Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 2388
dokładnie eulelio
wiadomo że każdy na czymś zarabia w tych czasach nic za darmo nie ma,ale zobacz ktoś będzie zbierał pieniądze poprosze go o dowód spisze tej osoby dane po drugie spisze numer autokaru,nazwę firmy przewozowej,więc w razie czego będziemy mieć jakieś zabezpieczenie
odnosnie autokaru to oni sa zawsze czysci bo sa tylko wynajmowane i maja umowe na konkretny kurs z miejsca A do miejsca B i na tym sie konczy ich sprawa
kazdy z nas moze wynajac autokar
ja nie zniechecam nikogo ale sie boje poprostu :(
może tak tragicznie nie będzie głowy do góry bo całkiem się zniechecicie
witam jestem naprawde pełna podziwu dla tych wszystkich ludzi ,którzy tak bardzo sie o nas martwia,ale to jest była i bedzie nasza sprawa.Dajcie nam spokój,zajmijcie sie swoimi sprawami przeciez jak stracimy kase to swoją
eulelio jesteśmy z tobą niemartw sie głowa do góry będziemy skakac w rajkach jak kangóry
:) oby oby bo mnie trafi od tego czekania i myslenia i wogole
Cytat: eulalia990
ja nie zniechecam nikogo ale sie boje poprostu :(
.kazdy z nas sie boi i dlatego musimy sie wspierać,będzie dobrze napewno,wierze w to
PO PIERWSZE (PRIMO)
PANI ANNA NIE ZE WSZYSTKIMI I NIE PO RÓWNO DZIELI SIE INFORMACJAMI NA TEMAT WYJAZDU CO POWODUJE ZE JEDNI WIEDZA COS A INNI NIC.
JA JEJ WYSLALEM MAILA Z WAZNYMI I SZCZEGÓŁOWYMI PYTANIAMI I NIE DOCZEKAŁEM SIE ODPOWIEDZI.
PO ZA TYM POPROSILEM JA O NAZWE FIRMY I TEL BEZPOSREDNIO DO PRACODAWCY W CELU SPRAWDZENIA.
ZADZWONILBYM DO TEGO HISZPANA I DOWIEDZIALBYM SIE WSZYSTKIEGO BEZPOSREDNIO OD NIEGO JAK RÓWNIEZ TEGO CZY POSIADA NA PLANTACJI TAKOWA OSOBE JAK ANNA MRÓZ I CZY ZLECIL JEJ REKRUTACJE LUDZI.
RÓWNIEZ KONTAKTU BEZPOSREDNIO DO PRACODAWCY OD NIEJ NIE OTRZYMAŁEM.
PYTAN BEZ ODPOWIEDZI JEST OCZYWISCIE WIECEJ.
JA NIE ZAMIERZAM SIE TUTAJ PRZEKOMARZAC Z NIKIM BO CI CO MAJA JECHAC I TAK POJADA I O WSZYSTKIM DOWIEDZA SIE DOPIERO NA MIEJSCU.
AHA JESZCZE JEDNO JA JAK WYJEZDZALEM ZA GRANICE UMOWE PODPISYWALEM ZAWSZE JUZ NA MIEJSCU W OBECNOSCI PRACODAWCY I TLUMACZA TAK ZE TUTAJ JEST POWIEDZIANA PRAWDA.
GDYBYM MIAL KASE NA WYCIECZKE DO HISZPANII WIEDZAC ZE MOZE TO BYC WYCIECZKA W DWIE STRONY A NIE DO PRACY TO BYM ZARYZYKOWAŁ.
JAKA SYTUACJA OBECNIE JEST W HISZPANII TO JA DOSKONALE WIEM I WIEM DOBRZE ZE TAM TERAZ WIELU BEZROBOTNYCH HISZPANÓW IDZIE ROBIC W POLE BO PO PROSTU NIE MAJA WYJSCIA.
A PO ZA TYM JEST TAM WIELU CHETNYCH DO PRACY MAROKANCÓW RUMUNÓW I INNYCH CIAPATYCH.
ONI BEDA PRACOWAC BEZ NARZEKANIA I ZA MNIEJSZA STAWKE A PRACODAWCA CHCAC ZAOSZCZEDZIC CHETNIE ICH PRZYJMIE.
NIE BEDE Z NIKIM TOCZYŁ TUTAJ ZBEDNYCH DYSKUSJI.GDYBY PANI ANIA ZECHCIALA ZE MNA WSPÓŁPRACOWAC Z MIŁA CHECIA BYM SPRAWDZIL CZY WSZYSTKO JEST PEWNE A SPOSOBY NA TO SA I Z MILA CHECIA BYM SIE NATYCHMIAST Z WAMI O TYM PODZIELI I SAM BYM BEZ WAHANIA PODJAL DECYZJE WYJAZDU.
W OBECNEJ CHWILI TO JEST TAK PÓŁ NA PÓŁ NA DWOJE BABKA WRÓŻYŁA.
NIE WYKLUCZONE ZE WSZYSTKO BEDZIE OK ALE RYZYKO JEST A MNIE NA TO RYZYKO NIE STAC BO PAMIETAJCIE ZEBY ZE SOBA W RAZIE CZEGO WZIAC WIECEJ KASY TAK NA WSZELKI WYPADEK JAK BY SIE MIAŁO NAGLE WRACAC.
WSZAK PRZEZORNY ZAWSZE UBIEZPIECZONY.
KONCZE TE DYWIAGACJE BO NIE MA SENSU SIE SPRZECZAC I TAK KAZDY SWOJE WIE.NIE BEDE NIKOGO PRZEKONYWAŁ DO TEGO ZEBY NIE JECHAL BO NIE MAM TAKIEGO ZAMIARU A WIEM ZE KAZDY TU PISZACY PRÓCZ MNIE I TAK POJEDZIE
MI CHODZI RACZEJ O TO ZE JEST JESZCZE CZAS SPRAWDZIC WSZYSTKO DOKLADNIE I ZMUSIC PANIA ANIE DO TEGO ZEBY BARDZIEJ OTWORZYLA SIE NA WSPOŁPRACE A NIE DZIELILA SIE TYLKO Z NIELICZNYMI STRZEPKAMI INFORMACJI BO TO TYLKO POWODUJE ZBEDNE PROBLEMY NIECH CHOCIAZ WEJDZIE NA FORUM I TAK JAK MARIO POROZMAWIA Z LUDZMI I ODPOWIE NA WSZYSTKIE PYTANIA TE WAZNE TEZ.
TO WSZYSTKO Z MOJEJ STRONY.
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA UWAGE I ZYCZE JAK NAJLEPIEJ.

JAKBY KTOS MIAL PYTANIA,WATPLIWOSCI Z MILA CHECIA POROZMAWIAM NA GG.NR PARE POSTÓW WSTECZ.
Wstępna umowę jak to podaje ambasada w madrycie, można na mój rozum zawrzeć z pracownikiem jedynie jak posiada wymagane dokumenty w tym przypadku nume NIE.Może nie mam racji ale skoro nic nikt sie nie pytał o ten numer to dziwna sytuacja.Czy zostaną hurtem wyrobione NIE po przyjezdzie ,czy może rzeczywiście chodzi o coś innego????
ja posiadam numer NIE
Cytat: piter77
PO PIERWSZE (PRIMO)
PANI ANNA NIE ZE WSZYSTKIMI I NIE PO RÓWNO DZIELI SIE INFORMACJAMI NA TEMAT WYJAZDU CO POWODUJE ZE JEDNI WIEDZA COS A INNI NIC.
JA JEJ WYSLALEM MAILA Z WAZNYMI I SZCZEGÓŁOWYMI PYTANIAMI I NIE DOCZEKAŁEM SIE ODPOWIEDZI.
PO ZA TYM POPROSILEM JA O NAZWE FIRMY I TEL BEZPOSREDNIO DO PRACODAWCY W CELU SPRAWDZENIA.
ZADZWONILBYM DO TEGO HISZPANA I DOWIEDZIALBYM SIE WSZYSTKIEGO BEZPOSREDNIO OD NIEGO JAK RÓWNIEZ TEGO CZY POSIADA NA PLANTACJI TAKOWA OSOBE JAK ANNA MRÓZ I CZY ZLECIL JEJ REKRUTACJE LUDZI.
RÓWNIEZ KONTAKTU BEZPOSREDNIO DO PRACODAWCY OD NIEJ NIE OTRZYMAŁEM.
PYTAN BEZ ODPOWIEDZI JEST OCZYWISCIE WIECEJ.
JA NIE ZAMIERZAM SIE TUTAJ PRZEKOMARZAC Z NIKIM BO CI CO MAJA JECHAC I TAK POJADA I O WSZYSTKIM DOWIEDZA SIE DOPIERO NA MIEJSCU.
AHA JESZCZE JEDNO JA JAK WYJEZDZALEM ZA GRANICE UMOWE PODPISYWALEM ZAWSZE JUZ NA MIEJSCU W OBECNOSCI PRACODAWCY I TLUMACZA TAK ZE TUTAJ JEST POWIEDZIANA PRAWDA.
GDYBYM MIAL KASE NA WYCIECZKE DO HISZPANII WIEDZAC ZE MOZE TO BYC WYCIECZKA W DWIE STRONY A NIE DO PRACY TO BYM ZARYZYKOWAŁ.
JAKA SYTUACJA OBECNIE JEST W HISZPANII TO JA DOSKONALE WIEM I WIEM DOBRZE ZE TAM TERAZ WIELU BEZROBOTNYCH HISZPANÓW IDZIE ROBIC W POLE BO PO PROSTU NIE MAJA WYJSCIA.
A PO ZA TYM JEST TAM WIELU CHETNYCH DO PRACY MAROKANCÓW RUMUNÓW I INNYCH CIAPATYCH.
ONI BEDA PRACOWAC BEZ NARZEKANIA I ZA MNIEJSZA STAWKE A PRACODAWCA CHCAC ZAOSZCZEDZIC CHETNIE ICH PRZYJMIE.
NIE BEDE Z NIKIM TOCZYŁ TUTAJ ZBEDNYCH DYSKUSJI.GDYBY PANI ANIA ZECHCIALA ZE MNA WSPÓŁPRACOWAC Z MIŁA CHECIA BYM SPRAWDZIL CZY WSZYSTKO JEST PEWNE A SPOSOBY NA TO SA I Z MILA CHECIA BYM SIE NATYCHMIAST Z WAMI O TYM PODZIELI I SAM BYM BEZ WAHANIA PODJAL DECYZJE WYJAZDU.
W OBECNEJ CHWILI TO JEST TAK PÓŁ NA PÓŁ NA DWOJE BABKA WRÓŻYŁA.
NIE WYKLUCZONE ZE WSZYSTKO BEDZIE OK ALE RYZYKO JEST A MNIE NA TO RYZYKO NIE STAC BO PAMIETAJCIE ZEBY ZE SOBA W RAZIE CZEGO WZIAC WIECEJ KASY TAK NA WSZELKI WYPADEK JAK BY SIE MIAŁO NAGLE WRACAC.
WSZAK PRZEZORNY ZAWSZE UBIEZPIECZONY.
KONCZE TE DYWIAGACJE BO NIE MA SENSU SIE SPRZECZAC I TAK KAZDY SWOJE WIE.NIE BEDE NIKOGO PRZEKONYWAŁ DO TEGO ZEBY NIE JECHAL BO NIE MAM TAKIEGO ZAMIARU A WIEM ZE KAZDY TU PISZACY PRÓCZ MNIE I TAK POJEDZIE
MI CHODZI RACZEJ O TO ZE JEST JESZCZE CZAS SPRAWDZIC WSZYSTKO DOKLADNIE I ZMUSIC PANIA ANIE DO TEGO ZEBY BARDZIEJ OTWORZYLA SIE NA WSPOŁPRACE A NIE DZIELILA SIE TYLKO Z NIELICZNYMI STRZEPKAMI INFORMACJI BO TO TYLKO POWODUJE ZBEDNE PROBLEMY NIECH CHOCIAZ WEJDZIE NA FORUM I TAK JAK MARIO POROZMAWIA Z LUDZMI I ODPOWIE NA WSZYSTKIE PYTANIA TE WAZNE TEZ.
TO WSZYSTKO Z MOJEJ STRONY.
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA UWAGE I ZYCZE JAK NAJLEPIEJ.

JAKBY KTOS MIAL PYTANIA,WATPLIWOSCI Z MILA CHECIA POROZMAWIAM NA GG.NR PARE POSTÓW WSTECZ.
po drugie(primo),powtarzasz sie chłopie,daj se juz spokój aha a idac za twoja rada biore kase na powrót,bo obojetnie gdzie bym nie jechała zawsze mam cos na wszelki wypadek,mysle ze kazdy rozsadny człowiek tak własnie robi
WOGÓLE JAK CHCESZ JAKIKOLWIEK DOKUMENT W HISZPANII PODPISAC MUSZISZ POSIADAC
Numero de Identificacion de Extranjero CZYLI NIE.
W TYM PRZYPADKU NIBY NIE POTRZEBA A TO WSKAZUJE NA DWIE RZECZY ZE ALBO CI GO TAM WYROBIA ALBO BEDZIESZ PRACOWAŁ NA WPÓŁ-DZIKO
WIEC ROZUMIEM ZE TYM WSZYSTKIM JAK ROWNIEZ KWESTIA UBEZPIECZENIA ZAJMIE SIE PRACODAWCA.OBY
SLASKIE67 CZY TY NIE UMIESZ NIC INNEGO JAK TYLKO DOGRYZAC?
CZY JA CI BRONIE JECHAC? IDZ NAWET JUZ SOBIE SIADZ POD AUTOKAREM O ILE WIESZ KTÓRY TO I PILNUJ GO ZEBYM CI GO PRZYPADKIEM NIE UKRADŁ
TO JEST FORUM I KAZDY MOZE WYRAZAC TU SWOJE ZDANIE A TOBIE JAK SIE ONO NIE PODOBA TO UDAJ ZE GO NIE WIDZISZ I NIE SPINAJ SIE TAK BO CI ZYŁKA W D...PEKNIE
DOBRZE ZE CHOCIAZ JEDNEJ MOJEJ RADY POSŁUCHAŁAS
CZY JA CI BRONIE JECHAC? IDZ NAWET JUZ SOBIE SIADZ POD AUTOKAREM O ILE WIESZ KTÓRY TO I PILNUJ GO ZEBYM CI GO PRZYPADKIEM NIE UKRADŁ
to odpowiedz mi ale szczerze na jedno pytanie,dlaczego sie tak o nas martwisz przeciez nie jedzież,jak ja bym zrezygnowała z wyjazdu to bym nawet na to forum nie wchodziła laki masz w tym cel?
DOBRZE ZE CHOCIAZ JEDNEJ MOJEJ RADY POSŁUCHAŁAS
ja poprostu zawsze mam wiecej kasy na wyjezdzie to chyba logiczne
i nawet jak w ostatniej chwili pani ania nawiaze ze mna chec wspolpracy i okaze sie ze praca jest pewna pojade ale obysmy sie tam nigdy nie spotkali bo z taka kobieta jak ty nie chce miec nic wspolnego.Pojełas czy za trudne do ogarniecia dla ciebie?
nigdy sie nie dowiesz o tym czy jade czy nie
juz ja sie o to postaram
i nawet jak w ostatniej chwili pani ania nawiaze ze mna chec wspolpracy i okaze sie ze praca jest pewna pojade ale obysmy sie tam nigdy nie spotkali bo z taka kobieta jak ty nie chce miec nic wspolnego.Pojełas czy za trudne do ogarniecia dla ciebie?
a bedziesz miał,odwage sie przyznac ze to ty pisałes takie bzdury??
spokojna twoja rozczochrana
gwarantuje ci ze wiele osób nagle mnie polubi
a gdzie ty tu widzisz zebym wypisywal jakies bzdury?
dla ciebie prawda to bzdura?
gratuluje błyskotliwosci
spokojna twoja rozczochrana
aha i rozumiem ze ty bedziesz naszym nadzorca bo sadzac z twoich wypowiedzi lubisz bardzo rzadzić
dla ciebie to bzdury bo wyjezdzasz pierwszy raz i nie byłas w hiszpanii
a dla ludzi którzy znaja temat to prawda
a gdzie ty tu widzisz zebym wypisywal jakies bzdury?
dla ciebie prawda to bzdura?
gratuluje błyskotliwosci
non stop,zazdrośniku
Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę