Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
2191-2220 z 2388
neoplanem
moge was wszystkich tutaj reprezentowac na miejscu na policji ale musze miec wasze przyzwolenie a co do sprawy zalozenia to i tak kazdy musial by przyjechac w wybranym terminie bo kazdy musio sie podpisac pod pozwem jezeli mialoby to byc grupowe co o tym myslicie....???
ja mam 110 km do Krakowa, ale są tacy z drugiego końca Polski
Zastanawiam się czy można to załatwić korespondencyjnie.
przydał by mi się adres plantacji w której mieliśmy pracować i adres urzędu pracy w którym było ogłoszenie
Napisałem wcześniej post, tylko 1 na 57 stronie, bo mój brat chcial też jechać, ale całe szczęście zrozumiał że to wtopa. dzis w telewizji usłyszałem o jakimś przekręcie w Hiszpanii i wróciłem na to forum sprawdzić. Zacząłem od strony gdzie napisałem post, czyli 57. zrobiło mi sie przykro czytając opinie o mnie, jako paranoiku. Pani Patrycja, Pan Marek i jeszcze ktoś, bardzo mocno stali przy swoim i w koncu doczytałem ze to jednak przekret :/ zrobiło mi się Was żal, ale te ostatnie strony na forum, pokazują, że część z "naciągniętych" jest niereformowalna i kompletnie nie potrafi się niczego nauczyć na swoich błędach! Mieliście potężnego farta, że mieliście natychmiast transport i moze dlatego nie doszło do Was że zrobili was w ciula jak dzieci. Co byscie zrobili gdyby nie było autokaru? Pomyślcie zanim cos napiszecie, bo Wasze zachowanie jest komiczne i zniechęca do poczucia współczucia dla Was. Zaraz pewnie po mnie pojedziecie, ale trudno się mówi. Przyszedłem dziś na to forum Was wesprzeć, ale część z Was zamiast przyznać się do błędu i podziękować za sensowne rady z których jednak nie skorzystaliście, pokazuje swoje dziwne oblicze, to smutne... Pozdrawiam wszystkich, którzy zostali oszukani i potrzebują wsparcia. Reszcie współczuje że są jacy są.
no albo kazdy by napisal takie oswiadczenie dotyczace tej sprawy i przeslal naprzyklad do mnie a ja bym te wszystkie wnioski oddala na policje a dares to podobno moger 2 a urzedu to nie bylo tylko ogloszenie na internecie ona sie nie oglaszala przez urzad tylko na internecie jhak cos wzielabym te kopie umowe od przwoznikow i swiadkow to mamy
rodney : a co mamy zrobic pdciac sobie zyly albo sie powiesic!!!ok dawales rady ale kazdy mial mal do konca nadzieje ze bedzie dobrze i sie cos zarobic!!!sila wziela chec zarobku bo chyba tobie tez sie nie przelewa oczywiscie dotarlo do nas cos i mamy teraz nauczke ale nie mozna sie poddac prze jedna wtope chyba co nie>dzieki za rady
rodney - wyluzuj
Nikt nie oczekuje współczucia, skąd te wnioski, że nie uczymy się na błędach?
co mamy ci napisac ze jestesmy baranami itd.?no jestesmy bo pojechalismy ja baranki na rzes ale chec zarobienia wziela gora mamy na uczke i na drugi raz nie pojedziemy tak w ciemno ale nie mozna sie poddac i glowka do gory!!!
nie madruj koles ze a nie mowilem....my tez mielismy przeczucia tez nam glupio i wogule...ale byli wspaniali ludzie i nawzajem zesmy sie wspierali...a jak bys podjal decyzje ze jedziesz to tez teraz bys siedzial jak ten baranek i pukal sie w glowe takze nie mozesz nas osadzac ze jestesmy yacy i tacy bo nas nawet nie znasz....
Ogłoszenie ponoć było w 1 urzędzie. W Krakowie przed wyjazdem się dowiedziałem. Poszli chłopaki do urzędu sprawdzić ogłoszeni z internetu. Urząd to sprawdził i sami to wywiesili jako legalne.
Nikt was nie osądza jacy jesteście. Tylko juz wczesniej wam osoby pisały i ostrzegały. A wy jeszcze niektórych gównem obrzucaliście.
ja tam nikogo nie obrzucalam rady bralam sobie do glowy ale wziela chec zarobku...
nie ma odpowiedzialności zbiorowej - ja ludzi traktuje z szacunkiem
Teraz przede wszystkim najważniejsze jest to żeby każdy złożył zeznania na najbliższym komisariacie, następnie czekał na informację od policji odnośnie śledztwa, a wtedy dopiero musimy pomyśleć o założeniu sprawy i wynajęciu prawnika, bo Ty Patrycjo raczej nie jesteś kompetentną osobą do załatwiania tego typu rzeczy, chyba że jesteś prawnikiem ;] rodney po części się z Tobą zgodzę, ale wiedz, że nie wszyscy są tacy jak ci, którzy wypisują głupoty na forum.
Nie wymądrzam się, nie chcę zebyście mówili o sobie barany, bo ja Was też nie obrażam, ale jak czytam co tu wypisujecie to po prostu skarpety spadają. mówią... mądry Polak po szkodzie... ja tu tego nie widze. Wpisy tego typu "nie załuję, były imprezy w atokarze" są żałosne i tyle. Nie musicie na siłę pokazywać jak to spłynęło po Was, bo oprócz moze jakiś dzieciaków nikt z Was się tu nie chce naśmiewac, a ja raczej wszedłem poradzić co robić dalej, no ale jak czytam ze niektórzy mają takie podejście, to rozumiem, że moje rady macie głęboko. Jak zauważyliście nie wyżywam się na Was mówiąc "a nie mówiłem" itp, wszedłem na forum współczuć i zaoferować pomoc, spotkałem się z pychą i cwaniactwem (nie od wszystkich). Nie mowie o tym zeby się załamać i popełniac samobójstwo, ale zamiast pisac bzdury, weźcie sie za dochodzenie swoich praw (popieram ostatnie wasze posty w tym kierunku).
ale juz mnie raz oszukano tu w krakowie i zakladalm sprawe i wiem jak to wyglada i mam prawnika w rodzinie takze mi nie mow ze niewiem co i jak mamy nikle szanse ale zawsze mozna walczyc o swoje ...
ja wygralam sprawe ale kasy i taknie odzyskalam
coco a ty ktorym autokarem jechalas
chcialam pomoz ale widze ze to komus nie pasuje.....
OK. Idę na policję. Widzę że nie doczekam się na te informacje. I tak pewnie inni je podadzą.
patrycjaaa - nie wiem jak to jest nie jestem prawnikiem, ale ja w razie czego dam swoje pełnomocnictwo
a robta co chceta nie to nie
ja tez nie jestem prawnikioem ale przeszlam taka sprawe i wiem jak to sie robi i tyle ale widze ze komus ot nie pasuje to nie...boze nie bede sie martwic o kogos martwie sie teraz o siebie mamy grupowo wspoldzialac a i to zze glowne sledztwo jest u mnie w krakowie takze najhlepiej by bylo tu zalozyc ale jak nie to nie....i tyle..ja jutro mykam na policje i do przewoznikow....pa narazie wszystkim
Wystąpcie do www.hiszpanski.ang.pl o adres IP tej pseudo anny mróz oraz adres email podany przy rejestracji, to samo zróbcie z operatorem jej maila podanego przy rejestracji na tym forum i jeśli jest innym również tego maila na który werbowała ofiary. Kolejny krok to wystąpienie do operatora telefonii o dane osobowe abonenta, pewnie korzystała z prepaid, ale może akurat nie - warto sprawdzić. Policja może również sprawdzić w jakim telefonie (imei) rejestrowała się jej karta sim. Co to daje? otórz mając nr imei, można ustalić kto kupił telefon o takim numerze imei, bo jest to rejestrowane przez punkty sprzedaży. mozliwe ze kupiła karte sim i włozyła ja do swojego telefonu wiec jej dane będą jak na tacy. Widziałem ze podaje godziny w których mozna do niej dzwonic, nie wiem co działo sie w momencie gdy ktos próbował dzwonic w innych godzinach? czy tel był wyłączony? jesli tak, to jest duza szansa ze korzystała z jednego aparatu i o konkretnej godzinie przekładała karte by miec kontakt z Wami. Jesli to sie potwierdzi, wówczas mozna sprawdzic jakie inne kart sim logowały sie w tym telefonie i ustalic równiez abonentów tych kart sim. Jesli kupiła ten telefon, to własciciel moze pokierowac policje do kupującej, być może serwis aukcyjny, punkt sprzedaży, lub cokolwiek innego jak umowa kupna sprzedazy itp. Osoba która bedzie widniała jako własciciel telefonu z danym imei bedzie wówczas również podejrzana wiec zalecam ze kiedykolwiek bedziecie kupowac lub sprzedawac telefon, rejestrujcie to umowami, serwisem aukcyjnym, bo moze ,kupicie telefon od kogos kto rządał okupu, albo inne przestępstwo. niewiarygodne? przekręt mrozowej też wydawał się niewiarygodny :P
Podsumowując

1. adres IP od operatora forum i maila
2. nr imei telefonu - dane własciciela telefonu i wszystkich kart jakie sie w nim logowały, billingi, być może dzwoniła do kogoś, wspólnika, bo do ofiar raczej nie dzwoniła

Pozdrawiam i współczuje, trzymajcie sie ciepło i dopadnijcie tą gnide, życze powodzenie i kibicuje
Cytat: rodney
Wystąpcie do www.hiszpanski.ang.pl o adres IP tej pseudo anny mróz oraz adres email podany przy rejestracji, to samo zróbcie z operatorem jej maila podanego przy rejestracji na tym forum i jeśli jest innym również tego maila na który werbowała ofiary. Kolejny krok to wystąpienie do operatora telefonii o dane osobowe abonenta, pewnie korzystała z prepaid, ale może akurat nie - warto sprawdzić. Policja może również sprawdzić w jakim telefonie (imei) rejestrowała się jej karta sim. Co to daje? otórz mając nr imei, można ustalić kto kupił telefon o takim numerze imei, bo jest to rejestrowane przez punkty sprzedaży. mozliwe ze kupiła karte sim i włozyła ja do swojego telefonu wiec jej dane będą jak na tacy. Widziałem ze podaje godziny w których mozna do niej dzwonic, nie wiem co działo sie w momencie gdy ktos próbował dzwonic w innych godzinach? czy tel był wyłączony? jesli tak, to jest duza szansa ze korzystała z jednego aparatu i o konkretnej godzinie przekładała karte by miec kontakt z Wami. Jesli to sie potwierdzi, wówczas mozna sprawdzic jakie inne kart sim logowały sie w tym telefonie i ustalic równiez abonentów tych kart sim. Jesli kupiła ten telefon, to własciciel moze pokierowac policje do kupującej, być może serwis aukcyjny, punkt sprzedaży, lub cokolwiek innego jak umowa kupna sprzedazy itp. Osoba która bedzie widniała jako własciciel telefonu z danym imei bedzie wówczas również podejrzana wiec zalecam ze kiedykolwiek bedziecie kupowac lub sprzedawac telefon, rejestrujcie to umowami, serwisem aukcyjnym, bo moze ,kupicie telefon od kogos kto rządał okupu, albo inne przestępstwo. niewiarygodne? przekręt mrozowej też wydawał się niewiarygodny :P
Podsumowując

1. adres IP od operatora forum i maila
2. nr imei telefonu - dane własciciela telefonu i wszystkich kart jakie sie w nim logowały, billingi, być może dzwoniła do kogoś, wspólnika, bo do ofiar raczej nie dzwoniła

Pozdrawiam i współczuje, trzymajcie sie ciepło i dopadnijcie tą gnide, życze powodzenie i kibicuje
bardzo dziekujemy za dobre rady ale ta sprawa zajmije sie juz policja.
Dzięki rodney. Jeżeli chodzi o nr tel to odpada bo został sprawdzony na miejscu przez policje hiszpańską zaraz po zgłoszeniu. Podobno jest własnością Rumunki z Madrytu. A co do IP to mamy nadzieję, że policja już się tym zajęła.
nie numer telefonu tylko dowod osobisty jest od tej rumunki.
No byłem na policji. Szkoda że miałem tak mało danych. Po telefonie jej nie dojdą - kupujesz anonimowo starter i i jakiś prosty telefon i sobie dzwonisz byle nie do znajomych. Mogą jedynie ustalić czy odbierała z Polski czy z innego Kraju - może nawet dokładnie z jakie z jakiego miejsca. Pytałem się na policji. Pewnie bozbyła się już karty sim. Jedynie IP i może popełniła jakieś błędy miejmy nadzieję.
Jest już nowe ogłoszenie na borówki 19 kwietnia do Hiszpanii Witam poszukuje osób do zbioru borówki.Wyjazd z Wrocławia za około 2 tygodnie.Umowa jest podpisywana na miejscu z hiszpańskim pracodawcą.
Płaca 45 euro dzień /8 godzin +możliwe nadgodziny.Bezpłatne zakwaterowanie.
Wyżywienie we własnym zakresie.Zgłoszenia
do 19.04. proszę wysyłać na maila [email]
Temat przeniesiony do archwium.
2191-2220 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie