Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
841-870 z 2388
A, ja nadal nie ma wiadomości od Szanownej pani Anny, widać że ta osoba powinna zasięgnąć porad jak być konsekwentną i zorganizowaną osobą. Podobno jestem na liście, ale chyba do kuronia, haha
renia a ty skad jedziesz? :)
marccelinoo1Czytam bardzo uwaznie to forum i wiem ze speedzik jest wHiszpanii zatanowilo mnie jednak to dlaczego nie mogla sie zatrudnic na miejscu . ale jesli my z Polandu mamy pierszenstwo Rozumiem.Nie mam wiecej pytan.(:
Cytat: speedzik_
renia a ty skad jedziesz? :)

Z Wrocawia..ale tez nie mam jeszcze zadnej wiadomosci konkretnej...i nie dziw sie ludziom ze maja obawy..jechac i zostac na lodzie nikomu sie nie usmiecha...choc nie mowie ze tak bedzie..po prostu mamy za malo informacji i stad te wszystkie obawy..
Witam wszystkich:) tez sie wybrieram do Moguer, jestem z wroclawia ale mam jechac z krakow. wyslalem maila z zapytaniem czy jest mozliwosc zmiany miejsca wyjazdu, czekam na odpowiedz. co do tych wszelkich watpliwosci, skoro pani pobierajaca pieniadze jest posrednikiem pani A.M to mniej wiecej jakby byla jej pelnomocnikiem. wystarczy napisac sobie formulke , ze pobierajac pieniadze za przejazd do moguer zapewnia nam prace na okres minimum 3 miesiecy. jesli tego nie podpisze wtedy bedzie mozna sie zaczac zastanawiac czy to nie jest aby przypadkiem jeden wieli przekret :) pozdro
wydaje mi sie ze jak by to bylo nawet oszustwo to dalo by sie dojsc do tego . bus ktorym mamy jecahc jest z firmy Wencel Tourist ? czyli ta firma musiala dostac zlecenie od Pani Anny . Moim zdaniem jesli mial by to byc walek to raczej bus nie byl by z jakiejs korporacji ^.-
masz racje plemniku to w tedy raczej by odnich przyjechał bus po nas
no tak bo oni w takim razie tez msuza miec miedzy soba jakas umowe przeciez wynajecie busa tez kosztuje cos i ani jedna ani druga strna tez nie chciala by byc oszukana
ale zabezpieczyc sie dodatkowym potwierdzeniem nigdy nie zaszkodzi ;) 700 zl piechota nie chodzi:D chciaz nawet jak by nas wydymali to zawsze po angielsku mozna sie dogadac i na wlasna reke znalezc prace ;d
no tak :D
renia oprocz pracodawcy czego jeszcze nie wiecie? najwazniejsze stawki za godzine, dokumenty i okres pracy?tego tez wam nie podala,jesli tak to moze byc dziwne, za mieszkanie musicie placic?
ej wlasnie trzeba miec paszport? bo nic o tym nie pisala.. mam tylko dowod , mam nadzieje ze wystarczy bo paszport wyrabianie jakies 2 tyg, a wyjazd rowno za tydzien :S
stawka to za 6,5 godziny 36euro otem nadgodzina 7euro za zakwaterunek prąd woda nie płacimy tylko za wyżywienie we własnym zakresie i za butle z gazem
renia oprocz pracodawcy czego jeszcze nie wiecie? najwazniejsze stawki za godzine, dokumenty i okres pracy?tego tez wam nie podala,jesli tak to moze byc dziwne, za mieszkanie musicie placic?

Wiesz...w sumie to takie info podala Pani Ania..tylko zastanawiamy sie tu wszyscy dlaczego np...nikt nie pytal nas o wiek, o doswiadczenie itp..bo z reguly to kaza nawet cv przesylac a tu nic...zapisales sie na liste i jedziesz..Nie sadzisz ze to troszke dziwne?
fakt jest to troche dziwne ale przeciez przy podpisywaniu umowy maja dowody a czy do zbiorow jest az tak potrzebne doswiadczenie ? raczej ciezko by bylo znalezc 120 osob z doswiadczeniem
a co dziwne, wiesz jaki zbior, wejdz w google napisz zapytanie jak sie to zbiera, i masz opisane, i wtedy ty decydujesz czy dasz rade czy nie, wymyslacie naprawde, moze powinna jeszcze i stac cywilny was pytac? hehehe
ale i tak uwarzam ze ta rekrutacja jest amatorska jakas
a co dziwne, wiesz jaki zbior, wejdz w google napisz zapytanie jak sie to zbiera, i masz opisane, i wtedy ty decydujesz czy dasz rade czy nie, wymyslacie naprawde, moze powinna jeszcze i stac cywilny was pytac? hehehe

o stan cywilny mialo byc
Cytat: Plemnik_DG

aj tam przesadzacie, jakby zaczela was pytac o szczegoly i polowa by odpadla to byscie pisali ze sie czepia o platfusa np
heeeeeehehhehehhehehehehehehehe spedzik dobre albo że ktoś ma zeza nie!!!!1
Cytat: Plemnik_DG

aj tam przesadzacie, jakby zaczela was pytac o szczegoly i polowa by odpadla to byscie pisali ze sie czepia o platfusa np

No moze masz i racje..moze to co proste wydaje nam sie az tak skomplikowane ze sami szukamy dziury w calym:)
dobra ide, dzwonila P.Ania chce sie umowic na rozmowe w sprawie tej 15...
taaa
renia wy poprostu macie ta mentalnosc ktora i ja mialem zyjac w polsce, tu sie jej szybko pozbedziecie i bedziecie szczesliwi, klimat sprzyja, renia do pozniej :)
a jest ktos kto jedzie na 100% czy wszyscy sie wachaja?
ja jade na 200% z wrocka
wiecie co, najgorsze jest to ze to taki kawał drogi , nie daj boze okaze sie to dupą i wtedy będziemy w ciemni. chociaz fakt, tylu osób chyba by w banie nie robili...sami widzicie,są i za i przeciw wyjazdowi, kazdy sam musi podjąc decyzje na co się decyduje
Ja jade z Krakowa
w sumie to speedzik jak idzie na spotkanie z p. Ania to moze nam cos jasniej przedstawi ta sprawe. nie umowia sie chyba w kawiarni heh
chyba;-)
Temat przeniesiony do archwium.
841-870 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie