praca huelva truskawki

Temat przeniesiony do archwium.
1201-1230 z 1857
Jest ogłoszenie o pracę w moim PUP do Hiszpanii jako pokojówka,recepcjonistka itp.związane z hotelem.Dziewczyny które znają język - macie szansę.Myślę, że to lepsze niż truskawki zrywane w upale.Zobaczcie w swoich PUP o taką ofertę.
i jeszcze jedna sprawa.Na "castingu" dawali ulotki głównie dotyczyło ubezpieczenia.Zacytuję- "Wypisanie sie z systemu ubezpieczenia Społecznego-obowiązek pracownika.Pracownik powinien wystąpić o wypisanie z systemu,jest to bardzo istotne,ponieważ ,w przypadku gdy pracownik nie wypisze sie z systemu,nawet,gdy nie będzie pracował,będzie miał obowiazek płacenia składki." No więc sobie tak myślę,żeby to zrobić trzeba znać język i wiedzieć gdzie to jest.A jeśli tego się nie zrobi na następny rok będzie czekała "miła" niespodzianka gdy każą zapłacić zaległe składki.Wiecie coś na ten temat?
Do jakiego UP nalezysz?
mozna sprobowac tylko zanim tam cos bedzie wiadomo to dziewczyny wroca juz z truskawek. ja w tamtym roku chcialam pojechac do francji jako pokojowka na 9m-cy wlasnie z takiego ogloszenia, zlozylam w wup dokumenty i kazali czekac na odpowiedz jak do nich dzwonilam to oczywiscie nigdy nic nie wiedzieli na ten temat i w dodatku nie chcieli dac zadnego nr tel tylko kazali czekac.po 4 m-cach zadzwonila do mnie jakas pani z zapytaniem czy chce jechac jesli tak to ona dopiero wysle papiery do francji jesli odpowiedz pracodawcy bedzie pozytywna ze bylby zainteresowany przyjeciem mnie do pracy to dopiero wtedy bede miala rozmowe kwalifikacyjna ale to tez nie wiadomo kiedy bo caly ten proces troche trwa. szybciej doczekalam sie zapisow na truskawki i wyjazdu niz odpowiedzi na tamta prace, pani zadzwonila po kolejnych 2 m-ch czy chce isc na rozmowe ale ja bylam juz dawno w hiszpanii.czyli razem czekalam pol roku aby przystapic do rozmowy troche to bezsensu. nie wiem moze do hiszpanii bedzie szybciej, zawsze mozna zlozyc papiery moze akurat ktores sie uda i po przyjezdzie z truskawek znowu wyjedzie.Zycze powodzenia
czy jest tu jakas dziewczyna z UP katowickiego?i orientuje sie czy my mamy juz załatwione numery NIE.Wiem że ,na te numery czeka sie 2,3 tygodnie a ja czekam juz drugi miesiac.Na temat wyjazdu tez cisza.
Do dziewczyn, które były na rozmowach w Toruniu 30.01. Macie jakieś informacje odnośnie wyjazdu? Dzwoniłam do Urzędu Pracy i powiedzieli mi, że niektóre dziewczyny z naszego naboru mają już nadane numery, ale nie wiedzą kiedy możemy spodziewać się telefonu i wyjazdu.
Właśnie dzwoniłam i podobno numerów dla dziewczym z woj. śląskiego jeszcze nie ma.Cholera!!!Chyba sobie z nas kpią, to już dwa miesiące.
a czy tobie to sie już całkowicie popierdoliło??
chcesz sie bawic to siedz w domu
do seny: u mnie nie dawali takich ulotek i nikt nie informowal o czyms takim bylam juz na truskawkach i nic nie slyszalam ale ktos wczesniej tez sie wypowiadal na ten temat ze trzeba sie koniecznie wypisac. skad ja mam wiedziec o tym jesli nic nie mowili chyba powinni wszystkich o tym poinformowac. i co teraz pojade i m-c bede pracowala za darmo? Ty sena tez juz chyba bylas na truskawkach i co o tym myslisz. jak bede musiala zaplacic to taka jazde zrobie tym z wupu przeciez oni powinni informowac o takich rzeczach.ja nie wiem gdzie trzeba sie wypisac ale cos mi sie wydaje ze to bedzie w huelvie ale gdzie dokladnie to nie mam pojecia. jak ktos wie cos na ten temat to niech sie podzieli na forum.pozdr
nie pop... mnie. tutaj tez się bawię. będę pracowaca po pracy szalec i na pewno znajda sie inne osoby ktore lubia imprezowac. nie wszystkie co jada do hiszpanii sa dretwe i nudne, albo probuja pokazac ze sa switoszkami
Masz rację. Ja też nie będę siedzieć w domu po pracy. Nie będę wyrywać towarów, bo brudasy typu marokańczycy i rumuni mnie nie interesują, ale na jakieś imprezy na pewno będę chodzić.
A kiedy byłas na naborze? Przypadkiem nie 12 stycznia w PT? Pozdr
do sena: obowiązek płacenia składki spoczywa na pracodawcy, z tego co mi wiadomo to on jest odpow. za wpisanie i potem wypisanie z systemu zabezp. społ. (ale warto upewnic sie mimo wszystko w WUP; jesli twoj WUP podal taka informacje to sprobuj zadzwonic do innego; wg mnie za skladki odpowiada pracodawca; kiedys bylo tak, ze dziewczyny musialy same placic skladki, czesc tego nie robila i jest prawdopodobne ze zaklad ubezpieczen zazada splaty zadluzenia). Podatek i składka na ubezp. sa automatycznie odprowadzane z Waszego wynagrodzenia, warto zbierac paski z informacja nt. wynagrodzenia i potracen na ubezp. o podatek. I przed wyjazdem poprosic pracodawce o formularz E-301 (dent. w calej UE), ktory pozwoli zaliczyc okres pracy i ubezp. do okresu pracy i ubezp. w Polsce. Co do znajomosci jezyka to na miejscu powinny byc dziewczyny, ktore byly juz kilka razy, znaja jezyk i moga sluzyc pomoca (zazyczaj. w stowarzyszeniu pracodawcow jest Polka i ona pomaga dziewczynom), pozdr
Ja tez z Katowic i nie wiem kiedy wyjazdy.Nic nie wiadomo musze dalej czekac .....a tam 19 stopni ciepla !!!
do słoneczka;masz racje,nie samą pracą człowiek żyje.A zresztą wszyscy tu jestesmy dorośli i niech każdy odpowiada za siebie.Kto chce się bawić niech się bawi a reszta niech po pracy odpoczywa w zaciszu domowym.Życze wszystkim spokojnej pracy,bezkonfliktowych lokatorek i miłej zabawy dla tych które mają na to ochote.I takiego szefa jakiego ja mam.
Tak byłam w P.T 12 stycznia.
2 lata temu jak byłam to mało kto płacił (z mojego otoczenia).Dziewczyny którym potrącał od razu szef były w związkach i oni powiedzieli ,że kto chce przyjechać na przyszły rok musi zapłacić.Moja koleżanka nie płaciła była w następnym roku(zeszły) i szef potrącał na bieżąco - nic nie działo się za poprzedni rok.Natomiast może przepisy się zmieniły bo skąd mój WUP(opole)wziął takie informacje?Ale dlaczego innym tego nie podają?Nam to dawali w Piotrkowie 13.01.Tam na miejscu trzeba sie dowiedzieć, żeby przed powrotem do Polski czegoś nie przeoczyć.
Mam pytanie w tym roku pierwszy raz wyjazdzam na zbiory wiem juz ze moj szef nazywa sie -Jose Manuel Romero Gomez jesli ktoras z Was moglaby mi przyblizyc jego osobe bylabym wdzieczna Szczerze mowiac to chce sie upewnic ze to nie on jest mezem tej "oslawionej" polki.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny ktore byly na spotkaniu 30 stycznia w Toruniu (chyba niedlugo bedziemy wyjezdzac) oraz stale bywalczynie forum -dziewczyny wasze wypowiedzi duzo mi pomogly !aha no i wszystkiego dobrego na walentego!
czy ty masz juz numer NIE.Skad wiesz jak sie nazywa twój szef?naprawde jedziesz pierwszy raz?i po czym wnioskujesz ze już niedługo wyjazdy?ja byłam 12,01 na rozmowach i nic jeszcze niewiem.
Kai troszke sobie jeszcze poczekasz bo ja czekam od 9 grudnia a ty bylas na naborze 30 stycznia już czekam 2 miesiące może pojedziesz w marcu!!!!Pocieszylam cię co ale tak już jest!!!!!
żaden mąż,żadnej polki!Za poważny gość-to prezes naszego stowarzyszenia!
to nie Twoj pracodawca to prezes korporacji tak jak napisala wczesniej kolezanka kazda ma to na umowie szefa przewaznie dostajesz na miejscu
co do wyjazdow jak juz pisalam wczesniej to nie zalezy kiedy bylyscie na rozmowach tylko od korporacji szefow i TRUSKAWKI najwazniejsza jest truskawka ,muscicie czekac na numery nio a z nimi zawsze byl problem i tak dziewczyny ktore byly na rozmowach w ltym moga wyjechac wczesniej niz te co byly w grudniu
pamietam ze w zeszlym roku dziewczyny niektore pojechaly wczesniej niz te co mialy kontrakty imienne to sobie wyobrazcie ze wszystko sie moze wydarzyc
pozdrawiam
Do Freskówki:Skad TY jesteś???Wybierasz sie w tym roku na truskawki????Fajnie by było spotkać kogoś takiego jakTY tam na miejscu!!!Wszystkie dziewczyny powinne byc Ci wdzięczne za każda nawet najmniejsza rade!!!!!A kiedy Ty miałas kwalifikacje????Freskówka prosze napisz mi co lepiej zabrać-plecak(taki duży)czy moze jakas torbe podrózną???Czy bagaz rzeczywiście musi miec określone wymiary?Pozdrawiam
Kobieto masz Jaja i tak czymaj MIETEK POZDRAWIAM cIE I DUZO ZDROWIA BYŁEM W ANGLI I WIEM CO POLACY POTRAFIA MIAŁEM DOBRZE DLATEGO ZE KOLEGA WYGADAŁ ZE POSIADAM BRONZOWY PAS W KARATE I BYLE DUPKA SIE NIEBOJE ALE MAM ZASADE USTOPISZ A WYGRASZ NIGDY SIE NIE BIŁEM KOCHAM TRENINK BO PRACOWAŁEM Z MŁODZIEZA MAZ OCHTE TO OTPISZ PA CAŁUSOW 1200000
do mietek: - synek? !
pomyliles forum!!!
skoro masz juz ten pas ?! to trzymaj spodnie i wroc do szkoly ortografii!!!
robiles sobie dobrze, a o nauce azpomniales??? nie jedna z nas bywala i tu i tam - i nie mamy "pasa", rownie dobrze radzimy sobie bez przemocy fizycznej; nasza bronia zawsze i wszedzie bedzie nasz WDZIEK!!!nie jestasmy "LATWYMI"- a propos: nie chcialabym by moje dzieci dostaly "takiego" n a u c z y c i e l a ?!!!
czesc dziewczyny o jaki numer chodzi?ja podpisalam umowe 18.01to sobie poczekam pewnie co?
Jestem ze szczecina i mialam rozmowy 9 grudnia i już mamy numery od tygodnia i jestem ciekawa ile jeszcze będe czekac.Pozdrawiam
Dziewczyny ja mam nadzieje ze my pojedziemy do tej Hiszpanii.Dzisiaj dzwoniłam do Up zapytac czy mają juz dla nas numery.Nie mają ,i nic narazie nie wiedzą.CZEKAC !!!!ALE JAK DŁUGO????? Jestem z Katowic:-(
cześć wam ja byłam już w hiszpani na truskawkach w Isla Kristinie jade z asają czy ktoś jest z tych stron czy ktoś jezdzi ztym przewoznikiem
Ja byłam na rozmowach w Toruniu 07,12,2005!! to moj pierwszy wyjazd i juz znudziło mi sie czekanie na telefon.
Temat przeniesiony do archwium.
1201-1230 z 1857