praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1141-1170 z 1857
JUZ ci odpisuje! nie nie mam imiennego zwykly bo jade pierwszy raz!!! MARIO mi powiedzial ze za 2 tyg. ale wiesz jak to jest!!na naborze tez mowił ze za 3 tyg. pojedziemy a nabor mialysmy 17 stycznia!!! :-) ale jak juz masz nr to napewno szybciej u was to pojdzie!! mozesz zadzwonic do urzedu gdzie mialas nabor i popytac napewno juz cos wiedza!!! slyszalam tez skądinąd ze wyjazdy sa 14 a nastepne 18 ale to z przewozow z panoramy jak jedziesz z nimi to moze sie na ktorys zalapiesz!!! powodzenia my jeszcze bedziemy czekaly 2 tyg jak nie dluzej!! ;-)
dokladnie ! a pozatym to jest forum i dziewczyny pytaja ile moga wziasc wiec jak mozna je krytykowac za niwiedze przeciez wiadomo ze zycie za granica jest drogie a kto jedzie 1 raz nie wie tak naprawde jak bardzo i sie szykuje na wiecej.... a sa gotowe nawet ta kase pozyczyc niz marnowac sie w tej beznadziejnej polsce!!!!!! przykro mi ze trafilyscie na jakies beznadziejne niunie ale to nie znaczy ze wszystkie sa takie!!!!!!!!!
DO TYTYTYTY..no dokladnie nia ma co sie wcinac w pyskowki... ale najbardziej mnie wkurzaja opinie jak ktos cie nie zna i sie osmiela wypowiadac takie opinie ze bogaczka czy tym podobne!!!! przeciez jak bysmy byly takie paniusie to nikt by nie jechal do takiej harowki!!!! nas tu szlak trafia bo czekamy juz bez pracy 2 miesiace- bo dla nas to jest dlugo!!! - i zastanawiamy sie za co bedziemy dalej zyc jak sie wyjazd przeciagnie , a ta nam tu powie bogaczka itp!!!!!
Stwierdzilysmy ze jak ja dorwiemy tam to...;-)
Ale tytytyty- nie ma sie co denerwowac poprostu sympatyczne, kulturalne dziewczyny beda sie trzymac razem , a tamte osobno ale kulturalne to nie znaczy ze dadza sobie w kasze dmuchac!!!
Jakbym jechala z Toba w autokarze to bym ci pomogla przewieżć te papierosy bo ja nie pale:-) pozdrowionka!!!! Zycze CI zebys nie nie trafila na takie.... w hiszpani!!!! papatki
Skad sie biora takie dziewczyny jak tamte ta czaki czy cos tam... zawistne i wogole! ja to mialam takie sympatyczne dziewczyny na naborze ze szkoda gadac gdzie to chamstwo sie schowalo ale to wychodzi w praniu... niestety !!!! denalka i reszta nimartwcie sie ja mialam fajne dziewczyny to wy tez na takie traficie, glowa do gory!!! a swoja droga jesli chodzi o zwalnianie miejsc to moze wy te czaki i fresowki- je zwolnicie te moondralinskie co jada 5 raz z kolei bo inne tez by chcialy zarobic!!!
bo wy w niczym nie pomagacie tylko odstraszacie te dziewczyny- wrecz przeszkadzacie, zamiast dodawc otuchy a moze o to wam chodzi....
Dziewczyny glowa do gory najwazniejsze to trzymac sie razem, nie bedzie zle zawsze ktos sympatyczny sie znajdzie jak nie polki to rumunki i bułgarki moze to i troche smutne ale tak jest!
bedzie dobrze ;-)
pozdrowienia dla nowicjuszek!!!!
NOWE, trzymajcie sie! bo jak słucham tego co sie wypisuje to mi sie cos dzieje!!! to ze ktos bieze za duzy bagaz, to ze bierze za duzo papirosow czy ma lepszy szampon to juz bogacz czy nie wiadomo co!! kazdy bierze tyle zeby przezyc i zaoszczedzic!! a zwlaszcza te co jada 1 raz!!!!
JEZU SKAD WY JESTESCIE???!!!!!
Niwazne jaki kto ma szampon czy mydlo bo skoro jedzie zapie....... w ukropie , po 6 godz w pozycji, ktora doprowadza do placzu juz po 2 godz . TZN. ZE JEST W TAKIEJ SAMEJ BEZNADZIEJNEJ SYTUACJI JAK MY WSZYSCY!!!!!! - DAJCIE SPOKÓJ!!
NIE MA SIE CO DZIWIC POPROSTU TO JEST ZBIERANINA Z CALEJ POLSKI I ROZNYCH LUDZI MOZNA SPOTKAC!!! w kazdym zbozu znajda sie plewy !!!!
wiadomo ze sa ludzie ktorym sie powodzi lepiej, a innym gorzej bo tak w zyciu jest ale to nie znaczy ze mamy miec wyrzuty sumienia z tego powodu i moze rozdawac to co mamy:-)i to nie znaczy ze na to ciezko nie zapracowałysmy bo niestety tak ciezko sie w Polsce na wszystko pracuje !!!! co moze mamy oddawac innym:-) o czym wy tu mowicie??? skoro bedziemy zbierac truskawki tzn. ze jedziemy na tym samym połamanym wózku i nie rozumiem tych zarzutów???!!!!!
pozdrowienia dla zaskoczonej-masz racje! Ewci i reszty nowych!!!! nie martwcie sie bedziemy sie trzymac razem!!!! ;-)
NO wlasnie po to jest forum zeby pytac dlatego nie rozumiem ze ktos nas za to krytykuje!!! mysmy mialy jechac do angli i trzeba bylo miec ok 1500 i nikt sie nas nie pytał czy pracujemy czy nie!!!! jesli nie wiesz skad mozna wziasc tyle kaski to juz CI mowie: m.in. z tad ze sie pracowalo przez kilka lat i cos tam sie uskrobało -choc b.ciezko bo tak to juz tutaj jest ze sa glodowe pensje ale zawsze cos- na czarna godzine a reszte zawsze mozna pozyczyc!!! wlasnie na taki wyjazd bo to jest taka wlasnie godzina i jesli jest szansa wyjechac i cos zarobic to sie mozna nawet pozyczyc ,jezeli bedzie taka potrzeba!!!
ale cale szczescie nia ma i dzieki za odpowiedz tam dziewczynom ;-) !!!!
to uswiadomienie bylo do goscia -aski!
cześć dziewczyny .czy można wząść jakiś mały grajek ,bo jestem melomanko i czy nie będzie przeszkadzać tym starym co tam siedzo
przed chwilką dostałam wiadomość socjal nam podniesiono .Teraz trzeba zapłacić 72,59na m-c.,ale też wzrosła dniówka z 32,45na 33,31.Tak jest u mnie,ale nie wiem jak to się ma do reszty pracodawców.Poza tym koleżanki pracują 4 dni w tygodniu.to mało
byłam w tamtym roku na truskawkach i mam pytanko jak się rozliczacie z zarobionych pieniędzy i czy wogóle to robicie bo ja nie mam pojęcia o tym wcale
jeżeli dochód uzyskany w Hiszpanii był jedynym dochodem w tym roku podatkowym to nie musisz się rozliczać.Natomiast jeżeli miałaś jeszcze jakieś żródło dochodu np.zasiłek dla bezrobotnych lub pracowałaś to musisz uwzględnić dochód uzyskany w zeznaniu podatkowym.Rozliczasz się wtedy na PIT-36.ZHiszpanią mamy bardzo korzystną umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania,ale skoro nie masz pojęcia odsyłam do fachowca.Ja rozliczyłam się sama ,ale dużo wertuję w przepisach.
czesc mam pytanko w zwiazku z wyjazdem do hiszpanii, mianowicie skad wzielas numer do MARIA i czy moglabys mi go podac? jesli tak to przeslij mi go prosze na gg oto numer 755229 pa.
czesc dosc ostro wypowiadasz sie na temat znajomosci z hiszpanami ale mimo to sie z toba zgadzam bylam tam i wiem o co chodzi odp.pa
Jezeli bylas na rekrutacji dla UPA CORy, to nr p. Mario (i do Panoramy; email) masz na ulotce, ktora wszystke dziewczyny dostaja do reki podczas naboru. Warto zabrac ja ze soba do Hsizpanii. Pozdr
Najlepiej zapytac fachowca, mozesz rowniez zapytac o to w urzedzie skarbowym ale pamietaj, ze on nie jest (a POWINIEN) byc instytucja kompetentna do udzielania odpowiedzi na tego typu pytania dlatego warto poprosic ich o wyjasnienie na pismie i podpisanie sie pod udzielona odpowiedzia. Moze wtedy nie beda czuli sie tak bezkarni i nie beda olewac klientow ("wydaje mi sie ze..., prosze zapytac w up...., musialabym sprawdzic...nie jestem pewna ale...).Powodzenia, pozdr
Czytając forum dochodzę do wniosku, że osoby, które były tam razy kilka uważają się za dominatorki, cóż za cynizm i prostactwo !!! ( nie wszystkie oczywiście) bo obraziłabym super dziewczyny. Ja kieruje się zasadą: nie daj się kretynowi sprowadzić do jego poziomu bo on jest w tym dobry i załatwi cie doświadczeniem!!! A wracając do meritum cwaniak nie jest anonimowy i sądząc że jest daleko od polski jest nie karalny to jest w totalnym błędzie! Jest wiele możliwości prawnych aby usadzić osobę, która znęca się psychicznie i moralnie niech pracują intensywnie bo drogo bedzie ich to kosztowało! " trzymajmy się razem w ilości siła"
Masz zupełną racje co do znęcania się psychicznie tekie laski można udupić mozna im sprawe zalozyć w polsce po powrocie tylo trzeba otym im powiedzieć zeby otym wiedzialy niech sobie niemyślą że są bez karne!!!Pozdrawiam
hej laseczki pytanie kieruje do dziewczyn ktore juz byly na zbiorze czy powrot jest na poczatku czerwca a jezeli jest pozniej to czy mozna wrocic wczesniej tzn na poczatku czerwca lub pod koniec maja czekam na odp papatki
hej laseczki pytanie kieruje do dziewczyn ktore juz byly na zbiorze czy powrot jest na poczatku czerwca a jezeli jest pozniej to czy mozna wrocic wczesniej tzn na poczatku czerwca lub pod koniec maja czekam na odp papatki
Do Denalki:Jestem z okolic Gorlic!Wiesz na rozmowie ja mi tez nie nie mowili tylko pozniej zadzwonili z powiatowego UPi powiedzieli ze sie niezakwalifikowałam ale jak zadzwoniłam do Kraka i niby jestem na liście!!Teraz czekam na telefon-jak wiele z Was!!!Denalka a kiedy Ty dzwoniłas do Maria????POpakowałas juz walizeczki???NO własciwie to jedna!!!!pozdrawiam
hm powroty sa w czerwcu ale czy na poczatku czy np.w polowie to zalezy od tego czy sa jeszcze truskawki, bo u jednych juz sie koncza a inni jeszcze maja pracy na kilka ladnych dni i od tego jak szef zalatwi sprawe z autokarami. moze zdarzyc sie tak ze skonczysz prace na poczatku czerwca a bedziesz musiala czekac nawet tydzien na autokar. mozesz wrocic wczesniej tylko musisz powiedziec szefowi ze chcesz tak zrobic i zeby zaklepal Ci miejsce w autokarze albo wrocisz na wlasny koszt to juz trzeba sie dogadac z szefem
:) to niestety nie jest USA gdzie nawet dziecko moze zadzwonic na policje poskarzyc sie na rodzicow i rodzice musza poniesc konsekwencje. polski system sadownictwa jest tak skonstruowany ze niestety szkoda by bylo kasy czasu i kolejnych nerwow na takie sprawy, wiem cos o tym bo troche pracowalam w sadzie i znam to od strony prawnej i praktycznej i niestety zeznania kilku swiadkow nic tu nie pomoga. pewnie umorzyliby ta sprawe chyba ze ktoras z Was mialaby np.kamere i nagrywala zachowanie tych polek wtedy napewno bylyby wieksze szanse bo to bylby jakis dowod, no i moze jakbyscie to rozglosnily w prasie i telewizji co sie dzieje na zbiorach wtedy pewnie by sie zainteresowali sprawa.
Do czaki czaki: Czytałam Twoją wypowiedź dotyczącą makijażu. Ja też dbam o swój wizerunek, ale Ty chyba przesadzasz. Po co Tobie makijaż na polu? Chyba trafiłaś nie do tej pracy co chciałaś. To zbiór truskawek, a nie wybory miss. Będziesz w polu, a nie na wybiegu.
Do wszystkich dziewczyn, które kłócą się o pieniądze, szampony itp.
Nie mam trudnej sytuacji materialnej, a na wyjazd zdecydowałam się ponieważ nie mam w chwili obecnej pracy. Nie jestem gorsza lub lepsza od innych, bo jadę tam pracować, a nie na wczasy. Wiem co to znaczy bieda i w jak trudnej sytuacji są niektóre osoby, ale nie uważam, że zabieram komuś miejsce pracy, bo będę pracować tak samo ciężko jak inni, a na pewno jak zobaczę, że ktoś nie ma co jeść, to nie pozwolę, żeby poszedł spać głodny i podzielę się tym co będę miała.
nie uwazacie ze przesadzacie z tymi docinkami wobec siebie wezcie to na looz mozna pojechac ciezko pracowac ale potem mamy czas wolny i mozna sie powygloopiac a nie docinac sobie ciagle
Do Denalki i Kati widze ze tylko Wy jesteście z małopolski na tym forum!!!Kati skad dokładnie jestes bo ja tez jestem z okolic Gorlic!Pewnie widziałysmy sie na rozmowach.Denalka a TY skąd jesteś!!Kati a co do tych pomyłek w UP to jakiś tam urzędnik z Krakowa pomylił sobie literki i takie problemy jak Ty miało wiecej dziewczyn z naszego powiatu,ale wszystko sie juz wyjaśniło!!!Wiec pewnie sie spotkamy w autokarze.Dziewczyny ja też jade pierwszy raz do Hiszpanii i gdy czytam Wasze wypowiedzi to zastanawiam się jak bedzie wyglądało nasze zycie!!!Już teraz sa jakieś problemy-wg mnie niepotrzebne!!!Wszystkie jedziemy do Hiszpanii w tym samym celu i wszystkie bedziemy cieżko pracować wiec po co skakać sobie do oczu-może lepiej sie wspierać!!!????Wszystkie jesteśmy Polkami i kobietami wiec gdzie nasza babska solidarność????!!!!pa
hej dziewczyny przykro jest czytac wypowiedzi niektore mysle ze dziewczyny ktore juz byly na fresach nie powinny doradzac tym co jada pierwszy raz bo po co? jak i tak dostaniecie od nich po dupie...... krytykuja Was po co im doradzac niech nie biora gumiakow niech ida do pracy w japonkach po co im spiwor w koncu jada do slonecznej andaluzji niech biora po 500 euro niech ich okradna i moze wtedy pomysla ze ktos chcial dla nich dobrze ze ktos szczerze doradzal
zal mi krytyki na fresowke bo to dzieki tej dziewczynie macie takie warunki jakie sa to ona walczyla z pracodawcami zeby byla woda zeby normalnie placili wiecie co bylo jeszcze 4 lata temu ??? nie bylo forum a w hiszpanii bylysmy traktowane jak murzyni do pracy teraz jest inaczej a fresowka nie raz blagala innych szefgow zeby nie wywalali dziewczyn z campo jezdzila z naszym poslkim ksiedzem i czasami wyrywala ich z koszmaru
ktos napisal ze jak ona jedzie juz tyle lat to po co zabiera miejsce innym .....w zyciu nie ta dziewczyna ja dziekuje Bogu ze ja spotkalam w hiszpanii ona w hiszpanii jest na kazdy telefon jak jest problem
a tu tyle krytyki
pozdrawiam z andaluzji
do Denalki.
Hej! mam pytanko, ja jade z lodzkiego, napisalas, ze malopolskie jedzie za 2 tyg, a masz moze jakies konkretne wiadomosci na temat woj lodzkiego? za kazdym razem jak dzwonie do up, to slysze co innego. czy to normalne? nie wiem, bo pierwszy raz czekam na wyjazd. :-)
mi nieoto chodzilo zeby sie malować na pole tylko po pracy i niepomylilam pracy bo już pracowalam w truskawkach w niemczech więc wypraszam sobie takie glupie wypowiedzi jak twoje.Pewno że niejestes lepsz od nas wszystkich nierob z siebie niewiadomo kogo!!!!!!!!!!
popieram ciebie Fresówka jest wpozo.Nieznają się a jakie zeczy tu wypisóją
Temat przeniesiony do archwium.
1141-1170 z 1857