Wystąpcie do
www.hiszpanski.ang.pl o adres IP tej pseudo anny mróz oraz adres email podany przy rejestracji, to samo zróbcie z operatorem jej maila podanego przy rejestracji na tym forum i jeśli jest innym również tego maila na który werbowała ofiary. Kolejny krok to wystąpienie do operatora telefonii o dane osobowe abonenta, pewnie korzystała z prepaid, ale może akurat nie - warto sprawdzić. Policja może również sprawdzić w jakim telefonie (imei) rejestrowała się jej karta sim. Co to daje? otórz mając nr imei, można ustalić kto kupił telefon o takim numerze imei, bo jest to rejestrowane przez punkty sprzedaży. mozliwe ze kupiła karte sim i włozyła ja do swojego telefonu wiec jej dane będą jak na tacy. Widziałem ze podaje godziny w których mozna do niej dzwonic, nie wiem co działo sie w momencie gdy ktos próbował dzwonic w innych godzinach? czy tel był wyłączony? jesli tak, to jest duza szansa ze korzystała z jednego aparatu i o konkretnej godzinie przekładała karte by miec kontakt z Wami. Jesli to sie potwierdzi, wówczas mozna sprawdzic jakie inne kart sim logowały sie w tym telefonie i ustalic równiez abonentów tych kart sim. Jesli kupiła ten telefon, to własciciel moze pokierowac policje do kupującej, być może serwis aukcyjny, punkt sprzedaży, lub cokolwiek innego jak umowa kupna sprzedazy itp. Osoba która bedzie widniała jako własciciel telefonu z danym imei bedzie wówczas również podejrzana wiec zalecam ze kiedykolwiek bedziecie kupowac lub sprzedawac telefon, rejestrujcie to umowami, serwisem aukcyjnym, bo moze ,kupicie telefon od kogos kto rządał okupu, albo inne przestępstwo. niewiarygodne? przekręt mrozowej też wydawał się niewiarygodny :P
Podsumowując
1. adres IP od operatora forum i maila
2. nr imei telefonu - dane własciciela telefonu i wszystkich kart jakie sie w nim logowały, billingi, być może dzwoniła do kogoś, wspólnika, bo do ofiar raczej nie dzwoniła
Pozdrawiam i współczuje, trzymajcie sie ciepło i dopadnijcie tą gnide, życze powodzenie i kibicuje