Moguer

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 2388
paula połącz się ze mną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pisałam do ciebie
piter77 i co myślisz że pojedzie cały autokar i wszyscy zostaną wyhujani rusz głową a nie dupą nawet jeżeli jakieś osoby odpadną ale nie wszyscy
jak pisałaś payla jak nic niedoszło ??????? jakim cudem
Teraz doszło
paula co ci doszło jak na gg jesteś niedostepna
Na gg jestem dostępna
niewiem jakim cudem jak mi wyskakuje niedostępna
jestem z okolic Jeleniej Góry, zastanawiam sie nad wyjazdem do tej pracy
sylwusia83 podaj swoje gg jateż jade i też jestem z jeleniej góry
jelenia góra, cieplice.
czytalam te 3 strony co nabazgraliscie i nie dowiedzialam sie nic konkretnego :D
aha, jak z pitera taki psychol, to ja sie chetnie z nim umówie - za radą iwonki chyba, mi jak najbardziej odpowiada, wiecie, psychol z psycholem dogada sie najlepiej (:
zastanowilam sie dobrze i raczej nie pojade z p.Anną, czy istnieje czy nie, bo nei mam siedmiu stów, zeby od tak 'wyrzygac' je na wyjazd, który moze okazac sie wielkim fejkiem.
i TAK, wierze w to, ze mogliby 'wyhujac' autobus pelen ludzi, bo juz ne raz sie takie rzeczy sluchalo w radiu czy tv.
tylko mnie tu zaraz nie zwyzywac, ani nic innego, bo sie potężnie zmule, i potwierdzi się to, co mysle o forach czy innych stronach gdzie wymienia się poglądy- że siedzą tam niedowartosciowani ludzie, a najwieksza przyjemnosc czerpią z wyzwisk.
ps.ja w sumie dostalam odpowiedzi na moje mejle do p.Anny, ale rzeczywiscie moze byc tak, ze odpisuje do ludzi ktorzy sa najbardziej napaleni.
ostatnio ja bylam napaloną do pracy(nie w hiszpanii), napisalam do typa ze jestem zainteresowana, itp... odpisal, ale mialam jeszcze kilka pytan (tak na oko 10-12 ;p) i nastepny mail juz mial tresc -ogloszenie nieaktualne. a wspomne ze to ogloszenie bylo jednym z tych, ktore zachecaja do wplat kilkunastu zlotch za 'rekrutacje'. moja rozmowa mejlowa z nim, nie trwala tydzien, a zaledwie dwa dni. i nie, nie wierze ze nagle znalazla mu sie setka ludzi do pracy.
amen.
ja mam do wszystkich zainteresowanych powaznie tym wyjazdem wielka prosbe nie zwracajcie uwagi na Pitera,bo to jasno wynika z jego wypowiedzi ze jest coraz bardziej wsciekły ze nie udaje mu sie nas zniechecic do wyjazdu,nawet posuwa sie juz do uzywania słów niecenzuralnych ,jak by była taka możliwosc to mysle ze nie zawachałby sie uzyc argumentów siłowych.Poprostu mysle ze to człowiek który lubi macic.A kto miał racje to sie okaze potem przeciez nikt z nas nie chce od niego kasy na wjazd,wiec mysle ze mamy prawo do własnych decyzjii i nie widziałam aby ktos prosił go o pomoc w podjeciu decyzji.Wiec prosze jeszcze raz ignorujmy jego zaczepki
śląskie podaj gg
Cytat: marcelinoo1
śląskie podaj gg

34747932
dostałem nową wiadomość od pani ani jedzie około 120osób z polaków oczywiście:) ładna paczka:) hhe
marcelino co jeszcze ci napisała,kiedy wyjazd
Witam, jestem z okolic jeleniej góry, jedziemy w trzech z kolegami. Też mam dużo obaw ale nie boję się bo nawet jak mnie w ciula zrobią to będę miał kasę na powrót, po drugie mam w razie czego inną pracę w innym mieście załatwioną tylko nie chciałem jechać do hiszpanii na własną rękę tylko wolę autokarem z wami, a po trzecie taką dużą grupą i tak jest więcej możliwości. Pozdrawiam
tego to jeszcze niewiem ale wysłałem do pani ani list że powinna wejść na to forum i troszke szczekółowo opisać nam ten wyjazd. bo na meile to odpowiada w dwóch zdaniach nic dziwnego że ludzie mają wątpliwosci, tu jak by weszła i napisała wszystko z detalami to wszystko było by jasne ale jak będzie czas pokaże
Witam
My ( ja i moje dwie koleżanki) tez się tam wybieramy, jesteśmy z podkarpacia. Niczego się nowego tu nie dowiedziałam na temat tego wyjazdu, ale piszcie i dzielcie się info, byle rzetelnym. I bez obrażania proszę :)
Poniżej wklejam trochę info, które otrzymałam od Pani Anny:

- mieszkania-domki (finki) parterowe,po 7 osób w domku,3 pokoje,kuchnia i łazienka w pełni wyposażone, lodówka, pralka, kuchenka, prysznic, kibelek

- miejsce zbiorów Moguer - Andaluzja
Rozpoczęcie zbiorów - kwiecień 2011

- Jednorazowa oplata za kartę chip 10 euro - oplata będzie potracona z drugiej dwutygodniówki ( i tu proszę WAS o info na temat tej karty? o co z nią chodzi i do czego jest potrzebna) pytam bo będę pierwszy raz na tego typu pracach i chciałabym wiedzieć.

- 6.5 godziny płatne 36 euro (obowiązkowo)

nadgodzina 7 euro (nie więcej niż 4 godz dziennie)

6 dni w tygodniu

- praca legalna, gwarantowane 3 miesiące, jeśli malina skończy się wcześniej, przechodzą Państwo na borówkę.

-Mieszkanie oraz media na koszt pracodawcy - finka
-Wyżywienie we własnym zakresie

-Autokar kosztuje 170 euro (bilet w jedną stronę) i płacą Państwo w chwili wyjazdu

-Umowa podpisywana jest bezpośrednio z pracodawcą w Hiszpanii ( i tu znowu pytanie do Was: co taka umowa zawiera, czy jest sporządzona tylko w języku hiszpańskim?)

-Na jedno z moich pytań dot. pracy odpowiedziała: "Warunki na miejscu nie będą zmienione, proszę się nie obawiać, współpracuję 3 lata z tym pracodawcą"

- Oraz ostatnie info od Pani Anny: "Wyjazd miedzy 4 a 10 kwietnia, wczoraj już zaczęłam rezerwować autokary- prawdopodobnie będzie to 6 lub 7 kwietnia z Krakowa" oraz: "W chwili wsiadania do autokaru będzie osoba, która wg. listy pobierze od Państwa ustaloną kwotę, w meilu ze szczegółami podam Imię i Nazwisko tej osoby. Autokar przywozi całą grupę bezpośrednio do Moguer, tam spotkacie się ze mną i razem pojedziemy do pracodawcy. Mieszkać będą Państwo na fince, w polu, do sklepu ok 10 km. Zawsze jakiś transport się znajdzie, nie ma się co martwic na zapas :)"

T tyle co wiem. Wy też się podzielcie i pomóżmy sobie nawzajem.
Czekam na opinie i info od Was. Pozdrawiam.
Rzeczywiście wyjazd jest 6 albo 7 kwietnia
Miło, że potwierdzasz Paulla22.

Jeżeli coś jeszcze będę wiedzieć dodatkowo, of course dam znać :)
A jest ktoś kto będzie jechał z Wrocławia do Krakowa. Jeżeli stamtąd będzie wyjazd?
Ta karta to jest potrzebna w pracy. Dostanie ją każdy z nas. Jak bedziemy oddawać skrzynki to jest tam takie urzadzenie do którego ją sie przykłada i pika. Później pracodawca ma wydruk kto jak pracuje. Umowa jest w języku hiszpańskim jest zawarta miedzy tobą a pracodawcą.
Jade z chłopakiem na maline i borówke. przez panią Anie. Już sie bałam że jedziemy tylko my dwoje. Oboje mamy po 20 lat. Mam nadzięje ze sie wszyscy polubimy :)
Jeżeli chodzi o nas to napewno. Jadę z koleżanką ja mam 21 a ona 28 lat
Tez jade do pracy. Jestem z Chełm i pewnie z Krakowa bedzie mi blizej :)
Uwaga uwaga!!
apeluje do wszystkich rodaków zamierzajacych wyjechac do Moguer
Nie jedzcie!!! lepiej znaldzcie porzadna prace w Polsce za 1000 zl :))
wszyscy oszukuja tyle sie naczytałem w internecie ze sam jade i sprawdze ta Anne Mróz i przysle Wam m0i drodzy pocztówke z pięknej Hiszpanii a za kilka miesiecy napisze sprawozdanie i pochwale sie ile to ja nie zarobilem. Kontunuujac wyzbieram wam wszystkie maliny truskawki a pozniej wezme sie za borowki a Wam nic nie zostawie bo jestem naj naj
prosze o godne podejcie do mojej prośby gdyz ja wyjezdzam juz 1 kwietnia i nie chce tam nikogo widziec jasne??? mam nadzieje ze przemowilem wam do rozumu i paniom ktore jada od Maria tez:)
pozdrawiam serdecznie
Jaką forme płatności wybieracie? Czek czy na konto. Myślałam ze to chodzi o polskie konto walutowe lecz pani Ani chodziło o Hiszpańskie konto. Co wy wybieracie???
Cytat: edyta2137
Jaką forme płatności wybieracie? Czek czy na konto. Myślałam ze to chodzi o polskie konto walutowe lecz pani Ani chodziło o Hiszpańskie konto. Co wy wybieracie???
Podaj nr gg
To kiepsko że na polskie konto nie będą przelewać,to ja wybiore czek,czek zrealizuje i wokienku wpłace sobie na swoje konto,tylko jedno w hiszpani jest kiepskie że banki są otwarte do 14,pare lat temu jak byłem w hiszpani i miałem konto hiszpańskie to potem niemogłem go zamknąć bo otworzyłem w innej miejscowości,a chciałem zamknąć w innym i nie zamkneli mi konta.A teraz jak bym chciał otworzyć w tym samym banku to policzyli by mi niezłe odsetki.
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 2388

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie