a jedna drugą by zabiła, no tragedia poprostu jak mozna wciskac takie bzdury wy skazujecie ludzi poprostu na piekło!!!!!!!! brak słów!!..........
zuziiia-nie wiem gdzie trafilas ale nie wszedzie jest tak strasznie.wiec nie pisz bzdur.mam dziewczyny ktore robia 3 skrzynki na godzine i jeszcze nie wracaja do polski-a truskawek jest coraz wiecej.nowe dziewczyny tez narzekaja na bol plecow ale sie nie poddaja i ch c a pracowac.dziewczyny ktore jedziecie pierwszy raz-pisze to znowu nie wierzcie we wszystko co przeczytacie tylko przekonajcie sie same.i co do tego ze pracodawca hiszpanski na ostatnia chwile mowi ze chce polki do pracy -to nieprawda.my czekalismy dlugo i slyszelismy ciagle to samo-za malo przyjezdza a wielu pracodawcow czeka.
Przeciez mialas zuziiia swiadomosc, ze to nie jest lekka praca, widzialas wczesniej ludzi, ktorzy mdleli ze zmeczenia przy zrywaniu truskawek i zdawałas sobie sprawe,ze warunki mieszkaniowe moga byc rozne delikatnie mowiac, bo na wczasy do hotelu nie pojechalas tylko do rolnika na pole. Odradzalas taki wyjazd komus o slabej psychice. Przeciez tak bardzo bylas przygotowana na najgorsze, zeby sie nie zalamac i nie wracac za pare dni. Wszystkie twoje posty to bylo jedno wielkie zrzedzenie i narzekanie. Wyszlo na to,ze slaba to jestes ty wlasnie, bo co tam moglo cie zaskoczyc, czego bys nie wiedziala wczesniej?
Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego