Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 2388
ile sie jedzie z wrocławia do mouger
z dwa dni
kurde też jestem zapisany na tą liste ale troche dziwny mi się wydaje cały ten wyjazd.. za tydzień niby jedziemy a nikt jeszcze nic nie wie... wydaje mi się że powinniśmy podpisać jakąś umowe z panią Mróz już tutaj w polsce
ja jak kiedyś byłem w hiszpani to też tam dopiero podpisywałem umowę
no i co mówisz? wszystko będzie dobrze z tą pracą? :)
jak wtedy wyjeżdżałeś to też nie wiedziałeś nic?
też nic nie wiedziałem a na forach było jak tu jedni za drudzy przeciw a było wszystko ok, mam nadzieje że teraz też tak będzie
no to zobaczymy co to będzie ;)
No hejka...wiemy juz cos nowego?Czy nadal nic poza tym co wiedzielismy?:))Moze ktos ma jakies nowe wiesci?:))
witam
ja jadę z podlasia i też czekam na informacje dotyczące sprawie wyjazdu 6i7 do hiszpanii. ciekawi mnie skąd będzie wyjazd autokarem np z krakowa z dworca czy z innego miejsca
Cytat: danuta78
witam
ja jadę z podlasia i też czekam na informacje dotyczące sprawie wyjazdu 6i7 do hiszpanii. ciekawi mnie skąd będzie wyjazd autokarem np z krakowa z dworca czy z innego miejsca

Tego jeszcze nie wiemy...a Ty masz jakies wiesci od Pani Ani w sprawie wyjazdu?
mogła podać już date wyjazdu i godz dokładnie żebysmy wiedzieli dokładnie kiedy wyjechać żeby dotrzeć na miejscu wyjazdu
Cytat: danuta78
mogła podać już date wyjazdu i godz dokładnie żebysmy wiedzieli dokładnie kiedy wyjechać żeby dotrzeć na miejscu wyjazdu

Mowila ze za jakies dwa dni dopiero da znac zkonkretna data i godzina
oki dzięki
Witam wszystkich ja również jadę na 100 wyjeżdzam z wrocławia ale tez nie wiem kiedy jak i co
A Ty dzwnilas do pani Ani?
nie nie dzwoniłam napisała mi e-maila z datami wyjazdu tylko i to wszystko
wczoraj 15.07
to prawda że tyle osób jedzie do hiszpani żę aż 120 osób
Tam czytam to wszystko i widzę ,że niektórzy nawet jeszcze nie wyjechali, a już o piciu piszą.
Jeżeli takie osoby reprezentują nas za granicą, to się nie dziwię, że polak ma opinie pijaka.
I jak zwykle nie będę przyznawać się do rodaków, bo wstyd.
Pozdr.
Jedni bedą pić, inny dupy dawać :D Podobno taka polaków mentalnośc :D Ja jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona do wyjazdu :) Pozdrawiam
OSTRZEŻENIE - FAŁSZYWE OFERTY PRACY W HISZPANII

Wydział Konsularny Ambasady RP w Madrycie ostrzega przed pojawiającymi się w polskiej prasie fałszywymi ofertami pracy w Hiszpanii. Najczęściej dotyczą one pracy przy zbiorze lub sortowaniu owoców, pracy przy obróbce mięsa, itp.

Nieprawdziwe oferty pracy najczęściej charakteryzują się następującymi cechami:

*
Przedsiębiorstwo oferujące prace nie ma strony internetowej
*
Telefon do pracodawcy jest tylko komórkowy

*
Warunki finansowe, jakie proponuje firma są nadzwyczaj korzystne jak na czasy kryzysu
*
Pośrednikiem jest Polak
*
Firma nie proponuje zawarcia umowy przed przylotem do Hiszpanii
*
Pracodawca zapewnia przez telefon potencjalnego pracownika, że w Hiszpanii „właśnie jest sezon" na zbieranie danych owoców
*
Konieczne jest uiszczenie zaliczki na poczet wynajmu mieszkania w Hiszpanii
*
Wyszukiwarka maps.google.com pod adresem rzekomej firmy wskazuje np. budynek w budowie lub brak jakiegokolwiek budynku (choć może to być zdjęcie nieaktualne).

Wydział Konsularny Ambasady RP w Madrycie uczula przed wpłacaniem na konta lub przekazem pocztowym jakichkolwiek zaliczek, bez wcześniejszego podpisania umowy pracy oraz przed udawaniem się w podróż do Hiszpanii w celu podjęcia pracy bez zabezpieczenia sobie środków finansowych na powrót do kraju w przypadku spotkania się z oszustwem ze strony potencjalnego pracodawcy.
ale tu akurat nie pobierają żadnych zaliczek,do holandi jak jedziesz to tez tam umowy podpisujesz
weszłem na stronę ambasady jakoś tego nie mogę znaleś,jak możeszto podaj link
http://www.madrid.polemb.net/index.php?document=70
zaliczki nie biora ale 170 euro w autobusie a to nie mala kasa jak na podroz w jedna strone i martwi mnie fakt ze nie pozwalaja na dojazd wlasnym samochodem
a skąd wiesz że własnym autem nie można a 170 euro za taką podróż to nie jest za dużo,do holandi do pracy płaciłem prawie 80 euro
PATRZYŁEŚ JAKA TAM JEST DATA
bo takie pytanie zostalo zadane Annie Mróz i powiedziala ze nie mam mowy na przyjazd wlasnym samochodem tylko autokarem przez nia podstawionym
wiec dla mnie jest to jednoznaczne ze maja kase z transportu
nie wiem jak wy ja tam jadę i zaryzykuje
Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie