witam wszystkie osoby, które maja jechac na truskawki i które jeszcze nie wyjechaly. Widze ze co niektórym sie gotuje w glowie i zaczynaja pisac glupotki, wiec odpisze 1 raz dla wszystkich zainteresowanych.
numer z którego obdzwania sie osoby na wyjazd czyli ten 5[tel], jest to nasz numer sluzacy do obdzwaniania osób a nie jako numer info linii. Osoba która obdzwania, udziela w miedzy czasie informacji na temat wyjazdów ale nie jest to jej podstawowe zajecie, wiec telofon jest zalaczony tylko i wylacznie do tego celu, który napisalem, wiec prosze nie pisac na niego smsów ani niedzwonic bo jest wylaczony az do wyjazdu.
Co do wyjazdów osób z Bialegostoku, spokojnie, ja nie jestem códotwórca ani Hudinim, nie wyczaruje pogody i nie wyczaruje truskawek czerwonych na polach. W zaleznosci od pracodawcy, jest posadzonych kilka odmian truskawek, jedne dojrzewaja wczesniej, inne pozniej, wiec na polach sa truskawki czerwone, jeszcze nie dojrzale do koñca pol czerwoni zielone oraz kwiatki biale. Sa pola gdzie pracuje sie co dziennie i sa pola gdzie pracuje sie teraz co drugi dzieñ lub lub 2 dni w tygodniu sa wolne. Wszystko zalezy od odmiany. Kazdy plantator ma swoje odmiany i ma to co ma, niestety niemoge jezdzic od pola do pola i sprawdzac jakie ma truskawki i patrzec czy realnie potrzebuje nowe osoby czy nie, od tego jest cooperatywa, czyli spoldzielnia, oni mówia mi ile osób nowych i na kiedy trzeba je przywiesc i tak wlasnie robimy.
Zawiadamiamy osoby tak jak nam pracodawca nakazuje, w takiej ilosci a nie innej, wiec jesli chca 10 nowych to daje 10 a nie 12 bo wówczas byc moze dla tych 2 nie miec miejsca w domku do spania oraz pracy.
Teraz w czwartek dnia 29/3 bedzie kolejny wyjazd, na niego mamy zamówienie na 40 kobiet nowych, pojada te do których zadzwonimy wg kontraktów. Niestety pogoda sie popsula, dzis bylo pochmurnie i o malo co by nie padalo, jutro ma byc 3/4 tego samego, wiec pogoda jest taka sobie.
Co do odpisywania na gg oraz maili, niestety mam 2 rece i 1 glowe, odbieram prawie caly czas telefony jezdze do spoldzielnii oraz na pola i pytam co chwile pracodawców xczy niechcieli by kolejnych osób do pracy na zbiory.
Wy, to znaczy osoby które chcecie jechac, jestescie jedyne dla was ale razem jest Was bardzo duzo, coraz mniej ale nadal duzo do wyjazdu i kazda na tylko 1 czy 2 pytania, a ja sam musze na nie odpowiadac a niestety nie zawsze moge. Wiec jesli nie odpisuje na maile to dla tego ze nie oge, a na gg dla tego nie bo spekulujecie same i doprawiacie rózne historyjki i bajki, których poprostu albo nie ma albo sa zupelnie nie potrzebne. A wiec prosze, pofolgujcie z mailami oraz z pisaniem na gg, bo naprawde nie bede wszystkim odpisywal bo nie mam czasu.
Pojechalo juz ponad 450 kobiet, jeszcze zostala druga czesc okolo 150 kobiet wiec spokojnie, wszystki pojada i to juz niebawem. Kolejny wyjazd za kilka dni a wiec bedziemy dzwonili do osób zapisanych.
Serdecznie pozdrawiam, Mario