Praca truskawki Huelva TAK czy NIE wypowiedzi...

Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 1228
no mi tez sie wydaje ze codziennie nam placic nie beda jak juz to raz na tydz... albo raz na miesiac...
wieźć gotówke przy sobie??? no gdzie to byłaby głupota z kasa przy sobie :) przelew robić od razu jak się jakąkolwiek kasiore dostanie
no niby mozna zrobic przelew do polski ale tam sa duze prowizje...
no zwrot podatku można odzyskać, trzeba tam na miejscu jakieś formularze pobrać czy cuś...
nie miałam na myśli by przelew co tydzień robić :D
wiem wiem:)
witam czy jest może ktoś na forum kto był na spotkaiu w sprawie pracy w Koszalinie?
Witam. Ja byłam w Koszlinie, na tym spotkaniu z Panem Mario.
wiesz może kiedy jest wyjazd ?
Prawdo podobnie następny ma być miedzy7/10 luty
a skąd macie takie informacje? i czy to tylko dla koszalina?
Poczta pantoflowa...nie wiem czy koszalin czy inne miasto ale możesz sie z mariem skontaktować i dopytać...
nie ma pojęcia, sama czekam z niecierpliwościa na jakiś kontakt... mam nadzieje, że wyjazd bedzie jak najszybciej
czesc dziewczyny jak bedziecie cos wiedziec o wyjezdzie z podkarpacia piszcie
ok, nie ma problemu. Wy tez piszcie, jak bedziecie mialy jakies informacje na temat wyjazdow.
widzialam dzisiaj w Moguer ok.13 autobus to znaczy ze dziewczyny dojechaly.Wszystkie ktore pracuja i maja kontrakty sa ubezpieczone-to obowiazek pracodawcy,korzystacie z bezplatnej opieki medycznej -mozecie isc do lekarza bez problemow-gorzej z dentysta-tutaj sie placi.A co do wysylania pieniedzy najlepiej z konta w Hiszpani na konto w Polsce,mozna tez poczta ale to kosztuje-najdrozej wychodza tzw.expresowe czyli wester union,moneygram-wyprobowalam wszystkie opcie i pamietajcie jesli nie mozecie wziac kieszonkowego to zostaje poprosic szefa o zaliczke.powodzenia
davel dzieki za info...a gdzie ty pracujesz ja 4 lata pracowałam w Moguer...pozdrawiam
MORENA-Ja pracowalam pierwsze 4 lata u szefa z Palos a pozniej Moguer.Zabieraj cieple skarpety bo sie robi coraz zimniej,dzis w nocy 1stopien i jak wiesz od stycznia jest troche zmian ale wiecej na papierze ale na campach nic sie nie zmienia
O kurdezamarzne tam jak co roku i tego sie obawiałam...masz czas?to wbijaj na prywata...zostawie ci gg...
ja też jadę pierwszy raz - z Torunia. Mam pytania odnośnie telefonów - co lepsze nasza stara Era, czy karta hiszpańska, i drugie - jak z jedzeniem na podróż. Kanapki, woda, jakieś przystanki po drodze - bar ?
Z góry dziękuję. I jeszcze jedno czy termin jest już znany?
łooo to kurcze trzeba się w coś cieplejszego na noc zaopatrzyć....
Hej dziewczyny dostałam wiadomość od PAULI dojechały szczęśliwie...dobrze trafiła,odnosnie bagażu ma bys tylko jedna torba-dwóch nie zabiora nawet gdyby łącznie miały mieć 30 kg.tylko jedna.Pracy jeszcze niema za dożo...pozdrwiam
edytowany przez morena7236: 01 lut 2012
Hej.Pomożcie.Pisałam do Pana Mario wczoraj rano i jeszcze mi nie odpisał.Jak długo czekałyści na odpowiedz?
Hej nie martw sie tym bo on wczoraj odbierał dziewczyny które dojechały do Hiszpani... na pewno ci odpisze bo teraz ma dożo roboty każda z nas musi teraz przydzielić do pracodawcy ja tez pisałam i nie dostałam odpowiedzi ,tak ze spokojnie na pewno sie odezwie...pozdrawiam.
ja wczoraj z nim rozmawiałam i jeszcze ma dać znać kiedy jest dokładny wyjazd. Jadę tam gdzie Paula
Cytat: ania0r
ja też jadę pierwszy raz - z Torunia. Mam pytania odnośnie telefonów - co lepsze nasza stara Era, czy karta hiszpańska, i drugie - jak z jedzeniem na podróż. Kanapki, woda, jakieś przystanki po drodze - bar ?
Z góry dziękuję. I jeszcze jedno czy termin jest już znany?

co do karty hiszpanskiej,to powiem Ci ,ze bardziej oplacalo sie dziewczynom korzystac z roamingu,z polskiej karty,jezeli chodzi np o wysylanie smsow.
Chyba ze chcesz ,zeby do Ciebie dzwonili,to wtedy bardziej sie oplaca kupic hiszpanksa karte,bo wtedy Ty nie placisz.
Ktos tam wczesniej pytal sie o ubezpieczenia.
Tutaj szef Was ubezpiecza w Seguridad Social,to jest jak u nas ZUS.
Mozna isc do lekarza,na pogotowie,problemow z tym nie ma .
W POlsce mozecie sie ubezpieczyc o wypadkow nieszczesliwych i roznych takich innych rzeczy..
cześć dziewczyny...czy wszędzie tak mrozi czy tylko w centrum?Juz nie wytrzymuje normalnie...pozderka.
czesc no nie tylko w centum... u nas na podkarpaciu tak samooo... masakra
czesc dziewczyny,jedzie ktos moze z gorzowa wlkp.przez Maria i ohp do palos de la frontera?na truskawki?bo ja sie wybieram,czekam na tel ale niestety jade sama bo kolezanka sie wykruszyla,a razem latwiej,moje [gg] ,juz tam kiedys bylam 5 lat temu,mowilam ze nigdy wiecej ale syt,bezrobocie zmusza mnie do wyjazdu
Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 1228

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie