praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 1857
Warto skrócic paznokcie, zdjac bizuterie i zachowac umiar tak w makijazu jak i ubiorze, pozdr
TAK POLKI TO POTRAFIAL BYC PESYMISTKAMI.CHCE NIECH RYZYKUJE I JEJ SPRAWA.PRZYNAJMNIEJ POLKI W AUTOKARZE I JESZCZE POZNIEJ BEDA MIALY O CZYM PLOTKOWAC PRZEZ WIELE WIELE DNI HEHEH JEZELI KOGOS BY ZLAPALI
kto wprowadzil zakaz malowania się i noszenia bizuteri?Maluje się na codzień i niewyobrażam sobie zeby niemieć wymalowanych chociasz oczu tuszem, chyba ktoś tu zabardzo przesadza to jest kraj demokratyczny i kazdy robi to naco ma ochote,niemówie o piciu alkocholu w miejscach publicznych!!!!!
To byla rada dla :)))Aski, ktora ma rozmowe w piatek. Nie ja wprowadzilam zakaz spozywania alkoholu na ulicy itd.... i dlaczego tak nerwowo???
do czaki czaki raz jeszcze: zachowac UMIAR w makijazu a nie z niego rezygnowac...i chodzilo mi tylko o rozmowe kwalifik. Nic wiecej. O zakazie picia nie ja pierwsza wspomnialam i nic mnie to nie obchodzi. Powodzenia wHuelvie.
Hiszpania to taki " dziwny kraj '' - zwłaszcza południe gdzie każda jedzie.Tam lekkie zacofanie i dlatego umiar w stroju i malowaniu zalecane.
Hiszpanom zalezy żeby szybko zebrać truskawki a nic ich nie obchodzi że ludzie pracują np.tylko 4 godz. i co drugi dzień.Może mają jakie dotacje od "łebka" więc jest jak jest.Też uważam że za dużo osób biorą, przynajmniej te co pojechałyby to zarobiły.Życze ci te kilka tysięcy zarobku ale obawiam się że to niemożliwe.Ja też byłam nastawiona (jak i inne osoby) na większy zarobek a potem zaskoczenie bo co tydzień niewiele przybywało.Gdyby była praca codziennie to owszem te wyjazdy miałyby większy sens.No ale trudno tak samo jadę jeszcze raz bo tu nie mam nic.
widzę ze rozmowy dalej trwają odnosnie zapotrzebownia nas do pracy.Tylko niewiem po co oni tyle osób potrzebują skoro tyle dziewczyn czeka jeszcze na wyjazd od grudnia (i podobno tam jeszcze nie ma pracy).Jak my czekamy od grudnia ,niektóre od stycznia to kidy pojadą dziewczyny które teraz maja rozmowy.W kwietniu?czegos tu nierozumiem.I to jest polska walka z bezrobociem.
To sa niestety Hiszpanie ktorzy nie potrafia (nie sa w stanie, jak to zwykle przy zbiorach bywa) okreslic w grudniu ile rak do pracy potrzebuja i potem w styczniu/lutym chca kolejnych rekrutacji bo sie okazuje ze zbiory beda wieksze. A co do osob odpow. u nas za walke z bezrobociem to tez by sie przydala wymiana kadr...dlugo jeszcze bedziemy czekac na fachowcow i ludzi z inicjatywa? Pozdr
macie racje ja też czekam od grudnia 9 mialam rozmowy w szczecinie i jak widze ze za tydzień dziewczyny jadą na spotkanie to tylko się zastanawiam kiedy one pojadą.
te dziewczyny moga jechac wczesniej od Was wszystko zalezy od korporacji z ktorej sa pracodawcy jedni chca wczesniej inni na razie zbieraja z hiszpanami a na najwiekszy wysyp biora dopiero kobiety
kto wczesniej a kto pozniej mial rozmowy to nie zalezy od szybkosci wyjazdu
do czaki czaki!!!!!!sluchaj no KOLEZANKO NICZEGO NIE ROBIE NA POKAZ POPROSTU JADE PIERWSZY RAZ i chce wziasc tyle zeby starczylo a lepiej wziasc wiecej niz mniej !!!! NIE WIEM ILE TAM MOZE STARCZYC DLATEGO PYTAM!!!! A POAZTYM TO JEST KWOTA KTORA CHCE WZIASC a NIE WYDAC!!!! A KOZĄ TO JESTES ty W DODATKU GLUPIĄ NIE UBLIZAJ MI BO MNIE NIE ZNASZ...........!!!!!!!!!!!!!
to prawda
Wez sobie 10 wagonów fajek ale takich pociągowych i sie odrazu zesrasz!!!!!!!!!
DO FRESOWKI: to ze sie chcemy wziasc tyle kasy to nie znaczy ze tyle zrabiamy tylko ZE TO SA OSZCZEDNOSCI CALEGO NASZEGO ZYCIA!!!!! i chcialysmy wziasc tyle ile trzeba a ze jedziemy pierwszy raz to nie wiemy ile i dletego pytamy ile wystarczy!!!! jestesmy tu z koleż.ktore tez chcialy wziasc tyle mniej wiecej , bo nie wiedzialy ile trzeba,a wiemy ze zagranica jest drogie zycie i moga zdarzyc sie rozne przypadki!!! ....Widze za sa tu dziewczyny ktore jada nie pierwszy raz i wydaje im sie ze pozjadaly wszystkie rozumki!!!! ... no cóz to mamy zaczatek tego zhamstwa ktore moze byc pozniej!!!
-A czaki czaki to widze ze ma juz opsesje... juz ktoras z kolei osobe oskarza ze jest bogaczka ....DZiewczyna pyta o papierosy a ta jej, zeby zwalniala miejsce bo ma za duzo kasy???!!! - DZIEWCZYNO!! kto jedzie charowac na truskawki przez 4 miesiace w 40 st. upale jak ma fuull kasy- TO JEST KONIECZNOSC - OPAMIETAJ SIE!!! wiele osob jedzie pierwszy raz i nie wie co i ile moze wziasc a kazdy chce sie zabezpieczyc na 4 mies!!!!

- do ANNNNI - dzieki za zrozumienie widac ze sa normalne sympatyczne dziewczyny !!! kto czytal moje wczesniejsze wypowiedzi to napewno wie ze nie oplywamy w kase , zreszta tak jak kazdemu w Polsce nie jest łatwo zwlaszcza tym co jada na fresy !!!! pozdrowionka dla tych co jada pierwszy raz :-)
w domku to mam akurat takie towarzystwo jakiego i wam wszystkim życzę.wszystkie palimy
to nie możliwe ,bo ja palę papierosy,ale ich nie zjadam toteż nie mogę ich wysr...
poczytałaś sobie wypowiedzi i wiesz z jaką życzliwością możn a spotkać się na forum,a co tu mówić dalej .Sam sposób wypowiedzi mawiele do życzenia i zdradza wiele cech charakteru autorki.Moim celem nie było nigdy ubliżanie żadnej rozmówczyni,ale z wypowiedzi wnioskuję ,że niektórym puszczają nerwy.Ja jestem osobą bardzo silną psychicznie i żadna nawet najbardziej wulgarna wypowiedż pod moim adresem nie wywoła we mnie agresji,atym bardziej nie zniżę się do poziomu takiej rozmowczyni i nie będę używać języka brukowego.Taki mam styl
Dzieki za odpowiedz dziewczyny co do tego bagazu TO m.in. DO ANNNI, ILONKI!!!!

do KATI - TO PRZEKICHANE ZE cie NIEZAKWALIFIKOWALI , ja tez bylam na naborze i nic mi takiego nie mowlli!!! ale warto jeszcze zadzwonic do WUP i sie wszystkiego dowIedziec jak juz tyle czekalas moze to tylko nieporozumienie!!!CO DO UBEZP.- ja jestem z kol.i nie wykupujemy zadnego ubezpieczenia dodatkowego to jest tylko na czas podrozy ,a tam jak zaczniesz prace to juz jestes ubezpieczona!!! KATI SKAD JESTES??? I NAPISZ CO ZALATWILAS!!! ;-)

- aha DZIEWCZYNY Z MALOPOLSKI - dzwonilam do MARIA WYJAZDY Z MALOPOLSKI maja byc za ok 2 tyg. bo oni tez jeszcze czekaja na nadanie nr !! pytalam go 3 razy czy napewno za 2 a nie za 3 ,4 bo my tu czekamy bez pracy i by sie prace znalazło na ten czas!!! -mowil ze na 100%,ale wiecie jak TO JEST Z TYM NAPEWNO!!!dzwonilam tez do wup i tez mi powiedzieli ze wyjazdy za miesiac tak jak kol. wyzej ,ze wyjazdy nawety do miesiaca ,ale trzeba sie trzymac narazie tego ci mowil MARIO i byc dobrej mysli!!! pozdrowionka dla wszystkich oczekijacych!!!
dziekuje mka13 (gość) za informacje:) a o co konkretnie pytaja na rozmowach? jesli chodzi o makijaz i bizuterie, to nie naleze do osob ktore z tym przesadzaja;) pozdrawiam serdecznie!
:) ten zakaz w polsce wprowadzili duzo wczesniej niz picia i chyba mniej o tym sie mowilo dlatego pewnie duzo osob moze o tym nie wiedziec. mam nadzieje ze w hiszpanii tez tak tego zbytnio nie beda przestrzegac, u mnie i tak wiekszosc wspolokatorek pali a te ktore nie palily nie mialy nic przeciwko temu, wiec zycze kazdej palacej zeby nie miala problemu w domku z paleniem.Pozdrawiam
W POPie roaming jest włączany chyba automatycznie ale spytaj jeszcze w salonie. Ja wyjeżdżając za granicę nie włączam roamingu. Sam znajduje sieci. Jak chcesz puścić sygnałka to musisz wpisać nr *123*0048nr telefonu# potem pokazuje ci sie stan konta i dzwoni do ciebie nr 5[tel]odbierasz tą rozmowe (nic nie płacisz) i wtedy w słuchawce słyszysz sygnał połączenia. Problem polega na tym że w POlsce ktoś na swoim telefonie widzi "brak numeru". Chyba, że coś się zmieniło od kiedy jesteśmy w Orange.
Koszt rozmowy to 5zł/min, a gdy ktoś do ciebie dzwoni to płacisz za to 4zł/min, sms wysłąny to 2zł, odebrany sms 0zł.
Podczas drogi do Hiszpanii Idea przysyła SMSy z info co i jak.
piszesz że niemacie jeszcze nr i jedziecie za ok 2 tygodnia ja już mam numer podpisalam umowe 12 grudnia i jeszcze czekam.A ty denalka jedziesz na imienny kontrakt?Napisz coś ja jestem ze szczecina
dziewczyny narzekacie na kobiety które już jeżdza długo do hiszpanii i daja w kośc nowym, które są po raz pierwszy, a tak w sumie rzeczy to czytając to forum moge powiedzieć ze niektóre z was są gorsze od nich.
wy sie nie znacie a skaczecie do siebie jak psy. pozdrawiam
hej laseczki ale ja mysle ze najpozniej wezma nas wszystkie w polowie marca co?pozatym mysle ze chyba wezma wszystkie dziewczyny ktore zostaly przyjete i podpisaly umowe!~bo jak nie to nie wiem co ja zrobie buziaczki
dziewczyny ktore nie jada pierwszy raz Wam doradzaja mysle ze fresowka to dziewczyna ktora pisze prawde szczerze od serca sama jak jechalam w zeszlym roku to trafilam na nia i bardzo za to dziekuje
kazda na jej miejscu by to napisala 300 euro to bardzo duzo kasy czasami nie zarobicie tyle kasy :((((
to prawda jak napisala ze jada panienki ktore w poslce sobie dobrze zyja a tam jada nie wiem pokazac kim one sa w ubrankach zary bardzo dobrze ze napisala ze takie zabieraja miejsca najbardziej potrzebujacym
z to ze nie wiedziecie ile zabrac kasy to swiaczy o Waszej niewiedzy od czego sa forum i inne info od hiszpani ta jest zycie takie jak u nas ceny takie jak u nas a 300 euro to prawie to ok 1000 zl moze i wiecej skad taka kase moze wziasc bezrobotna osoba
Tak sobie czytam niektore posty na tym forum mimo ze mnie ten temat nie dotyczy ale tak z ciekawosci.
Uwazam ze kazdy moze sobie wziasc tyle pieniedzy ile mu sie zywnie podoba i na ile sobie moze pozwolic wiec nie widze sensu krytykowania nikogo za to ze bierze mniej lub wiecej. To samo dotyczy papierosow.

Druga sprawa: mowa o zabieraniu miejsc potrzebujacym. To praca jak kazda inna i mysle ze wszystkie panie ktore sie decyduja na ten wyjazd robia to bo potrzebuja pracy bo to przeciez nie wczasy. Podam taki przyklad, kiedy ide na rozmowe kwalifikacyjna i jest wiecej kandydatow starajacych sie o te sama posade nie zaczne sie zastanawiac czy ktos bardziej potrzebuje tej pracy niz ja bo pewnie zawsze by sie taka osoba znalazla (tzn w gorszej sytuacji niz ja), jakbym dalej pomyslala w tym kierunku to doszlabym do wniosku ze nie ma sensu szukac pracy bo przeciez sa osoby bardziej potrzebujace no wiec jak im mam zabierac miejsce pracy...

Wszystkie panie ktore spelnialy wymagane warunki (nie wiem jakie one byly) maja prawo do ubiegania sie o ta prace. Nie wiem tez czy ten kto wybieral bral pod uwage sytuacje rodzinna, finansowa itp. Jesli wam sie nie podoba sposob selekcji zwroccie sie do tych osob aby w nastepnych selekcjach braly pod uwage te czynniki ale nie miejcie za zle tym ktore mialy szczescie i sie dostaly.

Pozdrowienia
Napisałam do Ciebie, odezwij się.
Mam pytanie do wszysykich dziewczyn,które były juz na truskawkach.czy możecie napisać tak szczerze ile zarobiłyście w zeszłym roku (z wszystkim razem)nie musicie podawać imion(bo po cóż ktoś kto was zna nie musi przecież wiedzieć)?Sama jadę pierwszy raz i jestem ciekawa czy warto w takim razie zostawiać małego synka z babcią.Mam nadzieję, żęe odpowiecie mi szczerze. pozdrawiam
bylam w Hiszpanii od 26.01 do 28.06.Na konto wpłynęło mi dokładnie 3993,76E.Z tego do polskiprzywiozłam 2540
Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 1857